Rewelacyjny, mocno czekoladowy sernik o delikatnej puszystej i rozpływającej się w ustach konsystencji. Zwieńczeniem tego eleganckiego, wytwornego deseru jest czekoladowa polewa w formie pajęczyny, która idealnie pasuje do mrocznej atmosfery Halloweenowego wieczoru. Czekoladowy Sernik z Pajęczyną na Halloween - Składniki: Sernik: 350 g zmielonego dwukrotnie twarogu 250 g mascarpone 1/2 szklanki brązowego cukru ok. 2 łyżki(...)łyżeczka mąki pszennej łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% (ok. 100 ml) 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki kakao cukier waniliowy Polewa: ok. 70 g dobrej jakości czekolady gorzkiej Czekoladowy Sernik z Pajęczyną na Halloween - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy do momentu, gdy czekolada przestanie
Słodka Stronadrożdżowa z dżemem borowkowym Babka mleczna z kolorową posypką Muffiny z gruszkami iczekoladą Domowe ciasta i obiady Babka z krówkami Drożdżówka w wielkim mieście Wilgotna babka czekoladowa bez jajek Babka piaskowa z polewą Dziewczyna do zjedzenia Proste ciasto z krakersów i żurawiną Jasne ciasto z winogronami Gospodyni Miejska Babeczki-majonezowe do wielkanocnego koszyczka Gotuj się do gotowania ! Śmietankowa babka-puszek(...)chip cupcakes Bananowe fairy cakes Bananella w wydaniu muffinowym Mania wypiekania Babka cytrynowa Babeczki-owieczki Babka piaskowo-makowa Mały Bezglutek Bezglutenowe muffiny ziemniaczane Mi smakuje Jogurtowa babka czekoladowa z polewą czekoladową Pomarańczowa babka na białkach Moje domowe kucharzenie Czekoladowe ciacho z mikrofali Babeczki jogurtowe Babka makowo-pomarańczowa Szafranowe babeczki Baba drożdżowa Moje Gotowanie Babeczki cytrynowo-makowe Babeczki pomarańczowo-makowe Mój
Moje domowe kucharzeniericotty i mlecznej czekolady oraz duużą ilością borówek i dodatkową porcją polewy czekoladowej. Niepowtarzalnego smaku całości nadaje dodatek... oleju z orzechów włoskich, który powoduje iż polewa ma smak czekoladowo-orzechowy i jest przepyszna. Niebo w gębie. Składniki (na formę o średnicy 16 cm): Kruchy spód: 110 gram mąki orkiszowej typ 2000 50 gram zimnego masła! 1 żółtko szczypta(...)mieszając. Gotowy krem nakładam na upieczony spód. Pozostałą czekoladę mleczną mieszam z olejem z orzechów włoskich. Na gotowe ciasto z kremem nakładam umyte i osuszone borówki amerykańskie. Całość dekoruję polewą czekoladowo-orzechową. Smacznego, Klaudia
Mango Papajawytrawnych jak i słodkich dań. I tak poza leczem oraz zupą powstało również ciasto. To ciasto czekoladowe z cukinią zrobiło prawdziwą furorę w moim domu. Ciasto jest wilgotne, intensywnie czekoladowe i przepyszne. Czekolada króluje nie tylko w samym cieście ale jest także w polewie, którą udekorowane jest ciasto. Do przygotowania ciasta czekoladowego z cukinią potrzebna jest świeża i w miarę(...)Składniki na ciasto czekoladowe z cukinią. 25 dkg mąki pszennej 30 dkg cukinii 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3 duże jajka 18 dkg cukru pudru 200 ml oleju słonecznikowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 10 dkg dropsów czekoladowych lub czekolady mlecznej w kawałkach 3 dkg ciemnego kakao 6 dkg jogurtu naturalnego szczypta soli Polewa czekoladowa
MeCookskilka łyżek cukru pudru Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, następnie dodać stopniowo śmietanę i cukier puder, całość dokładnie i energicznie mieszając, aby uzyskać gęsty gładki krem. Polewa czekoladowa 50 g gorzkiej czekolady, 2-3 łyżki masła, kilka łyżek śmietanki kremówki, 30% 1 łyżka miodu Śmietankę i miód umieścić w rondelku i doprowadzić do wrzenia. W miseczce umieścić(...)wlać do czekolady i całość energicznie wymieszać do otrzymania gładkiej i lśniącej polewy. Dodatkowo : posiekane pistacje Profiterolki przekroić na pół nożem, na dolną część wyłożyć krem czekoladowy, górną część zamoczyć w polewie, przez chwilę strzepując jej nadmiar. Składać ze sobą górną i dolną część. Obsypać posiekanymi pistacjami
Plate of Joytego mamy tu jeszczę dwie warstwy bezowe- kokosową i orzechową, które oddzielone są galaretką wiśniową. Wierzch ciasta to herbatniki również nasączone ponczem kawowym z procentami oraz czekoladowe ganache, które pełni rolę polewy. Aż 8 pysznych warstw! Połączenie tak różnorodnych składników sprawia, że ciasto jest bardzo ciekawe i niebanalne, a z każdym kęsem odkrywa się nowe smaki. Delikatny biszkopt kakaowy, bardzo(...)bezą orzechową i odstawiamy w zimne miejsce do całkowitego stężenia galaretki. Na bezie rozsmarowujemy drugą połowę masy budyniowej i przykrywamy herbatnikami, które nasączamy kawą z alkoholem. Na wierzchu rozprowadzamy polewę czekoladową i posypujemy płatkami czekoladowymi. Wkładamy do lodówki na całą
Kuchnia MagdaLenytego mamy tu jeszczę dwie warstwy bezowe- kokosową i orzechową, które oddzielone są galaretką wiśniową. Wierzch ciasta to herbatniki również nasączone ponczem kawowym z procentami oraz czekoladowe ganache, które pełni rolę polewy. Aż 8 pysznych warstw! Połączenie tak różnorodnych składników sprawia, że ciasto jest bardzo ciekawe i niebanalne, a z każdym kęsem odkrywa się nowe smaki. Delikatny biszkopt kakaowy, bardzo(...)bezą orzechową i odstawiamy w zimne miejsce do całkowitego stężenia galaretki. Na bezie rozsmarowujemy drugą połowę masy budyniowej i przykrywamy herbatnikami, które nasączamy kawą z alkoholem. Na wierzchu rozprowadzamy polewę czekoladową i posypujemy płatkami czekoladowymi. Wkładamy do lodówki na całą
Kuchnia MagdaLenyCzekoladowo-kakaowy, puszysty biszkopt z mocno mlecznym kremem i polewą czekoladową to połączenie przywodzące na myśl popularne kanapki mleczne dla dzieci. Kto kocha połączenie mleka z czekoladą z pewnością zachwyci się i tym ciastem. Ciasto Mleczna Kanapka - Składniki: biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)puszysta masę masłem. Powstałym kremem przełożyć biszkopt naponczowany mlekiem. Czekoladę wraz z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią całe ciasto. Po zastygnięciu polewy kroić na kwadraty. Kostkę Mleczno - Czekoladową przechowywać w temperaturze pokojowej pod przykryciem. Moje posty
Słodka Stronapolewę z białej czekolady. W garnku na małym ogniu rozpuścić w kremówce białą czekoladę. Odstawić do wystygnięcia, po czym połowę rozprowadzić pędzelkiem na wystudzonej babce jogurtowej. Odczekać, aż polewa czekoladowa stężeje, posmarować resztą polewy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Babka jogurtowa pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparydłoni Przełóż tort na podkładkę i włóż jeszcze na chwilę do zamrażarki Teraz możesz zabarwić polewę na wybrany kolor * Polecam użycie barwników w żelu, łatwiej jest je rozmieszać w czekoladowej polewie. Jeśli użyjesz barwników w proszku i ciężko je będzie rozpuścić, możesz użyć blendera, starając się aby masa się nie napowietrzyła. Dla pewności możesz ponownie przelać polewę przez sito(...)jeśli masz talerz lub paterę obrotową ustaw ją na samym dole, ułatwi ona wylewanie polewy i nie trzeba będzie się gimnastykować Wyjmij tort z zamrażalniku i ustaw go na przygotowanym stanowisku Wylej polewę oblewając najpierw brzegi tortu, a później jego środek Poczekaj aż nadmiar polewy spłynie Zwisające sople zawiń za pomocą noża lub szpatułki do środka tortu Możesz udekorować wierzch
Słodki Blogjest wyjątkiem potwierdzającym regułę :-). Wyszedł pyyyyszny. Po prostu idealny. Oczywiście mówię tu do osób które lubią masło orzechowe. Bo jest ono tu mocno wyczuwalne i charakterystyczne. W połączeniu z polewą czekoladową daje genialny smak. Ta polewa to zresztą też nowość której wcześniej nie robiłam. Mianowicie jest połącznie kwaśniej śmietany z czekoladą, a całość jest dodatkowo zapieczona w piekarniku. Ciekawe(...)napowietrzać składników. Przelewamy na schłodzony spód i pieczemy 50 min w 170 stopniach. Autorka przepisu poleca postawić pod sernik miskę z wodą, żeby stworzyć warunki kąpieli wodnej. Polewa śmietanowo – czekoladowa: 50 g czekolady gorzkiej 120 g śmietany kwaśnej 18% 3 łyżki cukru Wszystkie składniki podgrzewamy w garnuszku do momentu połączenia się składników. Wyciągamy ciasto z piekarnika, polewamy ciasto
Relaxtime