przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:242/368)

Pieczone udka z ryżem i warzywami 93

grafomania:) Składniki: 4 udka 1 szklanka ryżu ½ szklanki wina białego 1 cebula 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku Kawałek chorizo – 5 cm ½ szklanki groszku może być mrożony 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju Przygotowanie: Krok 1 Osusz udka z kurczaka. Posól i popieprz. Rozgrzej rondel lub głęboką patelnię. Wlej na nią łyżkę oleju rozgrzej

Niedzielny kucharz
Keto mózg- kalafior nadziewany mięsem 172

przygotowania potrzebujemy: Kalafior- 1kg Mięso wp-woł- 400g Ser żółty- 100g Majonez- 80g Cebula- 70g Smalec- 30g Musztarda- 30g Przecier pomidorowy- 20g Czosnek- 8g Jajko- 1 sztuka Sól, pieprz, bazylia, papryka słodka i ostra W kalafiorze wyciąć liście, gotować w całości 10min w osolonej wodzie. Cebulę pokroić na małe kawałki i smażyć na smalcu, pod koniec dodać przeciśnięty czosnek. Kalafior

serzmiesem
Spaghetti al ragu na szybko 120

może udawać głuchego, lub, w przypadku jednostki bardziej wrażliwej zalać się łzami), to jedno z najbardziej znanych, najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Proste jak pęczek suszonego spaghetti – mielone, trochę warzyw, przecier pomidorowy, wino – czasem mleko i bulion. Danie niezwykle pyszne o bardzo złożonym smaku. Tajemnica dobrego spaghetti al ragu polega na tym, że sos mięsno-warzywny jest bardzo długo gotowany – godzinę

Niedzielny kucharz
Szybka Pizza z Patelni na Tortilli 90

możecie je oczywiście zmienić. Zapraszam na przepis na domową pizzę z patelni na tortilli . SZYBKA PIZZA NA TORTILLI Składniki: tortilla ketchup do posmarowania spodu (może być passata lub przecier pomidorowy) filet z kurczaka cebula czerwona parmezan oliwki pomidor sałata lodowa Przygotowanie: Kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę i przyprawiamy. Następnie smażymy na patelni. Jeśli zależy Wam na tym, aby pizza

Przepiski.pl
Udka pieczone z ryżem i warzywami 78

grafomania:) Składniki: 4 udka 1 szklanka ryżu ½ szklanki wina białego 1 cebula 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku Kawałek chorizo – 5 cm ½ szklanki groszku może być mrożony 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju Przygotowanie: Krok 1 Osusz udka z kurczaka. Posól i popieprz. Rozgrzej rondel lub głęboką patelnię. Wlej na nią łyżkę oleju rozgrzej

Niedzielny kucharz
Kurczak w sosie barbecue 89

minut + marynowanie i pieczenie Przepis na kurczaka w sosie barbecue: 600 g piersi z kurczaka Marynata do kurczaka: 1 cebula 3 ząbki czosnku 4 śliwki wędzone 200 ml przecieru pomidorowego lub dobrego ketchupu 70 ml wina wytrawnego 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka wędzonej ostrej lub słodkiej papryki 1 łyżka octu winnego 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka

Kuchcik gotuje
Pizza domowa - ciasto i dodatki 89

mąki typu 00 10 g świeżych drożdży 250 - 300 ml ciepłej wody 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka oliwy 1/2 łyżeczki cukru Pizza domowa sos: 250 ml gęstego przecieru pomidorowego 1 łyżeczka czosnku w proszku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu Pizza domowa

Kuchcik gotuje
ZUPA GOŁĄBKOWA. TYM RAZEM Z KLOPSIKAMI Z INDYKA 183

danie, bo z pulpetami z indyka tworzy naprawdę pyszne i pożywne danie.    Składniki: 1/ 2 młodej kapusty 1 cebula puszka pomidorów w sosie własnym  łyżka przecieru pomidorowego 2 marchewki 1 pietruszka 1 łodyga selera naciowego 100g ryżu sól pieprz słodka i ostra papryka ziele angielskie liść laurowy koperek Na pulpety: 500 g mięsa mielonego drobiowego (u mnie

Walijskie Pichcenie
Prosta zupa meksykańska 92

mięso straci kolor surowizny. Wrzucić posiekany obrany czosnek i smażyć jeszcze minutkę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko z patelni dodać do garnka. Fasolkę, kukurydzę, puszkę pomidorów, przecier pomidorowy, papryki w proszku dodać do zupy. Wymieszać i gotować 15 minut. Doprawić do smaku. Gotowe, pysznie i szybko

Kuchnia Pokoleń
Wolno gotowana soczewica z dynią, ziemniakami, pomidorami 115

innym w kuchni lub poczytać książkę. Składniki 200 g soczewicy beluga 500 g dyni ( u mnie dynia Nelson) 300 g ziemniaków 400 g pomidorów pelati (może być passata lub przecier pomidorowy) 500 ml bulionu warzywnego (ewentualnie mięsnego) 100 g cebuli drobno pokrojonej w kostkę 3 – 4 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 1 łyżeczka papryki wędzonej w proszku 1 łyżeczka

Tajemnice Smaku
spaghetti bolognese 106

Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 300 g makaronu spaghetti 300 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 -2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy lub oleju po 1-2 łyżeczki suszonego oregano, bazylii, tymianku sól, pieprz dodatkowo: starty ser np. grana padano świeże listki bazylii wykonanie: Makaron gotujemy wg wskazań

Domowy Smak Jedzenia
Mięsny placek z warzywami i pieczarkami w cieście francuskim -powstał z tego taki szybki obiad 151

jest za dużo odkroić żeby było na zakrycie wierzchu ciasta 1 marchewka starta na tarce 1 mała cukinia starta na tarce 2 łyżki sosu sojowego 1 jajko 5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżka oleju przyprawy sól ,pieprz zioła, ser parmezan przygotowanie Mięso usmażyć na patelni fileta i mielone z przyprawami. Pieczarki wcześniej usmażyć. To co mamy już usmażone dajemy

Moje Wyroby
Grillowany pstrąg w stylu Tandoori 84

pstrągi tęczowe, po ok 300 g każdy wypatroszone, umyte i osuszone 2 cm imbiru, posiekane 3 duże ząbki czosnku 1.5 łyżki oleju 0.5 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 0.5 łyżeczki papryki słodkiej 0.25 łyżeczki papryki ostrej – chili 0.25 łyżeczki ziaren kuminu 0.25 łyżeczki soli szczypta kurkumy Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty (za wyjątkiem ryby:) ) włożyć do blendera, zmiksować

Moja Delicja
Młoda kapusta duszona z koperkiem 76

przygotowania. W garnku o grubym dnie należy zeszklić cebulę z czosnkiem bez rumienia, następnie dodać posiekaną młodą kapustę i pod przykryciem gotować 10 minut. Następnie dodać odrobinę białego wina, przecier pomidorowy i świeże pęczki natki pietruszki i koperku. Wszystko udusić do miękkości. Po około 15 minutach mamy gotową młodą duszoną kapustę, czekającą na zjedzenie 🙂 Czytaj więcej: Młoda kapusta duszona

Moja Delicja
Sos pomidorowy ( do spaghetti , pizzy ). 136

blenderem ( najlepiej ręcznym ) i przecieramy przez gęste sitko. Czosnek drobniutko siekamy lub przeciskamy przez praskę ,podsmażamy lekko w patelni na oliwie, a następnie miksujemy z ziołami i niedużą ilością przecieru pomidorowego, który wcześniej przetarliśmy przez sitko. Całość dokładnie mieszamy przelewamy na patelnię lub szerokiego garnka i gotujemy na małym ogniu, aż masa odpowiednio zgęstnieje. Podczas gotowania często mieszamy

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania