poszatkować. Do chłodnego kurczaka dodać odcedzoną kukurydzę, ananasa i kapustę pekińską. Dodać majonez. Całość dokładnie wymieszać. Można podawać od razu, ale najlepiej smakuje po ok. godzinie. ----------------- Podobne: Surówka z porów do obiadu Czosnkowa sałatka makaronowa Żółta sałatka
Weekendy w domu i ogrodzietrzeba szanować ;) A więc na początek maja trzeba upiec placek z rabarbarem, taki jak piekła moja Babcia. Ten smak przypomina mi dzieciństwo... Tak smakuje zawsze o tej porze z domowego rabarbaru ciasto, które można jeść i jeść... Sezon na rabarbar dopiero się zaczyna, a możliwości przyrządzenia wiele ;) Placek z rabarbarem Babci Julii Składniki: Ciasto
Lawendowe Niebogorącym olejyu smażyć na rumiano wątrobę z każdej strony i odkładać na talerz tłuszcz po smażeniu wylać, przetrzeć rondel ręcznikiem papierowym, wlać śieży olej kilka łyżek i wsypać cebulę, por, jabłka, doprawić przyprawami i zamieszać na wierzchu poukładać porcje wątroby i pod przykrycoem dusić z 20-25 minut co jakiś czas zamieszać wątroba jest krucha, soczysta i smakuje na obiad
W Mojej Kuchni LubięWSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Składniki 850 g skrzydełek drobiowych 2 nóżki drobiowe - udko z podudziem (opcjonalnie) lub skrzydełka drobiowe ok. 400g 1 por, tylko biała część 1 duża cebula, obierz, przekrój na pół i opiecz 2 średnie marchewki ok. 100 g/szt, obierz, przekrój każdą wzdłuż na pół, następnie pokrój w talarki
Szybko SzybkowarGrillowe menu najwyższa pora odświeżać i poszerzać. Weekend majowy przed nami. Wielu z nas wyruszy na różnego rodzaju wyprawy. Spacery, rowery, grille, ryby i inne biwaki - mimo, że jak zwykle zapowiedzi pogodowe są lekko niepokojące. Wg mnie w tym roku majówka nie wypada zbyt atrakcyjnie. Ani długa, ani ciepła się nie zapowiada.... A może takie mam nastawienie tym razem - wszystko
Kuchnia po mojemuUdało się! Do tej pory serniki u mnie to tylko na zimno, ale nabrałam odwagi i jest. Pyszne ciasto przypominające sernik. Będzie gościło u nas częściej, bo naprawdę smakuje jak super aksamitny pieczony sernik. No i jak ja potrafiłam go upiec to znaczy po pierwsze, że praktyka się opłaciła, a po drugie znalazłam super przepis . Ja używam kwadratowej blaszki
NA MOIM TALERZUwypieku ciast i pieczywa, w których nie pożądane jest wytworzenie tzw. siatki glutenowej (dwutlenek węgla powstający w cieście, w procesie jego fermentacji). Dodatek mąki kukurydzianej wpływa na powstanie drobnych porów w strukturze ciasta, a tym samym na jego lekkość i złoty kolor. Mąkę kukurydzianą można zastosować do wielu ciast i pieczyw, można z niej zrobić naleśniki, bułeczki kukurydziane, ciasto
Ostra na SłodkoCarte D’Or to marka , której do tej pory nigdy nie umiałam poprawnie napisać, a zarazem marka, na której myśl od razu cieknie mi ślinka, a przed oczami pokazują się obłędne góry lodowe! I nie nie nie – nie chodzi mi o takie góry lodowe jak w Titanicu, ale o niesamowicie kremowe, delikatne i pięknie wyglądające lody
Ostra na SłodkoDawno nie było żadnej pasty. Pora więc to nadrobić. Pyszna i zdrowa. Ponawiam wyznanie : kocham pasty kanapkowe! 1 szkl łuskanych nasion słonecznika 5 – 6 suszonych pomidorów 1 łyżka kaparów 1 ząbek czosnku sól i płatki chili Jedyna niedogodność w przygotowaniu tej pasty polega na konieczności wcześniejszego namoczenia ziaren słonecznika. Tak więc zaczynamy. Nasiona
Polska ZupaGotowany serniczek z mlekiem w proszku; z (ciepłym) sosem rabarbarowo-truskawkowym Podobno sezon na rabarbar powoli się zaczyna, to chyba znak, że pora dokończyć zamrażalnikowe zapasy z jego udziałem. Mleko w proszku mogłabym swoją drogą chyba palcem z torebki wyjadać i chyba muszę iść do sklepu po kolejne opakowanie, bo stale u mnie zagości. Serniczek wyszedł trochę
More food, love and dreamsJako mała dziewczynka lubiłam patrzeć na torty i inne ciasta pięknie ozdobione w oknach cukierenek osiedlowych. Nie będę ukrywać, że do tej pory mi to zostało i będąc w cukierni czasami nie mogę się napatrzeć na niektóre ozdoby. Doszedł do tego oglądany co jakiś czas na TLC program o cukiernikach robiących torty na zamówienie. Przyznaję bez bicia... zazdrościłam zawsze
JedzeniomaniaSłynne rzymskie uczty trwały całymi godzinami, a w ich czasie nie tylko znajdowano chwile na jedzenie i rozmowy, ale także na drzemkę czy nieprzecenione ars amandi . Na wszystko przychodziła pora po wypitych kilku łykach praprzodków współczesnego wina, a że jak dobrze wiadomo słowa pijanego to myśli trzeźwego – więc wszystko odbywało się zapewne ku ogólnej radości. Radość ta być może
Bon Ton ItaliaProdukty: 30 dag kiszonej kapusty 1 marchewka 1 pietruszka 1/3 selera 1/2 pora 1/2 cebuli 2 ziemniaki 3 ząbki czosnku 6 ziela angielskiego 2 liścia laurowe 6 ziarenek pieprzu 1 łyzka wegety sól szczypta cukru 2 łyżki masła Wykonanie
Ugotujmy Cośtych, którzy lubią zupy i to o każdej porze roku sympatyczny przepis na zupę z liści rzodkiewki. Porcja dla 4 osób. Przygotowanie 15 minut. Gotowanie 25 minut. Potrzebne nam będą : liście z pęczka rzodkiewki, 1 szalotka lub mała cebulka, 2 małe ziemniaczki, 30 g masła, 500 ml rosołu lub po prostu 2 szklanki wody i sami nagotowujemy sobie rosół
MODA NA BIOJeśli w ogrodzie udało Wam się wyhodować czosnek niedźwiedzi to teraz jest idealna pora aby zrobić z niego różne smakołyki. Można go czasem spotkać i kupić na targu jeśli będziecie mieć szczęście, bo to towar mało spotykany i sezonowy. Liście czosnku niedźwiedziego bardzo łatwo pomylić z konwalią, która jest bardzo często spotykana w naszych ogródkach, ale zapachu nie pomylicie
Apetyczna babeczka