polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:105/582)

Ekspresowy makowiec z masy makowej przekładany herbatnikami 107

makowej z bakaliami (*) 85g cukru 85g masła/margaryny 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej (płaskie) 2 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: około 200g herbatników Opcjonalnie: polewa czekoladowa bakalie Żółtka z cukrem utrzeć do białości i dokładnie połączyć z masłem/margaryną. Następnie do masy jajeczno-tłuszczowej dodać masę makową oraz mąkę, miód i sok z cytryny(...)być na wierzchu.) Ciasto piec w rozgrzanym (!) piekarniku przez około 50-60 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Makowiec całkowicie ostudzić na szafce kuchennej, a następnie opcjonalnie udekorować polewą czekoladową oraz posypać bakaliami. (*) Użyłam masy z bakaliami Helio , ale jeśli Wasza masa ich nie posiada to należy dodać w sumie około 200-300g różnych orzechów i suszonych owoców

Di gotuje
pyszny pieczony sernik z herbatnikami i polewą czekoladową... 168

sztuk "M", cukier 1 szklanka, aromat śmietankowy 3 krople, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, herbatniki 400 gram, polewa czekoladowa 1 opakowanie jeśli są jajka "L" to wystarczy dać 5 sztuk, mikserem do białości utrzeć jajka z cukrem i aromatem śmietankowym, ubijam na dużych obrotach z 4 minuty dodać twaróg(...)serniku jak kruszonkę piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec z 60-70 minut, do suchego patyczka, sernik zostawić w blaszce do wystygnięcia, polewę czekoladową przygotować wg opisu /u mnie mikrofalówka/ i polać nią sernik, zostawić do zastygnięcia - sernik jest aksamitny, delikatny, pyszny a herbatniki sprawdziły się jako kruszonka i spód...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Piernik staropolski dojrzewający cz.2 257

wielkości keksówki): - połowę ciasta na piernik dojrzewający przygotowany minimum 4 tygodnie wcześniej (przepis:  patrz tutaj ) - marmolada do przełożenia piernika (smak wg uznania; można też użyć masy krówkowej) - polewa czekoladowa Nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Ciasto dzielimy na pół.  Ciasto rozwałkowujemy na dość cienkie placki i wykładamy nim wcześniej natłuszczone, niewysokie blaszki do pieczenia (mnie wyszły dwie(...)marmoladą i nakładamy na siebie. Wierzchniego blatu nie smarujemy. Tak przygotowane pierniki przykrywamy papierem do pieczenia, stawiamy deseczkę i obciążamy (np. słoiczkiem z dżemem). Tuż przed Wigilią dekorujemy piernik polewą czekoladową. Smacznego!!! Źródło: Moje wypieki

W mojej holenderskiej kuchni
Ciasto kakaowe ze śliwkami 123

pieczenia ½ szklanki cukru 2 łyżki cukru z wanilią 2 łyżeczki kakao 1 szklanka mleka 2 średnie jaja ½ szklanki oleju rzepakowego szczypta soli cukier puder do oprószenia ciasta lub polewa czekoladowa Uwagi do przepisu: Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Składniki mam w temp. pokojowej. Przepis jest na keksówkę o wyższych wymiarach 30 x 11 cm. Czas pieczenia może(...)ustawiam program grzanie góra plus dół, bez termoobiegu) przez ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto posypuję cukrem pudrem. Można polać lukrem cytrynowym lub polewą czekoladową. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ciasto mannowiec ze śliwkami 183

cukru 2 opak  galaretka truskawkowa 300 ml jogurtu naturalnego Warstwa z kaszy manny : 1/2 szkl kasza manna 1/2 l mleka 2/3 szkl cukru 100 g masła Dodatkowo : polewa czekoladowa  jeżyny do dekoracji herbatniki 350 g  w tym jest 23 herbatniki kakaowe. Przygotowanie: Warstwa śliwkowa: Śliwki opłukać, osączyć, wypestkować, przełożyć do rondla, dodać masło, cukier(...)herbatników białych i wylać na nie mus śliwkowy, odstawić do lodówki do stężenia. Znowu wyłożyć warstwę herbatników kakaowych i masę z kaszy. Wyłożyć trzecią warstwę herbatników, polać wierzch ciasta polewą czekoladową, udekorować jeżynami i listkami mięty. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Sernik z polewą czekoladową 75

Sernik z polewą czekoladową i rodzynkami. Puszysty, delikatny i bardzo subtelny w smaku. Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto 2 szklanki mąki 3 żółtka 1/2 szklanki cukru pół margaryny Kasi 1 łyżka śmietany (ja dałam 12%) proszek do pieczenia (dałam 1 łyżeczkę) Wszystkie składniki zagnieść i wyrobić ciasto. Nadzienie ser z wiaderka 7 jaj 1 i 1/2 szklanki cukru 15dkg margaryny(...)Polewa 1 jajko 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru pudru pół margaryny Jajko, kakao, cukier miksuje. Margarynę rozpuszczamy i taką ciepłą wlewamy dalej miksujemy i wylewamy na ciasto. Ta polewa nie robi się twarda jest cały czas taka rozpływajaca sie w ustach. Pieczemy w 180 stopniach około godziny. Autor przepisu: Aneta Dziepak Artykuł Sernik z polewą czekoladową pochodzi

Wasze Przepisy
Ciasto biszkoptowe z jabłkami i marmoladą + film 140

jajek szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru kryształu 5 – 6 średnich jabłek 10 łyżeczek marmolady cukier puder do posypania ciasta 1/2 opakowania gotowej polewy czekoladowej przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Do ubitych białek wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy(...)wierzch wlewamy pozostałe ciasto biszkoptowe, delikatnie je rozprowadzając. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 30 minut. Po upieczeniu biszkopt posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy gotową polewą czekoladową przygotowaną według przepisu na opakowaniu.     Artykuł Ciasto biszkoptowe z jabłkami i marmoladą + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Kakaowe ciasto ze serem 143

sera 3/4 szklanki cukru Pół opakowania budyniu śmietankowego 2 jajka 1/4 kostki margaryny 1 łyżeczka cukru anilinowego po kilka kropel olejku migdałowego i śmietankowego 1 łyżka octu rodzynki Polewa czekoladowa wg dowolnego przepisu                Białka ubić, dodać cukier, a następnie żółtka i dalej ubijać. Dodać kakao(...)składniki nadzienia. Na końcu dodać pianę, lekko wymieszać. Na podpieczone ciasto wyłożyć przygotowane nadzienie, a następnie delikatnie, łyżeczką rozłożyć pozostałe ciasto. Piec około 45 minut. Upieczone ciasto przestudzić, oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl
Ciastka przekładane masą chałwową 174

gotowane 4 żółtka surowe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Krem chałwowy: 100 g masła 100 g chałwy waniliowej 2 łyżki spirytusu 1/2 soku z cytryny Dekoracja: gotowa polewa czekoladowa  4-5 łyżek posiekanych orzechów włoskich ( lub inna posypka dekoracyjna) WYKONANIE: Mąkę łączymy z proszkiem, siekamy z tłuszczem. Dodajemy cukier, żółtka surowe i gotowane. Żółtka gotowane ścieramy(...)Masło ucieramy na puch dodajemy stopniowo chałwę.  Na koniec alkohol i sok z cytryny. Po wystudzeniu ciastka smarujemy masą .  Układamy na  tacy jedno obok drugiego. Rozgrzaną polewę czekoladową wlewamy do woreczka  lub tuby zrobionej z papieru i wyciskamy na ciastka.  Posypujemy orzechami lub posypką cukierniczą. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie

W kuchennym oknie Ewy
Kruche ciasteczka budyniowe 109

mąki pszennej tortowej 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko szczypta soli 120 g masła opcjonalnie do dekoracji polewa czekoladowa i dekoracje cukiernicze WYKONANIE Do miski wsypać mąkę, cukier puder, proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Dodać jajko, szczyptę soli i posiekane nożem zimne masło. Zagnieść dłońmi ciasto, zawinąć(...)piekarnika i piec około 10-15 minut (w zależności od grubości ciasta). Ciasteczka muszą się ładnie zarumienić. Upieczone ciasteczka zdjąć z blaszki i zostawić do ostudzenia. Ciasteczka można udekorować polewą czekoladową i kolorową posypką

Passions hobbies life
Korzenne pierniczki z miodem bez leżakowania 201

mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu dodatkowo do dekoracji: polewa czekoladowa, bakalie, orzechy WYKONANIE W garnuszku rozpuścić masło, dodać cukier, miód i ocet, po czym mieszając doprowadzić do wrzenia. Zostawić do ostudzenia. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, szczyptę(...)blacie i wykrawać foremkami pierniczki. Układać w dużych odstępach na blaszce. Piec około 7-9 minut. Upieczone pierniczki od razu zdejmować z gorącej blaszki. Upieczone i ostudzone pierniczki polać polewą czekoladową i udekorować bakaliami i orzechami. Biorę udział w konkursie

Passions hobbies life
Ciasto " Czerwone oczka " 180

szkl. mleka 250 g masła 1 op. cukru waniliowego 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego 1 łyżka mąki pszennej  Dodałam czubate łyżki. Polewa czekoladowa: 3 łyżki wody 2 łyżki margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru      Ponadto: - 2 op. galaretki truskawkowej ( galaretki mi zostało ale 1 może nie starczyć ) - tłuszcz(...)zrobiłam z 3,5 szkl. ) Jasny biszkopt posmarować masą budyniową. W ciemnym biszkopcie wykroić kieliszkiem otworki i przykryć masę. W otworki wlać tężejącą galaretkę. Wierzch ciasta między otworkami polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi

Różne smaki w kuchni
Ciasto " Czerwone oczka " 393

mleka 250 g masła 1 op. cukru waniliowego 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego 1 łyżka mąki pszennej  Dodałam dośc czubate łyżki. Polewa czekoladowa: 3 łyżki wody 2 łyżki margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru Ponadto: - 2 op. galaretki truskawkowej ( galaretki mi zostało ale 1 może nie starczyc ) - tłuszcz do blaszki - wiórki(...)zrobiłam z 3,5 szkl. ) Jasny biszkopt posmarowac masą budyniową. W ciemnym biszkopcie wykroic kieliszkiem otworki i przykryc masę. W otworki wlac tężejącą galaretkę. Wierzch ciasta między otworkami polac polewą czekoladową i posypac wiórkami kokosowymi

Słodkości i nie tylko
Majonezowa babka o smaku pomarańczowo-waniliowym z żurawiną 66

pomarańczy ½ łyżeczki mielonej wanilii 15 ml oleju rzepakowego 100 g mąki orkiszowej 50 g mąki ryżowej 2 garście suszonej żurawiny 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczka sody Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kandyzowanej pomarańczy 1 łyżka oleju z prażonych migdałów   Przygotowanie:   Posiekaj żurawinę. Otrzyj skórkę z dobrze umytej pomarańczy. Wyciśnij sok do szklanki(...)minut. Wyjmij formę z pieca i odstaw do wystygnięcia na 10-15 minut. Wyjmij ciasto na kratkę do całkowitego wystygnięcia. Teraz dekoruj według własnego uznania. Ja swoją babkę udekorowałam polewą czekoladową, prażonymi płatkami migdałów, migdałami w gorzkiej czekoladzie, żurawiną, listkami melisy oraz skórką pomarańczową

AZgotuj!