polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:97/582)

Chatka 133

masła 500 g sera białego 2 jajka 1 szkl cukru cukier wanilinowy mieszanka keksowa galaretka duża paczka herbatników polewa czekoladowa Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wylać w płaskim naczyniu i zastudzić. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać stopniowo jajka i ser. Zmiksować dokładnie ułożyć dwa rzędy herbatników, posmarować masą serową, na tym ułożyć(...)nałożyć sporo masy serowej, pośrodku umieścić pasek galaretki, przykryć serem , następnie obłożyć herbatnikami tworząc chatkę i kolejna warstwa serowa z herbatnikami, przycisnąć by wszystkie równo się ułożyły. Wierzch polać polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce

Gotowanie jest łatwe
Halloweenowe oczka 92

okazji tego święta. Składniki: 200g miękkiego masła 100g drobnego cukru 100g mąki ziemniaczanej (dałam mniej, zastępując odebraną część zwykłą mąką) 400g mąki pszennej cukier wanilinowy 80ml mleka Polewa czekoladowa (u mnie Dr Oetker) Kisiel instant w kolorze czerwonym( u mnie Dr Oetker-maliny z żurawiną i hibiskusem) mazak czerwony Dr Oetker  Sposób przygotowania: Wszystkie składniki(oprócz czekolady(...)ciasta formujemy kuleczki,delikatnie je spłaszczamy i robimy w środku dziurkę. Pieczemy ok.10 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczeniu,gdy wystygną obsypujemy je obficie cukrem pudrem.W dziurkę wlewamy polewę czekoladową.Żyłki na oku robimy za pomocą lukru w pisaku. Na talerzyku robimy plamę z gotowego kisielu i układamy na ni ej nasze oczko. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Serniczek upieczony na Święto Trzech Króli...przepyszny 89

lodówce, więc postanowiłam wreszcie wypróbować ten przepis z połowy porcji lekko modyfikując, jak to mam na ogół w zwyczaju. Wykorzystałam herbatniki kakaowe, dodałam laskę wanilii i zrobiłam polewę czekoladową. Jeśli chcecie upiec duży sernik na spodzie kruchym skorzystajcie z przepisu Marzyni.  Mój sernik nie wygląda jakoś super ale jest faktycznie przepyszny. Sernik przepyszny  450 g twarożku "Mój ulubiony(...)duże jaja 1/3 szklanki brązowego cukru ziarenka z 1 laski wanilii szczypta soli 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka mąki pszennej tortowej paczka kakaowych herbatników polewa czekoladowa Nastawiłam piekarnik na 160 stopni. Ser przełożyłam do miski, dodałam śmietanę i wymieszałam blenderem na niskich  obrotach. Dodałam wyskrobane nożem z przepołowionego strąka  ziarenka wanilii . Dodałam cukier

Gotuj Sam!
NAJPROSTSZY MAZUREK CZEKOLADOWY (LAST MINUTE) 157

CIASTO: 180 g mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 125 g zimnego masła 1 żółtko 30 g cukru pudru 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 18% POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g mlecznej czekolady 200 g białej czekolady niebieski (wchodzący w grant) barwnik spożywczy WYKONANIE: Zimne masło pokrój w drobną kosteczkę i zagnieć wraz z pozostałymi składnikami ciasto. Możesz(...)piekarniku nagrzanym do temperatury  200 stopni C  przez  około 20 minut do lekkiego zrumienienia. Wyjmij z piekarnika i pozostaw na blasze do całkowitego ostygnięcia. POLEWA CZEKOLADOWA: W kąpieli wodnej rozpuść osobno mleczną i białą czekoladę.  Białą czekoladę przelej po równo  do trzech miseczek. Jedną część zostaw białą, do drugiej części dodaj odrobinę barwnika niebieskiego

Słodko-Słony Świat Ilony
Prosty i pyszny piernik wileński- na mące żytniej 182

przyprawa do pierników- 2 czubate łyżki * kakao- 1 czubata łyżka * proszek do pieczenia- 1 czubata łyżeczka * szczypta soli Dodatkowo: * masa marcepanowa- 400 g * powidła śliwkowe- cały słoiczek *  polewa czekoladowa do piernika * posiekane orzechy Przygotowanie: Mąkę lekko zrumienić na suchej patelni (trzeba cały czas mieszać i uważać, żeby jej nie spalić. Powinna mieć kolor kawy z mlekiem) i przesypać(...)Składać w kolejności: spód piernikowy -> powidła śliwkowe (2 czubate łyżki) -> masa marcepanowa -> powidła śliwkowe (2 czubate łyżki) -> ponownie ciasto piernikowe itd., a na koniec polewa czekoladowa -> posiekane orzechy włoskie. * inspiracją był przepis z bloga  Przy Dużym Stole

Kraina Miodem Płynąca
Tort serowo - agrestowy w czekoladowej polewie 71

masy serowej: 1 szklanka czerwonego agrestu 1 łyżka cukru 4 łyżeczki żelatyny 250 gram sera mascarpone 1 mały kubeczek śmietanki kremówki 30 % - 200 gram 1/2 szklanki cukru pudru Składniki polewy czekoladowej: 1 mały kubeczek śmietanki kremówki 30 % - 200 gram 50 gram czekolady kawowo - białej ( kupuję w Aldi ) 100 gram białej czekolady 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku lub Inki Wykonanie(...)później do polewy. Ser mascarpone ucieramy w misce z cukrem pudrem, wlewamy śmietankę i miksujemy, do momentu aż masa zgęstnieje i uzyska strukturę kremu. Do musu agrestowego dodajemy dwie łyżki masy serowej i dokładnie mieszamy. Tak zahartowany mus dodajemy do pozostałej masy i miksujemy krótko, do uzyskania gładkiego, delikatnie różowego kremu. Polewa czekoladowo - kawowa: Czekolady łamiemy na kostki

Kronika Piekarnika
Mikołajowe muffiny 112

waniliowego 8 łyżek Oliwy Monini Delicato 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z pomarańczy 100 ml mleka 100 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 1 jajko Opcjonalnie: polewa czekoladowa Pomarańczę sparzamy wrzątkiem. Ocieramy z niej skórkę. Jajko, sok pomarańczowy, ekstrakt waniliowy, mleko oraz oliwę Monini Delicato dokładnie mieszamy. W oddzielnej misce łączymy mąkę z cukrem i proszkiem(...)muffinek wykładamy papilotkami. Każdą napełniamy do połowy ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy ok 30 minut (na złoty kolor). Pozostawiamy do wystudzenia. Gotowe muffiny ozdabiamy dowolnie polewą czekoladową lub jeśli wolicie cukrem pudrem

Fascynacje Ani
Szybki piernik bananowy 142

szklanki rozpuszczonego (płynnego) masła 2 łyżki kakao 2 łyżki przyprawy do piernika szczypta cynamonu, mielonych goździków i anyżu 1 łyżeczka proszku dopieczenia marki Delecta do dekoracji: polewa czekoladowa (50 gram czekolady + 2 łyżki masła rozpuszczam w kąpieli wodnej), dekoracyjne groszki czekoladowe marki Delecta Białka jaj ubijam na sztywno, dodaję stopniowo cukier nada ubijając oraz żółtka. Banany rozgniatam(...)papierem do pieczenia keksówki i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto piekę przez 60 minut, następnie wyciągam z formy i studzę na kratce. Po przestudzeniu polewam ciasto przygotowaną polewą czekoladową i dekoruję czekoladową posypką marki Delecta. Smacznych i udanych Świąt życzy Wam Klaudia

Mango Papaja
Ciasto z kokosem + film 139

proszku do pieczenia 1/2 kostki masła opakowanie cukru waniliowego 16 g 3 żółtka 100 g śmietany 18% 3 białka 1/2 szklanki cukru kryształu  szklanka wiórków kokosowych gotowa polewa czekoladowa przepis Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia, 1/2 kostki masła, cukier waniliowy, żółtka oraz śmietanę . Zagniatamy ciasto i wylepiamy nim posmarowaną tłuszczem formę do pieczenia. Białka(...)kokosowymi i delikatnie mieszamy. Masę kokosową nakładamy na wierzch ciasta i delikatnie rozprowadzamy . Ciasto pieczemy 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C. Po upieczeniu ciasto ozdabiamy gotową polewą czekoladową

Smakowite Dania
Makowiec bez ciasta 599

Zupełnie inny makowiec. Nie ma w nim ani mąki, ani spodu z kruchego ciasta.  Składniki: -30 dkg maku -1 szklanka cukru -6 jajek -kilka kropli aromatu migdałowego -polewa czekoladowa    Mak musimy sparzyć a następnie odsączyć na sitku.    Przepuszczamy mak przez maszynkę z drobnym sitkiem.    Oddzielamy żółtka od białek.    Ubijamy pianę(...)posypujemy bułką tartą. Przekładamy masę makową na blaszkę.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 35-40 minut.    Wystudzony makowiec smarujemy polewą czekoladową. Możemy posypać płatkami migdałowymi lub posiekanymi orzechami. Smacznego

Maminek kulinarny
Stefanka na biszkopcie 468

drugi dzień był krojony.   MASA : Składniki : * 1 litr mleka * pół szklanki cukru * cukier waniliowy * 20 dag masła * 10 - 12 łyżek kaszy manny * sok z cytryny - łyżka * dodatkowo polewa czekoladowa - u mnie gotowa Przygotowanie : Mleko zagotować z cukrem, masłem oraz cukrem waniliowym. Zdając z ognia, wsypać kaszę manną, wszystko szybko wymieszać następnie pogotować jeszcze chwilkę na wolnym ogniu cały(...)przekroić na 4 części. Każdą przełożyć masą. Odstawić do lodówki na kilka godzin, bądź podawać od razu. Biszkopt jest miękki i nie trzeba czekać by ciasto się nasączyło. Polać polewą czekoladową

Magiczne Życie Marty
Milky Way 407

pieczenia-1 łyżeczka kakao-3 łyżki MASA mleko-1/2 szklanki cukier-1/2 szklanki margaryna-1 kostka cukier waniliowy-2 opakowania mleko w proszku-2 szklanki polewa czekoladowa-1 opakowanie pakowanie PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej(...)waniliowymi, ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch, dodawać ostudzone mleko i wsypywać też mleko w proszku, wymieszać.  SKŁADANIE CIASTA  Biszkopt  Masa mleczna  Biszkopt  Polewa czekoladowa.  Ciasto schłodzić w lodówce. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Świąteczny piernik 2 185

mąki, 4 łyżki powideł śliwkowych, 3-4 łyżki kakao, 1/2 kostki margaryny, 1 łyżeczka sody, 4 łyżeczki przyprawy do piernika, 2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mleka, 2 jajka, polewa czekoladowa, orzechy włoskie. Przygotowanie:   Margarynę podgrzewamy w małym rondelku, aż do roztopienia. Następnie odstawiamy ją do ostygnięcia. W tym czasie ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mleko i stopniowo dodajemy(...)orzechów do środka. Dodajemy powidła śliwkowe i mieszamy. Następnie przelewamy do tortownicy z kominkiem, wcześniej wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą. Pieczemy ok 50 minut w 175 stopniach. Dekorujemy polewą czekoladową i orzechami

Aga w kuchni
ciasto mleczna kanapka – bez pieczenia 195

pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią lub ziarenka z 1/2 laski wanilii 200 g masła, miękkiego dodatkowo: ok. 54 szt. herbatników kakaowych (ilość zależy od ich wielkości) polewa czekoladowa wykonanie: Świeże mleko zagotowujemy z cukrem z wanilią lub ziarenkami z wanilii i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo na przemian(...)ok.21x25cm) wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników. Na nie równomiernie rozsmarowujemy 1/2 część kremu. Przykrywamy warstwą herbatników i rozsmarowujemy pozostały krem, na którym układamy warstwę herbatników. Całość polewamy polewą czekoladową. Ciasto pozostawiłam na noc w chłodnym miejscu

Domowy Smak Jedzenia
SERNIK BOUNTY – kokosowy z czekoladą / bez pieczenia 234

śmietana 36% – 200 g *cukier puder – 150 g *wiórki kokosowe – 150 g *żelatyna – 2 czubate łyżeczki *kokosowe batoniki ( mini ) – ok. 150 g POLEWA CZEKOLADOWA: *kostka Kasia – 125 g *czekolada mleczna 150 g *kakao – 1 czubata łyżka *cukier – 2 łyżki DODATKOWO: *batoniki do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD: Kokos prażymy na suchej patelni(...)połączyć, a cukier rozpuścić. CAŁOŚĆ : Na schłodzony spód wyciągamy połowę masy serowej, przykrywamy zmiksowanymi batonikami kokosowymi, zalewamy resztą masy, wygładzamy.Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po schodzeniu zalewamy polewą czekoladową, dekorujmy pozostałymi batonikami. Smacznego! PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ KASIA

Ostra na Słodko