Placek po węgiersku/ zbójnicku

Placek po węgiersku/ zbójnicku

Placek po węgiersku/ zbójnicku

Kiedyś będąc na wakacjach jadałam pysznego placka po węgiersku, próbowałam odtworzyć ten smak. Wyszedł bardzo smaczny i bardzo sycący. Zachęcam do wypróbowania przepisu! :)    Placek po węgiersku/zbójnicku Składniki: Placki ziemniaczane 1 kg ziemniaków 1 duża cebula 1 jajko 5 czubatych łyżek mąki pszennej sól, pieprz olej do smażenia Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dokładamy jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku. Smażymy duże placki na złoty kolor z obu stron. Farsz: 0,5 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Natalii

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.