Włoski gulasz spezzatino z cielęciny

Włoski gulasz spezzatino z cielęciny

Włoski gulasz spezzatino z cielęciny

Przepis na : obiad

Włoski gulasz spezzatino! Hej, hej! Jak ten czas leci! Pamiętam ten gulasz z cielęciny będąc kilka lat temu we Włoszech . Gulasz spezzatino to gulasz z cielęciny i fasolki szparagowej. Jak każdy mięsny gulasz tak i gulasz spezzatino to idealne danie na obiad. Zazwyczaj gotuję obiady na dwa dni, a przynajmniej tyle aby resztki starczyły na lunch do pracy. Bardzo lubię cielęcinę. Ta gotowana w warzywach i bulionie jest miękka i soczysta. Nie ma nic lepszego jak jak pyszne mięso w sosie własnym i ziemniaczane, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.