Składniki na 6 roladek: 3 pojedyncze filety z kurczaka 1 mały por pół szklanki kukurydzy konserwowej 300ml bulionu 1 łyżka sosu sojowego kilka suszonych grzybków 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego pół szklanki mąki do obtoczenia roladek Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka mielona, chilli w proszku 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego olej do smażenia *** Filety na kurczaka rozcinamy(...)rozpoczynamy od miejsca „łączenia”, wówczas nie powinny nam się one rozpadać *** *** Następnie całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz suszone grzybki i zagotowujemy *** *** Dodajemy sos sojowy oraz przecier pomidorowy, zmniejszamy ogień i całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około pół godziny *** *** W razie potrzeby danie doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM
Blog z Apetytemmięso mielone z karkówki, paprykę konserwową zamiast świeżej i mieszankę warzyw. Zupa jest rozgrzewająca i bardzo sycąca. PRZEPIS woda 2.5 l. kostka rosołowa 1 szt. sól 1/2 łyżeczki przecier pomidorowy 3 łyżeczki mrożonka warzyw ( groch, brokuł, kalafior, marchew ) ziemniaki 3 szt. cebula 1 szt. olej do smażenia pieprz do smaku ziele angielskie 3 szt. liście laurowe(...)kminkiem. Wymieszać. Dodać do cebuli. Smażyć do momentu, aż mięso będzie usmażone. Dodać do gotującej się zupy. Gotować ok. 30 min na małym ogniu. Po tym czasie dodać przecier i doprawić do smaku pieprzem. Gotować jeszcze
Kuchnia Paulettesczosnku 1 cukinia 300 g kurek 250 g wędzonego boczku 500 g bulionu z cielęciny 300 ml śmietany 200 g serka philadephia lub 200 ml kwaśnej śmietany 2 łyżki przecieru pomidorowego 200 ml przetartych pomidorów z kartonu ½ łyżki wędzonej papryki w proszku ½ łyżki curry 2 łyżki dżemu z żurawiny 2 łyżki francuskiej musztardy 2 łyżki masła klarowanego sól i pieprz(...)przez 2 minuty i dodaj do grzybów. Usmaż boczek, odłóż na bok na ręczniku papierowym. Lekko przestudzony boczek pokrusz i dodaj do gulaszu. Rozgrzej bulion i wymieszaj z pomidorami, przecierem i musztardą. Wlej do garnka, dodaj pokrojony tymianek, dopraw solą i gotuj przez 20 minut. Następnie dodaj śmietanę, serek lub kwaśną śmietanę i dżem z żurawiny. Doprowadź do wrzenia
codojedzeniaSerdecznie polecam;) Składniki: 2 kg karczku 8 cebul 8 woreczków ryżu 5 liści laurowych 5 ziaren ziela angielskiego 0,5 kostki smalcu słoiczek koncentratu pomidorowego sól do smaku pieprz do smaku wegeta do smaku czerwona słodka papryka kapusta Wykonanie: Mięso oczyścić, wymyć, pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce. Cebulę obrać(...)drugiego) w gęsiarce. Gdy zapełnimy już nasze naczynie, gołąbki oprószamy słodką papryką, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Na wierzch naszych gołąbków wykładamy resztę smalcu. W miseczce mieszamy słoiczek przecieru pomidorowego z wodą i polewamy nim gołąbki. Gołąbki przykrywamy liśćmi kapusty, dopełniamy wodę, do połowy wysokości naczynia, przykrywamy i smażymy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 2 godziny
Krakowskie smaki Animarchewki 300g pieczarek 250g szalotek 150g boczku pokrojonego w grubą kostkę olej 3 szklanki wina 2 szklanki bulionu drobiowego 1 suszony liść laurowy 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżki mąki kukurydzianej Sposób przygotowania Najpierw przygotujcie warzywa, żeby potem tylko wrzucić je do garnka. Umyjcie pieczarki, jeśli sa bardzo duże pokrójcie(...)miski. Do garnka wrzućcie pieczarki, szalotki i marchewkę i smażcie przez 5 minut, żeby warzywa się lekko zarumieniły. Zalejcie je winem i bulionem, dodajcie tymianek, liść laurowy i przecier, wymieszajcie. Ponownie włóżcie boczek, kurczaka. Gotujcie na małym ogniu przez ok. 40 minut. Po 20 minutach odlejcie do szklanki część sosu (2/3 szklanki) i poczekajcie aż przestygnie. Pod koniec gotowania wmieszajcie
W kuchni wieczoremokoło 800 g świeżej dyni – 1 l domowego bulionu lub rosołu – 1 cebula – 2-3 ząbki czosnku – 1 cm świeżego imbiru – 3 łyżki koncentratu pomidorowego – 3 łyżki czerwonej pasty curry – 3/4 szklanki mleczka kokosowego – sok z połowy limonki – 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju – do podania: świeże listki kolendry, pestki(...)dyni. Na oliwie lub oleju podsmaż posiekaną cebulę. Po 2-3 minutach dodaj drobno pokrojony imbir, czosnek, sporą szczyptę soli i dalej podsmażaj. Po kolejnych 2-3 minutach dodaj przecier pomidorowy i pastę curry i podsmażaj aż całość nabierze bardziej ceglastego ciemniejszego koloru i zacznie nieco przywierać do dna garnka. Wtedy do garnka wlej 1/3 porcji bulionu. Bulion dodawaj gorący
nietylkopasta.plciągnącego się sera. Składniki (na 2-3 porcje): 1 filet z kurczaka 1 średnia marchewka 1 średnia cebula 1 łodyga selera naciowego 2 duże ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 100g makaronu orzo lub innego drobnego 200ml bulionu warzywnego 2 dojrzałe pomidory 1 kulka mozzarelli sól i pieprz do smaku 3 łyżki oliwy Marchewkę i cebulę obieramy, łodygę selera(...)warzyw dodajemy pokrojone kawałki kurczaka i mieszając, smażymy, aż kurczak zetnie się z wierzchu i zacznie delikatnie rumienić – maksymalnie 5 minut. Po tym czasie, dodajemy na patelnię przecier pomidorowy oraz makaron orzo i dokładnie mieszamy ze składnikami na patelni. Ściągamy z ognia. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik na 180° i przygotowujemy sobie naczynie żaroodporne. Na patelnie wlewamy bulion
Smaczna Stronasobie danie w sam raz pod siebie. Składniki: 3 średnie czerwone papryki 1 średnia cukinia 350 g pieczarek 350 g dobrej jakości parówek / cienkich kiełbasek 1/2 małego słoiczka przecieru pomidorowego ok. 75g 1 średnia cebula 1 duży / 2 małe ząbki czosnku olej sól morska, pieprz kolorowy, papryka ostra, papryka czerwona Wykonanie : Oczyszczamy, obieramy i kroimy w kostkę i plastry(...)pieprzem. Parówki kroimy na mniejsze kawałki, w moim przypadku na półksiężyce i również podsmażam na patelni. Gdy warzywa w garnku będą już miękkie bądź jeżeli wolimy chrupiące, dodajemy przecier, pieczarki wraz cebulą i czosnkiem i podsmażone parówki. Wszystko razem mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut. Jeżeli zajdzie potrzeba doprawimy jeszcze wszystko. Potrawka najlepiej smakuje jak się "przegryzie
W Moim Magicznym Domumocno dojrzałych pomidorów garść listków bazylii ( można zastąpić 1 łyżeczką suszonej ) 1/2 papryczki chilli 1/2 cebuli 1/2 kostki warzywnej lub rosołowej sól, pieprz cayenne 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka łagodnego ketchupu Sposób przygotowania: 1. Paprykę przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. 2. Mięso doprawić i wyrobić z drobno pokrojoną natką pietruszki. 3.Ryż ugotować, odstawić do całkowitego(...)Dodać do pomidorów. Cebulę pokroić w grubsze plastry, szybko podsmażyć na patelni i dodać do pomidorów. Całość zmiksować i przelać do garnuszka. 8. Do zmiksowanych pomidorów dodać pokruszoną kostkę, przecier pomidorowy, drobno posiekaną papryczkę chilli i gotować na małym ogniu przez ok. 7-10 min. co jakiś czas mieszając. 9. Sos doprawić solą i pieprzem cayenne oraz dodać ketchup. Gotować
A Ty Smakuj Mniepiersi kurczaka. Składniki: 2 średnie marchewki 2 papryki w ulubionych kolorach 3 ziemniaki 1 papryczka chili 2 łodygi selera naciowego 1 puszka krojonych pomidorów w puszce kartonik przecieru pomidorowego 1 puszka ciecierzycy 4 ząbki czosnku 2 cebule ok. 3 cm świeżego imbiru puszka mleka kokosowego 2 łyżki oleju limonka 2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżeczki mielonej kolendry(...)przyprawy. Krótko przesmaż, mieszając. Pamiętaj, aby nie spalić czosnku, bo może zrobić się gorzki. Do garnka dodaj pokrojoną marchewkę i odrobinę wody tak, żeby przykryć warzywa. Kolejno seler, paprykę, przecier i pomidory. Zmniejsz płomień i pozwól warzywom nieco się poddusić, po czym dodaj resztę wody i mleczko kokosowe. Na końcu dodaj ziemniaki oraz odsączoną z zalewy ciecierzycę i gotuj
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!duża papryka czerwona 2 szt. cebula 1 szt. małe pieczarki 5-6 szt. ząbek czosnku sól 1 łyżeczka papryka słodka mielona 2 łyżki pieprz 1 szczypta przecier pomidorowy 3 łyżki listki świeżej bazylii 6-7 listków olej do smażenia 3 łyżki masło 1 łyżeczka natka pietruszki świeżej 2 łyżki Beszamel: mleko 350 ml. mozzarella 1 kulka sól(...)umyć, osuszyć i zmielić. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dokładnie wymieszać. Dodać do warzyw na patelni i dokładnie wymieszać. Gdy mięso podsmaży się dodać przecier. Doprawić solą i pieprzem do smaku. 4. Farszem dokładnie napełnić rurki cannelloni ( musza być pełne farszu) i ułożyć je poziomo w naczyniu żaroodpornym prostokątnym. Następnie układać jedną na drugą
Kuchnia Pauletteswyrazisty smak. Aromatyczny pomidorowo - ziołowy sos był idealnym dodatkiem do tego dania. Składniki: - 1 kg mięsa wołowo - wieprzowego. - 1 woreczek ryżu parboiled - średniej wielkości 1 młoda kapusta - 3 cebule - przecier pomidorowy - sól, pieprz - zioła suszone: łyżeczka oregano i bazylii, - łyżka miodu Sposób przygotowania: Luźne liście od kapusty odrywamy, myjemy i odkładamy na bok. Kapustę wkładamy do garnka(...)gołąbka. Na dnie naczynia układamy niesparzone liście i uformowane gołąbki. Zalewamy je do połowy wodą i pieczemy pod przykryciem przez około 1,5 godziny w temperaturze 185 stopni. Przecier przelewamy do rondelka, doprawiamy ziołami, miodem i chwilę gotujemy. Podajemy polewając nasze gołąbki
Pan i Pani Smith w kuchnifarsz: 300 g zielonej soczewicy 4 duże pieczarki 2 marchewki 1 duża cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego szczypta tymianku 3 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki chilli 1/2 łyżeczki wędzonej papryki sól pieprz 2 liście laurowe olej ziemniaczane puree: 3 ziemniaki 1 marchewka 1/3 szklanki mleka 3 łyżki masła szczypta gałki muszkatołowej sól twardy ser kozi do posypania(...)cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy 3 minuty, dodajemy startą na tarce marchew. Smażymy 3 minuty. Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i smażymy kolejne 3 minuty. Teraz dodajemy przecier, wędzoną paprykę. Smażymy chwile. Dodajemy soczewicę i zdejmujemy z ognia. przyprawiamy całość solą i pieprzem. Ziemniaki z marchewką ugniatamy tłuczkiem, przyprawiamy gałką. Do formy wykładamy farsz, na górę dajemy ziemniaki
KuchcikoweLovedyni Zupę podajemy z łyżką jogurtu naturalnego! Składniki : 1000 g dyni (pomarańczowa) 2 cebule 2 czerwone papryki 2 średniej wielkości cukinie 3 ząbki czosnku 5 czubatych łyżeczek przecieru pomidorowego 1,5 l bulionu warzywnego Olej Plasterek świeżego imbiru 1 łyżka soku c cytryny Sól, pieprz, vegeta Przygotowanie(...)miękkości paprykę oraz cebulkę na odrobinie oleju. Po upływie 15 min dodajemy uduszoną cebulkę, paprykę i gotujemy całość około 5 min. Następnie całość dokładnie blendujemy na jednolitą masę, dodajemy przecier i trzymamy całość na wolnym ogniu około 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Zupę krem z dyni podajemy z łyżką jogurtu naturalnego. Można również do zupki zrobić sobie
Sprawdzone przepisy kulinarnetakie nieśmiertelne trio, które nigdy się nie znudzi. Te smaki perfekcyjnie wręcz do siebie pasują. Czy to w postaci cukinii faszerowanej czy kotletów mielonych ze startą cukinią w sosie pomidorowym czy też właśnie w postaci dzisiejszej propozycji, czyli keto spaghetti z cukinii z pulpecikami. Do tego jeszcze kieliszek czerwonego wina i idealna kolacja gotowa… Mam nadzieję, że się zgodzicie(...)porcje Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 20 minut Składniki 400 g mięsa wołowego mielonego 2 cukinie duże 1 ząbek czosnku sporych rozmiarów lub 2 mniejsze 2 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz papryczka ostra Sposób przygotowania Cukinię pokroić w cienkie paski używając spiralizer'a. Posolić i odstawić. Mięso mielone doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryczką, dobrze wymieszać. Uformować
Modern Cave Girl