por - 14468 przepisów (strona:604/965)

Ser podpuszczkowy a'la Koryciński 272

tutaj . Smacznego Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Ryba w sosie jogurtowo-pieczarkowym 151

brązowym ryżem. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Sernik pieczony 144

tortownicy. Smacznego, Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Likier na kukułkach 6639

Robienie nalewek uczy cierpliwości :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Ciastka z maszynki 131

minut. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Bułki grahamki 145

Wypiekania na śniadanie: KLIK --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Galaretkowiec - ciasto z galaretek 2116

lodówki do stężenia. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Pszenny chleb na zakwasie 214

Chleby na zakwasie piekę od niedawna, bo nastawienie zakwasu wydawało mi się czarną magią, do czasu gdy na necie znalazłam wspaniały przepis na dobry zakwas,  od tamtej pory przepadłam, chleby na drożdżach mogą dla mnie nie istnieć. Przepis tak że  prosty uda się każdemu! Składniki: 55 dag mąki pszennej typ 700 22 dag czynnego zakwasu 2 łyżki mąki

Wanilia i Kardamon
Świeża Botwinka 187

Przyszedł czas na to co nas cieszy najbardziej o tej porze roku. Nie mówię wcale o słońcu, a chodzi mi o świeże warzywa prosto z ogródka :) Składniki: świeża botwinka 2 marchewki natka pietruszki świeży koperek 2 łyżki śmietany ziele angielskie liśc laurowy świeży seler pęczek świeżych liści lubczyku sól, pieprz szczypta kwasku cytrynowego 4 szklanki bulionu Przygotowanie: Buraczki obrać

ChilliJemy
Placek po węgiersku 191

Smak placków towarzyszy mi od dzieciństwa.  Uwielbiałam się nimi zajadać w formie z cukrem (mój Mąż się ze mnie do tej pory śmieje, że tak się nie je, ale uważam, że co "kraj to obyczaj" ;) ). Dzisiaj jednak na talerzu znajdą się tradycyjne placki ziemniaczane (forma XXL) z sosem mięsnym. Zwane plackami po węgiersku. Składniki: ok 1,5 kg ziemniaków

ChilliJemy
Najprostsze ciasto z jabłkami 176

nieco ją obniżyć. Po upieczeniu jest naprawdę smacznie pulchne, a dzięki sodzie ładnie brązowe. Moje proste składniki komponują się ze sobą wyśmienicie. Taki deser pasuje do umilania sobie każdej pory dnia i nocy, ponieważ to ciasto długo pozostaje świeże. Jest delikatne, nie zapycha i w moim otoczeniu smakowało właściwie każdemu

Kuchenna Kontrrewolucya
Pstrąg pieczony w folii 203

minut. To znakomite danie, nie zdarzyło się, by ktoś, kto spróbował go u mnie raz, nie chciał, bym przygotowała je po raz kolejny... Nawet, jeśli do tej pory nie był wielbicielem ryb. Zdarza mi się podawać je różnie. W zależności od nastroju, pogody, czy apetytu smażę do niego frytki, bądź  zjadam prosto z folii; latem często z grilla

Kuchenna Kontrrewolucya
Zakwas na tradycyjny żurek 164

prawdziwego, przyrządzanego na domowym zakwasie i wędzonce. Ze względu na mój stan i inne okoliczności, u nas Jare Gody w tym roku tydzień przed czasem. Co za tym idzie, pora zająć się przygotowaniami, a jedną z pierwszych poczynionych przeze mnie akcji jest właśnie nastawienie zakwasu. 1 szklanka mąki żytniej (t720) 3 szklanki letniej wody 5 dużych ząbków czosnku 1 łyżeczka

Kuchenna Kontrrewolucya
Chleb pszenny na żytnim zakwasie 212

pory mój ulubiony domowy chleb. Wszystko jest w nim, jak trzeba. Miąższ jest miękki i elastyczny, wygodnie się kroi, skórka jest chrupiąca, a wyrasta (choć dość długo) rewelacyjnie i bez kosza. Przepis oryginalny znaleziony na rewelacyjnym blogu  Domi w Kuchni , który serdecznie polecam. Moja wersja, choć nieznacznie, jest jednak zmodyfikowana. Za drugim razem, kiedy wstawiałam ów wypiek, wiedziałam

Kuchenna Kontrrewolucya
Zrazy schabowe z ananasem i rzeżuchą 181

Niewiele osób zdaje sobie sprawę z dobroczynnych właściwości tego zioła, wzrastającego o tej porze roku na wacie w niemal każdym domu. Tradycyjnie wysiewa się ją na Wielkanoc, dobrze jest jednak pamiętać o niej przez cały rok. Rzeżucha zawiera pewną ilość witamin A, B1, B2, E, PP, łatwo przyswajalnego jodu oraz chrom, potas, mangan, magnez i wapń. Szczególnie zalecana jest cukrzykom

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania