por - 13968 przepisów (strona:600/932)

Pasztet wołowo wieprzowy z grzybami 195

dobra. składniki (2 foremki 10x 23 cm) 250 g wołowiny - łopatka 250 g wieprzowiny - łopatka 400 g podgardla 250 g surowej wątroby kurzej włoszczyzna ( 1 pietruszka, 1 marchewka, seler, por, cebula) 40 g suszonych prawdziwków 4 jajka 1 bułka ok 60  g 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz czosnek granulowany mielone ziele angielskie mielony imbir + wywar z gotowania

Stare Gary
Rosół orientalny 286

samym bulionie warzywnym, również smakuje bosko, w tym momencie mamy również propozycję dla wegetarian.  Składniki (na 3 litry): 1 duża pierś z kurczaka 3 średnie marchwie 1 duży por 2 pietruszki 1/2 selera 2 duże ząbki czosnku 3 średnie lub 2 duże szalotki 4 źdźbła trawy cytrynowej świeży imbir (ilość jak na zdjęciu) 3-4 grzyby mun pokrojone

Garniec Magalie
Kolorowe muffiny 160

Cudowny tydzień, wspaniała pogoda, powietrze pachnie wiosną, drzewa kwitną, "mleczyki" rosną ... Najpiękniejsza pora roku, bo wszystko budzi się do życia ...  W moim sercu i duszy kolorowo i pogodnie, zatem i w kuchni nie może być inaczej!  Wielu z Was prosiło mnie o przepis na czekoladowe muffiny, które zrobiłam na Wielkanoc - wtedy z cudownym kremem kajmakowym, który zdobyłam

Garniec Magalie
Kokosowe placuszki z truskawkami 362

różanym cukrem   to pyszne danie  na ciepłe,  letnie  dni. U mnie jak zwykle na obiad, ale  smakują również  wyśmienicie  o każdej porze dnia zarówno  na  ciepło  jak i na zimno. Składniki:  /8 -10 szt/ ok. 40 g mąki kokosowej 2 łyżki mąki ryżowej 100 ml jogurtu naturalnego

Zakamarki mojej kuchni
Magazyn "AROMAT" ... czyli Lubelska Blogosfera Kulinarna też potrafi ! 134

początku roku. Pierwsze dyskusje, ustalenia, co gdzie, jak, kiedy ... Potem sesja, przygotowanie przepisów i skład. I oto jest, NASZ lubelski magazyn. "Aromat" to kwartalnik, który wydawany będzie odpowiednio do pory roku. Letni numer możecie już czytać i oglądać. Przed nami przygotowania do wydania jesiennego, a potem mam nadzieję kolejnych i kolejnych ... Co znajdziecie wewnątrz ? Oczywiście nasze przepisy, ale nie tylko

kolorowotorcikowo
Gulasz z indyczych żołądków 100

gulasz, podany z kaszą ... niebo w gębie!        Na 4 porcje   0,5 kg żołądków z indyka 1 marchewka 1 pietruszka mały kawałek selera kawałek pora kilka ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe sól, pieprz 1 łyżka chrzanu 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki śmietany 18%   Żołądki umyć i oczyścić, następnie ugotować w litrze wody

Jadło i czytadło
Żywność liofilizowana - risotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado :) 122

poście :) Risotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado jest daniem wegańskim , a skład przedstawia się następująco: soczewica 26%, kasza jęczmienna 24%, papryka czerwona 22%, awokado 12%, por 7%, czosnek 2%, pestki z dyni 2%, sok z cytryny, oliwa z oliwek, natka pietruszki, oregano, pieprz cayenne, gałka muszkatołowa, sól morska.  Danie to dostępne jest w jednej wersji wagowej

Zdrowie na języku :P
Zupa cebulowa 163

Zupa cebulowa to klasyka kuchni francuskiej, którą można bardzo łatwo przenieść na nasz polski grunt. Co do tej pory mnie denerwowało to obieranie 1 lub 2 kg cebuli aby uzyskać potrawę, która mnie usatysfakcnonuje. Od serwisu  Lokalny Rolnik  otrzymałam paczkę, w której znajdował się susz cebulowy, który postanowiłam przetestować. Do przygotowania zupy potrzebujemy: - opakowanie suszu cebulowego EKO ( zupa

Szybko Tanio Smacznie
Lekka sałatka do grilla 196

zajmuje sporo czasu, a w potrawach kryje się mnóstwo połączonych smaków. Dodatki muszą być zatem jak najprostsze w smaku. Proponuję zestaw tego, co znajdziemy w przydomowym ogródku o tej porze roku. Składniki : sałata (u mnie Królowa lata, typ s. lodowej) kilka sporych liści mięty garść kopru garść liści botwinki olej rzepakowy ocet winny Warzywa porządnie opłukać i osuszyć. Sałatę, miętę

Weekendy w domu i ogrodzie
Jajka sadzone z quinoą i kurkami (grzybami leśnymi) 198

nieco wyższej półki oraz w internecie. Finalnie otrzymujemy bardzo łatwe w przygotowaniu i dietetyczne danie, które nadaje się zarówno na śniadanie, jak i na lekki posiłek o innych porach dnia. Jajka sadzone z quinoą i kurkami (grzybami leśnymi) 2015-06-03 21:31:29 Oryginalne w smaku lekkie i zdrowe danie na śniadanie lub kolację z leśnych grzybów i pochodzącej

Kulinarna Pokusa
Barcelona 189

przy kolejnej okazji :) Jestem pewna, że park latem gdy wszystkie rośliny się zazielenią, a kwiaty zakwitną jest o wiele wiele ładniejszy, jednak uważam, że warto go odwiedzić o każdej porze roku, choćby przez wzgląd na niesamowity widok panoramy miasta, jaki roztacza się ze wzgórza. Widok na centralną część parku z najdłuższą i najbardziej rozpoznawalną ławką na świecie oraz salę kolumnową

Taste Of My Day
Dania z ryżem 345

Chińska potrawa     Risotto prowansalskie z kurczakiem, cukinią i porem      Chilli con carne   Risotto z kurczakiem i warzywami     Piersi z kurczaka w ziołach prowansalskich

Passions hobbies life
Isle of Wight 221

Isle of Wight Do tej pory dzieliłam się z Wami tym, co gotuję. Teraz chciałabym również pokazywać Wam miejsca, które odwiedzam. Nie będę się rozpisywać za bardzo o informacjach, które z powodzeniem można znaleźć u wujka Googla. Raczej postaram się Wam pokazać to, co mi się podoba za pomocą zdjęć i krótkich informacji… Długi weekend majowy spędziliśmy na Isle

UgotujmyTo.pl
Sernik na zimno ,,Truskawkowy puch" 185

Pora na kolejny deser z truskawkami w roli głównej! Dzisiaj prezentuję pyszny, lekki sernik na zimno z truskawkowym ,,ptasim mleczkiem". Na spodzie z kruchych, zbożowych ciasteczek i białą, lekko kokosową warstwą serową.  Przygotowałam go na Dzień Dziecka - zarówno dla tych małych i większych dzieci. A wszyscy, którzy mieli okazję go spróbować, byli zachwyceni. :) Składniki (na tortownicę o średnicy

Kuchnia Ellie
Pierogi z truskawkami 228

wiem, dlaczego do tej pory nie pojawiły się na moim blogu pierogi. Ja najbardziej lubię te z owocami i na słodko, a moje chłopaki, jak na facetów przystało, tych dużych i tych małych , wolą  pierogi ruskie i z mięsem. Dzisiaj wygrała moja wersja, pierogi z truskawkami. Składniki: Ciasto 2,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki letniej wody 1 jajko

O kuchni z uczuciem