polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:114/582)

MUFFINKI 99

jeden z tych uniwersalnych przepisów na babeczki, który możecie dowolnie modyfikować, dodając np. wiórki kokosowe, posiekaną czekoladę, suszone owoce, tarte orzechy, skórkę z cytrusów, kakao. Muffinki można udekorować polewą czekoladową: jasną lub ciemną, lukrem, np. cytrynowym lub posypać cukrem pudrem. Jeśli lubisz mini wypieki polecam Ci także jedne z moich przepisów na muffinki kokosowe z rodzynkami , muffinki z kawałkami czekolady(...)foremkami, wypełniam je do 2/3 ciastem. Wstawiam na środkową półkę piekarnika i piekę do złotego koloru przez 20-25 minut. Gotowe wystudzone muffinki posypuję cukrem pudrem. Można udekorować je polewą czekoladową lub lukrem. Muffinki idealne do popołudniowej kawy, dobrego kakao, aromatycznej herbaty. Muffinki Smacznego Zasmakuj Kuchni → Więcej przepisów na muffinki znajdziesz w zakładce z muffinami i mini wypiekami

Zasmakuj Kuchni
Czekoladowy tort z masłem orzechowym :) 165

podzielić na 3 równe części: dwie na przełożenie tortu, trzecia na boki i wierzch tortu. Dodatkowo: ​2/3 szklanki powideł śliwkowych  50 g masła orzechowego piegowatego Primavika  opakowanie polewy czekoladowej 2 banany, pokrojone w plasterki i obtoczone w soku z cytryny (dzięki temu nie będą ciemniały) do namaczania ciasta: 1 kieliszek wódki + 2/3 szklanki zaparzonej kawy rozpuszczalnej(...)Kolejny blat wykonać tak samo. Na koniec przykryć kolejnym czekoladowym blatem, który nasączyć resztą ponczu. Boki tortu posmarować pozostałym kremem, wierzch 50 g masła orzechowego i polać czekoladową polewą.  Przechowywać w lodówce

Zdrowie na języku :P
Ciasto "4 w 1" 186

kisiel truskawkowy Krem budyniowy: 250g masła  3 szklanki mleka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 opakowanie cukru wanilinowego 3/4 szklanki cukru Dodatkowo: frużelina wiśniowa polewa czekoladowa płatki migdałowe Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę(...)niego dodajemy ostudzony budyń. Wszystko ucieramy, aby nie było grudek. Na biszkopt wykładamy frużelinę wiśniową i przykrywamy masą budyniową. Na nią kładziemy drugi biszkopt. Wierzch ciasta smarujemy dowolną polewą czekoladową i posypujemy płatkami migdałowymi. Schładzamy w lodówce. Smacznego

Pyszności Słodkości
Ptyś 196

szkl.cukru pudru [ dałam mniej] 2 jednakowe galaretki  2 opakowania bitej śmietany w proszku "Śnieżka 1 szkl.mleka   Dodatkowo: herbatniki kolorowe cukierki [ u mnie kolorowa posypka ]   Składniki na polewę czekoladowa: 1 łyżeczka żelatyny 6 dag masła 4 łyżki cukru 3 łyżki kakao 2 łyżki śmietany 30% Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie(...)przełożyć masło, cukier, kakao i śmietanę. Wszystko razem wymieszać i rozpuścić na małym ogniu (ważne jest, aby tych składników nie zagotować). Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i wymieszać. Lekko ostudzoną polewą czekoladową polać rozłożone herbatniki. Wierzch ciasta udekorować kolorowymi cukierkami

Moje domowe kucharzenie
Donaty - pączki z dziurką. 88

roku. A wracając do donatów, to lubię je robić. Nie trzeba ich nadziewać i przez to robi się je szybciej niż tradycyjne pączki. Lubię też donaty dekorować. Lukrem, polewą czekoladową i wszelkiego rodzaju posypkami. Przyjemność robienia i przyjemność jedzenia. Nic dodać, nic ująć :) Składniki: 1 szklanka ciepłego mleka 30 g. drożdży 2 łyżki cukru 3 szklanki mąki 5 żółtek(...)około 20 minut do napuszenia. Donaty smażyć w głębokim oleju, po 2-3 minuty z każdej strony. Wykładać na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z tłuszczu. Przestudzone donaty, udekorować polewą czekoladową, lub lukrem. Ja część donatów, polukrowałam zwykłym lukrem, a część lukrem kakaowym

Agusiowe smakołyki
Świąteczny piernik marchewkowy na oliwie (przepis krok po kroku) 494

łyżek oliwy Monini Delicato 1 marchewka 140 g, starta na tarce o dużych oczkach  40 g posiekanych orzechów włoskich 80 g pokrojonych suszonych śliwek  na polewę czekoladową: 50 g czekolady gorzkiej lub deserowej  100 ml śmietanki 30% - kremówki  1 łyżka miękkiego masła wiórki kokosowe do posypania jeśli lubicie, możecie piernik przełożyć też powidłami lub marmoladą Przygotowanie(...)śmietankę. Zdejmij ją z ognia, dodaj czekoladę oraz masło. Po chwili wymieszaj wszystko bardzo dokładnie, aż otrzymasz gładką polewę (warto mieszać rózgą lub silikonową łopatką). 8. Polewą posmaruj piernik, a następnie posyp go wiórkami kokosowymi. Odstaw ciasto i poczekaj, aż polewa zastygnie. Rada: Jeśli chcesz, możesz przełożyć piernik powidłami śliwkowymi lub konfiturą owocową. Oczywiście robimy to przed nałożeniem polewy

Chilli Czosnek i Oliwa
Piernik dla zabieganych 93

ferworze przygotowań do świąt zdarza się że brakuje nam czasu. Więc ten przepis będzie idealny Szybki i prosty do zrobienia,pyszny piernik z powidłami śliwkowymi.Można polać lukrem lub polewą czekoladową i mamy pyszne ciasto na święta. Upieczony w keksówce czy tortownicy,zawsze wychodzi :) 2 jajka  pół szklanki cukru pół szklanki miodu pół szklanki oleju 5 łyżek powideł śliwkowych(...)suchego patyczka. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze w piekarniku na 15/20 minut. Wystudzony piernik kroimy na 2 lub 3 części według uznania, każdą część oprócz górnej smarujemy powidłami, polewamy lukrem lub polewą czekoladową

Andzia Pichci
Nadziewane pierniczki z powidłami śliwkowymi 216

jajko 2 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka domowej przyprawy do piernika 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia powidła śliwkowe do nadzienia POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g czekolady gorzkiej 70% 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% Miód, cukier, masło i powidła śliwkowe przełożyć do garnuszka. Podgrzewać na małym ogniu, aż wszystko się rozpuści. Jeżeli w powidłach(...)Piec w temperaturze 180*C przez 8-10 minut, w zależności od wielkości serduszek. Pieczemy dość krótko, gdyż zbyt długie pieczenie sprawi, że pierniczki będą twarde. Wystudzone pierniki oblać polewą czekoladową. W tym celu czekoladę razem z kremówką rozpuszczamy w naczyniu nad gotującą się wodą. Do czekolady można przykleić dodatkowo cukrowe dekoracje. Pierniczki po upieczeniu są miękkie i żeby takie

https:KKuchniaMniam
piernik 156

poczciwy piernik Niezwykle smaczne, a przy tym również bardzo proste w wykonaniu, ciasto. Przyozdobione czekoladową polewą i przełożone powidłami, może śmiało konkurować z najbardziej wyszukanymi deserami. Jedyny problemem jest fakt, że poczciwy piernik najsmaczniejszy jest dwa, trzy dni po upieczeniu. Niestety bardzo rzadko można się o tym przekonać, ponieważ ciasto znika o wiele prędzej. składniki 2 1/2 szklanki mąki(...)wypieczenia ciasta w środku Wyłączamy piekarnik zostawiając w nim ciasto jeszcze na 5-10 minut. Następnie studzimy, kroimy nożem wzdłuż i przekładamy ulubiona konfiturą, a na wierzch ciasta układamy czekoladową polewę

Miód i pieprz
Piernik przekładany powidłami z polewą czekoladową 112

Idealnie mięciutki, wilgotny przepyszny piernik przekładany powidłami śliwkowymi, oblany polewą czekoladową. To mój ulubiony piernik, zawsze wychodzi, wspaniały na zimowo-świąteczną porę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 200 gram płynnego miodu 1/2 szklanki cukru 3 jajka 125 gram masła lub margaryny 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 3 czubate łyżki śmietany(...)wystudzony piernik kroimy na trzy części, w rondelku/garnku zagotowujemy powidła, wyłączamy gaz, następnie wsypujemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczenia, lekko przestygniętymi powidłami przekładamy piernik, na koniec polewamy ciasto ulubiona polewą czekoladową lub rozpuszczona czekoladą. ciasto najlepiej wstawić na kilka godzin do lodówki aby ładnie stężało (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto serowo-makowe " Cielaczek" 532

migdałowego Masa serowa: 1 kg sera białego ( w kubełku ) 1 i 1/2 szkl. cukru pudru 5 jaj 125 g margaryny kilka kropli aromatu migdałowego Dodatkowo: orzechy do posypania polewa czekoladowa Sposób przyrządzania: Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy , siekamy ze schłodzoną margaryną i cukrem. Dodajemy żółtko i szybko zagniatamy po czym wkładamy do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkujemy na placek większy(...)masy serowej i znowu naprzemiennie wałeczki makowe i ostatnią część masy serowej. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 60 minut w temp. 180 C Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechowym krokantem. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto serowo-makowe " Cielaczek" 424

Masa serowa: 1 kg sera białego ( w kubełku ) 1 i 1/2 szkl. cukru pudru 5 jaj 125 g margaryny kilka kropli aromatu migdałowego Dodatkowo: orzechy do posypania polewa czekoladowa Sposób przyrządzania: Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy , siekamy ze schłodzoną margaryną i cukrem. Dodajemy żółtko i szybko zagniatamy po czym wkładamy do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkujemy na placek większy niż(...)masy serowej i znowu naprzemiennie wałeczki makowe i ostatnią część masy serowej. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 60 minut w temp. 180 C Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechowym krokantem. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Karpatka z kremem jeżynowym 118

jajek  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 0,5 litra śmietany 36 % 1 szklanka jeżyn 3 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: Papier do pieczenia Polewa czekoladowa Dwie formy 23 x 23 cm. Sposób przygotowania: Do rondla wlewamy wodę, dodajemy margarynę i zagotowujemy, gdy margaryna się rozpuści zdejmujemy rondel z ognia i po woli wsypujemy mąkę(...)wlewamy do masy śmietanowej, miksujemy. Przygotowaną masę wykładamy na jeden placek, wyrównujemy i przykrywamy drugim plackiem lekko dociskamy. Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, przed podaniem ciasto polewamy polewą czekoladową

Bajeczna Kuchnia