pomidorki koktajlowe - 3000 przepisów (strona:104/200)

Niskowęglowodanowa i niskokaloryczna kolacja 161

posiłki były smaczne, doprawione i apetyczne. Tym razem przedstawiam pomysł na sałatkę z pieczonego bakłażana i kurczaka. Składniki: pierś z kurczaka (200g) bakłażan (300g) kulka mozzarelli garść rukoli 3 pomidorki koktajlowe łyżka oliwy z oliwek przyprawy: sól, kolendra, kumin, chili, kardamon, papryka słodka, cynamon, imbir Sposób przygotowania: Bakłażana pokroić wzdłuż i posolić. Odstawić na 5 minut. Kurczaka oraz bakłażana włożyć(...)chili, kardamonem, słodką papryką oraz szczyptą cynamonu i imbiru. Polać łyżką oleju i dokładnie wymieszać. Piec przez 40 minut w 180 º C. Na talerzu ułożyć rukolę, pokrojoną mozzarellę, pomidorki a następnie pokrojonego kurczaka i bakłażana. Myślę, że smak i aromat zaspokoi Wasze podniebienia

wysmienity
Makaron z sosem z kurka czerwonego 139

przygotować także z tagliatelle, fusilli (świderki), campenelle, casarecce albo jakimkolwiek Waszym ulubionym. Zamiast kurka możecie użyć dorsza, dorady, limandy albo tilapii. Składniki: 2 kurki czerwone ok. 150-200g pomidorków koktajlowych 150 ml białego wina oliwa papryczka chili lub peperoncino natka pietruszki sól, pieprz 3 ząbki czosnku 350g makaronu Wykonanie: Kurka czerwonego oczyścić. Czosnek obrać i rozgnieść. Na patelni rozgrzać(...)drobno poszatkowaną papryczkę. Podsmażać minutę. Włożyć na oliwę ryby. Lekko obsmażyć. Dodać wino i odparować. Ryba powinna być już gotowa (usmażona) – wyjąć ją z patelni i odłożyć. Umyte pomidorki przekroić na pół lub w ćwiartki i wrzucić na patelnię, na której smażyliśmy rybę. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem przez kilka minut aż pomidorki zmiękną. W międzyczasie gotujemy

Pociąg Do Kuchni
Sałatka ryżowa z selerem, cieciorką, ogórkiem i rodzynkami 156

ciecierzycy                                          -  ½ łyżeczki garam masali - kilka pomidorków koktajlowych            - ½ łyżeczki płatków chili - ½ ogórka gruntowego                              - sól himalajska(...)miseczki i schłodzić - Cieciorkę włożyć do garnka, dodać trochę wody i zagotować - Dodać garam masalę, dusić przez 1 minutę, następnie schłodzić - Marchew obrać i posiekać w cienkie plasterki - Pomidorki posiekać w ćwiartki - Posiekać seler, ogórka, paprykę, rzodkiewki, awokado i natkę - Do ryżu dodać odrobinę dobrej oliwy, wymieszać - Dodać cieciorkę, pozostałe warzywa i rodzynki; wymieszać - Doprawić miętą, płatkami chili i sokiem

Wegańska kuchnia orientalna
Pizza nr 2 143

pszennej 25 g drożdży  159 ml wody źródlanej 10 ml oliwy extra virgin 70 ml mleka 3,2% szczypta cukru sól Dodatki: mozzarella rukola szynka parmeńska czarne oliwki pomidorki koktajlowe Przygotowanie: Mleko wymieszać z oliwą i drożdżami. Odstawić na ok 15 minut w ciepłe miejsce. Następnie należy dodać wodę, mąkę, sól i cukier. Zagnieść ciasto i ponownie odstawić, przykryte(...)ciasto po porcjować po ok 80-100 g. Rozwałkować i ułożyć na blaszce (najlepiej żeliwnej), posmarować sosem pomidorowym na którym układamy mozzarelle i oliwki.  Rukolę, szynkę parmeńską* i pomidorki układamy po wyciągnięciu pizzy z piekarnika. Jeżeli mamy grube plasterki szynki parmeńskiej należy je położyć na mozzarelli na początku do zapieczenia. Sos pomidorowy: 200 g pomidorów z puszki

The Sweet Damsel
Sałatka z pstrągiem wędzonym 139

może pstrąg w sałatce ? Pycha :D Składniki 2 filety z pstrąga wędzonego 6 pomidorków koktajlowych 1 szalotka sałata mix oliwki 10 łyżek oliwy z oliwek 2 jajka 1 ogórek 1 zielona papryka kapary 2 łyżki ziół prowansalskich 5 łyżek octu balsamicznego sól , pieprz Przygotowanie   Filet z pstrąga pokroiłem w paski , jajka ugotowałem na twardo , obrałem i pokroiłem w ćwiartki(...)Sałatę rozłożyłem na talerzu . Na niej ułożyłem pokrojonego w plasterki ogórka , paprykę w paski i cebulkę w piórka. Dodałem kapary , połówki oliwek i ćwiartki pomidorków. Na wierzch rozłożyłem jajka i kawałki filetu z pstrąga. Ocet balsamiczny wymieszałem z oliwą , dodałem zioła prowansalskie , posoliłem. Odstawiłem na godzinę , po tym czasie polałem sosem przygotowana sałatkę , posypałem świeżo zmielonym pieprzem

R'n'G Kitchen
Sałatka a’ la feta z granatem 214

organizmu działalności granatów można przeczytać m.in. tutaj . SAŁATKA A’ LA FETA Z GRANATEM Składniki (na porcję obiadową dla 1 os.) : garść ulubionej sałaty lub mieszkanki sałat ok. 5-6 pomidorków koktajlowych 1/3 dużego ogórka szklarniowego (lub 1 mały ogórek gruntowy) 1 mała cebula czerwona 70 g ulubionego sera feta ok. 10 zielonych oliwek ziarenka z ćwiartki owocu granatu 1 łyżka(...)będzie jeszcze bardziej kwaśny) 1 łyżka wody świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Sałatę rwiemy na kawałki, płuczemy, suszymy i układamy na talerzu. Ogórka i cebulę kroimy w półplasterki, pomidorki w ćwiartki, ser feta w małe kawałki. Oliwki odsączamy z zalewy. Wydłubujemy ziarenka z granatu. Bierzemy się za przygotowanie sosu. Musztardę mieszamy z oliwą i sokiem z cytryny. Rozrzedzamy wodą. Na koniec

Sagneska - gotowanie i lifestyle
Szaszłyki z koperkowych naleśników 160

smażenia. Pasta z wędlin: 1 cebula. 100 g wędliny, 2 jajka ugotowane na twardo, 1 łyżka musztardy, 50 g majonezu. Koreczki (składniki w zależności wykonanych koreczków): oliwki zielone, pomidorki koktajlowe, cebulki srebrzyste, koperek, kiełki rzodkiewki. Przygotowanie:  Naleśniki: wszystkie składniki ze sobą mieszamy, w zależności od gęstości ciasta, wodę lub mąkę dokładamy. Naleśniki z ciasta smażymy i między czasie pastę(...)dokładamy. Całość dokładnie blenderem rozdrabniamy, mieszamy i pastę gotową już mamy.  Pastą naleśniki smarujemy, następnie je rolujemy. Na części je przecinamy, na wykałaczki nabijamy. Do środka ogóreczek i pomidorki wkładamy, koperkiem i kiełkami rzodkiewki ozdabiamy. Oliwki, cebulki na wykałaczki nadziewamy i fajną przystawkę mamy

Moniki Smakołyki
Omlet z łososiem i awokado 273

jest pyszny. SKŁADNIKI (porcja na 1 osobę) Omlet: 2-3 wiejskie jajka 2 łyżki mleka 2% sól pieprz Dodatki: 50 gram łososia wędzonego w plastrach 1/4 dojrzałego awokado 3 pomidorki koktajlowe 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego kilka kaparów koperek lub inne zioła do przybrania WYKONANIE Jajka bardzo dokładnie roztrzepujemy. Dodajemy mleko, sól i pieprz. Smażymy omlet na niewielkiej ilości oliwy(...)sobie drewnianą łopatką) i smażymy jeszcze chwilę aż omlet zetnie się także w środku. Zdejmujemy omlet na talerz. Układamy na nim plastry łososia, kawałki awokado i przekrojone na pół pomidorki. Obok łososia układamy łyżkę gęstego jogurtu naturalnego. Jogurt posypujemy kaparami i świeżo mielonym pieprzem. Przystrajamy gałązką rozmarynu lub gałązką koperku

OstryKęs
SAŁATA Z KURCZAKIEM I SOSEM JOGURTOWYM 705

jogurtu (u mnie grecki)- 1 łyżeczka majonezu (nie trzeba)- 5 łyżeczek startego sera Grana Padano lub Parmezanu- świeżo mielony pieprz+ wiórki sera Grano Padano lub Parmezanu (nie trzeba)  - pomidorki koktajlowe (u mnie duży, pokrojony na ósemki)Mięso umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Usmażyć na grillowej patelni (lub zwykłej), doprawić odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.Przygotować sobie(...)doprawić świeżo mielonym pieprzem.Sałatę rozdrobnić do miski, zalać przygotowanym sosem i wymieszać.Na talerze nakładać porcje sałaty, wyłożyć na nie po kilka kawałków mięsa i dodać pomidorki. Można również posypać startymi wiórkami sera. Wersja mini. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Podpłomyki gryczano-kukurydziane z tapenadą, grillowanym fenkułem, pomidorami i serem feta 138

również olej z pestek dyni, który nadał im niepowtarzalnego aromatu. Podpłomyki podałem z moją ukochaną tapenadą z czarnych oliwek, którą kilka lat temu odkryłem w Hiszpanii oraz grillowanym fenkułem, pomidorkami, serem feta i świeżą bazylią. Wyszło niespodziewanie fajnie, dlatego gorąco polecam Wam ten przepis. Idealnie sprawdzi się na wszelkie imprezy i spotkania ze znajomymi, gdzie takie podpłomyki możemy podać(...)odrobiną soli. Podanie Fenkuł pokrój na plastry, posmaruj odrobiną oliwy i grilluj przez kilka minut z obu stron. Podpłomyki posmaruj tapenadą. Ułóż nań grillowany koper włoski, pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe, posiekaną grubo bazylię i ser feta

Food Square
Poniedziałek: Orecchiette z pomidorkami Jamiego Oliviera 159

przepis na błyskawiczny makaron orecchiette z groszkiem i chorizo Czas : 15 minut Poziom trudności : łatwy Liczna porcji: 2 Składniki: 200 g makaronu muszelki lub innego drobnego makaronu 500 g pomidorków koktajlowych 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub starty na tarce 1 filecik anchois (opcjonalnie, ale dobrze jest go dodać) 4 łyżki dobrej oliwy 4 łyżki tartego parmezanu 1 suszona(...)pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj wodę na makaron, posól (kopiasta łyżeczka soli). Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Krok 2 W międzyczasie umyj i przekrój pomidorki na połowy, włóż do głębokiej misy, dodaj 4 łyżki oliwy i parmezanu, skruszoną papryczkę chili, posiekaną paprykę i filecik anchois roztarty na pastę. Wymieszaj, posól i popieprz. Krok 3 Odcedź makaron

Niedzielny kucharz
Tarta na cieście francuskim ze szparagami,pomidorami i wędzonym łososiem 144

Szparagowych eksperymentów ciąg dalszy.  Dziś tarta na cieście francuskim. 1 op ciasta francuskiego 8 szt zielonych szparagów 10 szt pomidorków koktajlowych 50 g wędzonego łososia 3 łyżki śmietany 18% 1 jajko 50 g tartego sera mozzarella sól pieprz Szparagi umyć,odłamać twarde końcówki i pociąć na krótkie kawałki. Śmietanę wymieszać z jajkiem i serem,przyprawić solą i pieprzem(...)tarty ( u mnie 2 małe o śred. 18 cm) którą należy wysmarować masłem. Ciastem wylepić formę,ponakłuwać i wylać mieszankę śmietany i sera. Ułożyć szparagi i pokrojone na połówki pomidorki. Wędzonego łososia podzielić na małe kawałki i posypać na tartę, całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Tartę piec przez 20 -25 minut w temp. 190*C. Podawać jeszcze ciepłą

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z brokuła, z jajkiem i sosem musztardowym 188

zdecydowanie smaczniejsze i można je komponować z wieloma potrawami.Jest jedna zasada-absolutnie nie wolno ich gotować. Stracą wartości odżywcze i smak. SKŁADNIKI 1 brokuł 1/2 czerwonej cebuli 3-4 pomidorki koktajlowe 2 jajka 2-3 łyżki kukurydzy (opcjonalnie) kawałeczki sera feta(opcjonalnie) SOS: jogurt naturalny plus troszkę majonezu, plus musztarda francuska mały ząbek czosnku sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Brokuła dzielimy(...)przekładamy na sitko i hartujemy zimną wodą,żeby proces parzenia się zakończył. Jajka gotujemy na twardo, cebule kroimy w piórka. Do miski wkładamy brokuły, cebulę, jajka (pokrojone w ósemki), pomidorki, kukurydzę (jeżeli używamy). Zalewamy sosem (2 łyżki jogurtu, 1/2 łyżki majonezu, łyżka musztardy francuskiej, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz). Wierzch sałatki posypujemy kawałkami sera feta. WSKAZÓWKI: można podać

Kopystką po garach
Sałatka z wędzoną makrelą, jajkiem i oliwkami 163

plażę, nad jezioro, na biwak i zajadajcie się nią w gronie najbliższych. Wystarczy kawałek bagietki i danie gotowe. Składniki: 1 cała wędzona makrela obrana z ości 10 pomidorków koktajlowych 1 opakowanie fety w kostce 4 jajka ugotowane na twardo puszka czerwonej fasoli garść wydrylowanych czarnych i zielonych oliwek 1 średnia cebula 4 suszone pomidory kilka listków świeżej bazylii(...)łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny (lub z pomarańczy) 2 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie Jak przyrządzić? Do dużej miski układaj: pokrojone na pół pomidorki, jajka w ćwiartki, cebulę pokrojoną w drobne piórka, suszone pomidory w kostkę oraz całe oliwki. Dodaj odsączoną z sosu czerwoną fasolę oraz fetę. Wymieszaj delikatnie, dodając listki świeżej bazylii i kawałki

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki a'la kebab 1289

250ml mleka 150g mąki pszennej 100g mąki gryczanej 100ml oleju rzepakowego 50ml wody niegazowanej 1 jajko 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1 pierś z kurczaka 1 opakowanie mieszanki sałat kilka pomidorków koktajlowych 1 ogórek świeży 1/2 opakowania sera sałatkowego półtłustego 2 ząbki czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 1 łyżka oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczka przyprawy(...)pomocą miksera. Na rozgrzanej, nieprzywierającej patelni smażymy placki na złoty kolor. Kurczaka kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanych 2 łyżkach oleju z przyprawą gyros. Studzimy. Sałatę łączymy z pokrojonymi pomidorkami, serem sałatkowym, pokrojonym drobno ogórkiem, jogurtem i posiekanym czosnkiem. Na końcu dodajemy kurczaka, doprawiamy do smaku i mieszamy. Na każdy naleśnik dajemy porcję sałatki i zwijamy w rulon. Podajemy

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka grecka z grzankami. 132

Składniki: główka sałaty lodowej, 250 g pomidorków koktajlowych (mogą być normalne pomidory), ogórek świeży, 160 g wymieszanych oliwek (czarnych i zielonych), 1 czerwona cebula, 250 g sera feta, kilka listków świeżej bazylii, 50 ml oliwy extra virgin (4 i 1/2 łyżki), 1 łyżka oregano, szczypta soli, grzanki ( ja użyłam czosnkowych). Przygotowanie: Oliwę wymieszać z oregano i szczyptą soli. Sałatę umyć(...)osuszyć, porwać na małe kawałki. Dodać do niej oliwki ( w całości), pokrojony w grubą kostkę ogórek, pomidorki przekrojone na pół ( jeżeli są pomidory normalnej wielkości, to pokroić w grubszą kostkę), fetę pokrojoną także w grubszą kostkę oraz listki bazylii. Cebulę pokroić w półksiężyce, ale cienkie, dodać do reszty składników. Z przygotowaną wcześniej oliwą wymieszać sałatkę tuż przed podaniem. Grzanki dodawać

W kuchni u Moniki
Sałatka makaronowa z sosem paprykowym 162

Pyszna ,aromatyczna sałatka. Składniki 200 g makaronu w kształcie ryżu 2 papryki czerwone 200 g szynki gotowanej 10 pomidorków koktajlowych 5 ogórków gruntowych 100 ml jogurtu naturalnego szczypior sól ,pieprz Przygotowanie Makaron ugotowałem al dente ,odcedziłem i ostudziłem. Papryki piekłem w temperaturze 200° C ,do momentu kiedy skórka papryki nie zrobiła się ciemna (około 1,5 godziny). Następnie paprykę przełożyłem(...)papierowej torebki. Ostudziłem ,obrałem ze skóry ,usunąłem nasiona ,miąższ przełożyłem do wysokiego naczynia i razem z jogurtem naturalnym zblendowałem na jednolitą masę. Ogórki i szynkę pokroiłem w kostkę ,pomidorki na mniejsze kawałki ,szczypior posiekałem. Wszystkie składniki wymieszałem razem z makaronem i sosem. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Zdrowa sałatka w 10 minut 314

Uwielbiam zdrowe i szybkie dania, które smakują tak, że zastanawiam się czy następnego dnia powtórzyć to co jadłam dziś. Tym razem zapraszam na sałatkę. Składniki: Brokuł pomidorki koktajlowe 3 jajka 200g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu Winiary 50 g sera Radamer w kawałku 2 ząbki czosnku szczypiorek sól  1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przygotowania: Jajka gotujemy w osolonej(...)różyczki i gotujemy ok. 5 minut w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny ( dzięki cytrynie nasz brokuł zachowa ładny, apetyczny kolor). Brokuł układamy na półmisku wraz z jajkami, pomidorkami przekrojonymi na pół i posypujemy tartym serem. Z majonezu, przeciśniętego przez praskę czosnku i jogurtu robimy sos czosnkowy. Miksujemy składniki na gładką masę i dodajemy posiekany szczypiorek. Całość podajemy

Wielki apetyt
Bakłażan zapiekany z pieczarkami 158

oliwki Składniki (2 porcje, dla lubiących zjeść więcej 1 ) 1 bakłażan 1 cebula 5 - 7 pieczarek 1/2 sera feta 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek pomidorki koktajlowe  oliwki ostra sproszkowana papryka sól Przygotowanie ( 5 minut + czas pieczenia) bakłażana przekroić na pół, ponacinać głęboko 'w kratkę', posmarować oliwą, mocno posolić i włożyć do piekarnika(...)feta pokroić w kostkę dołożyć pieczarki, cebulę, czosnek  polać oliwą, posolić i doprawić papryką ser położyć na bakłażana piec kolejne 30 minut po wyjęciu wkroić oliwki i pomidorki SMACZNEGO

Pora na pora i pomidora
Panini z gorgonzolą, rukolą i kwaśnym sosem ogórkowym. 207

bardziej wyrazistymi smakami, aby całkowicie nie odbierać sobie przyjemności z jedzenia. Na szybko przed pracą przygotowałem takie oto ciepłe zapiekanki. Czego użyłem? -paluchy żytnie -dwa plastry cheddara -gorgonzola -rukola -pomidorki koktajlowe -szynka Sos: -łyżka majonezu -ogórek kiszony -łyżka jogurtu naturalnego -duża szczypta białego pieprzu Ogórek ze skórką ścieramy na drobnej tarce, dodajemy łyżkę majonezu, jogurtu i solidną szczyptę pieprzu. Mieszamy(...)żółty ser. Na drugiej połówce układamy drugi plaster sera i na niego kilka kleksów gorgonzoli. Zapiekamy kilka minut w termoobiegu w temperaturze 180 stopni. Na górę układamy rukolę oraz pomidorki i polewamy sosem

BaRepas
Sałatka na wypasie – z kurczakiem i boczkiem 209

pomidorkami Przepis na sałatkę na wypasie - z kurczakiem i boczkiem Drukuj przepis Czas gotowania: 30 minut Składniki pierś z kurczaka cienkie plasterki boczku kukurydza ser z niebieską pleśnią pomidorki koktajlowe mix sałat olej rzepakowy do kurczaka zioła prowansalskie do kurczaka sól i pieprz sos: 6 łyżek oleju rzepakowego, 2 łyżki octu winnego, łyżeczka musztardy, szczypta soli, dwie szczypty pieprzu Przepis(...)ziołami prowansalskimi. Smażymy na rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej, aby mięso było soczyste). 2 Boczek podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni do momentu, aż się dobrze zrumieni. Kroimy w plasterki. 3 Pomidorki kroimy na pół, kukurydzę odsączamy z puszki, ser pleśniowy kroimy w kostkę. Mieszamy składniki z sałatą i dodajemy do niej kurczaka oraz boczek. 4 Przygotowujemy sos: mieszamy ze sobą wszystkie

Kuchnia Bazylii
Jajka faszerowane polędwicą z łososia 159

łososia Składniki : polędwica z łososia w oleju - 1 puszka ( 110 g ) firmy  GRAAL jajka - 5 szt czosnek - 1 ząbek sos tatarski gotowy - 1 łyżka sól i pieprz Dodatkowo : pomidorki koktajlowe natka pietruszki szczypiorek Przygotowanie : Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę, wybrać żółtka z białek. Polędwicę łososiową, wyłożyć z puszki razem z olejem do miski(...)czosnek przeciśnięty przez praskę, dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nałożyć do szprycy, napełnić farszem miejsce po żółtkach. Gotowe jajka posypać pokrojonym szczypiorkiem, udekorować pietruszką i pomidorkami. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook

Kuchnia Danusi
kanapeczki na krakersach 144

inaczej krakersy odmiękną, a smaczne są jak są chrupiące.  Składniki: paczka krakersów solonych 3 jajka 120 g konserwy drobiowej 2 łyżki majonezu 2 łyżki chrzanu pieprz koperek pomidorki koktajlowe oliwki czarne oliwki zielone nadziewane papryką 2 kabanosy kilka rzodkiewek zielony ogórek 2 ogórki konserwowe 2 liście sałaty Jajka ugotować na twardo. Obrać, wymieszać z połową majonezu i połową chrzanu(...)pastę: Konserwę wymieszać z chrzanem i majonezem. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na krakersach. Na każdy nałożyć szprycą po trochę pasty. Kabanosy pokroić na grube plasterki, oliwki i pomidorki na połówki, resztę dowolnie. Udekorować kanapeczki według gustu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka z fasolką szparagową 298

zasmakowała i zostaje na stałe wpisana w nasze domowe menu. Podajemy na ciepło ale na zimno również była smaczna. Składniki: 200 g fasolki szparagowej(żółta i zielone) 200 g pomidorków koktajlowych(czerwone i żółte) 1 cebula większa 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku szczypiorek Przygotowanie:Z fasolki odciąć końcówki(...)przelać zimną wodą. Zimną fasolkę pokroić na trzy części. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej dodać cebulę i lekko zrumienić. Do cebulki dodać czosnek, fasolkę szparagową, pomidorki i mieszając podgrzewać do momentu aż wszystkie składniki będą ciepłe. Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Sałatkę przełożyć na talerz i posypać pokrojonym szczypiorkiem. Inspiracją był przepis z Fabryka Kulinarnych Inspiracji

Ala piecze i gotuje