pomarańczowa kandyzowana 100 gram, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, aromat pomarańczowy Delecta 4 krople, twaróg 1 kg/wiaderko, olej rzepakowy 5 łyżek, biszkopty okrągłe 1 opakowanie, polewa czekoladowa 1 opakowanie, kolorowa posypka Decorada Delecta kolorowy maczek - ile potrzeba, kolorowa posypka Decorada Delecta płatki czekoladowe - ile potrzeba, kolorowa posypka Decorada Delecta karmelowe chrupki - ile potrzeba jajka, cukier, przyprawę(...)minut, sprawdzic patyczkiem czy środek jest uieczony, jeśli patyczek nie jest suchy to dopiec na termoobiegu w 160 C z 10 minut, zostawić sernik do wystudzenia sernik polać stopioną polewą czekoladową i posypać kolorowymi posypkami Decorada Delecta - sernik jest bardzo delikatny, aromatyczny i pyszny.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwody 3 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 płaska łyżeczka sody Dr.Oetker Szczypta soli Słoiczek powideł śliwkowych do przełożenia Dowolna polewa czekoladowa do dekoracji Prażone orzeszki arachidowe do posypania Jak wykonać ? Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia-samo dno. W rondelku umieścić masło, wlać wodę, wsypać kakao, kawę, cukier, podgrzać(...)patyczkiem czy jest upieczone, najwyżej zostawić jeszcze na kilka minut piekarniku. Zimne ciasto przekroić wzdłuż na 3 blaty. Przełożyć każdą warstwę powidłami, lekko docisnąć, wierzch polać rozpuszczoną polewa czekoladową( u mnie pomarańczowa) i posypać orzeszkami. Słodkich wypieków
Wanilia i KardamonPyszny, delikatny sernik z ziarenkami wanilii. Udekorowany czekoladową polewą, smakuje doskonale. Delikatny i puszysty. Szybko znika ze stołu :) Polecam! :) Składniki na spód: 225 g herbatników 75 g masła Masło rozpuścić, ostudzić. Ciastka bardzo drobno rozkruszyć, połączyć z płynnym masłem. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać ciasteczka, wklepać w dno formy. Schłodzić w lodówce przez około(...)serową wylać na schłodzony spód ciasteczkowy. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 50 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem udekorować czekoladową polewą. Smacznego
Domowa cukiernia Ewyzamieniłam na cytrynowy i wyszła wspaniała puszysta BABKA CYTRYNOWA Moim zdaniem najlepiej pasuje do niej prosty i orzeźwiający lukier cytrynowy , ale możesz ją wykończyć posypując cukrem pudrem lub polewając polewą czekoladową. To ciacho w sam raz… na piknik w ciepłe dni… do popołudniowej kawy… dla gości… na świąteczny wielkanocny stół Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru(...)Jeśli nie masz aromatu cytrynowego, możesz dodać też sok z cytryny, tartą skórkę cytrynową, opakowanie budyniu cytrynowego lub kandyzowaną skórkę cytrynową. Babkę można posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub domowym lukrem (np. cytrynowym ). Polecam Wam też inne dania z majonezem: – Jajka w sosie tatarskim
Kulinarne S.O.S.zamieniłam na cytrynowy i wyszła wspaniała puszysta BABKA CYTRYNOWA Moim zdaniem najlepiej pasuje do niej prosty i orzeźwiający lukier cytrynowy , ale możesz ją wykończyć posypując cukrem pudrem lub polewając polewą czekoladową. To ciacho w sam raz… na piknik w ciepłe dni… do popołudniowej kawy… dla gości… na świąteczny wielkanocny stół Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru(...)Jeśli nie masz aromatu cytrynowego, możesz dodać też sok z cytryny, tartą skórkę cytrynową, opakowanie budyniu cytrynowego lub kandyzowaną skórkę cytrynową. Babkę można posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub domowym lukrem (np. cytrynowym ). Polecam Wam też inne dania z majonezem: – Jajka w sosie tatarskim
Kulinarny S.O.S.cukru (śmietankowy, waniliowy) Masa II 2 opakowania bitej śmietany w proszku (Śnieżka, Śnieżynka itp) i mleko do jej przygotowania 2 galaretki wiśniowe 1 tabliczka gorzkiej czekolady lub inna polewa czekoladowa Przygotowanie pierwszej masy zaczynamy od odsączenia ananasów i pokrojenia ich w ok 1 cm kawałki. Syrop z ananasów przelewamy do naczynia z miarką, potrzebujemy(...)się do przygotowania bitej śmietany w proszku (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Do przygotowanej śmietanki cienką strużką wlewamy galaretki, miksujemy. Gotową masę przekładamy na biszkopt, wyrównujemy i polewamy rozpuszczoną czekoladą lub polewą czekoladową. Tak wyglądają żółtka po dodaniu proszku do pieczenia i octu
Rozpustne gotowaniemiękkiego masła 18 dkg cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 40 dkg mąki pszennej 2-3 krople olejku waniliowego szczypta soli Dekoracja ( opcjonalnie ) : cukier puder lub polewa czekoladowa Sposób wykonania : M asło wrzuć do miski, utrzyj na puszystą masę . Dodaj cukier puder oraz sól, dalej ucieraj, aby masa miała jednolitą konsystencję . Następnie dodaj żółtka, ucieraj(...)pszenną . Piec w nagrzanym piekarniku 180 C przez około 10 - 12 minut. Ciasteczka powinny się tylko lekko zarumienić z góry. Po wystygnięciu możesz je udekorować cukrem pudrem lub pokropić polewą czekoladową , ale i bez dekoracji smakują wyśmienicie. Zamiast olejku waniliowego możesz dodać otartą skórkę z cytryny lub użyć innego olejku np. kokosowego, rumowego, wtedy ciasteczka będą mieć inny smak
Przepisy i porady kulinarnetwarogu sernikowego (zmielonego 3x), 200 g śmietany kremówki 36%, 50 g cukru pudru,1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 15 g żelatyny w proszku, 1/4 szklanki wody, wrzącej, polewa czekoladowa Przygotowanie: 1. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do przestudzenia. 2. Do miski wkładamy twaróg oraz cukier puder. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy ekstrakt z wanilii, ponownie(...)wkładamy w puszce do gorącej wody, następnie wykładamy ją jako kolejną warstwę sernika. Powtarzamy wszystkie czynności.(ser, banany, herbatniki...) 8. Na sam koniec, wierzch sernika posypujemy orzechami i polewamy polewą czekoladową. 9. Sernik wkładamy do lodówki (najlepiej
Kuchnia Pełna Pasjimasła orzechowego 75 g (1/2 szklanki) migdałów 75 g (1/2 szklanki) orzeszków ziemnych 50 g (1/4 szklanki) kaszy gryczanej 2 łyżki siemienia lnianego 200 g daktyli bez pestek POLEWA CZEKOLADOWA 90-100 g gorzkiej czekolady, roztopionej 1 łyżka oleju kokosowego POSYPKA 70 g (1/3 szklanki) kaszy gryczanej 2 łyżki siemienia lnianego 15 g (1/3 szklanki) amarantusa ekspandowanego(...)pozostałe składniki i rozdrabniamy 2-3 minuty, na gładką, kleistą masę. Łyżeczką nabieramy porcje masy i w zwilżonych wodą dłoniach formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Odkładamy na talerz. POLEWA CZEKOLADOWA: Połamaną na kostki czekoladę rozpuszczamy z 1 łyżką oleju, w kąpieli wodnej. Każdą kulkę nabijamy na patyczek do szaszłyka, moczymy w ciepłej, płynnej czekoladzie, a następnie
cool and mintyserowych. Przygotowuje się go w nietypowy sposób. Najpierw piecze się biszkopt, a dopiero później przekłada się go masą serową i ponownie wstawia do piekarnika. Dodatkową atrakcją jest polewa czekoladowa, którą wylewa się na biszkoptowe blaty przed nałożeniem masy serowej. Dzięki temu otrzymujemy smaczne, lekkie ciasto serowe z nutą kakao, które nie tylko smakuje, ale i ładnie się prezentuje. Zachęcam(...)pierwszy blat biszkoptowy, wylewamy na niego połowę polewy, a na nią wykładamy połowę masy serowej. Ser przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, na niego wylewamy pozostałą polewą, a na koniec wykładamy resztę masy serowej. Pieczemy w temperaturze 170 stopni C przez około 50 minut. Po upieczeniu dowolnie dekorujemy, na przykład cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Sernik przekładany - kuchnia podkarpacka Zapraszam również
Trzeci talerzszkl cukru 1 szkl mleka 2 budynie śmietankowe karmel Delecta składniki na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek 2 galaretki brzoskwiniowe [ truskawkowe] dodatkowo: 2 duże paczki herbatników polewa czekoladowa Blachę o wymiarach 33×22 wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć pierwszą warstwę herbatników.Zmielony twaróg zmiksować z masłem i cukrem, dodać budynie wymieszane ze szklanką mleka .Całość dokładnie wymieszać(...)Zdjąć garnek z ognia, wsypać galaretki i dokładnie wymieszać, aby się rozpuściły. Gorącą masę jabłkową wyłożyć na herbatniki. Wierzch masy jabłkowej przykryć warstwą herbatników.Odstawić do zastygnięcia. Polać polewą czekoladową, dowolnie udekorować
Moje domowe kucharzeniemąki kukurydzianej szczypta soli 6 dużych jaj Masa śmietanowa z kiwi: 3 sztuki dojrzałego kiwi 1 galaretka kiwi 1/2 szklanki wody 1/2 litra śmietany 36% 3 łyżki cukru polewa czekoladowa Sposób wykonania: Masło przekładamy do rondla, wlewamy wodę, dodajemy szczyptę soli, gotujemy, do wrzątku wsypujemy mąki mieszamy energicznie aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek naczynia i dobrze się połączy(...)rozpuści, zostawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy zimną ale jeszcze płynną masę z kiwi miksujemy na krem, masą przekładamy placki, uzyskując w ten sposób dwa torciki. Dekorujemy polewą czekoladową.Chłodzimy w lodówce. Życzę smacznego! http://www.porcelanabogucice.pl
Wanilia i Kardamonwaniliowy 1 łyżka, mąka tortowa 70 gram, mąka ziemniaczana 70 gram, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki DODATKI: galaretka cytrynowa 1 opakowanie, galaretka truskawkowa 2 opakowania, gruszki 8 sztuk, polewa czekoladowa 1 opakowanie, śmietana kremówka 330 ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, kakao do posypania - ile potrzeba całe jajka "L", gorąca woda, cukier, cukier waniliowy miksować mikserem na najwyższych obrotach(...)włożyć do formy dobrze nasączyć sokiem z cytryny wymieszaną z wodą na wierzch poukładać gruszki i dać połowę tężejącej galaretki truskawkowej - przykryć drugim blatem lekko docisnąć i do lodówki polewę czekoladową stopić i dać na galaretkę - do lodówki aby zastygła drugi blat nasączyć resztą soku dać gruszki i tężejącą galaretkę cytrynową i truskawkową - schować do lodówki następnie dać gruszki
W Mojej Kuchni Lubięszklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao-3 łyżki Krem budyń śmietankowy – 3 opakowania mleko – 1 l masło – 250 g cukier puder – 5 łyżek Polewa czekoladowa biała czekolada - 150 g śmietanka 36% - 4 łyżki Dodatkowo frużelina malinowa – 200 g Dekoracja maliny jeżyny listki mięty PRZYGOTOWANIE: Biszkopt Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka(...)Masło pokroić do miski, dobrze rozetrzeć mikserem, dodawać po łyżce zimnego budyniu, dalej ucierać. Składanie tortu : biszkopt krem budyniowy biszkopt frużelina malinowa krem budyniowy Przykryć ostatnim blatem biszkopta. Polewa czekoladowa: Czekoladę przełożyć do rondla, dodać śmietankę, rozpuścić na wolnym ogniu. Wierzch tortu polać czekoladą, udekorować malinami i jeżynami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia Danusiłyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do pierników masa: 2 szklanki startych w łezkę 1 galaretka cytrynowa suszona żurawina do dekoracji: polewa czekoladowa deserowa biała czekolada (50 g) masa marcepanowa kuleczki srebrne i ozdoby cukrowe Jaja zmiksuj z cukrem dodając pod koniec jogurt i olej. Przesiej mąkę oraz kakao(...)Odstaw do ostudzenia. Tężejącą masą jabłkową przełóż ciasto. Dociśnij ciasto po czym wytnij z dwóch stron trójkąciki tak by powstała choinka. Posmaruj ciasto deserową polewą czekoladową. Z masy marcepanowej ulep kuleczki lekko je spłaszczając. Z jednej kulki uformuj gwiazdkę. Ułóż je na choince. Stopioną białą czekoladę włóż do woreczka ze ściętym rogiem i udekoruj
Gotuj Sam!