polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:152/582)

Babka czekoladowa z wiśniami / Chocolate Cherry Bundt Cake 132

rozmrażam i odsączam dokładnie owoce przed dodaniem do ciasta). W sezonie możecie też użyć świeżych wiśni. Babka czekoladowa z wiśniami dobrze smakuje posypana cukrem pudrem, możecie tez oblać ją polewą czekoladową. Jest też smaczna bez żadnych dodatków. Polecam, smacznego:) Polecam tez moją ekspresową babkę bez miksera z kawałkami czekolady i jabłkami: Przepis na babkę czekoladową z wiśniami, składniki

Lekcje w kuchni
Babka zebra z białek 137

jasne *** *** Babkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy około 50 minut- do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzimy i wykonujemy polewę czekoladową. Czekoladę rozpuszczamy w małym garnuszku z dodatkiem mleka, mieszamy *** *** Wystudzoną babkę polewamy płynną czekoladą i odkładamy *** *** Gdy polewa zastygnie możemy pokroić ciasto *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE BIAŁEK PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Sernik gotowany na herbatnikach, bez pieczenia 166

zagotowujemy. Masa wyraźnie zgęstnieje. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na spód układamy herbatniki. Wykładamy ciepłą masę na herbatniki.  Na wierzchu kłądziemy kolejną warstwę herbatników. Całość smarujemy polewą czekoladową i posypujemy posiekanymi bakaliami. Wystudzone ciasto wkładamy do lodówki do zgęstnienia. Polewa Składniki polewy rozpuszczamy w rondelku, cały czas mieszając. Artykuł Sernik gotowany na herbatnikach, bez pieczenia pochodzi

Mieszam w Garnku
ciasto tortowe 272

czekoladę. Kremówkę ubić na sztywno i wmiksować do niej wystudzoną czekoladę.  Na kakaowym biszkopcie rozsmarować masę czekoladową. Wyrównać i od razu przykryć ostatnim biszkoptem. Wierzch ciasta można polać polewą czekoladową lub posmarować bitą śmietaną i posypać startą czekoladą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowy napoleon 600

rozpuszczenia. Pozostawiamy masę do ostygnięcia. Schłodzoną śmietanę ubijamy, a następnie stopniowo dodajemy ją do masy czekoladowej. Tak przygotowaną masą smarujemy placki, dodatkowo można polać ciasto po wierzchu polewą czekoladową lub czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej

Cynamonowe szczęście
Domowe batoniki musli 180

mleko skondensowane, wymieszam i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150'C na  50 min. po tym czasie wyjmuję, studzę i polewam polewą czekoladową, którą wcześniej podgrzewam do połączenia się składników. Moja rada : Zamiast robić polewę można dodać 2 łyżki miodu

Ciasteczkowy Potwór
Sernik czekoladowy z gruszkami na oleju rzepakowym 174

wrzącą wodą. Piec około 160-180 minut aż środek się zetnie. Zostawić do ostudzenia w piekarniku a następnie wstawić na kilka godzin do lodówki. Dodatkowo można polać sernik czekoladową polewą lub rozpuszczoną czekoladą zmieszaną z kilkoma łyżkami śmietany. Smacznego Post Sernik czekoladowy z gruszkami na oleju rzepakowym pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
CIASTO CYTRYNOWE Z NUTELLĄ 457

jeszcze jedną warstwą kremu czekoladowego. Przykrywamy grubym biszkoptem , dociskamy. Całości pokrywamy z każdej strony resztą kremu czekoladowego i ostawiamy do lodówki najlepiej na całą noc – do przegryzienia. Dekorujemy polewą czekoladową. Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasteczka na patyczku 155

Almette (śmietankowy), oraz 5 łyżek kremu czekoladowego, wszystko dokładnie wymieszaj, ciasto powinno być zwarte. Następnie uformuj je w kulki i wsadź do lodówki na około 20 minut.  W tym czasie przygotuj polewę. Wszystkie składniki umieść w garnuszku i podgrzewaj do czasu, aż cukier się rozpuści a masa będzie jednolita. Następnie umaczaj w polewie patyczek i wsadź(...)środek ciasteczka, odstaw na chwilę aby przyległ do ciasta. Gdy ciasto "sklei się" z patyczkiem obtocz całe ciasteczko w polewie, zostaw do zastygnięcia polewy.  Do obtoczenia ciasteczek będzie się nadawała także czekolada czy specjalna polewa do cake pops.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Ciasto Ambasador. 130

czekolady - 1 tabliczka czekolady karmelowej - 1 cytrynowa galaretka - 1 truskawkowa galaretka - 1 pomarańczowa galaretka - 1 malinowa galaretka - 3 łyżki mieszanki owoców egzotycznych w puszce. - 2 polewy krówkowe - 1 polewa czekoladowa - 1 łyżeczka masła - wiórki czekoladowe - posypka truskawkowa Sposób przygotowania: I. Biszkopt: Piekarnik rozgrzewamy do 180 °C. Jajka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem przez około 10 minut. Do masy(...)pól. Jedna część (spód) ma być grubsza a druga (wierzch) cieńsza. Na spodzie rozsmarowujemy masę ciemną, następnie jasną i przykrywamy biszkoptem. Dekorujemy polewami. Dodajemy do każdej po 1/2 łyżeczki masła, aby nie stwardniały. Posypujemy wiórkami czekoladowymi i posypką. Schładzamy kilka godzin.  Smacznego

DominikaDolci
Świąteczne brownie z piernikową masą i pomarańczami 139

spodzie brownie z marmoladą z pomarańczy oraz masą piernikową przygotowaną ze śmietanki kremówki i serka mascarpone. Wierzch ciasta to czekoladowe ganache, czyli krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa.  Mocno czekoladowe i gliniaste brownie, do tego delikatna masa z korzenną nutą, a to wszystko przełamne kwaśną marmoladą(...)szklanki mąki pszennej Masa piernikowa: 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki przyprawy do piernika 3 łyżeczki żelatyny 70 ml wrzątku Polewa (ganache): 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki 30 % Dodatkowo: ok. 3 łyżki marmolady pomarańczowej świeża pomarańcza do dekoracji Wykonanie: Brownie: Czekoladę siekamy na mniejsze kawałki i umieszczamy

Kuchnia MagdaLeny
Świąteczne brownie z piernikową masą i pomarańczami 140

spodzie brownie z marmoladą z pomarańczy oraz masą piernikową przygotowaną ze śmietanki kremówki i serka mascarpone. Wierzch ciasta to czekoladowe ganache, czyli krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa.  Mocno czekoladowe i gliniaste brownie, do tego delikatna masa z korzenną nutą, a to wszystko przełamne kwaśną marmoladą(...)szklanki mąki pszennej Masa piernikowa: 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki przyprawy do piernika 3 łyżeczki żelatyny 70 ml wrzątku Polewa (ganache): 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki 30 % Dodatkowo: ok. 3 łyżki marmolady pomarańczowej świeża pomarańcza do dekoracji Wykonanie: Brownie: Czekoladę siekamy na mniejsze kawałki i umieszczamy

Kuchnia MagdaLeny
Piernik czekoladowy 78

śniadaniówek.  Piernik czekoladowy Piernik czekoladowy Piernik czekoladowy Piernik czekoladowy Piernik czekoladowy to ciasto niezwykłe, mocno podzielne i pyszne. Dodam, że bardzo proste do wykonania. Zrobiłam je z filmu od Przepisy Joli i zdradzę, że można się nim zajadać bez końca, modyfikować składniki i formę do pieczenia.  Piernik czekoladowy Składniki na piernik czekoladowy: - 4 łyżki majonezu - 2 łyżki powideł(...)szklanka mleka - łyżeczka sody Składniki na polewę czekoladową : - 100 g czekolady gorzkiej - 100 g czekolady mlecznej - 2 łyżki masła - 4 łyżki mleka lub śmietanki 30% Dodatkowo: - perełki do dekoracji - posypka wedle uznania - keksówka o wymiarach 30 x 20 cm  Piernik czekoladowy Piernik czekoladowy Piernik czekoladowy Piernik czekoladowy Jak zrobić piernik czekoladowy? Wszystkie składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową

Z Kuchni Do Kuchni
BOUNTY ciasto czekoladowe z kokosową masą 1987

łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki prawdziwego ciemnego kakao Masa kokosowa - 2 i 1/2 szklanki mleka - 150g wiórków kokosowych - 6 łyżek kaszy manny - 3/4 szklanki cukru Polewa czekoladowa - 100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady - 1 łyżka masła - 2 łyżki mleka   Wykonanie Ciasto: Jajka ubijam z cukrami na puszystą masę, do masy cały czas mieszając wlewam powoli olej, dodaję(...)stopniach ( grzałka góra-dół ) ok 30 minut. Po upieczeniu ciasto wyjmuję z piekarnika, po ostudzeniu polewam polewą. Polewa: do małej miseczki przekładam połamaną czekoladę, dodaję masło i mleko. Miseczkę wkładam do mikrofalówki na 30 sekund do rozpuszczenia. Rozpuszczoną polewę dokładnie mieszam i rozprowadzam na przestudzonym cieście. Smacznego :)       Poniżej podam jeszcze kilka przepisów na ciasta z kokosem

Kuchnia z widokiem na ogród
Placek węgierski babci Basi 240

podkładki. ( jak na zdjęciu. ). wyrównujemy boki . Na wierzch placka wykładamy resztę masy czekoladowej i rozsmarowujemy na całej powierzchni. Na wierzch wykładamy odcedzone wydrylowane wiśnie z kompotu. Produkty na polewę czekoladową z żelatyną : . 125 g masła , 1/2 szklanki cukru pudru, 3-4 łyżki kakao, 1 łyżeczka żelatyny, 2-3 łyżki wrzątku,   Najpierw w rondelku rozpuszczam masło lub masło roślinne, dodaję

Pysznosci Babci Basi