Czasami gotowe produkty wykorzystujemy, z których szybkie dania przygotowujemy. Bo jeśli czasu nie mamy, albo niespodziewanego gościa w drzwiach witamy, to można proste danie w fajnej, nowej odsłonie „ugotować” i po kilku minutach już podać. Ja tym razem gotowy ryż w stylu meksykańskim tylko podgrzałam, ale świeżych ziół, mini marchewki, tuńczyka i kapary dodałam. Całość na mniejsze porcje, przystawki podzieliłam i botwinką ozdobiłam. Myślę, że tak jak na zdjęciu podane, będzie to smaczne i dla oczu atrakcyjn... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.