Lazania - lasagne bolognese

Lazania - lasagne bolognese

Lazania - lasagne bolognese

Składniki: • 1kg mielonego mięsa wołowego (ewentualnie może być wieprzowo-wołowe) • 2 cebule • 1 duża marchewka • 3-4 łodygi selera naciowego (ok. 200g) • 4 ząbki czosnku • papryka w proszku łagodna • oliwa • 1 puszka pomidorów • 1 mały przecier pomidorowy • ok. 400 g sera żółtego • bazylia • sól, pieprz • zioła prowansalskie • 1 szkl. czerwonego wina wytrawnego lub półwytrawnego • 1 szkl bulionu • 1 opakowanie makaronu do lazanii Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na złoto na rozgrzanej oliwie. Dodać prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, sos beszamelowy, ciasto, sosy, makarony, makaron, mięso, mięso mielone, obiad, lasagne, seler naciowy, mięsa pieczone, obiad z makaronem, makaron na obiad, sos pomidorowy, szybkie ciasto, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.