polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:146/582)

Keto Walentynki 93

dostać w sklepach i jednorazowa ich konsumpcja nie powinna oznaczać jakichś wielkich konsekwencji dla naszego zdrowia. Jeśli skusilibyście się na owoce , to dobrym pomysłem jest ich obtoczenie w polewie czekoladowej, tak jak tutaj: Truskawki w polewie Pyszny deser na zakończenie sezonu truskawkowego, czyli keto truskawki w polewie w dwóch wersjach kolorystycznych zdobędą uznanie każdego łasucha. Zwłaszcza, że w tej wersji(...)owoców , w tym cząstek jabłek , mandarynek , pomarańczy czy bananów (jeśli przyzwalacie sobie na ich konsumpcję). Jednak na Keto Walentynki najlepiej sprawdzą się właśnie truskawki . 🙂 Dobrą alternatywą będzie przygotowanie fondue czekoladowego, podczas którego macza się owoce w sosie czekoladowym. Jest to w dodatku deser do dzielenia się między sobą, co zdecydowanie zbliża uczestników walentynkowego posiłku :). Warunkiem jest użycie niskowęglowodanowej czekolady . Jeśli

Modern Cave Girl
Pijane rodzynki - ciasto 124

rozm. L * 7 łyżek cukru  * 7 łyżek mąki pszennej * 1 łyżka kakao * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: * 3 budynie czekoladowe (bez cukru) * 5 łyżek cukru * 0,5 l mleka * 20 dkg masła Na polewę: * 30 dkg rodzynek * 1/2 szklanki rumu * 1 czekolada gorzka * 1 czekolada mleczna lub deserowa * 10 dkg masła Rodzynki zalałam rumem na 12 godzin(...)Przykryłam drugim ciemnym blatem. Polałam polewą z rodzynkami. W rondlu zagotowałam 2 łyżki wody i rozpuściłam masło oraz pokruszone czekolady. Rozpuściłam i wymieszałam na jednolitą masę. Trochę przestudziłam. Do polewy czekoladowej dodałam rodzynki odsączone z alkoholu i wymieszałam. Taką polewę wylałam na wierzch ciasta.  Kiedy ciasto już ostygło wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia. Notatki: * zamiast rumu można rodzynki

Pieprzyć z Fantazją
Babka czekoladowa z likierem cherry 140

Lekka, puszysta czekoladowa babka z wyrazistą alkoholową nutą z wiśniowym akcentem, oblana delikatną mleczną czekoladą to świetna propozycja na tradycyjną Wielkanocną babkę. Rewelacyjnie smakuje i z pewnością będzie słodką ozdobą świątecznego stołu. Składniki: 5 jajek 300g mąki pszennej 200g cukru 250g masła extra 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150ml likieru cherry (wiśniowego) 4 łyżki kakao 50g mlecznej czekolady szczypta soli(...)Polewa: czekoladę połamać na mniejsze części, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietankę i rozpuścić w kąpieli wodnej aż do uzyskania konsystencji polewy . 6. Gotową wystudzoną babkę polać czekoladową polewą

Szalona Kuchnia Eweliny
Korzenne ciasto dyniowe z kremem michałkowym 168

masła 1 szklanka drobnego cukru do wypieków (dałam 2/3) 3 jajka Przełożenie: 250 g serka mascarpone 10 czekoladek Michałki (klasyczne) 2/3 słoiczka dżemu pomarańczowego z kawałkami skórki Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 150 ml słodkiej śmietanki 18% pół łyżeczki oleju ew. łyżka cukru złote perełki do dekoracji Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do naczynia przesiać(...)kratce. Michałki rozkruszyć w palcach, utrzeć na gładką masę z serkiem mascarpone. Na paterze położyć pierwszy z blatów czekoladowych. Posmarować dżemem z pomarańczy. Wyłożyć krem, równo go rozsmarowując. Na górę wyłożyć drugi blat czekoladowy, lekko dociskając. Ciasto schłodzić. Przygotować polewę. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodając stopniowo słodką śmietankę i ewentualnie cukier, by złamać gorzki smak. Wymieszać na gładki krem

Czerwień i błękit
Gwiazdkowe ciasto czekoladowe z nutą pomarańczy 123

Czekoladowe ciasto z wyrazistą nutą pomarańczy, oblane delikatną czekoladą to świetna propozycja Bożonarodzeniowego wypieku. Rewelacyjnie smakuje i z pewnością będzie słodką ozdobą świątecznego stołu. Składniki: 4 jajka 350g mąki pszennej 250g trzcinowego cukru 250g masła extra 1 łyżeczka sody 1/2   łyżeczki proszku do pieczenia 250ml soku wyciśniętego z pomarańczy (2 sztuki) 150g mlecznej czekolady otarta skórka z 2 pomarańczy(...)wlać do rondelka i zagotować, dodać połamaną na mniejsze części czekoladę i masło. Całość dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia czekolady i uzyskania konsystencji polewy . 6. Gotowe wystudzone ciasto polać czekoladową polewą. Na wierzchu udekorować przykładając szablon i posypując cukrem pudrem

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowo-brzoskwiniowe ciasto z pianką 318

galaretka brzoskwiniowa 1/2 szklanki cukru PIANKA BRZOSKWINIOWA: 1 1/2 szklanki śmietanki 30% 1 galaretka brzoskwiniowa 1 szklanka wody POLEWA: 1 łyżka kakao 3 łyżki wody 1/4 szklanki cukru pudru 50g czekolady mlecznej 25g masła Składniki na ciasto czekoladowe powinny być w temperaturze pokojowej. W jednej misce rozmącić jajka z płynnymi składnikami i cukrem. W drugiej przesiać suche składniki. Zawartość(...)można zmiksować blenderem, wtedy otrzymamy gładki krem. Wsypać galaretkę i mieszać, aż się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Z ciasta czekoladowego ściągnąć papier i włożyć z powrotem do formy, w której się piekło. Kiedy krem brzoskwiniowy zacznie tężeć wylać na czekoladowy spód i odstawić do lodówki. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w wodzie i wystudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno i połączyć

https:KKuchniaMniam
Przepis na sernik czekoladowy 180

stąd ten niecodzienny kolor. A zaletą jego jest łatwość przyrządzenia. Składniki : 4 jajka  50 dag sera twarogowego President z wiaderka 13 dag masła 13 dag cukru budyń czekoladowy ( bez cukru na 1/2 l. mleka) ewentualnie biszkopty lub herbatniki Przygotowanie : Jajka utrzeć z cukrem Dodać do tego miękkie masło i utrzeć razem dokładnie Gdy masa jest już gładka dodawać(...)mnie w foremce w kształcie serca. Wymiary 21 cm dł. i 20 cm szer. Zrobienie sernika jest proste, a ciasto smaczne. Na pewno polubicie... Polałam gotową polewą czekoladową. A jeśli ktoś woli zrobić polewę sam, to tu mam kilka przepisów

Proste Potrawy
Bezglutenowe brownies z cukinii 186

okrągłym trzonkiem od drewnianej łyżki zrobiłam symetryczne “dołki” w cieście. Przygotowałam bezglutenowy budyń czekoladowy i po przestudzeniu do każdego otworu nałożyłam budyń a następnie polałam nim całe ciasto. Odstawiłam je do przestudzenia a później na 2-3 godziny do lodówki, żeby polewa trochę stężała. Jeśli jednak należysz do tego samego gatunku niecierpliwych osób(...)krępuj się, brownies można jeść na ciepło po lekkim przestudzeniu. Krok z polewą budyniową również można oczywiście pominąć, ciasto bez tego też smakuje wyśmienicie ale zachęcam gorąco do jej przygotowania. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój Instagram , dołącz

Book of spells
Ciasto czekoladowe z wiśniami 72

Robiąc przegląd zamrażarki znalazłam woreczek mrożonych, wiśni. Tym razem zdecydowałam się na upieczenie czekoladowego ciasta z delikatnym, puszystym kremem wiśniowym. Dodatkowo polewa czekoladowa świetnie podkręca smak wiśni. Muszę przyznać, że w takiej wersji wyjątkowo mi smakowały. W sezonie ciasto robimy ze świeżych wiśni, a teraz z mrożonych. Ciasto smakuje idealnie o każdej porze roku. Zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj(...)drugim plackiem, który również lekko nasączamy. Wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy polewę. Polewa: Śmietankę przelewamy do małego garnka dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i całość zagotowujemy. Wyłączany gaz i mieszamy, aż składniki się połączą. Odstawiamy do lekkiego wystudzenia i zgęstnienia. Powstałą masą polewamy ciasto i ponownie wstawiamy do lodówki. Ciasto jest już gotowe po kilku godzinach

To co lubię - gotuję i polecam
Tort Mleczna kanapka 170

pieczenia Krem śmietanowy • 1 litr śmietany 30% • 1 szklanka cukru pudru • 6 łyżeczek żelatyny na 3/4 szklanki wody • płatki czekoladowe lub starta czekolada do posypania Polewa czekoladowa • 1 gorzka czekolada • 1/4 szkalnki śmietanki 30% • 1 łyżka masła • 2 łyżki posiekanych, zblanszowanych migdałów Wykonanie: Ciasto • Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. • Wrzucać(...)śmietana od razu nie stężała. Śmietana ma zapłynąć na boki tortownicy, aby tort po wyjęciu był cały biały. • Wstawić tortownicę do lodówki. • Rozpuścić składniki polewy na wolnym ogniu i ozdobnie polać gotowy tort. Posypać po wierzchu posiekanymi migdałami

To co kocham
Czekoladowy mannowiec 140

litr mleka -szklanka cukru -szklanka kaszy manny -2 op. cukru wanilinowego -25 dag margaryny -ok. 60szt herbatników (na moją blachę wystarczyło 40 - 4 paczki) -3 łyżki kakao -polewa czekoladowa* -wiórki kokosowe do dekoracji *gotowych polew używam tylko w skrajnych przypadkach, podaję więc przepis na naszą, stosowaną od lat -3 łyżki kakao -3 łyżki margaryny -3 łyżki mleka -3 łyżki

Zielona Kuchnia
Kremowa czekoladka 78

Dziś mam dla Was takiego z pozoru prostego przekładańca. Czekoladowy biszkopt, kwaskowaty dżem i do tego budyniowy krem czekoladowy, a na górze herbatniki i polewa czekoladowa. Całość nie dość, że smakuje fantastycznie i trudno przestać po jednym kawałeczku to jeszcze prezentuje się pięknie. Biszkopt 5 jajek  3/4 szklanki cukru  3 łyżki ml oleju  1 szklanka mąki(...)jednej połowie rozsmarowujemy dżem, na dżem dajemy 2/3 kremu budyniowego. Przykrywamy wszystko drugą częścią biszkoptu, na której rozsmarowujemy pozostały krem. Krem z kolei przykrywamy równą warstwą herbatników i polewamy rozpuszczoną czekoladą. Schaładzamy w lodówce co najmniej 3 godziny

Cynamonowe szczęście
Tort czekoladowy z truflami i kremem cytrynowym na 2. urodziny bloga 169

cytryny eko 80 g cukru 50 g masła 2 żółtka 1 całe jajko 1 łyżeczka żelatyny 150 ml śmietany kremówki 36% Krem czekoladowy (ganache): 250 g czekolady, min. 70% kakao 100 ml kremówki 36% Polewa: 150 g czekolady, min. 70% kakao 150 g masła Do przybrania: złoty puder kakao * PRZYGOTOWANIE Trufle Czekoladę drobno posiekaj i wrzuć do miski. Dodaj(...)Polewa czekoladowa Nad kąpielą wodną w misie rozpuść posiekaną drobno czekoladę i pokrojone w kostkę masło. Cały czas mieszaj szpatułką. Miskę z polewą zdejmij znad pary, gdy składniki całkowicie się połączą. Ciasto wyjmij z lodówki i zdejmij obręcz formy. Pokryj równomiernie od góry polewą. Ciasto włóż z powrotem do lodówki na pół godziny, aby polewa zastygła. Dekoracja Górę

Food Square
Pyszne i łatwe ciasto kakaowo-miodowe z masą budyniową +FILM 101

Witam kochani, dziś chcę Was zaprosić na kolejne rewelacyjne ciasto. Jest to przekładaniec kakaowy z miodowym środkiem, całość przełożona jest masą budyniową na gorąco i polana polewą czekoladową. Ciasto jest idealne na święta, czy rodzinne spotkania. Bardzo elegancko wygląda i wręcz rozpływa się w ustach a z dnia na dzień jest coraz lepsze.  Polecam i zapraszam po przepis(...)drugim spodem kakaowym. Polecam by góra ciasta to był dół kakaowego ciasta-wtedy będzie równiutki. Do miski dajemy składniki na polewę, i rozpuszczamy np nad kąpielą wodną czy na 1 minute w mikrofali. Polewamy ciasto, ja jeszcze posypałam je czekoladowymi kulkami i posypałam posypką.  Tak przygotowane ciasto studzimy i wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki.  Ciasto pięknie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort podwójnie czekoladowy. 167

czekolady i równomiernie rozprowadzamy. Na wierzch kładziemy drugi blat ciasta i nasączamy resztą kakao.Na nasączonym cieście smarujemy krem z białej czekolady, wyrównujemy wierzch i przekładamy do lodówki. LŚNIĄCA POLEWA CZEKOLADOWA: 4 płaskie łyżeczki żelatyny 150 ml wody 50 g gorzkiego kakao 120 g słodkiej śmietanki (np. 30%) 180 g cukru      Żelatynę wsypujemy do miseczki, zalewamy zimną(...)stopni C (czyli, że można swobodnie włożyć palec i nie parzy). Połowę polewy wylewamy na ciasto i wkładamy z powrotem do lodówki.      Pozostały krążek ciasta przycinamy około 2-3 cm z każdej strony. Z folii aluminiowej tworzymy burty tak, żeby polewa nie spłynęła z ciasta. Tak zabezpieczony krążek smarujemy łyżką pozostawionego musu z gorzkiej czekolady

Rozpustne gotowanie
Blok czekoladowy z mleka w proszku 43

wyjadam masę ze ścianek miski. Jest przepyszna. Gotowy blok czekoladowy kroję w paski lub kostkę. Życzę smacznego! Wskazówki Blok czekoladowy umieściłam w keksówce o wymiarach 9 x 20 cm. Możesz też użyć większej 9 x 30 cm. Wówczas blok będzie niższy i łatwiejszy w krojeniu. Niektórzy z masy czekoladowej formują walec o średnicy około 10 cm i zawijają w folii(...)jeszcze trochę wrzątku . Bardzo ważny jest szybki czas reakcji. Jak długo może stać blog czekoladowy? Blok czekoladowy przechowuję w lodówce do 5 – 7 dni. Możemy go także z powodzeniem zamrozić. Jeśli lubisz ciasta z kakao, to polecam ciasto czekoladowe z malinami . Sprawdź także domową polewę czekoladową , którą możesz polać na wierzch bloku czekoladowego. Natomiast dla osób kochających mleko

Ania gotuje
Pijana śliwka w czekoladzie (ciasto) 90

Jeśli chcesz swoich bliskich zaskoczyć pysznym ciastem, to pijana śliwka w czekoladzie będzie idealna na taką okoliczność. Artykuł Pijana śliwka w czekoladzie (ciasto) pochodzi z serwisu

Pieprzyć z Fantazją
Wafle z orzechami 83

Składniki: 4 wafle  masa czekoladowa: 200 g masła 3/4 szkl cukru 1/3 szkl mleka 2 łyżeczki kakao 2 szkl mleka w proszku masa orzechowa: 50 ml wody 150 g cukru 125 g masła 100 g białej czekolady 3 łyżki mleka w proszku 200 g orzechów 100 g skórki pomarańczowej   Przygotowanie: masa czekoladowa: Masło rozpuszczamy z cukrem w gorącym(...)skórkę pomarańczową.   Złożenie: Na waflu rozsmarowujemy jedną część masy czekoladowej, przykrywamy ją drugim waflem , który też smarujemy częścią masy czekoladowej, przykrywamy ją kolejnym waflem na który wykładamy masę orzechową. Masę orzechową przykrywamy waflem, na którym kładziemy masę czekoladową i kolejny wafel.  Całość  oblewamy polewą czekoladową i wstawiamy na noc do lodówki

Bon appetit mon amie
Ciasto ucierane z polewą czekoladową. 188

mężem, przecier pomidorowy na zimę. Żeby się nie przepracować,  dziś 15 kg.  W międzyczasie, napisałam przepis na ciasto, które robiłam w weekend.  Zwykłe, ucierane, babkowe z polewą czekoladową. Nic specjalnego,  ale bardzo smaczne :) Polewa podkręca smak.  Składniki: 1 kostka margaryny (250 g.) 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) 5 jajek

Agusiowe smakołyki
KOKOSOWE PTASIE MLECZKO 104

prostokąciki. Następnie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej tak żeby była płynna.każdą kostkę zanurzamy w czekoladzie i odkładamy.Kiedy wszystkie kostki będą czekoladowe wkładamy je do lodówki aby polewa czekoladowa stężała.Można jeszcze przed włożeniem do lodówki posypać wiórkami lub innymi posypkami :). Po leżakowaniu w lodówce nasze pralinki gotowe :). SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Muffinki czekoladowe 94

piekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), piec 20 minut (do suchego patyczka). Wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia. Muffinki z czekoladą można ozdobić bitą śmietaną lub polać czekoladową polewą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Muffinki czekoladowe pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Mocno czekoladowe brownie 94

łyżką. Masę przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj wierzch. Ciasto piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Mocno czekoladowe brownie po przestudzeniu możesz udekorować polewą czekoladową albo cukrem pudrem Smacznego Szukasz innych ciast czekoladowych, zapraszam TUTAJ . Artykuł Mocno czekoladowe brownie pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Ciasto orzechowe – pychotka 76

miksować partiami dodając masło). Na końcu wsypać orzechy i wymieszać łyżką. Przełożenie ciasta po upieczeniu: ½ ciasta orzechowego (spód) – 2/3 kremu – przykryć drugą połową ciasta orzechowego – wyłożyć resztę kremu – polać polewą czekoladową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na polewę znajdziecie przy tym cieście: http://www.przepisybabci.com.pl/2019/08/18/tradycyjna-babka-na-budyniach-mojej-babci/ Można też rozpuścić czekoladę. Smacznego!!! Ciasto-orzechowe-2019 Pobierz

Przepisy Babci
Sernik Hershey 133

hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Dodatkowo: sos czekoladowy ( u mnie Hershey) LUB   domowa czekoladowa polewa o podobnej gęstości WYKONANIE: ciasto kruche + polewamy sosem+ rozsmarowujemy     masa sernikowa     sos czekoladowy ( wzorek marmurowy)   pieczemy 60 minut z termoobiegiem w temp. 170 stopni   Studzimy w zamkniętym piekarniku Smacznego

Domowe ciasta
Rodzynkowiec – ciasto z rodzynkami – duża blacha 269

Rodzynkowiec – ciasto z rodzynkami dla dorosłych na dużą blachę . Mięciutki i delikatny biszkopt kakaowy przełożony czekoladową masą budyniową, oblany grubą warstwą polewy czekoladowej z moczonymi w wódce rodzynkami. Przepyszne ciasto z charakterem. Taki tort czekoladowy, ale przygotowany na dużą blachę. Idealny na wszelkie imprezy, dla dużej liczby gości. U nas królował na imprezie urodzinowej. Ciasto jest pyszne, ale sycące

Moja Delicja
Pomarańczowa babka 140

Polewa:  Czekoladę połamać na mniejsze części, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietankę i rozpuścić w kąpieli wodnej aż do uzyskania konsystencji polewy . 6. Gotową wystudzoną babkę polać czekoladową polewą

Szalona Kuchnia Eweliny
Degustacja w TGI Fridays w Warszawie 143

przyprawione. Na koniec przyszedł czas na desery... DESERY Double chocolate fudgy brown - brownie wypiekane ze 100 % ciemnej czekolady oraz świeżo parzonego espresso, serwowane na ciepło z lodami waniliowymi, ciepłą polewą czekoladową i karmelową oraz kruszonymi orzechami New York cheescake - kremowy, domowy sernik na słodkim, kruchym cieście polany musem truskawkowym Moca mud pie -  mrożony mus czekoladowo – migdałowy z lodami kawowymi(...)czekoladowym kruszonym cieście. Całość polana ciepłą polewą czekoladą i posypana prażonymi płatkami migdałów Na koniec na stole pojawiła się  bomba kaloryczna - a co tam, żyje się  raz - czyli Oreo milkshake. Były pokruszone ciasteczka, lody  waniliowe i płonące pianki i mnóstwo bitej śmietany. Jakie to było dobre ! Nie muszę Wam chyba mówić, ale po kilku godzinach spędzonych

Kulinarne przygody Gatity
BABKA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI 145

Ciasto jest puszyste, delikatne i jednocześnie wilgotne. Trzymane pod przykryciem nie traci świeżości przez około 4-5 dni. Wykończyłam je perfekcyjną polewą czekoladową z dodatkiem żelatyny. Dzięki temu polewa nie kruszy się podczas krojenia i lśni, tak , że można się w niej przeglądać ;-)  Babkę możecie upiec w podłużnych foremkach keksowych,  w formie na muffiny lub w klasycznej

cool and minty
Piernikowy keks na konfiturze 104

resztą składników. Płynne ciasto wylewamy do keksownicy pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180*C  Gotowe i ostygnięte ciasto można udekorować orzechami , kokosem i różnorodną polewą. Ja wykorzystałam polewę czekoladową dodając odrobinę kokosu na górę. Polewę robimy poprzez stopienie magrgarny w garnku i dodaniu pozostałych składników i wymieszaniu. Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Best of the best recipes from 2012 133

Najlepsze z najlepszych.  12 miesięcy = 12 przepisów. A jakie są Wasze typy? Czekoladowe ciasto z białek Ciastka owsiane z czekoladą Ciasto czekoladowo-kawowe z cudownie czekoladową polewą Lekkie ciasto z wiśniami Bajecznie czekoladowe babeczki Świąteczne czekoladowe ciasteczka Ten sernik nigdy nie opadnie! Najprostszy chleb bananowy Muffiny czekoladowe z posypka twix Ciasto Milionera Pierogi z jagodami Kluski Leniwe Przy okazji

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania