polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:138/582)

Prosta babka na oleju – idealna do kawy 73

suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. U mnie około 45-50 minut. Babkę studzimy, wyciągamy z formy, a przed podaniem dowolnie dekorujemy (u mnie czekoladowa polewa i chrupiące czekoladowe kuleczki). Smacznego   The post Prosta babka na oleju - idealna do kawy first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Murzynek bez jajek. 117

jajek. Jest pyszne. Delikatne i wilgotne. Powiem nawet, że trochę przypomina brownie. Co jeszcze ważne, jest szybkie i proste w przygotowaniu. Można posypać cukrem pudrem, lub polać polewą czekoladową. Ja zrobiłam polewę. Najlepiej kroić, po całkowitym wystudzeniu, ponieważ jest bardzo delikatne i może się rozpadać. Bardzo polecam to ciasto. Spróbujcie, a na pewno będziecie do niego wracać. Składniki(...)mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżeczki kakao 0,5 litra maślanki 1/2 kostki margaryny 3-4 łyżki powideł lub dżemu (dodałam swoją czeko-truskawkę) Polewa: 1 czekolada gorzka 4-5 łyżek śmietanki 30% Wykonanie: Margarynę roztopić i wystudzić. Składniki sypkie wsypać do miski. Wymieszać. Dodać składniki mokre. Zmiksować, żeby wszystko się połączyło. Gotowe ciasto

Agusiowe smakołyki
BABKA GOTOWANA MOJEJ BABCI 106

czasie formę z babką wyjąć z wody i odstawić na 10 minut. Następnie babkę wyjąć z formy i wystudzić. Zimną babkę posypać cukrem pudrem, polewą z cukru pudru abo polewą czekoladową (wykorzystałam gotową polewę mleczną do ciast  Helio , wystarczy ją zanurzyć w gorącej wodzie albo rozpuścić w mikrofalówce

Zrób to smacznie
Babka Wielkanocna 99

wybrałam babkę waniliową z polewą czekoladową (czasem do polewy dodaję startą skórkę z pomarańczy, co nadaje jej jeszcze bardziej wyjątkowego smaku). Zapraszam do skosztowania mojej babki wielkanoscnej, :-) Składniki (1 babka = 8 porcji): • mąka kokosowa 50g • mąka migdałowa 25g • jajka 6szt • wanilia 1 laska • olej kokosowy 90g • stewia • proszek do pieczenia 15g • szczypta soli Polewa: • czekolada 90% 50g • olej kokosowy

Keto Przepisy
Czekoladowy sernik z polewą czekoladową 167

Artykuł Czekoladowy sernik z polewą czekoladową pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
SERNIK Z GRUSZKĄ W CZEKOLADOWYM CIEŚCIE 222

krem i delikatnie ściągnąć z galaretki folię spożywczą), Następnie na galaretkę wykładamy cieniutką warstwę kremu i przykładamy drugim blatem kakaowym. Wierzch ciasta smarujemy pozostałym kremem czekoladowym. Ciasto polać polewą czekoladową

In my kitchen
Muffinki czekoladowe 206

Świetna propozycja na mały słodki i bardzo czekoladowy deser. Muffinki są bardzo puszyste i wilgotne, z drobinkami czekolady w środku. Aby były jeszcze bardziej czekoladowe można polać polewą czekoladową. Szybko się robi i szybko znikają. składniki: 200 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 100 g masła 2 jajka 1 szklanka śmietany

Monia miesza i gotuje
Sernik z truskawkami 127

obklejony ciastem. Upieczony sernik pozostaw w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, aby ostygł, a następnie odstaw go na przynajmniej kilka godzin (najlepiej na całą noc). Tak przygotowany sernik można udekorować polewą czekoladową. Chociaż bez polewy też jest bardzo smaczny

blog.moje-pasje.info
Sernik gotowany 256

ogniu stale mieszając, aby się nie przypalił. Kiedy zacznie już bulgotać wlać mleko z wymieszaną mąką ziemniaczaną i gotować aż masa będzie gęsta. Dodatkowo 200 g herbatników posypka czekoladowa Polewa  100 g czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżka masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko masło i wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć warstwę herbatników(...)wlać na nie gorącą masę serową. Na wierzch ułożyć warstwę ciastek i polać polewą . Posypać posypką czekoladową. sernik gotowany

O kuchni z uczuciem
Pyszny deser z mascarpone ,jagodami i krakersami 210

porcję: mascarpone 250 g śmietana 30% 300 ml cukier puder( ksylitol zmielony) 1 łyżka Dodatkowo: krakersy 16 szt jagody( miałam mrożone) 4 łyżki kuleczki czekoladowe ( chrupki w polewie czekoladowej) ze dwie garście  Wykonanie: Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy łyżką mascarpone i nadal ubijamy.Do szklaneczki na dno wsypujemy 2 krakersy pokruszone na to łyżką nakładamy krem śmietanowy

Różowa kuchnia
PIERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM 322

posypujemy mąką. Wlewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok. 50 minut (najlepiej sprawdzić czy ciasto jest upieczone patyczkiem). Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem, polewamy lukrem lub czekoladową polewą

Walijskie Pichcenie
Tort z M&Msami 112

chce. Nasączyłam ponczem. Ubiłam śmietanę z cukrem na sztywno i przełożyłam biszkopt. Na to poukładałam wiśnie i docisnęłam druga połówką biszkoptu. Do dekoracji można użyc gotowego czekoladowego ganache lub polewy czekoladowej, ale bardzo prosto robi sie ją też samemu. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej z odrobiną masła a następnie dodać śmietanę. Konsystencja powinna być lekko płynna. Gdy nasze czekoladowe

Smaki Przyprawy i Kolory
Królewiec na pożegnanie starej pracy... 466

krem masło. Miodowe ciasto należy przeciąć na pół. Polać połową kremu i przykryć biszkoptem. Na biszkopt idzie druga połowa kremu i druga część miodowego ciasta. Wierzch można polać ulubioną polewą czekoladową (ja zrobiłam polewę z mlecznej i białej czekolady

Kulinarne Inspiracje
Babka szampańska 126

blachy, Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Upieczone ciasto wystudzić i polać polewą czekoladową. Składniki na polewę czekoladą: 1 tabliczka czekolady. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać babkę. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Tort z M&Msami 174

chce. Nasączyłam ponczem. Ubiłam śmietanę z cukrem na sztywno i przełożyłam biszkopt. Na to poukładałam wiśnie i docisnęłam druga połówką biszkoptu. Do dekoracji można użyc gotowego czekoladowego ganache lub polewy czekoladowej, ale bardzo prosto robi sie ją też samemu. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej z odrobiną masła a następnie dodać śmietanę. Konsystencja powinna być lekko płynna. Gdy nasze czekoladowe

Kulinarna rozmowa

Proponowane wyszukiwania