Kochani dzisiaj przygotowałam przepyszny i zdrowy tort na zimno na bazie produktów mlecznych i truskawek. Tort rozpływa się w ustach, dając słodko - kwaśny smak. Truskawki o tej porze roku są najlepsze! Warto sięgnąć po nie właśnie teraz. Tort przygotowałam na bazie jogurtu greckiego i mleka, dzięki czemu jest lekki i mniej kaloryczny, a ponadto bogaty w witaminy i wapń! Zachęcam
SMYKWKUCHNIMojej kalarepkowej przygody ciąg dalszy. Po zjedzeniu dużych ilości surowej, podawaniu jej jako surówki do obiadu, przyszła pora na kalarepkę pieczoną. muszę wam powiedzieć, ze wyszła świetnie, więc z czystym sumieniem mogę wam polecić o to warzywo i w tej formie :) kalarepka cebula suszona żurawina olej curry sól Kalarepkę przekroić na pół i obrać
Polska Zupadobra. składniki (2 foremki 10x 23 cm) 250 g wołowiny - łopatka 250 g wieprzowiny - łopatka 400 g podgardla 250 g surowej wątroby kurzej włoszczyzna ( 1 pietruszka, 1 marchewka, seler, por, cebula) 40 g suszonych prawdziwków 4 jajka 1 bułka ok 60 g 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz czosnek granulowany mielone ziele angielskie mielony imbir + wywar z gotowania
Stare Garysamym bulionie warzywnym, również smakuje bosko, w tym momencie mamy również propozycję dla wegetarian. Składniki (na 3 litry): 1 duża pierś z kurczaka 3 średnie marchwie 1 duży por 2 pietruszki 1/2 selera 2 duże ząbki czosnku 3 średnie lub 2 duże szalotki 4 źdźbła trawy cytrynowej świeży imbir (ilość jak na zdjęciu) 3-4 grzyby mun pokrojone
Garniec MagalieCudowny tydzień, wspaniała pogoda, powietrze pachnie wiosną, drzewa kwitną, "mleczyki" rosną ... Najpiękniejsza pora roku, bo wszystko budzi się do życia ... W moim sercu i duszy kolorowo i pogodnie, zatem i w kuchni nie może być inaczej! Wielu z Was prosiło mnie o przepis na czekoladowe muffiny, które zrobiłam na Wielkanoc - wtedy z cudownym kremem kajmakowym, który zdobyłam
Garniec Magalieróżanym cukrem to pyszne danie na ciepłe, letnie dni. U mnie jak zwykle na obiad, ale smakują również wyśmienicie o każdej porze dnia zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: /8 -10 szt/ ok. 40 g mąki kokosowej 2 łyżki mąki ryżowej 100 ml jogurtu naturalnego
Zakamarki mojej kuchnipoczątku roku. Pierwsze dyskusje, ustalenia, co gdzie, jak, kiedy ... Potem sesja, przygotowanie przepisów i skład. I oto jest, NASZ lubelski magazyn. "Aromat" to kwartalnik, który wydawany będzie odpowiednio do pory roku. Letni numer możecie już czytać i oglądać. Przed nami przygotowania do wydania jesiennego, a potem mam nadzieję kolejnych i kolejnych ... Co znajdziecie wewnątrz ? Oczywiście nasze przepisy, ale nie tylko
kolorowotorcikowogulasz, podany z kaszą ... niebo w gębie! Na 4 porcje 0,5 kg żołądków z indyka 1 marchewka 1 pietruszka mały kawałek selera kawałek pora kilka ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe sól, pieprz 1 łyżka chrzanu 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18% Żołądki umyć i oczyścić, następnie ugotować w litrze wody
Jadło i czytadłopoście :) Risotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado jest daniem wegańskim , a skład przedstawia się następująco: soczewica 26%, kasza jęczmienna 24%, papryka czerwona 22%, awokado 12%, por 7%, czosnek 2%, pestki z dyni 2%, sok z cytryny, oliwa z oliwek, natka pietruszki, oregano, pieprz cayenne, gałka muszkatołowa, sól morska. Danie to dostępne jest w jednej wersji wagowej
Zdrowie na języku :PZupa cebulowa to klasyka kuchni francuskiej, którą można bardzo łatwo przenieść na nasz polski grunt. Co do tej pory mnie denerwowało to obieranie 1 lub 2 kg cebuli aby uzyskać potrawę, która mnie usatysfakcnonuje. Od serwisu Lokalny Rolnik otrzymałam paczkę, w której znajdował się susz cebulowy, który postanowiłam przetestować. Do przygotowania zupy potrzebujemy: - opakowanie suszu cebulowego EKO ( zupa
Szybko Tanio Smaczniezajmuje sporo czasu, a w potrawach kryje się mnóstwo połączonych smaków. Dodatki muszą być zatem jak najprostsze w smaku. Proponuję zestaw tego, co znajdziemy w przydomowym ogródku o tej porze roku. Składniki : sałata (u mnie Królowa lata, typ s. lodowej) kilka sporych liści mięty garść kopru garść liści botwinki olej rzepakowy ocet winny Warzywa porządnie opłukać i osuszyć. Sałatę, miętę
Weekendy w domu i ogrodzienieco wyższej półki oraz w internecie. Finalnie otrzymujemy bardzo łatwe w przygotowaniu i dietetyczne danie, które nadaje się zarówno na śniadanie, jak i na lekki posiłek o innych porach dnia. Jajka sadzone z quinoą i kurkami (grzybami leśnymi) 2015-06-03 21:31:29 Oryginalne w smaku lekkie i zdrowe danie na śniadanie lub kolację z leśnych grzybów i pochodzącej
Kulinarna Pokusaprzy kolejnej okazji :) Jestem pewna, że park latem gdy wszystkie rośliny się zazielenią, a kwiaty zakwitną jest o wiele wiele ładniejszy, jednak uważam, że warto go odwiedzić o każdej porze roku, choćby przez wzgląd na niesamowity widok panoramy miasta, jaki roztacza się ze wzgórza. Widok na centralną część parku z najdłuższą i najbardziej rozpoznawalną ławką na świecie oraz salę kolumnową
Taste Of My DayChińska potrawa Risotto prowansalskie z kurczakiem, cukinią i porem Chilli con carne Risotto z kurczakiem i warzywami Piersi z kurczaka w ziołach prowansalskich
Passions hobbies lifeIsle of Wight Do tej pory dzieliłam się z Wami tym, co gotuję. Teraz chciałabym również pokazywać Wam miejsca, które odwiedzam. Nie będę się rozpisywać za bardzo o informacjach, które z powodzeniem można znaleźć u wujka Googla. Raczej postaram się Wam pokazać to, co mi się podoba za pomocą zdjęć i krótkich informacji… Długi weekend majowy spędziliśmy na Isle
UgotujmyTo.pl