Brukselka w cieście francuskim i szynce parmeńskiej

Brukselka w cieście francuskim i szynce parmeńskiej

Brukselka w cieście francuskim i szynce parmeńskiej

  Br ukselka swym kształtem daje wiele możliwości i pozwala uwalniać wodzę kulinarnych fantazji.     brukselka (duże główki) - 0,5 kg pomidorki koktajlowe - 300 g szynka surowa - ok 12 plastrów ciasto francuskie - 1 opakowanie sól, cukier Brukselkę obrać z zewnętrznych liści, głąb naciąć na krzyżyk, aby mogła się równomiernie ugotować. Przed ugotowaniem brukselkę zalać bardzo zimną wodą i pozostawić na godzinę. Następnie brukselkę gotować przez 8 minut w osolonej wodzie z łyżeczką cukru. Po ugo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.