polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:149/582)

Muffinki Stforki – babeczki z kremem oreo dla dużych i małych 56

krem zastygł.   Muffinki Stforki – babeczki z kremem oreo dla dużych i małych   Zobacz inne przepisy na muffiny: Rustykalne muffinki czekoladowe – prosty i szybki przepis Muffinki z polewą czekoladową – szybkie słodkości do kawy Cytrynowe muffinki Muffinki Bree z Desperate Housewives Muffinki piernikowe   Artykuł Muffinki Stforki – babeczki z kremem oreo dla dużych i małych pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
babka górnicza + film krok po kroku 80

natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 40 -50 min. Wystudzoną babkę oprószamy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową i obsypujemy płatkami migdałowymi. składniki na polewę: 60 g masła 3 łyżki wody 2 łyżki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki kakao wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do rondelka, zagotowujemy cały

Domowy Smak Jedzenia
IDEALNA POLEWA CZEKOLADOWA DO CIAST 102

Najlepsza i najprostsza polewa czekoladowa do ciast. Wystarczą tylko 4 składniki. Polewa idealnie pokrywa ciasto, bardzo dobrze się kroi, jest mocno kakaowa. Prosta w wykonaniu, gotowa dosłownie w 5 minut :) Składniki: * 100 g masła * 100 g cukru pudru * 2-3 łyżki kakao * 3-4 łyżki mleka Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w rondelku. Postawić na płytę grzewczą, podgrzać

Zrób to smacznie
Beza Pavlova 133

tarta czekolada lub wiórki kokosowe?!:) W każdym razie jest słodko i miło! Dla zakochanych w bezie jak ja polecam sprawdzone przepisy na czekoladowy tort bezowy oraz mini bezy z polewą czekoladową Beza Pavlova Beza Pavlova ze śmietanką i owocami SKŁADNIKI: 7 białek jajek, u mnie rozm. L (temp. pokojowa, jajka powinny być jak najbardziej świeże) szklanka drobnego cukru płaska łyżka

Zasmakuj Kuchni
Torty - lepsze i gorsze czasy ;) 160

Niżej ciacho a'la torcik mleczna kanapka dla mamy!  To miałbyć czekoladowy tort z wiśniami dla koleżanki. Był mocno czekoladowy, tylko wtedy jeszcze nie widziała że polewa czekoladowa, nie może być z samej czekolady bo jak zastygnie to ani rusz ;))))) Ninjago dla syna koleżanki, był znacznie bardziej czerwony niż na zdjęciu ;) Jeszcze trochę innych tortów przewinęło się

Życie zaczyna się w kuchni
Wielkanocne babeczki do koszyczka z rodzynkami i gałką muszkatułową 134

formy.  Oczywiście dekoracja babeczek to sprawa indywidualna. Z dekoracją czy też bez i tak są pyszne! Jeśli jednak zdecydujesz się na polewę to polecam Ci ten przepis na czekoladową polewę , którą możesz zabarwić dowolnym barwnikiem spożywczym. Przepisów na babki jest wiele, każdy ma swoje ulubione. Co roku na Święta Wielkanocne, a raczej przed, staram się wypróbować przynajmniej jeden nowy

Rusty Fork
Szybki piernik czekoladowy – bez miksera 203

Szybki piernik czekoladowy bez miksera , przekładany powidłami śliwkowymi, oblany polewą czekoladową. Udekorowany orzechami włoskimi i żurawiną. Idealne ciasto dla spóźnialskich i zabieganych. Szybkie i proste w przygotowaniu. Polecam na Wigilię i Święta Bożego Narodzenia. The post Szybki piernik czekoladowy – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Szybki piernik czekoladowy – bez miksera 177

Szybki piernik czekoladowy bez miksera , przekładany powidłami śliwkowymi, oblany polewą czekoladową. Udekorowany orzechami włoskimi i żurawiną. Idealne ciasto dla spóźnialskich i zabieganych. Szybkie i proste w przygotowaniu. Polecam na Wigilię i Święta Bożego Narodzenia. The post Szybki piernik czekoladowy – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Tort truskawkowy 176

przygotować dekorację z truskawek z czekolady i polewę. Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Czekoladę rozpuszczamy na małym ogniu (nie wolno jej przegrzać). Dla nieco rzadszej konsystencji do polewy czekoladowej można dodać 1 łyżeczkę oleju kokosowego. Polewę przelewamy do niedużego naczynia, maczamy truskawki i odkładamy na papier do pieczenia. Białą czekoladę na polewę kroimy na małe kawałki, zagotowujemy

Ciastkozercy
MUFFINY KAKAOWE PEŁNOZIARNISTE Z KONFITURĄ Z CZARNEJ PORZECZKI 147

skład wchodzi na pozór ciężka mąka pełnoziarnista, to babeczki wychodzą puszyste i wilgotne w środku. Do tego są mocno kakaowe i nie za słodkie dzięki konfiturze porzeczkowej.  Polewa czekoladowa owszem czyni je słodszymi ( można pominąć polewę) a wisienka na torcie jaką jest malina, dodatkowo uzupełnia wszystkie smaki. Cóż więcej chcieć od muffinek? Mi nic więcej do szczęścia

Calzonella.com
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej. 124

jaiś czas sprawdzamy aby się nam nie przypalił spód. Jeśli wierzch zarumieni się za szybko  wtedy zmniejszamy temperaturę piekarnika. Ciasto studzimy najlepiej całą noc, następnie polewamy polewą czekoladową i dekorujemy cukrowymi cukierkami. Wszystkie składniki polewy rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu. Czekamy aż lekko przestygnie i polewamy ciasto. Ja pokroiłam ciasto kiedy polewa była jeszcze płynna jednak

Radość kipiąca uśmiechem.
Miękkie, nadziewane pierniczki w czekoladzie 247

trzeba czekać, żeby były mięciutkie. Ten przepis właśnie taki jest. Pierniczki po upieczeniu są przepyszne, miękkie i aromatyczne. Dodatkowo wzbogaca je słodko-kwaśne nadzienie z powideł i delikatna polewa czekoladowa. Oczywiście można je pokryć również inną polewą, np. lukrem - i tak będą smakowite :) W stosunku do oryginalnego przepisu zmieniłam jedynie sposób nadziewania i wycinania pierniczków. Tak mi było łatwiej

Świat Ciasta
Ciasteczka imbirowo-cytrynowe 178

Gorące zdejmuję z blachy i układam na talerzu, gdyż jak wystygnął mogą się rozkruszyć w palcach. Część ciasteczek zanurzałam w gorącej polewie czekoladowej, a część pozostawiłam białą. Składniki na polewę wrzucam do garnuszka i podgrzewam  mieszając. W gorącej polewie zanurzam ciasteczka do połowy i odstawiam by czekolada stężała

Ciasteczkowy Potwór
Tarte ciasto z kokosem 209

wyjęciu ponakłuwać całość patyczkiem do pieczenia (fot.4) , tak aby później nasza polewa czekoladowa mogła wniknąć w całe ciasto. Przygotować polewę. Rozpuścić w rondelku 200 g margaryny. Wsypać szklankę cukru, 4 łyżki wody, cukier waniliowy i 3 łyżki kakao. Intensywnie mieszać aż do momentu kiedy polewa zacznie gęstnieć. Zdjąć z ognia i odstawić do przestudzenia. Kiedy polewa zacznie

Świat Ciasta