polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:131/582)

Keto kostki czekoladowe z truskawką 139

początek lepiej wsypać mniej mąki i sprawdzić jaka będzie konsystencja ciasta po dodaniu kakao (musi być taka jak gęsta śmietana), ewentualnie dosypać mąkę lub dodać odrobinę wody.   Polewa czekoladowa: 40 g gorzkiej czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej z solidną łyżką masła na koniec dodałam jeszcze łyżkę tahini (można pominąć).   Wykonanie: Jajka lekko ubijam, ewentualnie dodaję słodziło. Następnie(...)pieczenia, układam truskawki i piekę w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 25-30 minut. Gdy lekko przestygnie, kroję na kawałki tak, żeby w każdym była po środku owoc. Polewam czekoladą i ewentualnie ozdabiam pokrojonymi truskawkami. Przechowuję w lodówce. Smacznego

Saganek
Tort Kokosowy "Bounty" 387

Tortowa wersja popularnego ciasta "Bounty" , które powstało na wzór znanego batonika o tej samej nazwie. Mocno czekoladowy biszkopt z wilgotną, kokosową masą, a wszystko pokryte połyskującą czekoladą - wymarzony torcik dla wielbicieli "Bounty". Tort Kokosowy "Bounty" - Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 80 g mąki tortowej (0,4 szklanki) 20 g szklanki kakao (1/5 szklanki(...)gorzkiej czekolady łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Masa kokosowa: 250 g wiórków kokosowych 120 g masła 500 ml mleka 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej 50 g masła niewielka ilość mleka niewielka ilość malibu (opcjonalnie) Tort Kokosowy "Bounty" - Sposób przygotowania: Biszkopt: Czekoladę (40 g) ścieramy na tarce o małych oczkach. Tortownice

Słodka Strona
Naleśniki z serem i polewą czekoladową 147

ciasto: 2 szklanki mleka 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju ok 2 szklanki mąki Masa serowa: 1/2 kg twarogu 2 żółtka 1/4 szklanki cukru pudru Polewa czekoladowa: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 4 łyżki mleka 4 pełne łyżeczki kakao :) Wykonanie: Jajka rozcieram z cukrem dodaję mleko i tyle mąki by można było smażyć naleśniki. Na końcu(...)białości, dodaję porcjami twaróg i na środek każdego naleśnika nakładam masę serową i składam naleśniki. Układam na talerzach po dwa naleśniki na osobę. Składniki polewy podgrzewam w rondelku, aż całkowicie połączą się ze sobą. Polewam każdą porcję deseru i podaję

Ciasteczkowy Potwór
Kilka pomysłów na dekorowanie świątecznych wypieków 74

siebie coś słodkiego, proponuję Wam przepis na maślane ciasteczka, które można upiec na kilka sposobów. Dodając do ciasta kakao, otrzymujemy ciasteczka czekoladowe. Jeśli sypniemy garść posiekanych orzechów – wyjdą ciasteczka orzechowe. Można je przełożyć dżemem lub konfiturą, czekoladowym ganache lub masą kajmakową. Takie ciasteczka z pewnością zyskają bardziej świąteczny charakter, jeśli wykorzystamy oryginalne foremki do wykrawania ciastek(...)przykład w kształcie komety, aniołka, bombki, renifera, Mikołaja, ale też bardziej tradycyjne, jak gwiazdki, śnieżynki, choinki itp. Gdy ciasteczka już będą upieczone, warto je udekorować. Najprostszym sposobem jest przygotowanie polewy czekoladowej. Taką polewą można polać ciastka lub pierniczki, jak również można narysować wzory. Póki polewa nie zastygnie, można posypać ciasteczka orzechami albo kolorową cukrową posypką, która przyklei się

Obiad gotowy
Murzynek z bitą śmietaną 89

stopni C około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto polać polewą i udekorować bitą śmietaną. Murzynek świetnie również smakuje z sosem zrobionym z truskawek. Polewa czekoladowa: Składniki polewy roztopić w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Miska nie powinna dotykać do lustra wody. Roztopione składniki mieszać do uzyskanie jednolitej polewy. Polewą polać wystudzone ciasto

Kuchcik gotuje
BABECZKI Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ Z FOREMEK 134

miksować.  Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, miksować stopniowo dolewając mleka do uzyskania gładkiej masy. Ciastem wypełniać foremki do 3/4 wysokości.  Po upieczeniu babeczki polać polewą czekoladową i posypać posypką. Piec 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza

Przepisy kulinarne babci Antoniny
SERNIK ZEBRA 590

WIŚNIAMI I GALARETKĄ SERNIK CZEKOLADOWY Z POLEWĄ SERNIK ŚMIETANKOWY Z CZEREŚNIAMI SERNIK Z BRZOSKWINIAMI POMARAŃCZOWY SERNIK a ostatnio taki Z MAKIEM Wszystkie smakowały równie wyśmienicie! Dziś mam dla Was kolejny przepis na sernik! Tym razem wersja dwukolorowa przypominająca znane i lubiane CIASTO ZEBRA . Jasna i ciemna masa serowa wzajemnie się przeplata , a polewa czekoladowa na górze jest dopełnieniem całości(...)szkl * jajko – 2 szt CIEMNA MASA : * czekolada gorzka – 2 szt * masło – 200 g * jajko – 3 szt * cukier – 1 szkl * mąka pszenna – 1 szkl POLEWA: * czekolada mleczna – 50 g * masło – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MASA SEROWA: Ser biały mielony ubijamy z sokiem cytrynowym , cukrem i jajkami do uzyskania gładkiej masy. CIEMNA MASA

Ostra na Słodko
Brownies z Kokosem (Ciasto a'la Bounty) 367

Cudowne, niebiańskie ciasto - inaczej nie da się go określić.  Mocno czekoladowe, wilgotne  i rozpływające się w ustach brownie, którego wierzch stanowi mokra, delikatna warstwa kokosowa przypominająca popularny batonik Bounty - z pewnością z achwycą się nim wszyscy fani brownies, czekolady i kokosu .   Brownies z Kokosem (Ciasto a'la Bounty) - Składniki: 170 g masła 90 g czekolady gorzkiej(...)szklanki mąki pszennej szczypta soli   Masa kokosowa: 250 g wiórków kokosowych 120 g masła 330 ml śmietanki 30% 200 ml mleka 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy Polewa Czekoladowa:   100 g czekolady deserowej 100 ml śmietanki 30% łyżka wódki wiórki kokosowe do posypania ciasta Brownies z Kokosem (Ciasto a'la Bounty) - Sposób przygotowania: Masło i czekoladę rozpuszczamy

Słodka Strona
Maczek z jabłkami 62

maku, który sprawia że wygląda efektownie i przyjemnie chrupie, a do tego jabłka w galaretce, u mnie truskawkowej, która nadała im ładnego różowego koloru. A na wierzchu obowiązkowo warstwa polewy czekoladowej, tym razem takiej tradycyjnej domowej. Bardzo prosto i przepysznie, także bez zbędnego rozpisywania zapraszam na przepis.  Ciasto (blaszka 23x33 cm): 5 jajek 150 g (3/4 szklanki) cukru(...)całkowicie się rozgotują. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretkę mieszamy do  momentu jej rozpuszczenia. Studzimy.  Ciasto makowe przekrawamy na pół i rozprowadzamy na nim równomierną warstwą ostudzone jabłka. Polewa:  3 łyżki kakao 4 łyżki masła 6 łyżek cukru pudru 2 łyżki mleka W garnuszku na małym ogniu podgrzewamy cukier z masłem, cały czas mieszając aż do rozpuszczenia

Cynamonowe szczęście
Świąteczny piernik przekładany powidłami śliwkowymi 153

Bardzo wilgotny, mocno korzenny piernik przekładany domowymi powidłami śliwkowymi. Kawa zbożowa wprowadza bardzo ciekawy i nietypowy smak do ciasta, a pyszna polewa czekoladowa doskonale komponuje się z korzennym smakiem ciasta. Świąteczny piernik przekładany powidłami śliwkowymi -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Ciasto Kubuś 73

Galaretkę dodajemy do ubitej śmietanki dopiero kiedy czujemy, że zaraz zacznie tężeć. Wlewamy ją wówczas cienką strużką i chwilkę miksujemy. Całość przelewamy na ciasto i wkładamy do lodówki. Polewa czekoladowa: 6 łyżek gorącej wody 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 100 g masła Do rondelka wsypujemy cukier i zalewamy go wodą. Mieszamy do momentu rozpuszczenia składników(...)się składników. Ściągamy garnek z gazu i dodajemy kakao intensywnie mieszając. Kakao najlepiej wcześniej przesiać tak żeby nie było w nim grudek. Masę mieszamy do momentu, aż będzie gładka. Polewamy ciasto i wstawiamy z powrotem do lodówki Ciasto Kubuś Ciasto bez pieczenia Kubuś Deser bez pieczenia Smacznego!!! Justyna Artykuł Ciasto Kubuś pochodzi z serwisu Relaxtime

Relaxtime
Sernik "Puszek" 167

czym po ok. 1o minutach zmniejszamy temp. do 150 i pieczemy 90 minut. Po upieczeniu, przy otwartych drzwiczkach sernik niech stygnie a na noc chowamy w chłodne miejsce . Polewa czekoladowa 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki ciemnego kakao 100 g masła Kolejność ważna: Do garnka wlać mleko. Rozpuścić cukier. Wymieszać Podgrzać Dodać pokrojone drobno masło. Rozpuścić

Różne smaki w kuchni
Jogurtowe babeczki z lukrem i czekoladą 67

pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego 50 g roztopionego masła 2 jajka 1,5 szklanki jogurtu naturalnego Na lukier i polewę czekoladową: sok z połowy cytryny szklanka cukru pudru 25 g masła 50 g czekolady 50 ml mleka Jogurtowe babeczki z lukrem i czekoladą – przepis Jogurt i jajka wyciągnij(...)papilotek, a następnie piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Na koniec wystudź na kratce. Podgrzej mleko z masłem, dodaj połamaną czekoladę i odstaw, aby polewa ostygła. Aby przygotować lukier, wymieszaj ze sobą cukier puder z sokiem z cytryny. Dolewaj go powoli, by mieć pewność, że uzyskany lukier będzie dość gęsty. Babeczki polej za pomocą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babka "Zachód słońca" 195

łyżeczka rumu łyżeczka aromatu waniliowego/migdałowego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl. maku 3/4 szkl. wiórek kokosowych 1-2 łyżki kakao polewa czekoladowa z przepisu wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat, rum i olej. Ciasto podzielić(...)formy na przemian tworząc nieregularne wzorki (masa jest dość gęsta). Piec w temperaturze 180 o C , ok. 50-60  min. Ciasto po wystudzeniu m ożna polać polew ą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego all photos made by me&brzooch

coolinarnastrefa.blogspot.com
Proste ciasto z powidłami 146

zastąpić dowolnym dżemem, marmoladą, dodać posiekane orzechy, inne bakalie lub kakao. Proste ciasto do kawy, na leniwe popołudnie, idealne i szybkie. Podaję z cytrusowym lukrem lub domową polewą (mocno!:) czekoladową Dziś u mnie proste ciasto bez miksera pachnące pomarańczami i powidłami. Wspaniałe w smaku, delikatne, rozpływające się w ustach, proste! Takie ciasto na jedną keksówkę znika szybko, często obdarowuję(...)szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka maślanki lub mleka słoik powideł skórka otarta z jednej pomarańczy lub aromat pomarańczowy do ozdoby: lukier lub polewa czekoladowa, bakalie Przygotowanie: W misce mieszam suche składniki, następnie po kolei dodaję mokre. Mieszam kuchenną trzepaczką, jak będą lekkie grudki nic się nie stanie. Piekę w temp. 175 C przez

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania