polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:128/582)

Ciasto "Pijak" 391

dżemem, na niego położyć ciasto makowo-kokosowe i rozprowadzić krem. 50 ml wódki wymieszać z 50 ml mleka. Biszkopty moczyć w alkoholu, a następnie układać na masie.. Polewa czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuścić połamaną czekoladę wraz z masłem. Gdy tylko składniki się rozpuszczą polewamy czekoladą górę ciasta. Moje posty

Słodka Strona
Dwukolorowy sernik z piernikami 134

oraz serek homogenizowany i budyń czekoladowy. Całość mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i bardzo delikatnie mieszamy, tak aby nie napowietrzyć masy. Masę wykładamy na masę waniliową i pierniczki. Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 st C na godzinę. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Czekoladę, masło oraz mleko umieszczamy w małym

Słodki Zakątek
Sernik z Orzechami 207

sernik z polewą czekoladową i dużą ilością bakalii. Klasyczny, elegancki, a do tego delikatny, puszysty i idealny w smaku. Sernik z Orzechami - Składniki: 1 kg tłustego twarogu dwukrotnie zmielonego 200 g masła 250 g cukru 4 jajka  50 g kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy odrobina aromatu waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia polewa: 60 g czekolady

Słodka Strona
Ciasto Dekadencja 120

koniec października proponuję Wam podwójnie czekoladowe ciasto z delikatną nutą kawy i frużeliny owocowej. Bogate w swej dystyngowanej, deserowej słodyczy gorzkiej czekolady, zamknięte w mocnoczekoladowym biszkopcie. Przeniknięte kawowymi akordami ciasto w owocowym akompaniamencie cudownie sprawdzi się na specjalne okazje. Polecam dla wyjątkowych Czekoladoholików ;) Mniejsza blaszka 22 x25 cm   Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru ¾ szklanki mąki pszennej(...)uzyskania gęstego kremu. Dodatkowo: opakowanie okrągłych biszkoptów ( u mnie robione z poprzedniego biszkopta) polewa czekoladowa pokruszone biszkopty lub herbatniki   WYKONANIE: blat biszkoptowy + nasączenie kawowe   masa owocowa   blat biszkoptowy + nasączenie kawowe   masa czekoladowa     biszkopty   polewa (na biszkopty) + okruszki biszkoptowe   Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height

Domowe ciasta
Seromakowiec 191

uchylić lekko drzwiczki piekarnika i pozostawić w nim ciasto do wystygnięcia. Wierzch: Masło roztopić i dodać do niego posiekaną czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia i otrzymania gładkiej polewy czekoladowej. Gdy polewa zacznie lekko gęstnieć przełożyć ją do rękawa cukierniczego lub woreczka, odciąć róg i udekorować ciasto czekoladowymi paseczkami.  Ciasto przechowywać w chłodnym miejscu. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Sernik bez pieczenia z truskawkami 8988

serka Almette fruit z Jagodą i Maliną 2 łyżeczki żelatyny 50 ml mleka 100 g masła 2 łyżki kakao herbatniki jasne typu petit beurre truskawki Polewa czekoladowa: 125 g masła 2 łyżki wody + 1 łyżeczka żelatyny (namoczyć) 1/2 szkl. cukru pudru 3 czubate łyżki kakao Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy polewę, rozpuszczamy w rondelku masło, dodajemy cukier puder, a gdy się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
TORT CZEKOLADOWY GANACHE Z FRUŻELINĄ Z CZARNEJ PORZECZKI 339

działania! ____________________________________________________________________________________________ Delikatne czekoladowe ciasto z chrupiącymi orzechami laskowymi … przełożone fantastycznym kremem z mlecznej czekolady i frużeliną z czarnej porzeczki, dla przełamania słodkich smaków. Ganache – czyli czekoladowa polewa jest dopełnieniem całości, która sprawia , że już po 1 kęsie każdy poczuje się jak w 7 niebie! Z przyjemnością sięgnie też po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * żółtka(...)Śmietanę gotujemy z miodem , zdejmujemy z ognia. Dodajemy drobno posiekaną czekoladę i masło. CAŁOŚĆ: Tortownicę wykładamy folią spożywczą , wkładamy 1 blat. Smarujemy po całości frużeliną z czarnej porzeczki. Polewamy połową kremu czekoladowego Przykrywamy kolejnym blatem , smarujmy frużeliną , polewamy kremem. Przykrywamy ostatnim blatem, lekko dociskamy i wkładamy do lodówki conajmniej na 4 godziny. GANACHE: Śmietanę podgrzewamy prawie do wrzenia, a następnie

Ostra na Słodko
Ciasto Piernikowe z Kaszą Manną i Powidłami Śliwkowymi 508

formy wykładamy jeden ze spodów i smarujemy go niezbyt grubą warstwą konfitur śliwkowych. Następnie wykładamy 1/3 masy, powtarzamy czynność dwukrotnie do wyczerpania składników. Całość przykrywamy górną częścią ciasta. Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia) i wrzucamy połamaną czekoladę oraz alkohol. Zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Powstałą kuwerturą polewamy wierzch ciasta piernikowego. Następnie

Słodka Strona
PIERNIK Z JOGURTOWĄ CHMURKĄ 158

wczesniej przygotowany piernikowo-czekoladowy spód.  Wygładzamy całość łyżką.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 st na około 55 - 60 minut.  Po wystudzeniu możemy ozdobić ciasto polewą czekoladową. Ja polewę pomijam, bo nie lubię bardzo słodkich ciast

Walijskie Pichcenie
Piernik kawowy z powidłami 49

Piernik last minute! Ekspresowy piernik z dodatkiem kawy, przełożony powidłami śliwkowymi i oblany polewą czekoladową. Pyszne, korzenne ciasto, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Nie jest to jednak piernik wilgotny i puszysty, jak większość pierników ekspresowych, przygotowanych na ostatnią chwilę. Bardziej przypomina piernik tradycyjny, który jest dość zbity, ale miękki. Piernik nie jest też przesłodzony, a to za sprawą(...)dodanej kawy, która dodaje delikatnej goryczki. Ciasto ma intensywnie korzenny smak i aromat, przełamany słodko-kwaśnymi powidłami śliwkowymi. Całość dopełnia polewa z czekolady deserowej. Piernik jest bardzo prosty i dość szybki w przygotowaniu, nie wymaga leżakowania. To idealna propozycja dla osób, które nie zdążyły nastawić ciasta na piernik staropolski dojrzewający.  Składniki: 120 g masła 1/3 szklanki cukru

Kuchnia MagdaLeny
Piernik kawowy z powidłami 49

Piernik last minute! Ekspresowy piernik z dodatkiem kawy, przełożony powidłami śliwkowymi i oblany polewą czekoladową. Pyszne, korzenne ciasto, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Nie jest to jednak piernik wilgotny i puszysty, jak większość pierników ekspresowych, przygotowanych na ostatnią chwilę. Bardziej przypomina piernik tradycyjny, który jest dość zbity, ale miękki. Piernik nie jest też przesłodzony, a to za sprawą(...)dodanej kawy, która dodaje delikatnej goryczki. Ciasto ma intensywnie korzenny smak i aromat, przełamany słodko-kwaśnymi powidłami śliwkowymi. Całość dopełnia polewa z czekolady deserowej. Piernik jest bardzo prosty i dość szybki w przygotowaniu, nie wymaga leżakowania. To idealna propozycja dla osób, które nie zdążyły nastawić ciasta na piernik staropolski dojrzewający.  Składniki: 120 g masła 1/3 szklanki cukru

Kuchnia MagdaLeny
Placek czekoladowy babci Basi 103

Dodajemy resztę produktów i ucieramy – miksujemy wszystko razem, Metoda ta jest szybka i skuteczna. Formę do ciasta smarujemy tłuszczem i wykładamy dno papierem do pieczenia. Przelewamy masę czekoladową na blaszkę i wstawiamy do piekarnika z termoobiegiem nastawionego na 160 st. C. i pieczemy przez 30 min. Ciasto po upieczeniu powinno trochę odchodzić od brzegów, wyjmujemy z blaszki Na blaszkę(...)Przycinamy dzióbek i sprawdzamy na boku czy mamy odpowiednią grubość wyciskanego paska ( ok 0,5 cm grubość) Robimy proste linie z białej czekolady w równych odstępach. Przejeżdżamy wykałaczką przez czekoladową polewę zanim się nie zetnie. I gotowe.! Ta prosta dekoracja wygląda naprawdę efektownie . Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Ciasto kukurydziane 115

łyżek mąki kukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki drobnego cukru 1 opakowanie cukru z wanilią 1 łyżeczka pasty z wanilii lub aromatu waniliowego polewa czekoladowa HELIO Uwagi do przepisu: Wszystkie składniki mam w temp. pokojowej. Zamiast serka homogenizowanego można dać jogurt naturalny. Można dodać więcej cukru lub cukru trzcinowego jeśli wolicie. Szklanka ma u mnie pojemność(...)termoobiegu. W misce mieszam mikserem wszystkie składniki do napuszenia, kilka minut. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Wlewam ciasto, piekę ok. 40 minut na środkowej półce piekarnika. Gotowe studzę, dekoruję polewą HELIO . Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni