beszamelowy i kawał fileta z kurczaka. Tym razem zamiast tradycyjnego kotleciska zrobiłam kieszonki ze szpinakiem. Do pełni szczęścia zabrakło jedynie fasolki szparagowej, ale cóż i na nią przyjdzie pora;) Składniki 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka 10 dag mrożonego szpinaku 10 dag sera feta pieprz, sól 2 roztarte ząbki czosnku Panierka mąka 1 jajko bułka tarta Sposób Szpinak
Kuchenne aromatywszelakie zaległości. Cel nakreśliłam dość rzeczowo mianowicie 2 książki pożyczone, następne 4 zakupione. Wśród tych drugich znalazł się również kryminał Joanny Chmielewskiej, choć przyznaję, że nie miałam do tej pory styczności z twórczością tejże Pani, a już absolutnie nie czytywałam kryminałów. Postanowiłam jednak przełamać swoją barierę do tego typu książek. Przypadkowo natknęłam się na egzemplarz pt. "Byczki w pomidorach
Kuchenne aromatykrzaczków fasoli czy pędów ogórka, na darmo szukać cebuli, dawno leży wysuszona w skrzynkach, buraczków też nie ma, zaprawione w słoiczkach stoją równiusieńko na półkach spiżarki czekając na zimę. Pora by z ogrodu znikł również kabaczek... jeden z pięciu zaginął w leczo. Składniki 3 średniej wielkości cebule 2 duże marchewki 5 papryk 6 pomidorów obranych ze skóry 40 dag pieczarek
Kuchenne aromatyteż pierwsze potrawy wigilijne: kapusta z grzybami, ryby w pomidorach, pierogi z serem, pierogi z serem i kaszą, są też ONE- śledzie warstwowe. Tylko pomyśleć że jutro o tej porze będę powracać z pasterki... o matko kiedy to przeleciało. Przy okazji być może jutro uda mi się pochwalić moimi własnoręcznie wykonanymi ozdobami świątecznymi które popakowane trafiły do rąk rodziny
Kuchenne aromatyilość dodawanych warzyw. Składniki 5 golonek (po 50 - 60 dag każda), użyłam peklowanych, które przed smażeniem odgotowałam, aby nie były za słone 2 marchewki 1 seler 2 pietruszki 2 pory 2 cebule 1 szkl. piwa sól pieprz majeranek ziele angielskie liść laurowy olej Sposób Golonki natrzeć przyprawami i pozostawić na około 2 godziny. W brytfannie na rozgrzanym tłuszczu
Kuchenne aromatyPolecam sałatkę warstwową z tuńczykiem Produkty: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 8 jajek 30 dag wędzonego sera żółtego 1/2 pora 1 słoiczek majonezu Wykonanie
Ugotujmy Cośwarstwowy, a goście są bardzo zaintrygowani i proszą o następny kawalek . To takie proste i takie pyszne! Można podawać z filiżanką dobrej kawy i możemy cieszyć się o każdej porze dnia. Składniki ciasto: 3 jajka 1/3 szklanki kakao 5 łyżek oleju 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1/6 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody
w mojej kuchniSurówka z czerwonej kapusty jest dobra o każdej porze roku, zależy tylko co do niej dodamy. Ta dziś podana może służyć doskonale jako samodzielne danie, jest treściwa i sycąca. Zapraszam serdecznie. Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieodkryję Ameryki stwierdzeniem, że pora jesienna sprzyja przeziębieniom i spadek odporności w tym czasie jest idealną pożywką dla przeróżnych wirusów. Lecz odtajnię przed Wami jeden z kulinarnych sposobów na wzmocnienie - a jest nim rozgrzewająca zupa krem z cukinii oraz czosnku. Cukinia zawiera mnóstwo składników odżywczych: wit. C, B1, B2, beta karoten, wapń, potas ale na tym nie koniec ponieważ
upichconaodróżnieniu do pory zimowej gdzie odczuwam duże zapotrzebowanie na cięższe mięsne obiady to na wiosnę moje podniebienie zawsze domaga się świeżych sałatek zakrapianych lekką oliwą z oliwek. I choć jeszcze w zeszłym sezonie byłam dość anty nastawiona do ostrej i gorzkawej w smaku rukoli tak teraz polubiłam jej aromat i stanowi ona idealne dopełnienie do wszystkich sałatek oraz jako dodatek
upichconawyniku podgotowania mięsa gulaszowego, które docelowo było składnikiem zapiekanki. Wyszło i w pakiecie i całkiem smacznie. Do tego naturalnego bulionu dodałam tylko włoszczyznę, puszkę białej fasoli, 4 ziemniaki, por, pęczek koperku oraz estragon. Do smaku można dodać sos sojowy lub kostkę rosołową. W kuchni nic się nie marnuje i jeszcze smakuje
upichconaekscytujące i może sprawić, że uwierzysz w siebie - co jest niezbędne do odniesienia sukcesu w przestrzeganiu jakiejkolwiek diety. Poza tym dodałam jeszcze jeden element: triki myślowe. Będą one w porach posiłku przypominać ci, że weszłaś na nową drogę życia polegającą na dbaniu o swój organizm. CZTEROTYGODNIOWY PLAN ŻYWIENIOWY rozpoczyna się następnego ranka po zakończeniu czterodniowego programu antywzdę-ciowego
upichconaWiosno, wiosno, wiosno ach to Ty!" :) W ten pierwszy dzień mojej ulubionej pory roku zapraszam Was na równie pobudzający do działania lunch! Niebo w gębie :) W składzie: - plasterek wędliny sojowej z suszonymi śliwkami/ firma Polsoja - plasterek vege plastrów o smaku Cheddara/ firma Polsoja - trochę masełka - kromka razowego chleba - żurawina - miska suszonych owoców: śliwki + morele - świeżo rwana rzeżucha - herbatka pokrzywowa
upichconapora zbierania , młodych, soczystych owocników pięknego grzyba jakim jest żółciak siarkowy . Ze względu na kolor i smak przypominający mięso kurczaka nazywany jest nawet chicken of the woods co znaczy dosłownie kurczak z lasu. Ponieważ pogoda była piękna wybrałam się zapolować na takiego kurczaka. Poszukajcie tych grzybów w swojej okolicy - ze względu na kolor i konsystencję nie sposób je pomylić
Smaczna PyzaMakaron gotuję w osolnej wodzie z dodatkiem oleju. Odlewam i przekładam do naczynia żaroodpornego. Dodaję posiekany kawałek pora, paprykę, przyprawy i żółty ser. Zapiekamy aż ser się roztopi
prawdziwe jedzenie