ziemniaczanej 1 jajko sól, pieprz, odrobinka przyprawy curry (na czubek łyżeczki) olej do smażenia puree: ugotowane, utłuczone ziemniaki plus mleko salsa meksykańska: opakowanie mieszanki meksykańskiej od Hortex 200 m przecieru pomidorowego z domowej spiżarni 5 łyżek sosu słodko kwaśnego z domowej spiżarni 5 łyżek sosu chili z domowej spiżarni łyżka świeżego kopru u mnie w postaci mrożonej 5 łyżek oleju
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki: - 1 bagietka orkiszowa - 2 parówki cielęce (ponad 93% mięsa) - 2 kiszone ogórki - 1 pomidor - 1 cebulka dymka - 2 łyżeczki musztardy - 2 łyżeczki domowego ketchupu Domowy ketchup: - 4 łyżki przecieru pomidorowego - 1 łyżeczka jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka octu jabłkowego - sól i pieprz ziołowy do smaku - szczypta pieprzu cayenne i oregano Składniki wymieszaj ze sobą i dopraw wedle uznania. Sposób przygotowania
MintTasterazem stanowią doskonałe tło dla głównych składników. Czas : 40 minut Poziom trudności : łatwy Liczna porcji : 2 Składniki: 2 duże czerwone papryki Puszka całych pomidorów Puszka mleka kokosowego 70 g przecieru pomidorowego (nieco mniej niż mały słoiczek koncentratu) Szklanka wody (opcjonalnie, do rozrzedzenia kremu, gdyby wydał ci się za gęsty) 1 łyżka suszonego czosnku 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1 suszona papryczka
Niedzielny kucharzSkładniki: - 7 plastrów ze schabu bez kości - 4-5 marchewek - 3 łyzki posiekanego pora - jajko - bułka tarta - łyżka przecieru pomidorowego - przyprawy- sól, pieprz ziołowy i czarny, tymianek, natka pietruszki. ostra papryka - olej Przygotowanie: Schab cienko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach i dusimy. Dodajemy pora, koncentrat, natkę pietruszki, sól, ostrą paprykę. Dusimy do miękkości
Kulinarne blogowaniewykorzystałam właśnie leczo. Zapraszam Was serdecznie do oglądania 😍. Pisto manchego Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 opakowanie leczo Poltino 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego oliwa z oliwek do smażenia 1/2 łyżeczki kuminu sól czarny pieprz
Kulinarne przygody Gatitydodajcie taką ilość pieprzu cayenne jaką lubicie :) Składniki na karkówkę 1,5 kg karkówki 4-5 cebul 500g pieczarek sól pieprz Składniki na sos szklanka wody słoiczek (200g) przecieru pomidorowego 1/2 szklanki ostrego ketchupu 2 łyżki octu winnego 3 łyżeczki cukru odrobina pieprzu cayenne 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki Karkówka po cygańsku – przepis Karkówkę myjemy, osuszamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pasta ( śliwkowy ) kilka plasterków salami świeża bazylia do dekoracji czerwone pesto sól , ostra papryka do smaku sos : 1 mały słoiczek ketchupu z cukinii około 300 ml, tu przepis (lub przecier pomidorowy typu passata ) 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu 1 łyżka octu balsamicznego ( najlepiej figowy , ale może być zwykły ) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki ( można mniej lub więcej , zależy
Ogrodnik w podróżyKucharze bardzo dbają, aby wilgoć ze składników pizzy nie wsiąkła w ciasto, gdyż będzie ono niedobre. Z tego też powodu używany sos jest bardzo gęsty (coś jak nasz przecier pomidorowy), a z mozzarelli (główny ser w klasycznej pizzy, parmezan to tylko dodatek :P) odciska się nadmiar wody. __________________ Bardzo podoba mi się, że gotowanie jest tutaj uznawane za prawdziwą sztukę. Nawet
DominikaDolcimnie mieszanka z brokułem, kalafiorem, marchewką, groszkiem, fasolką). Gdy już się rozmrożą lub wrzuciliśmy już rozmrożone dajemy im chwilkę, dodajemy masło oraz kurczaka. 3. Dodajemy 3 łyżki przecieru pomidorowego gdy kurczak będzie miękki, dusimy pod przykryciem ok 10 minut. 4. Gotujemy ulubiony makaron ii podajemy. SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelaPrzygotowanie: Na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy drobno posiekaną cebulę, dodajemy zgniecione ząbki czosnku i mięso mielone. Podsmażamy razem do momentu, aż mięso będzie lekko przyrumienione. Następnie dodajemy passatę pomidorową, przecier, dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Dusimy, aż sos zgęstnieje, a woda całkowicie odparuje (ok. 10-15 minut). Dodajemy drobno posiekane liście bazylii, (ew.skruszoną papryczkę
bistro mamaMięso podsmażyłam bez tłuszczu, a następnie dodałam czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dużą porcję przypraw: kolendry mielonej, garam masala, kuminu i mielonego kminku. Dodałam też ok. pół szklanki przecieru pomidorowego. Podałam z ryżem ugotowanym z dodatkiem kurkumy. Pozostałą część mięsa podałam w następny dzień z warzywami – struganą marchwią, pieczarkami i gotowanymi: kalafiorem i brokułem
Kucharzycapieprzu 2- 4 owoce jałowca 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina 1 łyżeczka rozmarynu sól, pieprz do smaku 1/2 łyżeczka kolendry 1 cebula, marchew 1-2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1/2 l bulionu mąka do posypania mięsa olej do podpieczenia
Kulinarne Fantazje MarioliPrzygotowana brukselkę gotować przez 15 minut w osolonej i osłodzonej lekko wodzie. Mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, doprawiając solą i pieprzem. Można dodać także pokrojoną w kostkę cebulę, przecier pomidorowy. U mnie tutaj bez tych dodatków. Naczynie żaroodporne natłuścić a następnie na dnie wyłożyć mięso. Na mięsie ułożyć ugotowaną odcedzoną brukselkę. Śmietanę wymieszać z solą, pieprzem i gałka muszkatołową
Ola la LCHFświetne połączenie smakowe. Jak dla mnie idealna kolacja. Caponata z bakłażanem Składniki: 1 bakłażan, około 350 g 3 pomidory, sparzone 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki pomidorowego przecieru 1 łyżka kaparów w zalewie 2 łyżeczki balsamicznego octu 1 czerwone chili 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki 1 łyżka pokrojonej mięty pieprzowej sól do smaku ½ łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego
codojedzenia