polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:124/582)

Kruche ciasteczka z orzechami. 222

cukru pudru 6 żółtek 10 dkg posiekanych drobno lub zmielonych orzechów włoskich 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka  ( około ) cukier puder lub polewa czekoladowa  - dekoracja Sposób wykonania : Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, przesiewamy przez sitko na stolnicę. Wsypujemy posiekane orzechy, mieszamy z mąką. Dodajemy margarynę i siekamy ją nożem. Dodajemy(...)temperatury 190 C i pieczemy około 15-20 minut na jasno złoty kolor. Gotowe ciastka wyjmujemy z piekarnika i studzimy, aby całkiem ostygły. Posypujemy cukrem pudrem lub oblewamy czekoladową polewą. Zamiast orzechów możemy dodać też mielone migdały lub otartą skórkę z cytryny lub pomarańcza , będziemy mieć wtedy różne smaki naszych ciastek np. orzechowe, migdałowe,cytrynowe, pomarańczowe itp. ciastka

Przepisy i porady kulinarne
Piernik Grand Porter 128

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180stopni i pieczemy 40-50 minut (do suchego patyczka) Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Po przestudzeniu możemy przełożyć powidłami i udekorować polewą czekoladową(...)Polewa kakaowa z forum cincin: 4 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 3 łyżki kakao ( lub mniej - zależy jak kto lubi ) 6 dkg masła 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody. Resztę składników zagotować. Gdy żelatyna napęcznieje podgrzać ją w tej wodzie do całkowitego rozpuszczenia (można w mikrofalówce na średniej mocy - dosłownie chwilkę) i dodać do reszty masy

w mojej kuchni
Fantastic pumpkin cake! 143

proszkiem do pieczenia i dodajemy wszystko do płynnych składników. Masę przelewamy do formy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy około 35 minut. Ciasto posypujemy cukrem pudrem, albo polewamy czekoladową polewą . Smacznego

Słodkie Przyjemności
Piernik na piwie 339

nagrzanego piekarnika do temperatury 180stopni i pieczemy 40-50 minut (do suchego patyczka) Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Po przestudzeniu możemy przełożyć powidłami i udekorować polewą czekoladową (polewa – zobacz np. tutaj: https://ugotujmyto.pl/wloskie-ciasto-migdalowe/ ) Smacznego Post Piernik na piwie pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Pączki na Tłusty Czwartek, czyli i ja uległam temu szaleństwu 160

opakowanie mieszanki skórek Gold Pack ,otrzymane od firmy VOG , posiekane drobno i uprażone na suchej patelni orzechy, kolorowa posypka do dekoracji, polewa czekoladowa, kolorowy lukier,  cukier puder. biały lukier + kolorowa posypka czekoladowa polewa + uprażone orzeszki cukier puder + czerwona polewa + cukrowe gwiazdki biały lukier + mieszanka skórek i owoców Gold Pack czerwony lukier

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ekspresowe pierniczki ala Lamington z powidłami śliwkowymi 600

Lamingtony to jedne z moich ukochanych ciasteczek, to nic prostszego, jak kostka ciasta, zanurzona w czekoladowej polewie i obtoczona w wiórkach kokosowych. Ponieważ święta nadchodzą wielkimi krokami i wszędzie królują Bożonarodzeniowe wypieki, postanowiłam także podzielić się z Wami moją inspiracją. Zachęcona konkursem organizowanym przez producenta margaryny Palma wpadłam na pomysł wykonania pierniczków zainspirowanych właśnie Lamingtonami. Ciasteczka są szybkie w wykonaniu(...)pasowały do siebie. Bierzemy jeden kwadracik i smarujemy powidłami, następnie przykrywamy drugim. Przygotowujemy polewę. Margarynę roztapiamy, dodajemy śmietanę oraz pozostałe składniki. Podgrzewamy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia czekolady i uzyskania gładkiej polewy. Każde ciasto zanurzamy w  polewie czekoladowej, następnie dekorujemy

Mania Gotowania
Tort Snickers. 215

smarujemy boki. Odstawiamy na 2 godziny do schłodzenia.  W rondelku zagotowujemy śmietankę i wrzącą śmietanką zalewamy pokruszoną czekoladę, wszystko energicznie mieszamy, aż powstanie nam gładka masa.  Polewą czekoladową polewamy nasz Snickers i dekorujemy wedle własnego uznania. Chłodzimy najlepiej 24 godziny w lodówce lub zimnym miejscu.  Smacznego

Kuchnia Łukasza
Pani Walewska 3926

oraz obowiązkowo na Boże Narodzenie. Ciasto jest tak pyszne, że aż trudne je opisać słowami:) Idealnie kruche ciasto, chrupiące orzechy, delikatna beza i pyszny krem maślany. Do tego odrobina czekoladowej polewy... Tym razem odrobinę ułatwiłam sobie życie i do przygotowania kremu użyłam gotowej mieszanki na krem do karpatki Gellwe. Wyszedł bardzo delikatny, wspaniale kremowy i aromatyczny. Jeśli jeszcze nie jedliście(...)zgęstnieje. Przykryć folią i odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć do białości, następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu. Kremem przełożyć ostudzone ciasta tak, by orzechy były na górze. Polać polewą czekoladową.                                          Smacznego

Z miłości do słodkości
Czekoladowy sernik na zimno z wafelkami Lusette 223

łyżki wody zimnej 2 wafelki mleczne Lusette 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% STRACIATELLA LUSETTE: 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 1 kopiasta łyżeczka żelatyny 1 łyżka wody 1 wafelek czekoladowy Lusette POLEWA: 1 łyżka kakao 2 łyżki cukru pudru 1/4 szklanki wody 25 g masła 50 g czekolady gorzkiej bezy wafelki Lusette Spód formy ∅ 20 cm wyłożyć biszkoptami. Czekoladę rozpuścić(...)polać po wierzchu sernika. Ozdobić bezami i kawałkami wafelków Lusette :) Sernik idealnie kroi się po paru godzinach. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Serniki na zimno Tagged: czekolada , kremówka , polewa , twaróg , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Tort Czekoladowy 156

cukru 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki mleka (do rozpuszczenia czekolady) 250 g masła (w temperaturze pokojowej) Polewa: 100 g czekolady mlecznej (lub gorzkiej) 50 g masła ok. 3 łyżki mleka Tort Czekoladowy - Sposób przygotowania: Biszkopt: Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach. Przesiewamy obie mąki wraz kakaem i proszkiem do pieczenia. Białka(...)biały. Na niskich obrotach miksera dodajemy po łyżce ostudzonej czekolady, a następnie budyniu ciągle mieszając. Ważne, aby dodawać składniki bardzo powoli tak aby masa się nie zważyła.  Polewa Czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę, masło i mleko. Cały czas mieszamy do powstania gładkiej masy. Biszkopt kroimy wzdłuż (można go naponczować niedużą ilością mleka). Wykładamy

Słodka Strona
Babka czekoladowa 110

wielkanocną babkę. Kocham czekoladę, a co za tym idzie moje wypieki często mają w sobie coś z czekolady. I właśnie dlatego na Święta pojawiła się mocno czekoladowa babka z równie mocno czekoladową polewą i czekoladową dekoracją (która niestety, dzięki buszującemu w kuchni synkowi, nie zdążyła pojawić się wraz z babką na stole; pochłonął wszystkie czekoladowe kulki i rozprawił się(...)delikatnie wyjmujemy i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. 4. Przygotowujemy polewę: w garnuszku podgrzewamy  śmietankę, ale tak żeby się nie zagotowała, a następnie dodajemy do niej połamaną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści.  5. Na wystudzoną babkę wylewamy polewę i układamy na niej dekoracje np. płatki kokosowe, skórkę pomarańczową, czekoladowe kulki itp. Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Najlepsze Eklerki. Przepis krok po kroku. 117

środek nałóż przygotowany krem. Możesz to zrobić łyżką lub tak jak ja rękawem cukierniczym. Wierzch przykryj górną częścią ciasta. W kąpieli wodnej przygotuj polewę. Eklerki polej czekoladową polewą.   SMACZNEGO!   Eklerki. Przepis krok po kroku   Jeśli macie ochotę przygotować coś specjalnego z okazji dnia Babci lub Dziadka , to polecam coś naprawdę pysznego

kuron.com.pl
Ciasto Królewiec mojej mamy 93

misce miksujemy masło, dodajemy po 1 łyżce budyniu nadal miksujemy.   Przekładamy ciasto następująco: ciemne ciasto, 1/2 budyniowej masy, biszkopt, 1/2 budyniowej masy, ciasto białe. Można polać polewą czekoladową -szczególnie polecam polewę deserową Helio

MojaQchnia.pl
Ciasto Królewiec mojej mamy 99

misce miksujemy masło, dodajemy po 1 łyżce budyniu nadal miksujemy.   Przekładamy ciasto następująco: ciemne ciasto, 1/2 budyniowej masy, biszkopt, 1/2 budyniowej masy, ciasto białe. Można polać polewą czekoladową -szczególnie polecam polewę deserową Helio

MojaQchnia.pl
Ciasto Królewiec mojej mamy 108

budyń. W misce miksujemy masło, dodajemy po 1 łyżce budyniu nadal miksujemy.   Przekładamy ciasto następująco: ciemne ciasto, 1/2 budyniowej masy, biszkopt, 1/2 budyniowej masy, ciasto białe. Można polać polewą czekoladową -szczególnie polecam polewę deserową Helio.   Artykuł Ciasto Królewiec mojej mamy pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl

Proponowane wyszukiwania