polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:132/582)

Sernik z brzoskwiniami szybki 203

masła 3 jajka 3 budynie waniliowe ½ szklanki cukru  2 łyżeczki przyprawy Deluxe cynamon i jabłko ( jabłka w proszku, skórki cytryn, cynamon, cukier) (KLIK) kropki czekoladowe lub polewa Najpierw odsączam brzoskwinie. Biszkopty wykładam na spód blaszki ( około 20 x 30) wyłożonej papierem do pieczenia. Można je nasączyć syropem z brzoskwiń. Masło ucieram z cukrem na puch, dodaję żółtka, całość(...)masę wykładam pokrojone na małe kawałki brzoskwinie, wykładam drugą część masy. Sernik wkładam do nagrzanego piekarnika piekę około 50 minut w 180 st C. Jeszcze gorący sernik posypuję kropelkami czekoladowymi. Można wyłożyć kostki czekolady, też się roztopią

Takie tam pichcenie
Jesienne babeczki pomarańczowe 150

tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki oleju 1,5 szklanki mleka 1 szklanka cukru ½ pomarańczy ½ łyżeczki pomarańczowego ekstraktu szczypta soli Dodatkowo: 5 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej Dowolna polewa czekoladowa-u mnie o smaku pomarańczy Przygotowanie: Z   pomarańczy zetrzeć skórkę, sok wycisnąć , wymieszać ze skórką i pomarańczowym ekstraktem. Mąkę tortową przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz szczypta(...)delikatnie wmieszać.  Masę nakładać łyżką do papierowych foremek na muffinki, posypać po wierzchu kandyzowaną skórką pomarańczową i piec 25-30 minut w temp 180*c. Zimne babeczki udekorować polewą czekoladową. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Semifreddo porzeczkowo-kokosowe z polewą owocowo-czekoladową 164

BOGUCICE Składniki: Semifreddo: 1/2 litra czerwonej porzeczki 100 g cukru trzcinowego brązowego 3 łyżki cukru pudru 100 ml zimnej wody 1/2 litra kremowej śmietanki 100 ml mleczka kokosowego Sos czekoladowo-owocowy 10 dag mlecznej czekolady 1/2 szklanki soku z czerwonej porzeczki 150 ml śmietanki kremowej 2 łyżki cukru pudru czerwona porzeczka do dekoracji Wykonanie deseru: Semifreddo: Wodę z cukrem gotujemy(...)wstawić do zamrażarki na co najmniej 5 godzin. Polewa; Sok z czerwonej porzeczki podgrzewamy z cukrem pudrem i śmietanką.  Zestawiamy z ognia, dodajemy połamaną czekoladę , czekamy chwilę aż czekolada zacznie się rozpuszczać wtedy dokładnie mieszamy.  Zmrożony deser wyjmujemy delikatnie z foremek, układamy na talerzykach , polewamy sosem czekoladowym, dekorujemy owocami, podajemy od razu. Smacznego ;-) http://www.porcelanabogucice.pl/index.php

Wanilia i Kardamon
Słonecznikowiec 225

budynie krówkowe bez cukru (proszek) 5 łyżek cukru 200 g masła Na skarmelizowany słonecznik: 250 g pestek łuskanego słonecznika 50 g masła pół szklanki cukru Na polewę czekoladową: 85 g masła 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 2 łyżki kakao 1 łyżka kremu nutella (można pominąć) Dodatkowo: Herbatniki maślane kakaowe Wódka (*można zastąpić mocną kawą lub herbatą) Przygotowanie: Biszkopt: Jajka(...)wcześniej, przestudzonego, słonecznika i wymieszać. Na biszkopt wyłożyć połowę kremu, na to ułożyć herbatniki, maczane uprzednio w wódce (lub kawie/herbacie). Wyłożyć pozostałą część kremu i przykryć drugim biszkoptem.  Polewa: Podane składniki rozpuścić w rondelku i gotować na małym ogniu, aż do zgęstnienia masy. Jeszcze ciepłą wyłożyć na wierzch ciasta i posypać pozostałym słonecznikiem.  Chłodzić w lodówce. * Smak

My sweet a life
Przepyszne Ciasto Ananasowo-Kokosowe 5945

łyżki mąki pszennej budyń waniliowy (bez cukru) 2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 180 g masła ok. 300 g ananasów z puszki + ok. 50 ml syropu spod ananasów Polewa czekoladowa: 40 ml śmietanki kremówki 30% 40 g gorzkiej czekolady łyżeczka malibu (lub wódki) ok. 2 łyżki wiórków kokosowych (do posypania) Ciasto Ananasowo-Kokosowe - Sposób przygotowania: Biszkopt: Formę (ok. 21x28cm(...)mieszamy.   Na dno formy kładziemy biszkopt, który następnie ponczujemy syropem spod ananasów. Następnie wykładamy masę ananasową, a na nią warstwę kokosową. Całość smarujemy odłożonymi wcześniej 2 łyżkami masy. Polewa: Śmietankę podgrzewamy i wrzucamy połamana czekoladę oraz alkohol - mieszamy do otrzymania gładkiej masy (nie gotujemy). Czekoladą polewamy wierzch ciasta ("zygzakami"), a następnie posypujemy wiórkami kokosowymi. Umieszczamy w lodówce

Słodka Strona
Rocher- czekoladowy sernik 317

albo się zakochasz, albo z obojętnością zamkniesz lodówkę. Sernik w stylu angielskim, ciężki, kremowy, mazisty.  Bogaty w smak, lekko kwaskowaty z dominującym smakiem czekolady. Na chrupiącym orzechowo-czekoladowym spodzie. Polewa z gorzkiej czekolady uwieńcza całość.  Pieczony jest w kąpieli wodnej, dzięki czemu jest równiutki i kremowy. Należę do grupy zakochanych w tym serniku.  Za te wszystkie(...)sernik 60 minut w temperaturze 160 stopni.  Upieczony sernik powinien być jędrny i sprężysty na środku. Studzić w uchylonym piekarniku, następnie 12 godzin w lodówce. Schłodzony sernik polać czekoladową polewą i ozdobić pralinkami Rocher. Powodzenia. Inspiracja z bloga Moje wypieki

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Murzynek- szybkie ciasto czekoladowe 122

przepisy „ze starego zeszytu” to kopalnia miłych wspomnień z dzieciństwa, błogiej przeszłości- lubię z tych przepisów korzystać. Murzynek to ciasto treściwe w smaku, o bogatej nucie kakao, oblane pyszną czekoladową polewą. Klasyk dla czekoladoholików: ) Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm : 250 g margaryny 1 ½ szklanki cukru 4 jaja ½ szklanki mleka 3 czubate łyżki kakao 1 ½ szklanki mąki pszennej(...)składników ( aż margaryna dokładnie się rozpuści a masa będzie przypominać gęstą polewę). Studzimy. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka dodajemy do ostudzonej masy czekoladowej i dokładnie mieszamy. Odlewamy ½ szklanki masy czekoladowej i wstawiamy do lodówki ( to będzie polewa). Do pozostałej masy czekoladowej przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy

Domowe ciasta
pyszna babka zebra... 173

mleko 3,2% 400 ml, mąka pszenna 40 dag, proszek do pieczenia 2 łyżki, cukier waniliowy 1 łyżka, kakao 3 łyżki, mleko 3,2% 4 łyżki, polewa czekoladowa 1 opakowanie, cukier - ile potrzeba całe jajka, cukier, cukier waniliowy ubić w robocie na kogel-mogel z 8 minut na dużych obrotach do masy jajecznej w czasie miksowania na mniejszych obrotach(...)24cm - do formy dodawać łyżką na przemian ciasto jasne i ciemne ciasto piec w 200C około 40-45 minut - do suchego patyczka, lekko przestudzone wyjąć z formy na kratkę polewę czekoladowo-orzechową roztopić wg instrukcji, polać ciasto i jak zastygnie posypać pudrem cukrem babka jest po prostu pyszna.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Babka makowa z polewą czekoladową 278

znalazłam w starym zeszycie mojej mamy. Do ciasta możemy dodać ulubione bakalie, jeżeli chcemy urozmaicić jej smak. Polecam, babka długo utrzymuje świeżość Post Babka makowa z polewą czekoladową pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Marmurkowa babka piaskowa 173

domowym cukrem waniliowym 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao szczypta soli aromat pomarańczowy 250 g margaryny min. 80% tłuszczu - rozpuszczonej i przestudzonej 2 łyżki rodzynek Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 2-3 łyżki mleka wiórki kokosowe do dekoracji Przygotowanie: Jajka wyjmij 1-2 godziny wcześniej, aby nabrały temperatury pokojowej. Utrzyj je mikserem z solą(...)ostudzeniu można uciąć. :) Upieczone ciasto zostaw kilka minut w uchylonym piekarniku. Potem odwróć formę (pamiętaj, by użyć rękawic!) i wysyp ciasto delikatnie na kratkę. Zostaw do wystudzenia. Czekoladę na polewę roztop w kąpieli wodnej. Pod koniec dodaj mleko i wymieszaj do połączenia. Polej letnie lub zimnej ciasto i od razu posyp wiórkami

Anioszek w kuchni
Salsa z truskawek i mięty oraz poziomki z kremem jogurtowym i sosem czekoladowym w miseczce z płatków kukurydzianych. Śniadanie 126

wyłożone gazą wlej jogurt i odstaw na noc do lodówki. Kolejnego dnia wymieszaj z ziarenkami wanilii i gotowe! Aby śniadanie było jeszcze bardziej odświętne postanowiłam uwieńczyć całość poziomkami i polewą czekoladową. Istna to rozpusta ale w gronie najbliższych takie posiłki smakują cudownie! W końcu śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, zatem uczcijmy go doskonałym pomysłem na idealne danie(...)połączenia wszystkich składników. Składam całość. Wyciągam z lodówki przygotowaną dzień wcześniej miseczkę z płatków kukurydzianych. Na jej dno nakładam krem jogurtowy. Wierzch dekoruję salsą truskawkową i poziomkami. Całość polewam sosem czekoladowym. Podaję od razu lub po ponownym schłodzeniu.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
ciasto czekoladowe z delicjami 317

pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. Wystudzony przekrawamy na dwa blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przekrawaniem. składniki na krem czekoladowy: 200 g czekolady (użyłam 100 g gorzkiej, 40 g mlecznej, 60 g deserowej) 250 g serka mascarpone 350 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru lub do smaku (ilość cukru(...)blat biszkopta nasączamy wykładamy 1/2 cz. kremu. Układamy delicje namaczane w nasączeniu. Na delicjach rozsmarowujemy pozostałą część kremu. Układamy biszkopt, który również nasączamy. Wierzch smarujemy odłożonym kremem i polewamy polewą czekoladową. do polewy użyłam składników: 100 g czekolady i 50 g masła, które rozpuściłam i wymieszałam na kąpieli wodnej. Przełożyłam do woreczka strunowego, obcięłam jeden malutki rożek i wycisnęłam

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji 4093

pieczenia Masa Cappuccino: 5 żółtek cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej budyń waniliowy 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 220 g masła 2 płaskie łyżeczki kawy cappuccino Polewa Czekoladowa: 75 g czekolady gorzkiej 75 g czekolady mlecznej 75 g masła ok. 50 g wiórek kokosowych do posypania Ciasto Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji - Sposób przygotowania: Biszkopt: Formę

Słodka Strona