przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:245/368)

Parowańce z duszoną soczewicą 121

przykryciem, aż podwoi swoją objętość. Po tym czasie dzielimy ciasto na ok. 12 części. Z każdej formujemy kulkę. Gotujemy na parze. Soczewica: 200 g soczewicy czerwonej 400 g przecieru pomidorowego lub pomidorów w puszce 2 łyżki oleju rzepakowego ok. 20 g sosu sojowego 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki majeranku ok. 0,75-1 szklanka wody Soczewicę płuczemy na sicie

Kucharzyca
Kotleciki Myśliwego 120

pieczarek ·        Pieprz ·        4 ogórki konserwowe ·        200 ml przecieru pomidorowego ·        2 łyżki musztardy sarepskiej ·        2 łyżeczki mąki pszennej Sposób przygotowania: 1.   Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, solimy, doprawiamy papryką

Kulinarna Chwila
FASOLOWA Z POMIDORAMI Z PUSZKI I KIEŁBASĄ 150

wędzonego boczku 2-3 pętka dobrej kiełbasy 2 marchewki 1 pietruszka biała część z 1 pora 3-4 ziemniaki 1 puszka pomidorów w sosie własnym 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku ziele angielskie liść laurowy słodka i ostra papryka majeranek sól pieprz natka pietruszki Wykonanie: Fasolę zalewamy w miseczce wodą, i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą

Walijskie Pichcenie
Pasta z twarożku 95

musiała robić dwie pasty serowe – dla mnie na słono, dla mojej Siostry na słodko, z dodatkiem cukru. Czasami pasta zmieniała kolor na czerwony dzięki dodaniu do niej odrobiny przecieru pomidorowego. Ta prezentowana tutaj nieco odbiega od moich dziecięcych wspomnień, wtedy nikt nie miał pojęcia o smaku oliwek i istnieniu kolendry, które dodałam do tej domowej, nowszej wersji pasty

niecodziennikpary
Pasta z suszonych pomidorów 120

tego cudownego sprzętu w kuchni?! 😊 Potrzebujemy: 2 łyżki obranych migdałów - u mnie płatki 2 łyżki nerkowców 10 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 15 suszonych pomidorów 1 łyżeczka przecieru pomidorowego Szczypta pieprzu i soli Garść świeżej bazylii Migdały i orzechy podprażamy na suchej patelni uważając by ich nie przypalić, bo zrobią się gorzkie. Przekładamy je do wysokiego pojemnika

Emskie Smaki
Co zrobić, aby koncentrat pomidorowy był bardziej aromatyczny. 121

oncentrat ( przecier ) pomidorowy nabierze więcej pięknego aromatu, gdy tuż przed dodaniem go do zupy, sosu itp. podsmażymy go na patelni, lub w rondelku na oleju lub maśle. Podsmażamy go na dość dużym ogniu przez kilka minut, cały czas mieszając, aby się nie przypalił.         Pozdrawiam serdecznie

Przepisy i porady kulinarne
Zupa gulaszowa 118

wieprzowym. 300 g mięsa wołowego bez kości (łopatka), 300 g mięsa wieprzowego bez kości (karkówka), 2 – 3 cebule, 3 ząbki czosnku, 3 strąki papryki (czerwona, zielona), 100 ml przecieru pomidorowego lub pomidorów krojonych, 2 l bulionu (najlepiej wołowy), tłuszcz do smażenia (smalec, olej), papryka mielona słodka, papryka mielona ostra, papryka mielona wędzona, sól, pieprz, majeranek, cukier, sok z cytryny, Mięso

królestwo garów
Zapasy żywności – co warto mieć – lista 127

Białko: warzywa strączkowe (soczewica, groch, ciecierzyca, fasola) suche i w puszkach, mięso świeże do zamrożenia, konserwy mięsne i rybne, mleko w proszku Sól Warzywa i owoce: – w słoikach (przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, kiszone ogórki, kompoty owocowe i owoce pasteryzowane), – w puszkach (np ciecierzyca, kukurydza, pomidory), – mrożonki (np brokuł, szpinak, fasolka) – świeże – te które dłużej wytrzymują

Dorota Smakuje
Zupa gulaszowa po węgiersku z polędwicą 113

rondlu rozgrzewam olej i przesmażam cebulę z czosnkiem i porem. Dodaję polędwicę, kabanosy pokrojone i smażę chwilę, dodaję ziemniaki, seler, marchew, paprykę, liść laurowy, ziele angielskie. Wlewam bulion i przecier pomidorowy, dodaję papryczkę chili. Doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną, słodką, rozmarynem. Gotuję na wolnym ogniu 30 minut. Podaję z natką pietruszki i chlebem na zakwasie

wesoła kuchnia
Węgierska marynata do mięs 103

się nad Balaton. Przepis: węgierska marynata do mięs Węgierska marynata do mięs – składniki: 150 ml oleju 100 ml wody Sok z połowy cytryny 3-4 duże ząbki czosnku łyżka przecieru pomidorowego łyżka wędzonej papryki płaska łyżeczka ostrej papryki łyżeczka cząbru pół łyżeczki lubczyku pół łyżeczki pokruszonych ziaren gorczycy łyżeczka rozmarynu pół łyżeczki pokruszonej czarnuszki pół łyżeczki soli Jak zrobić: węgierska

okolicepalnika.pl
Fasolka po bretońsku z pieczarkami 125

300g pieczarek 2 cebule 1 łyżka majeranku 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki papryki ostrej papryki w proszku 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz czarny mielony 2 łyżki przecieru pomidorowego 0,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Fasolę wsypałam do miski i zalałam zimną wodą. Zostawiłam ją w ten sposób na noc do namoczenia. Następnego dnia

Waniliowe Improwizacje
Pasta z sardynek 123

przygotujesz w kilka chwil. Pasta z sardynek sprawdzi się również podana na krakersach jako smaczna przekąska na imprezę. Sardynki w oleju ok 100 gramów 1 mała dymka 1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól 50 gramów sera twarogowego  1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju z zalewy szczypta pieprzu Cebulę dymkę pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do wysokiego wąskiego naczynia. Dodajemy

Andzia Pichci
Pizza jak z Pizza Hut 152

mozzarella i ulubione sery np. Gouda lub Podlaski (w naszym przypadku z MSM Mońki) ulubione dodatki do pizzy Sos do pizzy jak z Pizza Hut 1 kartonik (500g) przecieru pomidorowego 1 łyżka oliwy  2 małe ząbki czosnku  1 czubata łyżeczka oregano lub ziół prowansalskich duża szczypta cukru  sól i pieprz do smaku Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję

Cztery Fajery
Pizzerinki 97

Pizzerinki Pizzerinki Składniki 500 g mąki opakowanie suchych drożdży 300 ml letniej wody ½ łyżeczki soli szczypta cukru 2 łyżki oliwy lub oleju pomidorki koktajlowe podsmażone pieczarki salami tarty ser przecier pomidorowy Wykonanie: Drożdże wymieszać z mąką, dodać wodę sól, cukier, i zarobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia n ok 30 minut. Po wyrośnięciu podzielić na 8-10 mniejszych

Pomysłowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania