przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:258/368)

Pizzerki z kurczakiem i leśnymi grzybami. 192

mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 3 łyżki oliwy pół łyżeczki soli łyżeczka cukru ok 1 szkl. ciepłej wody   Dodatkowo; 50 dag grzybów leśnych 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 cebula 2  ugotowane udka z kurczaka pół szklanki zielonego groszku bazylia, oregano, sól 15 dag sera żółtego rukola i świeża bazylia do dekoracji   Przygotowanie;   Mąkę przesiewamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami 311

Przepis na pyszne bułki faszerowane mięsem i pieczarkami to sposób na reanimację nieco czerstwego pieczywa. Bułki zasmakują nawet największym niejadkom. Składniki: 6 bułek 200 g mięsa mielonego 2 łyżeczki przecieru pomidorowego cebula 200 g pieczarek sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy 150 g sera żółtego Przygotowanie Ścinam wierzchy bułek i wydrążamy miąższ. Odpadki można wysuszyć i zmielić na bułkę tartą

e-PrzepisyKulinarne
Sos z cukinii do kanapek do słoików na zimę 136

cebuli czerwona papryka 5 szt. 1 łyżka soli Przyprawy: 1 łyżeczka mielonego pieprzu ½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka curry ½ szklanki octu 40 dag cukru przecier pomidorowy 600 gram Wykonanie: Cukinię, paprykę, oczyścić z nasion, zaś cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Do warzyw wsypać sól, wymieszać i odstawić na pół godziny. Następnie dusić na małym

Tradycyjna Kuchnia
PASZTET STRĄCZKOWY Z DYNIĄ (WEGAŃSKI, BEZGLUTENOWY) 150

puree z dyni (ugotowana lub upieczona dynia zblendowana na puree), 1 szklanka ziaren słonecznika łuskanego, 1 cebula, 5 ząbków czosnku, 70 g pasty pomidorowo-paprykowej  BeVege  lub przecieru pomidorowego, 2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki suszonej kolendry, 2 łyżeczki pieprzu ziołowego,  1 łyżeczka suszonej natki pietruszki, 1 łyżeczka słodkiej papryki, dodatkowo: 2 kawałki dyni,  1 łyżka ziaren

Jeść, by żyć w zdrowiu
ciecierzyca po bretońsku 158

był strzał w dziesiątkę. Potrzebujemy tylko kilku składników i szybkie danie mamy gotowe.  Składniki: puszka ciecierzycy 1 laska kiełbasy (użyłam podwawelskiej) 1 cebula 1 puszka pomidorów lub przecieru pomidorowego majeranek, papryka słodka, sól i pieprz oliwa lub masło do smażenia Przygotowanie: ciecierzycę odsączamy na durszlaku  cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na niewielkiej ilości oliwy

Gotowanie z pasją
PIZZA!! 111

był dziełem inwencji twórczej, która nie zawiodła :)) CIASTO - szklanka mąki bezglutenowej (Schar - na naleśniki) niepełna szklanka wody łyżeczka soli 2 łyżki oliwy 20 g drożdży DODATKI - sos na pizzę - przecier pomidorowy zmieszany z bezglutenową przyprawą do pizzy (może też być bazylia bądź oregano) szynka, pomidory świeże, pomidory suszone, kukurydza, mozzarella SOS CZOSNKOWY - 1 duży ząbek czosnku 150 ml jogurtu naturalnego

BezglutenowaIzabela
PIZZA Z CIASTA CHLEBOWEGO - BEZGLUTEN 163

ciasto zwiększyło swoją objętość jeszcze raz wyrabiamy i zabieramy się do dzieła. Ja podzieliłam ciasto na trzy części - wyszły mi trzy różne pizze.  Bazą był oczywiście -   SOS - przecier pomidorowy z oregano - którym smarujemy pizze.   Następnie - czysta improwizacja ;D Co dojrzałam w lodówce wylądowało na pizzy -->  szynka, salami, szpinak, suszone pomidory, pieczarki, kiełbasa, ser feta

BezglutenowaIzabela
PIZZA Z PATELNI?? 158

łyżeczki proszku do pieczenia -20-25 ml mleka -sól, bazylia Mieszamy wszystko razem, wlewamy na małą patelnię z kroplą oleju. "smażymy" z jednej strony po czym przewracamy - smarujemy przecierem pomidorowym, posypujemy bazylią/oregano i układamy swoje ulubione dodatki. Przykrywamy pokrywką żeby ser się stopił, zmniejszamy ogień ii.. delektujemy się szybką pizzą z patelnie ;) czas ok 8-9 minut. SMACZNEGO

BezglutenowaIzabela
Placki z cukinii z gulaszem z piersi indyka 355

łyżka słodkiej papryki w proszku, łyżeczka wędzonej papryki w proszku, kilka kuleczek ziela, 2 listki laurowe, 2 łyżeczki mielonego kminku, 1 łyżeczka ziół do pizzy, sól, pieprz 2 łyżki przecieru pomidorowego kopiata łyżka mąki 1/2 szklanki słodkiej śmietanki po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i lubczyku olej do smażenia Najpierw przygotować gulasz. Mięso umyć, pokroić w małą kostkę lub paseczki

Czerwień i błękit
Warzywa z krewetkami w chińskm stylu 141

woka wlać olej, rozgrzać. Wrzucić posiekane cebulki, czosnek i smażyć chwilkę. Dodać potarty imbir, sos rybny, sos sojowy, chilli w proszku, wymieszać. Do woka wrzucić mieszankę warzyw chińskich, przecier pomidorowy, wlać wodę. Zagotować i doprawić solą i pieprzem. Gotować około 10 minut, bardzo często mieszając. Dodać oczyszczone krewetki, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut. Posypać posiekaną kolendrą lub natką pietruszki

Kuchnia Pokoleń
Gulasz z soczewicy i mielonego mięsa 193

mięso i smaż aż mięso przestanie krwawić. Przełóż do garnka. Na tą samą patelnię wrzuć zamrożony szpinak. Smaż aż szpinak odparuje wodę. Przełóż do garnka, dodaj pokrojony czosnek, przyprawy, przecier pomidorowy i opłukaną soczewicę. Zalej połową bulionu, posól i gotuj gulasz na małym ogniu przez 40 minut. Podczas gotowania dolewaj bulion aby uzyskać odpowiednią gęstość gulaszu. Podaj gulasz z ryżem

codojedzenia
Ketchup z dyni 158

odstawić przynajmniej na godzinę. Po tym czasie ugotować do miękkości,odstawić do wystygnięcia i zmiksować na papkę. Następnie dodajemy: 2,5 szkl. cukru 1 szkl. octu 10% 500 g przecieru pomidorowego (najlepszy domowej roboty) 2 łyżki suszonych ziół prowansalskich 2 łyżki suszonej bazylii 2 łyżki suszonego oregano 1 łyżka curry 1 łyżka mielonej papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu chili cayenne

Kolorowa kuchnia Elki
Puszyste ciasto dyniowe 123

roku ubiegłym. Składniki: 2 szklanki mąki zwykłej lub pełnoziarnistej 3/4  szklanki cukru pudru - może być też cukier zwykły. 180 g puree z dyni, trochę więcej niż słoiczek na przecier pomidorowy - Tutaj znajdziesz rozwiązanie jak przygotować takie puree. 3 jaja 3 łyżki śmietany 1 kostka miękkiego masła 1,5 łyżeczki sody 1/2 opakowania cukru wanilinowego 1-2 łyżeczek cynamonu

Justa próbuje gotować
Danie jednogarnkowe: ziemniaki + papryka + kiełbasa 192

Składniki: 500 g ziemniaków, duża czerwona papryka, 2 kiełbasy śląskie, duża cebula, 500 ml bulionu warzywnego, łyżka przecieru pomidorowego, łyżka słodkiej papryki w proszku, łyżczka papryczki chili, łyżeczka majeranku, łyżka masła Przygotowanie: Cebulę kroimy w piórka, kiebasę w plastry, paprykę w paski. Podsmażamy chwilę na maśle. Ziemniaki obieramy i kroimy w talarki. Do bulionu dodajemy papryczki oraz majeranek - zalewamy ziemniaki

Lena Gotuje
Placki po węgiersku 137

surówka z białej kapusty . Składniki na gulasz: 600 g wołowiny pieczeniowej 2 łyżki smalcu 2 łyżki mąki 1 średnia cebula 1/2 czerwonej papryki 1 papryczka chili  1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka majeranku 5 ziaren ziela angielskiego 2-3 listki laurowe 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Składniki na placki

Gosia gotuje