polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:122/582)

Sernik krośnieński – kuchnia podkarpacka 156

albo kaszy kukurydzianej 3 łyżeczki proszku do pieczenia garść rodzynek 1 kieliszek mocnego alkoholu cukier waniliowy (albo aromat waniliowy) sok z cytryny cukier puder do oprószenia ciasta lub polewa czekoladowa tłuszcz i tarta bułka do formy (lub papier do pieczenia) Ser trzykrotnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Rodzynki myjemy i zalewamy alkoholem, aby napęczniały. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne(...)stopni C (grzałka góra-dół) na około 50 minut (w oryginale 220 stopni i 40-45 minut). Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia. Gotowy sernik można polać czekoladową polewą lub oprószyć przez sitko cukrem pudrem.   Sernik krośnieński - kuchnia podkarpacka Po więcej przepisów na podkarpackie ciasta i inne specjały zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA

Trzeci talerz
Sernik na jabłkach 137

Pyszny sernik pieczony na cieście kruchym z jabłkami z 1,5 kg twarogu. Pyszne połączenie jabłek, kruchego ciasta, skórki pomarańczowej, oraz polewy czekoladowej polewy. Piekłam w formie o wymiarach 24 cm x 36 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Biszkopt z owocami i bezą kokosową 141

pianę, połączyć z kokosem, po czym wyłożyć na budyń, wyrównać powierzchnię. Zapiekać 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni. Przestudzone ciasto można udekorować strużkami polewy czekoladowej. Polewa:  1/8 kostki margaryny 2 łyżki cukru 1 łyżka wody 1 kopiasta łyżeczka kakao Wszystkie składniki umieścić w niewielkim naczyniu. Ogrzewać na małym ogniu ciągle mieszając, aż do uzyskania

Praktyczna pl
ciasto czekoladowe z wiśniami 169

Wiśnie i czekolada to jedno z tych połączeń idealnych, którym naprawdę trudno się oprzeć. Na stronie MC znalazłam przepis na wspaniałe, wilgotne ciasto czekoladowe z wiśniami i czekoladową polewą. Jest bardzo aromatyczne, w smaku zbliżone do brownie, a wiśnie doskonale komponują się ze smakiem czekolady. Jeśli więc lubicie takie połączenia, to bardzo Wam to ciasto polecam. składniki: 1 1/2 szklanki(...)wyjęciu z piekarnika odstawiam do przestygnięcia na około 10-15 minut. Następnie ciasto odwracam (do góry dnem) i zdejmuję papier do pieczenia. Odstawiam do całkowitego ostygnięcia.  Ciasto dekoruję polewą czekoladową - masło rozpuszczam w rondelku, dodaję mleko, cukier puder i kakao, zdejmuję z ognia i mieszam energicznie trzepaczką, aż do uzyskania gładkiej konsystencji

babka w formie
Ciasto orzechowo-jabłkowe z masą cappuccino 193

jeden z blatów biszkoptu orzechowego. Wykładamy na niego połowę masy cappuccino. Następnie dajemy wkładkę jabłkowo-orzechową. Rozprowadzamy resztę masy. Na wierzch dajemy drugi blat orzechowy. Ciasto dekorujemy polewą czekoladową. Polewa: około 80 g masła 160g kwaśnej śmietany 18% 1/2 szkl. drobnego cukru 4 łyżki kakao 1 łyżka żelatyny Żelatynę zalewamy około 1/4 szklanki zimnej, przegotowanej wody. Odstawiamy do napęcznienia

Smaki Na Talerzu
FANTAZJA MAKOWA 171

części. Kawałki jabłek układamy -jeden koło drugiego- na masie budyniowej. Ciasto wkładamy do piekarnika na 20 min. Studzimy. Posypujemy cynamonem. Dekoracja: Czekoladę roztapiamy z masłem w kąpieli wodnej. Polewą czekoladową polewamy wystudzone ciasto. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo

Kuchnia MagdaLeny
ŚNIADANIOWE BABECZKI Z RABARBAREM (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 115

niepalonej zmielonej na mąkę lub, po prostu, gotowej mąki gryczanej, 2 łyżki masła kokosowego, 100 ml wody, 1/3 szklanki ksylitolu. Nadzienie: 6 lasek rabarbaru, 1/3 szklanki cukru kokosowego. Polewa czekoladowa z  TEGO  przepisu. Wykonanie : Suche składniki na ciasto mieszamy. Dodajemy 2 łyżki masła kokosowego i zalewamy wodą. Wyrabiamy ciasto, którym następnie wylepiamy foremki na babeczki (u mnie(...)Wykładamy kawałki rabarbaru na ciasto (spód babeczek). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 30 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika nakładamy na wierzch babeczek czekoladową polewę. Piszę "nakładamy", bo polewa wyszła mi gęsta.  Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Muffinki fasolowe do Aromatu 172

Składniki na 12 dużych muffinek: puszka 320 g (po odsączeniu) fasoli czerwonej 3 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 1 banan 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia polewa: 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu Przygotowanie: Fasolę bardzo dokładnie płuczemy letnią wodą. Osuszamy i blendujemy razem ze wszystkimi składnikami(...)ponieważ ciasto jest dość rzadkie.  Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Muffinki polewamy czekoladową polewą przygotowaną z oleju kokosowego rozpuszczonego  i zmieszanego z wodą, miodem i kakao

Życie zaczyna się w kuchni
Fasolowa babka z młodym jęczmieniem, czekoladową polewą i chrupiącymi dodatkami 120

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Ciasto polewamy czekoladową polewą przygotowaną z oleju kokosowego rozpuszczonego  i zmieszanego z woda, miodem i kakao. Posypujemy po wierzchu migdałami, orzechami i rodzynkami

Życie zaczyna się w kuchni
Metrowiec. 189

się rozpuści. Wystudzone ciasto pokroić na kromki, smarować ciepłą masą i układać na przemian jasne i ciemne. Gotowe ciasto posmarować z wierzchu pozostałą masą. Na koniec polać polewą czekoladową. Polewa: 100 g. margaryny 5 łyżek cukru 3 łyżki kakao 3-4 łyżki mleka szczypta mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki rozpuścić w rondelku, cały czas mieszając. Kiedy lekko przestygnie polać ciasto

Agusiowe smakołyki
Czekoladowe ciasto na zimno (z budyniem z kaszy manny) 146

ekspresowe ciacho przygotujecie bez pieczenia. Fakt, że trzeba trochę je „podgotować”, ale na tym się kończy. Jest pyszne. Pod delikatną czekoladową polewą kryje się kruche ciasteczko. Serce to ugotowana kasza manna z dodatkiem kakao, która wprost rozpływa się w ustach. Taki budń!!!! Skusicie się na kawałek? Muszę Was ostrzec – na jednym może się nie skończyć! Do przygotowania(...)mieszajcie. W tym czasie wyłóżcie blachę do pieczenia papierem i ciasteczkami. Na ciasteczkowym spodzie umieśćcie masę z kaszy manny i na wierzchu znowu ułóżcie ciasteczka. Wierzch możecie polac polewą czekoladową, bitą śmietaną czy czymś innym na co macie ochotę : ) Najlepiej schłodzić przez kilka godzin w lodówce przed podaniem. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Czekoladowe ciasto na zimno (z budyniem z kaszy manny) 133

ekspresowe ciacho przygotujecie bez pieczenia. Fakt, że trzeba trochę je „podgotować”, ale na tym się kończy. Jest pyszne. Pod delikatną czekoladową polewą kryje się kruche ciasteczko. Serce to ugotowana kasza mana z dodatkiem kakao, która wprost rozpływa się w ustach. Taki budń!!!! Skusicie się na kawałek? Muszę Was ostrzec – na jednym może się nie skończyć! Do przygotowania(...)mieszajcie. W tym czasie wyłóżcie blachę do pieczenia papierem i ciasteczkami. Na ciasteczkowym spodzie umieśćcie masę z kaszy manny i na wierzchu znowu ułóżcie ciasteczka. Wierzch możecie polac polewą czekoladową, bitą śmietaną czy czymś innym na co macie ochotę : ) Najlepiej schłodzić przez kilka godzin w lodówce przed podaniem. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Przekładaniec czekoladowy 138

ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 1/2 litra mleka - 5 żółtek - 150 g cukru kryształu - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 250 g masła - 2 łyżki kakao - 1/3 szklanki mleka polewa - 1/2 szklanki cukru pudru - 125 g margaryny - 3 łyżki kakao - 3 łyżki wody Przygotowanie: Na początek przygotowujemy pierwszy placek. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie(...)miksujemy całość. Pierwszy placek przekrawamy na pół. Na jedną połowę wykładamy połowę masy budyniowej, na to placek orzechowy, następnie druga połowa masy oraz drugą część placka ciemnego. Wierzch polewamy czekoladową polewą ( wszystkie składniki polewy mieszamy i podgrzewamy do momentu, aż margaryna się rozpuści

Zainspirowana w kuchni
KARMELOWO - PIERNIKOWE TRUFLE BAJADERKI 170

formuj kule i odkładaj na kratkę. Wstaw do lodówki na 20 minut.  POLEWA CZEKOLADOWA: - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 1/4 szklanki mleka - 1 łyżka kakao Całość zagotuj w rondlu i dobrze wymieszaj, tak aby składniki dobrze się połączyły. Oblej obficie trufle czekoladową polewą. POSYPKA: - 1 opakowanie DECORADA karmel Delecta Trufle posyp obficie posypką o smaku karmel Delecta.    PRZEPIS

SMYKWKUCHNI
Bombki z mleka w proszku 205

kostka masła 1/2 kostki margaryny 7 łyżek cukru pudru 1 olejek o smaku migdałowym  Mleko w proszku według potrzeby... czyli zdecydowanie nie pełne 500 gram  Polewa czekoladowa Wykonanie: Ucieramy w misce masło z margaryna dodając cukier puder oraz cały olejek. Następnie wsypujemy porcjami mleko w proszku. Dajemy tyle mleka aż uznamy ,że da się formować z masy(...)odpowiedni. Ja daję około 400 gram.  Kiedy uznamy już ,że taka konsystencja nam odpowiada , oczywiście formujemy kuleczki :) Oczywiście kulki możemy dekorować dowolnie jak chcemy. Uniwersalna zawsze jest czekoladowa polewa. Można się spotkać ,że kulki albo jak kto woli bombki z mleka są podawane na wafelkach ;) Ja tego jednak nie robię ponieważ bez wafelków szybciej lądują w buzi

W Moim Magicznym Domu

Proponowane wyszukiwania