polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:136/582)

Keto brownie z dynią (Paleo, LowCarb) 200

czekoladki – tutaj dynia sprawdza się wyśmienicie. Tak jest też w przypadku dzisiejszego wypieku, a jest nim keto brownie z dynią . Jest to ciasto w typie sernikobrownie. Polewa dyniowa, która ląduje na wierzchu czekoladowego ciasta jest bowiem połączeniem dyni i jogurtu kokosowego. Ciasto jest bardzo udane, jedyne, co bym w nim zmieniła, to wmieszałabym polewę dyniową do ciasta czekoladowego, żeby(...)Paleo, Keto Paleo ciasto dyniowe z polewą “sernikową” (Keto, LowCarb) Czekoladki z dynią Keto & Paleo Keto paluchy czarownicy (Paleo, LowCarb) Brownie z dynią Ciasto czekoladowe w połączeniu z jogurtową polewą dyniową? Tak - to właśnie keto brownie z dynią! Iście jesienny wypiek, który będzie idealnym kompanem popołudniowej kawy czy herbaty. Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword brownie

Modern Cave Girl
Czekoladowy sernik z cynamonem 162

Najbardziej czekoladowy sernik jaki jadłam. Jest niezwykle kremowy dzięki serkowi mascarpone i śmietanie kremówce. Do tego rewelacyjnie pachnący cynamon i czekoladowa polewa. Po prostu obłędny w smaku! Spód: 35 g masła 120 g ciasteczek maślanych bez dodatku cukru  Cukry Nyskie Masa serowa: 250 g sera sernikowego (z wiaderka) 250 g serka mascarpone 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki(...)cukru 3 jajka ¼ szklanki śmietany 30% 1 łyżeczka cynamonu 100 g czekolady deserowej Polewa: 100 g czekolady deserowej Płatki czekoladowe do dekoracji Ciasteczka mielimy w blenderze lub malakserze. Masło rozpuszczamy w garnku. Przelewamy do ciastek i dokładnie mieszamy aby zrobiły się mokre. Gotowymi ciastkami wykładamy spód tortownicy o średnicy 20 cm. Tortownicę wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiamy

VioletoweKucharzenie
Ciasto czekoladowe 95

znika w mgnieniu oka! Odkąd mam malutką córcię w domu doceniam ciasta bez miksera, ciche i od ręki gdy za ścianą dziecko śpi Szybkie ciasto czekoladowe przygotowałam z domową polewą czekoladową i posypałam płatkami migdałów. Można posypać tartymi orzechami lub innymi bakaliami. POLECAM ciasto czekoladowe! SKŁADNIKI: 350 g mąki pszennej 3 łyżki dobrego gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Zasmakuj Kuchni
Ciasto Serowo-czekoladowe 144

powód znam- użyłam za małej blaszki ( 22 x 24 cm zamiast 25 x 36 cm- radzę użyć właśnie większej). Dlatego , aby zatuszować brak kratki – zdecydowałam się na deserową polewę czekoladową- co było strzałem w 10!   Czekolady nigdy dość.. Ciasto przygotowałam w sobotę- w niedzielę wieczorem został skonsumowany ostatni kawałek- było pysznie 😊 Normal 0 21 false false false(...)krotnie 150 g cukru sernix bądź budyń waniliowy   Zmielony ser miksujemy z cukrami i sernixem, aż nabierze puszystości i będzie nieco rzadszy.    Dodatkowo : polewa deserowa wykonanie: ciasto czekoladowe   szprycą wyciskamy kratę z masy serowej pieczemy ok. 50 minut w temp 175 stopni ( bez termoobiegu) studzimy     w razie braku poduszek polać polewą

Domowe ciasta
Sernik Izaura 131

sernikowego z wiaderka 5 jajek 1,5 szklanki cukru 350 gram 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 4 łyżki mąki pszennej 60 gram 150 gram masła lub margaryny Składniki na polewę czekoladową: 1/3 kostki margaryny lub ok 84 gram masła 4 czubate łyżki cukru 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Przygotowanie ciasta czekoladowego: do rondelka przekładamy(...)Wystudzoną masę czekoladową przelewamy do miski, miksując dodajemy żółtka i mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Następnie dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i miksujemy do powstania jednolitej, gęstej masy. Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, ubite przekładamy do ciasta czekoladowego i delikatnie mieszamy szpatułką to połączenia się składników, tak przygotowaną masę czekoladową wylewamy i rozprowadzamy

Blog kulinarny S9.PL
Mazurek czekoladowy. 288

najczęściej z bakaliami i dodaje herbatniki. Całość wylewa się na blachę, po schłodzeniu kroi w paseczki lub kostkę. To ciasto ma podobny smak, tylko wykonanie jest inne. Polewa czekoladowa jest na kruchym spodzie, a pod polewą spora warstwa bakalii. Ciasto jest pyszne i warte wypróbowania. Polecam!   MAZUREK CZEKOLADOWY.           Składniki: Ciasto: 300 g mąki

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Sernik gotowany dyniowo - czekoladowy 155

zmielony z wiaderka o smaku waniliowym 2 duże jajka 100 g masła 1/2 szklanka cukru opakowanie cukru waniliowego 1 upieczona i zmiksowana mała dynia hokkaido 1 budyń czekoladowy 100 ml mleka polewa: 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady 1 czubata łyżka masła dodatkowo: orzeszki arachidowe w karmelu  około 200 g herbatników lub innych ciastek Przygotowanie: W dużym garnku(...)gorącego sernika - energicznie mieszając gotujemy do uzyskania konsystencji przypominającej gotowy budyń. Formę np.tortownicę wykładamy folią spożywczą. Na dno wykładamy warstwę herbatników, wylewamy gorącą masę. Przykrywamy ciastkami. polewa czekoladowa: W miseczce zanurzonej we wrzątku rozpuszczamy masło i dodajemy połamaną na kawałki czekoladę. Mieszamy aby się rozpuściła i połączyła z masłem. Wylewamy polewę na ciastka i dekorujemy orzeszkami arachidowymi. Ciasto

Życie zaczyna się w kuchni
Best brownie ever :) :) :) 118

gorzkiej - 160 g cukru - 1 cukier wanilinowy - 3 jajka - 1 łyżka mąki - 100 g pistacji/ ok. 240 g w łupinach - 100 g orzechów laskowych  oraz na polewę - 80 g kuwertury czekoladowej - 40 g masła - 1 łyżka mleka Kilka sztuk posiekanych pistacji do posypania ciasta. Na początek rozgrzewam piekarnik do 200 stopni i przez 6 do 8 minut prażę(...)wyrównuję powierzchnię. Piekę w uprzednio rozgrzanym do 170 stopni piekarniku ok. 30 minut. Oczywiście próba suchego patyczka wskazana :) Kiedy brownie ostygnie prawie całkiem, wyjmuję je delikatnie, a następnie polewam polewą. Wystarczy po prosty mocno mieszając rozpuścić kuwerturę lub kawałki czekolady z masłem i łyżką mleka, odrobinę przestudzić wylać według upodobań na ciasto i posypać pociętymi pistacjami. Słodko-gorzki, lekko

I tu będę miała takie te
Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką 709

blaszce. 10. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty prze około 2-3 minuty. Następnie w 4 partiach dodać czekoladowy budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Krem czekoladowy wyłożyć na biszkopt w blaszce, wyrównać i nakryć drugim biszkoptem. Biszkopt nasączyć pozostałym ponczem. Pianka brzoskwiniowa: 11. Galaretkę zalać 200ml gorącej wody i mieszać(...)minut. Jeśli polewa się rozwarstwi, proszę się nie przejmować tylko dodać jeszcze 3-5 łyżek gorącej wody i dokładnie wymieszać. 14. Gotową polewą udekorować wierzch ciasta i posypać startą czekoladą. Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Beza z kremem i owocami 82

sprawdzą się też czekoladowe i karmelowe akcenty np. w polewie lub dekoracji owoców (np. świeże owoce w czekoladzie). Do kremu można użyć również kajmaku - wtedy koniecznie zmniejsz ilość cukru w bezie, a jako dodatki wybierz orzechy lub kwaśne owoce. Zamiast kremu do przełożenia bezy możesz użyć lodów lub sorbetu . Do tego świeże owoce, ewentualnie polewa, dekoracyjne dodatki i gotowe(...)kiwi, świeża żurawina, mango, marakuja, brzoskwinie, figi, ziarenka granatu, pomarańcze... ach! Co tylko przyjdzie do głowy! ... dekoracje i dodatki! Do polania tortu bezowego zamiast przecieru owocowego możesz użyć np. polewy czekoladowej lub karmelu (klasycznego lub z solą) . Stosując słodkie polewy pamiętaj, aby nie dosładzać kremu i zrównoważyć kompozycję smakową kwaśnymi owocami lub orzechami. Do dekoracji tortu bezowego możesz wykorzystać jadalne

Gary Bez dna
GOTOWANY SERNIK NA HERBATNIKACH 178

regionalnych Petit Beurre Blacky 12 herbatnków regionalnych Petit Beurre Maślanych  Masa serowa: 500 g twarogu, ½ kostki masła, 2 jajka, ½ szkl. mleka, 1 budyń czekoladowy, ok. ½ szkl. cukru Polewa czekoladowa: ¼ kostki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao, 1 łyżka śmietany 18% Dodatkowo: wiórki żółte sempre od Cukieteria WYKONANIE   Formę o wymiarach(...)masa zgęstnieje. Na kruche ciasto wylewamy warstwę gorącej masy serowej, układamy warstwę herbatników kakaowych, następnie smarujemy masą serową, przekładamy do wyczerpania składników, na wierzchu układamy herbatniki maślane. Całość polewamy polewą, którą przygotowujemy w następujący sposób: masło podgrzewamy razem z cukrem i mlekiem, gdy składniki się rozpuszczą dodajemy kakao i śmietanę, mieszamy aż składniki się połączą. Wierzch dekorujemy posypką. Ciasto najlepiej

słodki bratek
Ciasto czekoladowe 271

ciasto czekoladowe znalazłam kiedyś u Asi z bloga kwestia smaku, szukając szybkiego deseru do popołudniowej kawy. Od tamtej pory gości u mnie regularnie, dlatego polecam i zachęcam do wypróbowania ciasta. Składniki: Ciasto: 50g czekolady gorzkiej 50g czekolady mlecznej 80g masła 0.5 szklanki mleka 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0.5 szklanki cukru 2 jajka Polewa: 50g czekolady(...)szpatułką, a następnie dodajemy roztopione czekolady mieszając już całość szpatułką, tylko do połączenia się całości w jednolitą, czekoladową masę. Ciasto przelewamy do tortownicy 21cm, pieczemy 45 minut. Po upieczeniu studzimy ciasto w formie, a kiedy będzie już ostudzone, polewamy wierzch ciasta polewą. Polewa: Czekolady z masłem umieszczamy w garnuszku, roztapiamy na małym ogniu. Polewę wylewamy na wierzch upieczonego ciasta

NiePieprz.pl
Ciasto mocno czekoladowe z cukierkami Snickers 160

mojej działeczce , tak też narobiło  mi się trochę zaległości w przepisach :)  Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszne i szybkie ciasto mocno czekoladowe z cukierkami Snickers , polewą czekoladową i porzeczkami(...)cukru  4 żółtka 200 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej  30 g gorzkiego kakao 3 płaskie łyżeczki proszku  7 cukierków Snickers  4 łyżki mleka Polewa : 1/2 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki wody 6 łyżek śmietanki kremówki   1 łyżka żelatyny 1 szklanka porzeczek Wykonanie ciasta : Cukierki pokroić

Sama słodycz i szczypta chili
Bomba czekoladowo – pomarańczowa 154

Ucinamy boki by powstała okrągła kopuła. Całość pokrywamy kremem czekoladowym. Odstawiamy do lodówki na około pół godziny. W tym czasie przygotowujemy polewę czekoladową. Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku razem z masłem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy by lekko ostygła. Następnie polewamy nią tort. Ozdabiamy plastrami pomarańczy i paluszkami czekoladowymi

wysmienity

Proponowane wyszukiwania