pomidorkami Przepis na sałatkę na wypasie - z kurczakiem i boczkiem Drukuj przepis Czas gotowania: 30 minut Składniki pierś z kurczaka cienkie plasterki boczku kukurydza ser z niebieską pleśnią pomidorki koktajlowe mix sałat olej rzepakowy do kurczaka zioła prowansalskie do kurczaka sól i pieprz sos: 6 łyżek oleju rzepakowego, 2 łyżki octu winnego, łyżeczka musztardy, szczypta soli, dwie szczypty pieprzu Przepis(...)ziołami prowansalskimi. Smażymy na rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej, aby mięso było soczyste). 2 Boczek podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni do momentu, aż się dobrze zrumieni. Kroimy w plasterki. 3 Pomidorki kroimy na pół, kukurydzę odsączamy z puszki, ser pleśniowy kroimy w kostkę. Mieszamy składniki z sałatą i dodajemy do niej kurczaka oraz boczek. 4 Przygotowujemy sos: mieszamy ze sobą wszystkie
Kuchnia Bazyliiłososia Składniki : polędwica z łososia w oleju - 1 puszka ( 110 g ) firmy GRAAL jajka - 5 szt czosnek - 1 ząbek sos tatarski gotowy - 1 łyżka sól i pieprz Dodatkowo : pomidorki koktajlowe natka pietruszki szczypiorek Przygotowanie : Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę, wybrać żółtka z białek. Polędwicę łososiową, wyłożyć z puszki razem z olejem do miski(...)czosnek przeciśnięty przez praskę, dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nałożyć do szprycy, napełnić farszem miejsce po żółtkach. Gotowe jajka posypać pokrojonym szczypiorkiem, udekorować pietruszką i pomidorkami. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook
Kuchnia Danusiinaczej krakersy odmiękną, a smaczne są jak są chrupiące. Składniki: paczka krakersów solonych 3 jajka 120 g konserwy drobiowej 2 łyżki majonezu 2 łyżki chrzanu pieprz koperek pomidorki koktajlowe oliwki czarne oliwki zielone nadziewane papryką 2 kabanosy kilka rzodkiewek zielony ogórek 2 ogórki konserwowe 2 liście sałaty Jajka ugotować na twardo. Obrać, wymieszać z połową majonezu i połową chrzanu(...)pastę: Konserwę wymieszać z chrzanem i majonezem. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na krakersach. Na każdy nałożyć szprycą po trochę pasty. Kabanosy pokroić na grube plasterki, oliwki i pomidorki na połówki, resztę dowolnie. Udekorować kanapeczki według gustu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazasmakowała i zostaje na stałe wpisana w nasze domowe menu. Podajemy na ciepło ale na zimno również była smaczna. Składniki: 200 g fasolki szparagowej(żółta i zielone) 200 g pomidorków koktajlowych(czerwone i żółte) 1 cebula większa 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku szczypiorek Przygotowanie:Z fasolki odciąć końcówki(...)przelać zimną wodą. Zimną fasolkę pokroić na trzy części. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej dodać cebulę i lekko zrumienić. Do cebulki dodać czosnek, fasolkę szparagową, pomidorki i mieszając podgrzewać do momentu aż wszystkie składniki będą ciepłe. Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Sałatkę przełożyć na talerz i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Inspiracją był przepis z Fabryka Kulinarnych Inspiracji
Ala piecze i gotujesmacznego i takie właśnie jest to moje kolorowe danie z produktami Firmy HAŃDEREK . Polecam. Składniki: Kiełbaski białe grillowe Hańderek Boczek wędzony Hańderek suszone figi gałązki rozmarynu, oliwa Dodatkowo: pomidorki koktajlowe żółte i czerwone zielone oliwki mini ogóreczki konserwowe sałata dresing ziołowy wykałaczki i folia aluminiowa Sposób przygotowania: Figi pokroić w plasterki i ułożyć na kiełbaskach, owinąć boczkiem, poprzetykać wykałaczkami(...)Skropić oliwą i uformować zgrabne kopertki. Przełożyć na żarzącego się grilla i piec około 5-6 minut, przewracając, aby równo się upiekły. Podawać z sałatą i mini szaszłykami z pomidorków i oliwek. Smacznego
Gosia gotujesałatą rzymską i szpinakiem. Omlet jest syty i starczy dla dwóch osób. Polecam ze szpinakiem który nadaje mu lekko kwaskowy smak. 5 jaj 2 sałaty rzymskie 5 pomidorków koktajlowych 1 garść szczawiu sól, pieprz 3 łyżki sera żółtego startego 1 łyżka śmietany 18% gęstej koper świeży 2 łyżki masła Sałatę rzymską kroję na osiem części. Przesmażam chwile(...)Szczaw myję, osuszam kroję i przesmażam na osobnej patelni chwilę. Przestudzony dodaję do jajek, z pokrojonym koperkiem. Do sałaty dodaję drugą łyżkę masła, i wylewam masę jajeczną, dodaję połówki pomidorków. Omleta smażę na wolnym ogniu około 30 minut pod przykryciem aż zetnie się środek
wesoła kuchniagrillowania. Polecam na party i spotkania rodzinne i nie tylko. 6 szparagów zielonych 3 szparagi białe 3 plastry boczku wędzonego 1/3 piersi z kurczaka sól, pieprz papryka wędzona 3 pomidorki koktajlowe oliwa sos bazyliowy: 1 garść liści bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz kolorowy 2 łyżki jogurtu greckiego Szparagi obieram, obcinam końce(...)wąskie. Dwie szparagi zielone i jedną białą zawijam w paski piersi i paski boczku, spinam wykałaczkami. Doprawiam solą, pieprzem, papryką, smaruję oliwą i układam na grillu razem z pomidorkami. Sos: Liści bazylii miksuję z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny. Dodaję sól, pieprz, jogurt grecki i mieszam całość. Szparagi podaję z sosem
wesoła kuchniadodatkiem warzyw, prosto z piekarnika. Czas przygotowania i ilość porcji 35 minut, 2 porcje. Produkty pierś z kurczaka, 2 marchewki, 1 pietruszka, kilka małych ziemniaków, 3 ząbki czosnku, kiść pomidorków koktajlowych, kilka łyżeczek koncentratu pomidorowego, łyżka masła sól, pieprze, bazylia, oregano. Przygotowanie Pierś z kurczaka przekrój na dwie porcje. Przypraw solą oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem i włóż(...)umyj, a następnie włóż do naczynia. Marchewkę i pietruszkę w całości, ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki. Wierzch mięsa posmaruj koncentratem pomidorowym. Posyp jeszcze odrobiną przypraw i włóż kiść pomidorków. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z indyka zapiekana w pesto
Fit&Fast Kitchenbardzo smaczna. Składniki: 1/2 szklanki komosy ryżowej 1 mały bakłażan 4 łyżki oliwy (2 do bakłażana+2 do sosu) 1 duża garść rukoli 1/2 czerwonej papryki 1/2 szalotki 6 pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy sok wyciśnięty z połowy cytryny sól pieprz Przygotowanie: Komosę zalewamy 3/4 szklanki wody i gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut, aż komosa(...)naczynia żaroodpornego lub na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, delikatnie solimy, polewamy 2 łyżkami oliwy i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Rukolę, paprykę, szalotkę i pomidorki drobno kroimy. Następnie do warzyw dodajemy ugotowaną komosę i upieczonego bakłażana. Z 2 łyżek oliwy, soku z cytryny, miodu i musztardy przygotowujemy sos, który dodajemy do sałatki. Przyprawiamy solą
Smakowity Blog Kulinarnykawałkach w sosie własnym (ok. 170 g), 2 łyżki kapary, 50 ml oleju rzepakowego, sól do smaku, suszona papryka chili, świeżo mielona, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, garść pomidorków koktajlowych. Przygotowanie: Orzeszki piniowe miksujemy z pomocą blendera, dodajemy rukolę, bazylię, parmezan i ponownie miksujemy. Wlewamy olej rzepakowy, doprawiamy solą, pieprzem do smaku, ponownie miksujemy. Na sam koniec dodajemy(...)odcedzamy. Tuńczyka odciskamy z nadmiaru sosu, przekładamy na gorącą patelnię razem z jedną łyżką oleju rzepakowego, dodajemy kapary, mieszamy i podgrzewamy. Na tej samej patelni przez chwilę podgrzewamy pomidorki. Makron mieszamy z pesto, dodajemy na wierzch tuńczyka z kapary, pomidorki, całość doprawiamy chili i ozdabiamy listkiem bazylii. Smacznego
Moniki SmakołykiSkładniki: 200g kuskusu, 1 świeża żółta papryka, oczyszczona i pokrojona w kostkę, 4 nieduże ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę, 1 mniejsza cebula, pokrojona w kostkę, 15 pomidorków koktajlowych ( lub 1-2 większe), pokrojone na cztery części, 1 puszka kukurydzy, odsączona, 40g kabanosów, pokrojone na mniejsze kawałki, 2 większe plastry sera żółtego, pokrojone w cienkie niedługie paseczki, 4 łyżki oliwy(...)przykryć talerzem - odstawić do napęcznienia. W między czasie zamieszać dwa razy. Gdy kuskus napęcznieje i jest już miękki odstawić do ostygnięcia. Następnie wymieszać z papryką żółtą, ogórkami konserwowymi, cebulą, pomidorkami, kukurydzą ( jeżeli nie lubisz większej ilości kukurydzy w sałatkach użyj połowę puszki), kabanosami oraz serem żółtym. Na koniec dodać oliwę z oliwek, sól i pieprz. Wymieszać. Smacznego
W kuchni u Monikisól himalajska - kilka pomidorków koktajlowych - świeżo mielony pieprz - kilka zielonych oliwek - kawałek dojrzałego, miękkiego awokado - natka pietruszki - ½ łyżeczki oliwy - sok z cytryny Wykonanie: - Soczewicę zalać wodą w miseczce, odstawić na godzinę - Następnie odsączyć soczewicę na sitku - Zagotować wodę w garnku, wsypać soczewicę, dodać kostkę bulionową i cynamon; gotować przez ok. 20 minut (do miękkości(...)Kaszę gryczaną wrzucić na wrzątek, dodać sól, gotować przez 15 minut - Brokuła ugotować na parze (ok 4 minuty), następnie przelać zimną wodą - Pomidorki umyć, usunąć z nich gniazda nasienne, pokroić w kostkę - Oliwki posiekać w cienkie plasterki - Natkę umyć, posiekać - Do soczewicy dodać pozostałe warzywa, doprawić solą, pieprzem, oliwą i sokiem z cytryny; wymieszać - Kaszę przełożyć na talerz, obok wyłożyć
Wegańska kuchnia orientalnaKolejna odsłona brukselki. Dobrze przygotowana, potrafi zaskoczyć swym nielubianym smakiem. na 20 mini szaszłyków brukselka - 20 dużych kulek szynka, boczek lub inna wędlina- 20 kawałków pomidorki koktajlowe - 10 szt. kozi ser lub niebieski, lub inny o wyrazistym smaku 2 opakowania sól, pieprz, 1 łyżeczka cukru, oliwa, 3 ząbki czosnku, bułka tarta. Brukselkę obrać z zewnętrznych liści, głąb naciąć(...)bardzo zimną wodą i pozostawić na godzinę. Następnie brukselkę gotować przez 5 minut w osolonej wodzie z łyżeczką cukru. Po ugotowaniu warzywo odcedzić i pozostawić do schłodzenia. Brukselkę i pomidorki przekroić na pół. Ser pokroić na 20 kawałków. Szaszłyki nadziewać na wykałaczki tak aby rozpołowiona brukselka była po bokach a w środku szynka, ser i pomidor. Szaszłyki ułożyć w formie
Jadło i czytadłoktóra może zastąpić obiad. Składniki: pojedyncza pierś kurczaka 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 główki sałaty lodowej 1 jabłko kawałek zielonego ogórka 10 pomidorków koktajlowych sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy stołowej sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Pierś kurczaka myjemy i osuszamy a następnie nacieramy papryką, solą i pieprzem(...)czasie wyjmujemy mięso z piekarnika i studzimy. Gdy mięso się piecze myjemy i osuszamy warzywa i jabłko. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, ogórka obieramy i kroimy w plasterki a pomidorki przekrajamy na połówki. Jabłko kroimy w talarki razem ze skórką ( wykrajamy gruby plaster ze środka razem z pestkami-nie będzie nam potrzebny). Sos: mieszamy razem majonez, jogurt, musztardę, sól
słodkie i nie tylko historie kulinarnepiekarniku. Tym razem ziemniaczki zapiekłam z warzywami i serem. Wyszło naprawdę smakowite danie. Składniki: 1 opakowanie mrożonych ziemniaków pokrojonych w ósemki 1 bakłażan 2 małe czerwone cebule pomidorki koktajlowe (dowolna liczba) opakowanie mozzarelli w kuleczkach lub pokrojona w kostkę kulka mozzarelli przyprawy: sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, kminek, suszony czosnek, słodka papryka olej Naczynie do zapiekania nasmarować w środku olejem. Wyłożyć(...)Bakłażana umyć , pokroić w ćwiartki, obsmażyć z odrobiną soli na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do ziemniaków. Cebule obrać, pokroić w grube piórka i rozsypać na warzywach. Na wierzchu ułożyć pomidorki i odsączoną z zalewy mozzarellę. Włożyć do nagrzanego do 200oC piekarnika i zapiekać ok. pół godziny (aż ziemniaki i cebula zmiękną
Czerwień i błękitzawarta w szparagach skutecznie obniża poziom ciśnienia tętniczego we krwi. SZAKSZUKA, CZYLI JAJKA SADZONE ZE SZPARAGAMI I POKRZYWĄ Składniki: duża garść szparagów zielonych duża garść świeżej zielonej pokrzywy kilkanaście pomidorków koktajlowych lub 2 duże malinowe pomidory 2 ząbki czosnku 2 jajka od kurek szczęśliwych garść ulubionych ziół (ja dałam świeżą bazylię, świeże oregano oraz świeżą szałwię) sól morska i świeżo(...)podgrzewamy masło klarowane. Wrzucamy na tłuszcz poszatkowaną świeżą pokrzywę, wyciśnięty przez praskę czosnek i przez chwilę dusimy, aż do czasu, kiedy pokrzywa "zwiędnie". Szparagi kroimy na 2-cm kawałki, pomidorki przekrawamy na pół i wszystko wrzucamy na patelnię. Smażymy całość ok 3 minut. Dodajemy część posiekanych ziół. Gdy sos będzie lekko gęsty robimy miejsce na środku patelni poprzez rozsunięcie
Naturalna Kuchniałyżek tartego parmezanu 5-6 łyżek oleju z pestek dyni 2 łyżki wody kilka listków świeżej bazylii szczypta soli i pieprzu warzywa do podania: jarmuż, papryka mini, pomidorki koktajlowe Kaszę jaglaną gotuję w podanej ilości wody do momentu aż ta wchłonie płyn całkowicie. Jarmuż blanszuję wrzątkiem a następnie przelewam zimną wodą. Do malaksera przekładam zblanszowany jarmuż, starty parmezan, olej(...)jednolitą pastę. Doprawiam solą i pieprzem. Ugotowaną kaszę mieszam z pesto. Jeśli jest taka konieczność doprawiam jeszcze szczyptą soli oraz pieprzu. Kaszę podaję ze świeżym jarmużem, papryką i pomidorkami. Można schłodzić lub podawać od razu. Smacznego, Klaudia. Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym http://sklepagnex.pl
Mango Papajajuż na pewno nie smakuje jak 300 kcal. Potrzebujesz: 100 g mięsa z piersi indyka 1 średni ziemniak ok 25 g sera mozarella pół czerwonej papryki 2 pomidorki koktajlowe szczypta słodkiej papryki duuużo świeżo mielonego pieprzu szczypta soli 1 łyżeczka kurkumy łyżeczka oliwy z oliwek można dodać dowolne zioła takie jak lubisz Co robić? 1. Mięso pokroić(...)Ziemniaka obrać i pokroić w cienkie plastry. Paprykę pokroić w kostkę. 4. Do naczynia żaroodpornego wlać oliwę i ułożyć plastry ziemniaków, posolić, następnie dodać kolejno mięso z indyka, paprykę, pomidorki i ser. 5. Piec pod przykryciem 20 - 30 minut. Czekam na Wasze wrażenia w komentarzach
Matka Żywicielkamąki 1 szkl ciepłej wody 1/2 kostki drożdży łyżka soli łyżka cukru 1/3 szklanki oleju 2 średnie kulki mozzarelli 50 dag kurczaka 1 żółta papryka przyprawa do gyrosa kilka pomidorków koktajlowych koncentrat pomidorowy do posmarowania ciasta 1/2 kg pieczarek suszone pomidory, czosnek bazylia przyprawa Wykonanie: Przygotować zaczyn: do miski wsypac cukier, sól, wkruszyć drożdże,dodać połowę wody i 3 łyżki(...)zagniatam. Ciasto dziele na 2 części. Jedną część rozwałkowuję, układam na okrągłej blasze. Ciasto smaruję koncentratem. Pieczarki kroje w plasterki podsmażam. Paprykę kroję w paseczki, mozzarelle w plastry, pomidorki przekrawam na połowę. Kurczaka kroje w paski, oproszam przyprawa do gyrosa, podsmażam na oleju, osączam.Wszystko dzielę na połowę. Na pizzę wykładam pieczarki, na nie układam plastry mozzarelli, przedzielam je paseczkami
Z Majeczką w kuchni