polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:126/582)

Świąteczny piernik przekładany powidłami śliwkowymi 197

Bardzo wilgotny, mocno korzenny piernik przekładany domowymi powidłami śliwkowymi. Kawa zbożowa wprowadza bardzo ciekawy i nietypowy smak do ciasta, a pyszna polewa czekoladowa doskonale komponuje się z korzennym smakiem ciasta. Świąteczny piernik przekładany powidłami śliwkowymi -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Ciasto Kubuś 104

Galaretkę dodajemy do ubitej śmietanki dopiero kiedy czujemy, że zaraz zacznie tężeć. Wlewamy ją wówczas cienką strużką i chwilkę miksujemy. Całość przelewamy na ciasto i wkładamy do lodówki. Polewa czekoladowa: 6 łyżek gorącej wody 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 100 g masła Do rondelka wsypujemy cukier i zalewamy go wodą. Mieszamy do momentu rozpuszczenia składników(...)się składników. Ściągamy garnek z gazu i dodajemy kakao intensywnie mieszając. Kakao najlepiej wcześniej przesiać tak żeby nie było w nim grudek. Masę mieszamy do momentu, aż będzie gładka. Polewamy ciasto i wstawiamy z powrotem do lodówki Ciasto Kubuś Ciasto bez pieczenia Kubuś Deser bez pieczenia Smacznego!!! Justyna Artykuł Ciasto Kubuś pochodzi z serwisu Relaxtime

Relaxtime
Sernik "Puszek" 203

czym po ok. 1o minutach zmniejszamy temp. do 150 i pieczemy 90 minut. Po upieczeniu, przy otwartych drzwiczkach sernik niech stygnie a na noc chowamy w chłodne miejsce . Polewa czekoladowa 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki ciemnego kakao 100 g masła Kolejność ważna: Do garnka wlać mleko. Rozpuścić cukier. Wymieszać Podgrzać Dodać pokrojone drobno masło. Rozpuścić

Różne smaki w kuchni
Jogurtowe babeczki z lukrem i czekoladą 106

pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego 50 g roztopionego masła 2 jajka 1,5 szklanki jogurtu naturalnego Na lukier i polewę czekoladową: sok z połowy cytryny szklanka cukru pudru 25 g masła 50 g czekolady 50 ml mleka Jogurtowe babeczki z lukrem i czekoladą – przepis Jogurt i jajka wyciągnij(...)papilotek, a następnie piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Na koniec wystudź na kratce. Podgrzej mleko z masłem, dodaj połamaną czekoladę i odstaw, aby polewa ostygła. Aby przygotować lukier, wymieszaj ze sobą cukier puder z sokiem z cytryny. Dolewaj go powoli, by mieć pewność, że uzyskany lukier będzie dość gęsty. Babeczki polej za pomocą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babka "Zachód słońca" 225

łyżeczka rumu łyżeczka aromatu waniliowego/migdałowego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl. maku 3/4 szkl. wiórek kokosowych 1-2 łyżki kakao polewa czekoladowa z przepisu wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat, rum i olej. Ciasto podzielić(...)formy na przemian tworząc nieregularne wzorki (masa jest dość gęsta). Piec w temperaturze 180 o C , ok. 50-60  min. Ciasto po wystudzeniu m ożna polać polew ą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego all photos made by me&brzooch

coolinarnastrefa.blogspot.com
Proste ciasto z powidłami 171

zastąpić dowolnym dżemem, marmoladą, dodać posiekane orzechy, inne bakalie lub kakao. Proste ciasto do kawy, na leniwe popołudnie, idealne i szybkie. Podaję z cytrusowym lukrem lub domową polewą (mocno!:) czekoladową Dziś u mnie proste ciasto bez miksera pachnące pomarańczami i powidłami. Wspaniałe w smaku, delikatne, rozpływające się w ustach, proste! Takie ciasto na jedną keksówkę znika szybko, często obdarowuję(...)szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka maślanki lub mleka słoik powideł skórka otarta z jednej pomarańczy lub aromat pomarańczowy do ozdoby: lukier lub polewa czekoladowa, bakalie Przygotowanie: W misce mieszam suche składniki, następnie po kolei dodaję mokre. Mieszam kuchenną trzepaczką, jak będą lekkie grudki nic się nie stanie. Piekę w temp. 175 C przez

Zasmakuj Kuchni
Ciasto migdałowo cytrynowe z truskawkami 83

ciężko uwierzyć, że ten blog istnieje już tak długo. Ale wracając do ciasta.. Było naprawdę pyszne. Dość ciężkie, wilgotne o delikatnym posmaku skórki cytrynowej. Do tego polewa czekoladowa i dodatki w postaci truskawek lub jakichkolwiek innych owoców, pasują idealnie. Ciasto migdałowe jest też bardzo proste w wykonaniu, ciężko jest je zepsuć. Dlatego będzie świetne nawet dla tych(...)truskawki ok 10 sztuk Śmietankę podgrzewamy. Wrzucamy połamaną czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia i połączenia składników. Przelewamy na ciasto. Układamy pokrojone truskawki. Ciasto można wstawić do lodówki, żeby polewa szybciej stężała. Ale lodówka w przypadku tego ciasta nie jest koniecznością. Ciasto migdałowo cytrynowe z truskawkami Pyszne ciasto ucierane z czekoladą Ciasto migdałowo cytrynowe z czekoladą Szybkie i proste

Relaxtime
Rafaello na herbatnikach z polewą 112

znajdziesz rafaello na krakersach ). I nie wiem Na pewno obie wersję się troszkę różnią. Dzisiejsze rafaello jest słodsze więc jest dla prawdziwych fanów słodyczy ale też dla fanów polewy czekoladowej , która wychodzi wręcz idealna. Chyba smakowo kieruję się ku krakersom. Ponieważ słodka masa i słone krakersy fajnie się równoważą. Natomiast dzisiejszy przepis to kwintesencja szybkości Kremu już szybciej(...)znów wylewamy masę. Czynność powtarzamy do zużycia składników lub dowolnie do zapotrzebowania na warstwy. Wierzchnią warstwą była u mnie resztka masy. Ciasto wkładamy do lodówki. Gdy ostygnie szykuje polewę kakaową. Polewa kakaowa: 6 łyżek gorącej wody 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka miodu o delikatnym smaku 100 g masła Do rondelka wsypujemy cukier wraz z miodem

Relaxtime
Sernik z brzoskwiniami szybki 219

masła 3 jajka 3 budynie waniliowe ½ szklanki cukru  2 łyżeczki przyprawy Deluxe cynamon i jabłko ( jabłka w proszku, skórki cytryn, cynamon, cukier) (KLIK) kropki czekoladowe lub polewa Najpierw odsączam brzoskwinie. Biszkopty wykładam na spód blaszki ( około 20 x 30) wyłożonej papierem do pieczenia. Można je nasączyć syropem z brzoskwiń. Masło ucieram z cukrem na puch, dodaję żółtka, całość(...)masę wykładam pokrojone na małe kawałki brzoskwinie, wykładam drugą część masy. Sernik wkładam do nagrzanego piekarnika piekę około 50 minut w 180 st C. Jeszcze gorący sernik posypuję kropelkami czekoladowymi. Można wyłożyć kostki czekolady, też się roztopią

Takie tam pichcenie
Jesienne babeczki pomarańczowe 179

tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki oleju 1,5 szklanki mleka 1 szklanka cukru ½ pomarańczy ½ łyżeczki pomarańczowego ekstraktu szczypta soli Dodatkowo: 5 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej Dowolna polewa czekoladowa-u mnie o smaku pomarańczy Przygotowanie: Z   pomarańczy zetrzeć skórkę, sok wycisnąć , wymieszać ze skórką i pomarańczowym ekstraktem. Mąkę tortową przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz szczypta(...)delikatnie wmieszać.  Masę nakładać łyżką do papierowych foremek na muffinki, posypać po wierzchu kandyzowaną skórką pomarańczową i piec 25-30 minut w temp 180*c. Zimne babeczki udekorować polewą czekoladową. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Semifreddo porzeczkowo-kokosowe z polewą owocowo-czekoladową 186

BOGUCICE Składniki: Semifreddo: 1/2 litra czerwonej porzeczki 100 g cukru trzcinowego brązowego 3 łyżki cukru pudru 100 ml zimnej wody 1/2 litra kremowej śmietanki 100 ml mleczka kokosowego Sos czekoladowo-owocowy 10 dag mlecznej czekolady 1/2 szklanki soku z czerwonej porzeczki 150 ml śmietanki kremowej 2 łyżki cukru pudru czerwona porzeczka do dekoracji Wykonanie deseru: Semifreddo: Wodę z cukrem gotujemy(...)wstawić do zamrażarki na co najmniej 5 godzin. Polewa; Sok z czerwonej porzeczki podgrzewamy z cukrem pudrem i śmietanką.  Zestawiamy z ognia, dodajemy połamaną czekoladę , czekamy chwilę aż czekolada zacznie się rozpuszczać wtedy dokładnie mieszamy.  Zmrożony deser wyjmujemy delikatnie z foremek, układamy na talerzykach , polewamy sosem czekoladowym, dekorujemy owocami, podajemy od razu. Smacznego ;-) http://www.porcelanabogucice.pl/index.php

Wanilia i Kardamon
Słonecznikowiec 251

budynie krówkowe bez cukru (proszek) 5 łyżek cukru 200 g masła Na skarmelizowany słonecznik: 250 g pestek łuskanego słonecznika 50 g masła pół szklanki cukru Na polewę czekoladową: 85 g masła 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 2 łyżki kakao 1 łyżka kremu nutella (można pominąć) Dodatkowo: Herbatniki maślane kakaowe Wódka (*można zastąpić mocną kawą lub herbatą) Przygotowanie: Biszkopt: Jajka(...)wcześniej, przestudzonego, słonecznika i wymieszać. Na biszkopt wyłożyć połowę kremu, na to ułożyć herbatniki, maczane uprzednio w wódce (lub kawie/herbacie). Wyłożyć pozostałą część kremu i przykryć drugim biszkoptem.  Polewa: Podane składniki rozpuścić w rondelku i gotować na małym ogniu, aż do zgęstnienia masy. Jeszcze ciepłą wyłożyć na wierzch ciasta i posypać pozostałym słonecznikiem.  Chłodzić w lodówce. * Smak

My sweet a life
Przepyszne Ciasto Ananasowo-Kokosowe 5978

łyżki mąki pszennej budyń waniliowy (bez cukru) 2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 180 g masła ok. 300 g ananasów z puszki + ok. 50 ml syropu spod ananasów Polewa czekoladowa: 40 ml śmietanki kremówki 30% 40 g gorzkiej czekolady łyżeczka malibu (lub wódki) ok. 2 łyżki wiórków kokosowych (do posypania) Ciasto Ananasowo-Kokosowe - Sposób przygotowania: Biszkopt: Formę (ok. 21x28cm(...)mieszamy.   Na dno formy kładziemy biszkopt, który następnie ponczujemy syropem spod ananasów. Następnie wykładamy masę ananasową, a na nią warstwę kokosową. Całość smarujemy odłożonymi wcześniej 2 łyżkami masy. Polewa: Śmietankę podgrzewamy i wrzucamy połamana czekoladę oraz alkohol - mieszamy do otrzymania gładkiej masy (nie gotujemy). Czekoladą polewamy wierzch ciasta ("zygzakami"), a następnie posypujemy wiórkami kokosowymi. Umieszczamy w lodówce

Słodka Strona