przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:234/368)

Zupa parzybroda w chlebie 105

marchewki, pokrojone w plasterki 2 pietruszki, pokrojone w plasterki 1 mały por, pokrojony w półplasterki 1 mały seler, pokrojony w kostkę 2 cebule, pokrojone w koskę 250 g przecieru pomidorowego 4 liście laurowe 4 ziela angielskie kilka ziaren pieprzu 1/2 główki czosnku, posiekanego pieprz, sól do smaku posiekana natka pietruszki 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka wędzonej papryki kilka łyżek masła

gotuj ze mną
Zupa gulaszowa – kuchnia podkarpacka 101

wołowiny 3 l wody 2 cebule 1 czerwona, świeża papryka 1 kalarepa 3-4 duże ziemniaki 2 marchewki 1/2 selera 2 łyżki siekanej pietruszki 3 łyżki przecieru pomidorowego 3-4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka gęstej śmietany 1 jajko sól, pieprz 10 łyżek oleju Mięso myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na 5 łyżkach oleju na złoty kolor. Przekładamy

Trzeci talerz
Jesienna zupa węgierska z pieczarkami i ziemniakami 121

Przyprawa do mięsa  Czosnek granulowany Słodka czerwona papryka 200 g pieczarek Sól Pieprz 4 średnie ziemniaki 1 puszka krojonych pomidorów 2,5 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka przecieru pomidorowego (opcjonalnie) Olej rzepakowy Świeża natka pietruszki Warzywa przygotowujemy w pierwszej kolejności. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Marchewkę obieramy i kroimy w półplasterki. Tak samo robimy z pieczarkami. Mięso kroimy

VioletoweKucharzenie
Drożdżowe paluchy pizzowe 100

świeżych drożdży  400 g mąki pszennej 100 ml ciepłej wody 100 ml ciepłego mleka 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli 2 - 3 łyżki oliwy Dodatkowo: passata lub przecier pomidorowy suszone oregano salami w plasterkach oliwki czarne strata mozzarella 1. Najpierw przygotowujemy rozczyn: do miseczki wkruszamy drożdże, dodajemy cukier następnie ciepłe mleko i wodę. Mieszamy, żeby drożdże i cukier się

kruche babeczki
37 pomysłów na rozgrzewające jesienne potrawy 115

pysznej potrawy są oczywiście świeże produkty spożywcze oraz aromatyczne zioła.   Co możesz przygotować? Wybierz rodzaj mięsa (jeśli nie, to pomiń), dodaj warzywa, a także podlej całość wodą, przecierem pomidorowym albo puszką pomidorów. Warzywa z mięsem możesz też urozmaicić ulubionym sosem. Tak przygotowane danie z łatwością przechowasz w lodówce i odgrzejesz następnego dnia. Wśród moich pomysłów są: klopsiki z mięsa

Rozdomowiona
,,PIZZA kebab” 99

sera mozzarela 4 pomidorki koktajlowe żółte 4 pomidorki koktajlowe czerwone pół czerwonej papryki 20 dag pieczarek 1 mała cebula czerwona sól i pieprz do smaku 3 łyżki przecieru pomidorowego bazylia, oregano, sól, przyprawa kebab- gyros łyżka masła Wykonanie: W głębokiej misce mieszamy drożdże z solą i cukrem aż staną się płynne. Dodajemy olej i ciepłe mleko, mieszamy, na koniec

Podróż w kulinaria
Kurczak tikka masala. Przepis na pyszne indyjskie danie z kurczaka 434

tikka masala Składniki: Kilogram mięsa z udek kurczaka , ewentualnie piersi, 400 ml jogurtu naturalnego, 4 ząbki czosnku, około 3 cm kawałek świeżego imbiru, 1 cebula, 700 ml passaty (rzadkiego przecieru pomidorowego), olej pół na pół z masłem do smażenia plus łyżka masła do sosu, przyprawy: 3 łyżki indyjskiej przyprawy garam masala, 2 łyżki papryki w proszku , łyża kurkumy, łyżeczka cynamonu

Kulinarna Polska
Kapusta z pomidorami 101

świeże pomidor y. Kapusta z pomidorami smakuje najlepiej z dodatkiem słodkich, świeżych pomidorów. W późniejszych miesiącach możecie używać pomidorów z puszki lub – najlepiej – domowego sosu lub przecieru pomidorowego. Dużo koperku . Naprawdę, nie żałujcie go. Koperek nadaje kapuście wspaniały smak i zapach. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na dania wegetariańskie znajdziesz w zakładce WEGE Drukuj Kapusta z pomidorami Kapusta

Na-talerzu.pl
Gołąbki ziemniaczane z mięsem – kuchnia podkarpacka 106

zapobiega przypaleniu, ale też wpływa na miękkość liści i ich smak. Gołąbki warto podlać czymś więcej niż woda – rosołem, posoloną wodą z suszonymi grzybami lub wodą wymieszaną z przyprawionym przecierem pomidorowym. Nabiorą lepszego smaku, a płyn który nie odparuje można wykorzystać jako bazę do sosu. Tradycyjne gołąbki zawijamy zazwyczaj na dwa sposoby. Bliżej nasady liścia układamy porcję farszu i albo

Trzeci talerz
Leczo z kiełbasą 87

mój sprawdzony przepis na leczo z kiełbasą. Leczo z kiełbasą SKŁADNIKI: 450 g kiełbasy 2 cukinie 1 czerwona papryka 2 żółte papryki 5 niedużych cebul 6 pomidorów słoiczek przecieru pomidorowego – 190 g słodka i ostra papryka, sól, pieprz 4 łyżki oleju lub 2 łyżeczki smalcu PRZYGOTOWANIE: Leczo z kiełbasą zaczynam od przygotowania wszystkich składników. Warzywa (oprócz cebuli) myję

Zasmakuj Kuchni
Książka na niedzielę – nowe książki kulinarne i nie tylko 102

dzieciństwa. W Sielskich Smakach znajdziemy 100 przepisów na dania kojarzące się z latem, beztroską i wakacjami. Wszystko to dzieje się na Ukrainie. Wśród przepisów znajdziemy przepisy na : kiszony przecier pomidorowy, tosty pomidorowe z masłem z palonego bakłażana, rosół z zakwasem z otrębów, makaronem, grzybami i lubczykiem. Chleb na zakwasie, wraz z przepisem na zakwas, Tatarski makaron kokardki z jogurtem czosnkowym

Kuchnia na wzgórzu
Meksykańskie Burrito 96

domowe burrito? Burrito to meksykańskie danie, które składa się z farszu zawiniętego w pszenną tortillę. Głównymi składnikami farszu jest mięso mielone z dodatkiem czerwonej fasoli, kukurydzy, czerwonej papryki i przecieru pomidorowego, ja zastąpiłam go ketchupem. Gotowy farsz nakłada się na tortillę, posypuje startym na tarce serem, zawija, a następnie opieka na patelni lub w opiekaczu. Brzmi ciekawie prawda

Przepiski.pl
Keto makaron z sardynkami i ajvarem (Paleo, LowCarb) 119

tuńczyka w słoiku . Jeśli nie uda Wam się znaleźć takiego w pomidorach, to z powodzeniem można użyć tuńczyka w oliwie lub w sos ie własnym , dodając jednocześnie łyżkę przecieru pomidorowego lub koncentratu . Ajvar Jeśli nie kojarzycie tego śródziemnomorskiego sosu, to nie wiecie czego żałujecie… Jest to pyszne połączenie papryki oraz bakłażanów w postaci kremowego musu. Występuje w dwóch wersjach – ostrej

Modern Cave Girl