Przepis na : obiad
Kurczak ” Caserta „, prosty obiad Kurczak „Caserta ” to łatwy do wykonania , przepis , nie jest to żadna oryginalna kuchnia włoska , a raczej luźna jej interpretacja Dlaczego Caserta ? Z prostej przyczyny , jakoś muszę nazywać swoje przepisy ,żeby później móc je odszukać , nazewnictwo kurczak 1 , kurczak 2 itd niewiele mówi . Kurczak Caserta , już inaczej , Caserta to prowincja Włoch , gdzie wytwarza się popularną mozzarelle , a że jest podstawą przepisu , łatwiej mi skojarzyć co też... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...