opakowanie budyń śmietankowy, 180 gram biszkopty, 2 szklanki zmiksowane podprażone orzechy laskowe,10 sztuk jabłek + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki cukru + 1 opakowanie kisielu cytrynowego, 1 opakowanie polewa czekoladowa, - posypka czekoladowa ile potrzeba białka o temperaturze pokojowej ubić na sztywno żółtka utrzeć z cukrami mikserem na kogel mogel dodać ser z wiaderka, budyń i dobrze utrzeć mikserem dodać pianę(...)rozłożyć z 3/4 opakowania biszkoptów - rozłożyć jabłka kisielowe i resztę biszkoptów - posypać orzechami - wyłożyć masę sernikową i piec w 200C około 40-45 minut na upieczonym serniku rozsmarować ciepłą polewę czekoladową i posypać posypką czekoladową sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięcolą. Szybka i pyszna. Bez użycia miksera. Cola nie jest wyczuwalna, ale dodaje pulchności. Ogólnie babka jest smaczna. Zbliżają się święta wielkanocne, więc moją babkę udekorowałam polewą czekoladową i przystroiłam kwiatkami cukrowymi i posypką. Jeśli nie macie zbyt wiele czasu, to taka babka będzie jak znalazł na świąteczny stół. Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki oleju(...)stopni, 50-55 minut. Pamiętajcie że czas pieczenia może się różnić. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już upieczone. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, lub udekorować polewą czekoladową
Agusiowe smakołykipomarańczowa kandyzowana 100 gram, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 1 łyżka, aromat pomarańczowy Delecta 4 krople, twaróg 1 kg/wiaderko, olej rzepakowy 5 łyżek, biszkopty okrągłe 1 opakowanie, polewa czekoladowa 1 opakowanie, kolorowa posypka Decorada Delecta kolorowy maczek - ile potrzeba, kolorowa posypka Decorada Delecta płatki czekoladowe - ile potrzeba, kolorowa posypka Decorada Delecta karmelowe chrupki - ile potrzeba jajka, cukier, przyprawę(...)minut, sprawdzic patyczkiem czy środek jest uieczony, jeśli patyczek nie jest suchy to dopiec na termoobiegu w 160 C z 10 minut, zostawić sernik do wystudzenia sernik polać stopioną polewą czekoladową i posypać kolorowymi posypkami Decorada Delecta - sernik jest bardzo delikatny, aromatyczny i pyszny.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwody 3 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 płaska łyżeczka sody Dr.Oetker Szczypta soli Słoiczek powideł śliwkowych do przełożenia Dowolna polewa czekoladowa do dekoracji Prażone orzeszki arachidowe do posypania Jak wykonać ? Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia-samo dno. W rondelku umieścić masło, wlać wodę, wsypać kakao, kawę, cukier, podgrzać(...)patyczkiem czy jest upieczone, najwyżej zostawić jeszcze na kilka minut piekarniku. Zimne ciasto przekroić wzdłuż na 3 blaty. Przełożyć każdą warstwę powidłami, lekko docisnąć, wierzch polać rozpuszczoną polewa czekoladową( u mnie pomarańczowa) i posypać orzeszkami. Słodkich wypieków
Wanilia i KardamonPyszny, delikatny sernik z ziarenkami wanilii. Udekorowany czekoladową polewą, smakuje doskonale. Delikatny i puszysty. Szybko znika ze stołu :) Polecam! :) Składniki na spód: 225 g herbatników 75 g masła Masło rozpuścić, ostudzić. Ciastka bardzo drobno rozkruszyć, połączyć z płynnym masłem. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać ciasteczka, wklepać w dno formy. Schłodzić w lodówce przez około(...)serową wylać na schłodzony spód ciasteczkowy. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 50 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem udekorować czekoladową polewą. Smacznego
Domowa cukiernia Ewyzamieniłam na cytrynowy i wyszła wspaniała puszysta BABKA CYTRYNOWA Moim zdaniem najlepiej pasuje do niej prosty i orzeźwiający lukier cytrynowy , ale możesz ją wykończyć posypując cukrem pudrem lub polewając polewą czekoladową. To ciacho w sam raz… na piknik w ciepłe dni… do popołudniowej kawy… dla gości… na świąteczny wielkanocny stół Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru(...)Jeśli nie masz aromatu cytrynowego, możesz dodać też sok z cytryny, tartą skórkę cytrynową, opakowanie budyniu cytrynowego lub kandyzowaną skórkę cytrynową. Babkę można posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub domowym lukrem (np. cytrynowym ). Polecam Wam też inne dania z majonezem: – Jajka w sosie tatarskim
Kulinarne S.O.S.zamieniłam na cytrynowy i wyszła wspaniała puszysta BABKA CYTRYNOWA Moim zdaniem najlepiej pasuje do niej prosty i orzeźwiający lukier cytrynowy , ale możesz ją wykończyć posypując cukrem pudrem lub polewając polewą czekoladową. To ciacho w sam raz… na piknik w ciepłe dni… do popołudniowej kawy… dla gości… na świąteczny wielkanocny stół Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru(...)Jeśli nie masz aromatu cytrynowego, możesz dodać też sok z cytryny, tartą skórkę cytrynową, opakowanie budyniu cytrynowego lub kandyzowaną skórkę cytrynową. Babkę można posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub domowym lukrem (np. cytrynowym ). Polecam Wam też inne dania z majonezem: – Jajka w sosie tatarskim
Kulinarny S.O.S.cukru (śmietankowy, waniliowy) Masa II 2 opakowania bitej śmietany w proszku (Śnieżka, Śnieżynka itp) i mleko do jej przygotowania 2 galaretki wiśniowe 1 tabliczka gorzkiej czekolady lub inna polewa czekoladowa Przygotowanie pierwszej masy zaczynamy od odsączenia ananasów i pokrojenia ich w ok 1 cm kawałki. Syrop z ananasów przelewamy do naczynia z miarką, potrzebujemy(...)się do przygotowania bitej śmietany w proszku (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Do przygotowanej śmietanki cienką strużką wlewamy galaretki, miksujemy. Gotową masę przekładamy na biszkopt, wyrównujemy i polewamy rozpuszczoną czekoladą lub polewą czekoladową. Tak wyglądają żółtka po dodaniu proszku do pieczenia i octu
Rozpustne gotowaniemiękkiego masła 18 dkg cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 40 dkg mąki pszennej 2-3 krople olejku waniliowego szczypta soli Dekoracja ( opcjonalnie ) : cukier puder lub polewa czekoladowa Sposób wykonania : M asło wrzuć do miski, utrzyj na puszystą masę . Dodaj cukier puder oraz sól, dalej ucieraj, aby masa miała jednolitą konsystencję . Następnie dodaj żółtka, ucieraj(...)pszenną . Piec w nagrzanym piekarniku 180 C przez około 10 - 12 minut. Ciasteczka powinny się tylko lekko zarumienić z góry. Po wystygnięciu możesz je udekorować cukrem pudrem lub pokropić polewą czekoladową , ale i bez dekoracji smakują wyśmienicie. Zamiast olejku waniliowego możesz dodać otartą skórkę z cytryny lub użyć innego olejku np. kokosowego, rumowego, wtedy ciasteczka będą mieć inny smak
Przepisy i porady kulinarnetwarogu sernikowego (zmielonego 3x), 200 g śmietany kremówki 36%, 50 g cukru pudru,1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 15 g żelatyny w proszku, 1/4 szklanki wody, wrzącej, polewa czekoladowa Przygotowanie: 1. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do przestudzenia. 2. Do miski wkładamy twaróg oraz cukier puder. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy ekstrakt z wanilii, ponownie(...)wkładamy w puszce do gorącej wody, następnie wykładamy ją jako kolejną warstwę sernika. Powtarzamy wszystkie czynności.(ser, banany, herbatniki...) 8. Na sam koniec, wierzch sernika posypujemy orzechami i polewamy polewą czekoladową. 9. Sernik wkładamy do lodówki (najlepiej
Kuchnia Pełna Pasjimasła orzechowego 75 g (1/2 szklanki) migdałów 75 g (1/2 szklanki) orzeszków ziemnych 50 g (1/4 szklanki) kaszy gryczanej 2 łyżki siemienia lnianego 200 g daktyli bez pestek POLEWA CZEKOLADOWA 90-100 g gorzkiej czekolady, roztopionej 1 łyżka oleju kokosowego POSYPKA 70 g (1/3 szklanki) kaszy gryczanej 2 łyżki siemienia lnianego 15 g (1/3 szklanki) amarantusa ekspandowanego(...)pozostałe składniki i rozdrabniamy 2-3 minuty, na gładką, kleistą masę. Łyżeczką nabieramy porcje masy i w zwilżonych wodą dłoniach formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Odkładamy na talerz. POLEWA CZEKOLADOWA: Połamaną na kostki czekoladę rozpuszczamy z 1 łyżką oleju, w kąpieli wodnej. Każdą kulkę nabijamy na patyczek do szaszłyka, moczymy w ciepłej, płynnej czekoladzie, a następnie
cool and mintyserowych. Przygotowuje się go w nietypowy sposób. Najpierw piecze się biszkopt, a dopiero później przekłada się go masą serową i ponownie wstawia do piekarnika. Dodatkową atrakcją jest polewa czekoladowa, którą wylewa się na biszkoptowe blaty przed nałożeniem masy serowej. Dzięki temu otrzymujemy smaczne, lekkie ciasto serowe z nutą kakao, które nie tylko smakuje, ale i ładnie się prezentuje. Zachęcam(...)pierwszy blat biszkoptowy, wylewamy na niego połowę polewy, a na nią wykładamy połowę masy serowej. Ser przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, na niego wylewamy pozostałą polewą, a na koniec wykładamy resztę masy serowej. Pieczemy w temperaturze 170 stopni C przez około 50 minut. Po upieczeniu dowolnie dekorujemy, na przykład cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Sernik przekładany - kuchnia podkarpacka Zapraszam również
Trzeci talerzszkl cukru 1 szkl mleka 2 budynie śmietankowe karmel Delecta składniki na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek 2 galaretki brzoskwiniowe [ truskawkowe] dodatkowo: 2 duże paczki herbatników polewa czekoladowa Blachę o wymiarach 33×22 wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć pierwszą warstwę herbatników.Zmielony twaróg zmiksować z masłem i cukrem, dodać budynie wymieszane ze szklanką mleka .Całość dokładnie wymieszać(...)Zdjąć garnek z ognia, wsypać galaretki i dokładnie wymieszać, aby się rozpuściły. Gorącą masę jabłkową wyłożyć na herbatniki. Wierzch masy jabłkowej przykryć warstwą herbatników.Odstawić do zastygnięcia. Polać polewą czekoladową, dowolnie udekorować
Moje domowe kucharzeniemąki kukurydzianej szczypta soli 6 dużych jaj Masa śmietanowa z kiwi: 3 sztuki dojrzałego kiwi 1 galaretka kiwi 1/2 szklanki wody 1/2 litra śmietany 36% 3 łyżki cukru polewa czekoladowa Sposób wykonania: Masło przekładamy do rondla, wlewamy wodę, dodajemy szczyptę soli, gotujemy, do wrzątku wsypujemy mąki mieszamy energicznie aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek naczynia i dobrze się połączy(...)rozpuści, zostawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy zimną ale jeszcze płynną masę z kiwi miksujemy na krem, masą przekładamy placki, uzyskując w ten sposób dwa torciki. Dekorujemy polewą czekoladową.Chłodzimy w lodówce. Życzę smacznego! http://www.porcelanabogucice.pl
Wanilia i Kardamonwaniliowy 1 łyżka, mąka tortowa 70 gram, mąka ziemniaczana 70 gram, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki DODATKI: galaretka cytrynowa 1 opakowanie, galaretka truskawkowa 2 opakowania, gruszki 8 sztuk, polewa czekoladowa 1 opakowanie, śmietana kremówka 330 ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, kakao do posypania - ile potrzeba całe jajka "L", gorąca woda, cukier, cukier waniliowy miksować mikserem na najwyższych obrotach(...)włożyć do formy dobrze nasączyć sokiem z cytryny wymieszaną z wodą na wierzch poukładać gruszki i dać połowę tężejącej galaretki truskawkowej - przykryć drugim blatem lekko docisnąć i do lodówki polewę czekoladową stopić i dać na galaretkę - do lodówki aby zastygła drugi blat nasączyć resztą soku dać gruszki i tężejącą galaretkę cytrynową i truskawkową - schować do lodówki następnie dać gruszki
W Mojej Kuchni Lubię