Ketchup z dyni

Ketchup z dyni

Ketchup z dyni

Sezon dyniowy jeszcze trwa, w tym roku bardzo długo możemy cieszyć się bogactwem dyniowych smaków. Muszę przyznać, że warzywo to ma bardzo specyficzny smak, wyczuwalny w daniach, do których zostaje użyte. Warto na początek sprawdzić, czy smak ten nam odpowiada. Możecie np. upiec dynię w piekarniku, pokrojoną na mniejsze kawałki, posmarowaną odrobiną oleju i posypaną rozmarynem. To chyba mój ulubiony sposób przygotowania dyni ;) Polecam też ketchup, ma bardzo fajny smak. Domowy, własnej roboty jest o niebo le... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.