polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:95/582)

Babka z orzechami laskowymi 121

orzechowa: 3/4 szklanki mąki 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych 5 jajek 1 szklanka cukru 250 g masła 2 łyżki ciemnego kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa z orzechami: 60 g czekolady mlecznej 40 g czekolady deserowej 80 g śmietany kremówki 30 % orzechy laskowe Przygotowanie: Babka orzechowa: Jajka ubić z cukrem (do białości) . Wsypać przesianą mąkę(...)babki wysmarować masłem lub margaryną, delikatnie obsypać bułką tartą i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Polewa czekoladowa z orzechami: Orzechy laskowe uprażyć na suchej patelni. Następnie przełożyć na ręcznik kuchenny i pocierać, aby zeszła skórka. Posiekać. W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę (nie wolno zagotować!) i wyłączyć

Oryginalny smak
ucieraniec ze śliwkami... 195

sztuk "L", cukier 3/4 szklanki, margaryna 150 gram, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, śliwki 70 dag, cynamon - ile potrzeba, polewa czekoladowa 1 opakowanie, wiórki kokosowe - ile potrzeba jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do białości dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem zmiksować na dość gęste ciasto ciasto(...)tłuszczem i posypaną tartą bułką na cieście poukładać wypestkowane śliwki, posypać cynamonem, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 40 minut, do suchego patyczka polewę czekoladową roztopić w mikrofalówce i polać ciasta, posypać wiórkami kokosowymi, zostawić do zastygnięcia czekolady - ciasto jest smaczne i szybko sie zjada............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Muffinki z daktylami. 169

cukru 3/4 kostki masła 1 i 1/2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Przygotuj również : 1 opakowanie kandyzowanych daktyli płatki lub wiórki kokosowe polewa czekoladowa formę do muffinek papilotki papierowe  Sposób wykonania: Masło rozpuścić, przestudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko. Przesianą mąkę z proszkiem wymieszać z cukrem i szczyptą(...)wysokości. Kandyzowane daktyle oprószyć mąką, włożyć do środka muffinek po 1-2 sztuce. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 C przez 25 minut. Przestudzone muffinki udekorować polewą czekoladową i posypać kokosem.                                 Życzę smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Fale Dunaju 349

szklanka wiśni ( w moim przypadku z kompotu )   Krem budyniowy: budyń śmietankowy łyżka mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1/2 l mleka 150 g masła Dekoracja : polewa czekoladowa gotowa albo  klik Sposób przygotowania   Margarynę rozpuścić i ostudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Ucierając dodawać mąkę i margarynę. Ciasto(...)rzędami cząstki gruszek i wiśni. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. Ze składników ugotować budyń. Przestudzić z zmiksować z masłem. Krem wyłożyć na ostudzone ciasto i polać polewą czekoladową.  Smacznego

Słodkości i nie tylko
Ciasto mleczna kanapka z kremem kokosowym 205

można użyć innego serka kremowego) 80 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego lub wanilinowego 40 g wiórków kokosowych 15 g żelatyny 60 ml gorącej wody do dekoracji polewa czekoladowa lub kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Mleczna kanapka Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto: W misce ubijam białka na sztywną pianę. Do drugiej miski przekładam żółtka, dodaję(...)ciasta. Na krem kładę drugi kawałek ciasta i delikatnie dociskam, i wyrównuję dookoła krem. Na górę nakładam pozostały krem i równo rozsmarowuję, dodatkowo górę możemy udekorować kakao lub popisać polewą czekoladową. Tak przygotowaną mleczną kanapkę wstawiam do lodówki na około 3 godziny, do stężenia kremu. Ciasto mleczna kanapka jest gotowa, życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Chatka Baby Jagi 143

Składniki 0,6 kg twarogu 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru kostka masła 2 żółtka 4 paczki herbatników petit beurre 3 łyżeczki kakao aromat pomarańczowy polewa czekoladowa Sposób przygotowania Twaróg zmielić przez maszynkę, Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać żółtka, ucierać , powoli dodawać ser. Masę podzielić na 2 części. Do jednej części masy dodać 3 łyżeczki kakao(...)masę, przykryć herbatnikami, rozprowadzić ciemną masę. Złożyć w trójkąt (wzdłuż dłuższych krawędzi ) owiniętą w folię chatkę włożyć na kilka godzin do lodówki. Gdy stwardnieje rozwinąć z folii i polać polewą czekoladową. Dekorować np kolorową posypka

Darcia w kuchni
Pączki orzechowe – kruche ciasteczka z kremem orzechowym 81

cynamonem, cukrem i wanilią. Wsypać orzechy i czekoladę, zagotować. Zestawić z ognia, dodać masło i wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Na upieczone ciasteczka nakładać krem, przykrywać drugim ciastkiem. Polewa czekoladowa: pokruszoną czekoladę wrzucić do miski, którą ustawić na garnku z wrzącą wodą. Gdy czekolada zacznie się topić, wymieszać ją. Nie dopuścić do przegrzania. W garnuszku zagotować masło z cukrem(...)jajko, krem : 100 ml mleka, szczypta cynamonu, 70 g cukru, ekstrakt waniliowy, 140 g posiekanych (w drobną kostkę) orzechów laskowych, 50 g czekolady deserowej, 50 g zimnego masła, polewa czekoladowa : 100 g czekolady deserowej, 30 g masła, 30 g cukru pudru, 3 łyżki wody, prażony orzechy laskowe do przybrania

królestwo garów
Babeczki z colą. 126

zobaczyłam przepis, od razu mi się spodobał i od razu  przyszła mi do głowy cola :) Dodatkowo dodałam łyżeczkę kakao, dla koloru.  Babeczki można dowolnie udekorować. Ja zrobiłam polewę czekoladową,  ale można posypać cukrem pudrem.  Składniki: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej (200 g) 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 pełna łyżeczka(...)ciasto przełożyć do foremek na muffinki, wyłożonych papilotkami.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, około 30 minut.  Wystudzone muffinki dowolnie udekorować.  Moje muffinki oblałam polewą czekoladową i posypałam posypką

Agusiowe smakołyki
Rewelacyjna babka marchewkowa 254

cukru pudru 150ml oleju/ masła 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 100g rodzynek lub/i orzechy sok z całej cytryny łyżeczka tartej skórki z cytryny polewa czekoladowa i kolorowa posypka Marchewki zetrzeć na drobnej tarce. Całe jajka ubić na jednolitą masę. Cukier, mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę wymieszać ze sobą. Rodzynki sparzyć. Do suchej masy(...)stopni przez 60 minut. Po tym czasie sprawdzić patykiem czy ciasto jest jeszcze wilgotne (klei się) . Jeśli tak zostawić jeszcze w piekarniku. Po ostygnięciu ciasta polać je polewą czekoladową i posypać kolorową posypką. Pyszniutka

MarciochaKucharzy
KRÓLEWIEC Z MANNĄ 202

jajka 11 łyżeczek mleka KREM: 1 margaryna 20 dag cukru pudru 1/2 l mleka 5 płaskich łyżek kaszy manny 2 łyżki cukru 1 jajko zapach migdałowy Dodatkowo: polewa czekoladowa mocna herbata do nasączenia blatów WYKONANIE CIASTO: Mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy suche składniki, mieszamy, robimy dołek, dokładamy margarynę pokrojoną w kostki, oraz mokre składniki. Zarabiamy. Dzielimy na 3 części(...)dodajemy rozrobioną mannę, gotujemy na małym ogniu aż zgęstnieje. Studzimy. Ucieramy margarynę z cukrem pudrem, dodajemy wystudzoną mannę, jajko oraz zapach. Blaty ciasta nasączamy herbatą, przekładamy kremem. Wierzch smarujemy polewą czekoladową

słodki bratek
MURZYNEK Z BAKALIAMI 102

kakao szczypta soli skórka otarta z małej cytryny szklanka bakalii lub mieszanki keksowej, np. HELIO niewielka ilość masła i mąki/bułki tartej do wysmarowania formy SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: 120 g czekolady mlecznej 4 łyżki mleka Uwagi do przepisu: Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Składniki mam w temp. pokojowej. Przepis na murzynka jest na formę z kominem(...)się pęcherzyków powietrza. Babka też równiej urośnie. Piekę w temp. 170 st. C przez 50-60 minut lub do tzw. “suchego patyczka”. Wystudzoną babkę dekoruję polewą i bakaliami. Polewa: czekoladę łamię na kawałki i umieszczam w metalowej misce nad garnkiem z wrzącą wodą. Rozpuszczam ją w tzw. kąpieli wodnej, mieszam rózgą, dodaję 4 łyżki mleka i mieszam

Zasmakuj Kuchni
Delikatny torcik malinowy 100

Pyszny delikatny torcik malinowo-czekoladowy. Idealny na upały, a także na małe uroczystości. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Delikatny torcik malinowy Składniki Składniki na ciasto: 130 g mąki pszennej 40 g kakao 120 g drobnego cukru pół szklanki maślanki pół szklanki świeżo zaparzonej kawy 1 duże jajko 60 ml oleju rzepakowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej(...)minut. Wykładamy kolejny kawałek i zalewamy resztą masy, dokładnie wyrównujemy i ponownie wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Torcik wyjmujemy z formy, przekładamy na paterę i polewamy polewą czekoladową. Polewę przygotowujemy przed podaniem ciasta wtedy będzie się ładnie błyszczała. Żelatynę tak jak poprzednio zalewamy zimną wodą i odstawiamy żeby napęczniała. Po kilku minutach dodajemy kilka łyżek gorącej wody i mieszamy

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z orzechami w miodzie 133

puszka mleka skondensowanego słodzonego • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 cukier wanilinowy Warstwa orzechowa • 1,5 szklanki orzechów włoskich • 1/3 szklanki miodu • 1 cukier waniliowy • 1/2 szklanki śmietanki 30% Polewa czekoladowa • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady • 3 łyżki śmietanki 30% • połówki orzechów włoskich do dekoracji Wykonanie: • Ser, mleko skondensowane, mąkę i cukier waniliowy przełożyć do miksera(...)minut. • Wyjąć z piekarnika, po ostygnięciu zdjąć z sernika obręcz tortownicy. • Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, najlepiej na noc. Polewa czekoladowa • Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić ze śmietanką na parze. • Udekorować sernik kleksami czekolady i połówkami orzechów

To co kocham
Mazurek bezglutenowy 144

SKŁADNIKI: 250 g mieszanki Mix per Dolci Nutri free  100 g cukru pudru 110 g masła  1 jajko  Polewa czekoladowa  lub kajmakowa Migdały i suszone owoce do przybrania  Mąką z cukrem wymieszaj i dodaj do niej masło posiekane w wiórki. Następnie dodaj jajko i całe ciasto dokładnie wyrób. Musi być gładkie i elastyczne - może(...)uformuj mazurka lub wyłóż ciastem wysmarowana tłuszczem foremkę . Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20 - 25 minut - do złotego koloru. Mazurka całkowicie wystudź. Na ciasto wylej polewę czekoladową i udekoruj migdałami i suszonymi owocami

Kuchnia bezglutenowa
Cytrynowe ciasto z kremem - Torta Nua 228

cytryny /do smaku szczypta soli krem: 500 ml mleka 1 jajko 100  g  cukru 60 g mąki skórka cytrynowa i ekstrakt wanilii /do smaku/ oraz:  polewa czekoladowa , migdały, orzeszki piniowe / do dekoracji/ Wykonanie: -Wszystkie składniki na krem dokładnie zmiksować i przelać do rondelka z grubym dnem. -Gotować  / dokładnie mieszając/ na małym ogniu do chwili otrzymania(...)pieczenia. -Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki. -Wierzch wyrównać i nałożyć w kilku dowolnych miejscach krem. -Piec w piekarniku nagrzanym do temp.160-170 st.C ok.40-50 minut. Ciasto przestudzić i udekorować polewą czekoladową, można posypać płatkami migdałowymi lub orzeszkami piniowymi. /Ciasto kroić po  całkowitym przestudzeniu

Zakamarki mojej kuchni
Ciasto brzoskwiniowo-jogurtowe. 135

szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa i dekoracja : 6 dkg żelatyny 4 łyżki cukru 1 litr jogurtu naturalnego 1 duża puszka brzoskwiń w syropie herbatniki  polewa czekoladowa Sposób wykonania : Z podanych składników na biszkopt upiec ciasto biszkoptowe. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Następnie podgrzać aby się nam rozpuściła. Brzoskwinie zmiksować wraz z syropem(...)drugą połowę rozpuszczonej żelatyny i dokładnie wymieszać. Wylać na zastygniętą masę brzoskwiniową,wyrównać. Herbatniki ułożyć jeden obok drugiego na tężejącą masę jogurtową. Można je naponczować alkoholem. Na herbatniki wylać polewę czekoladową i rozsmarować,zostawić do wystygnięcia. Można też troszkę naponczować biszkopt, który dajemy na spód

Przepisy i porady kulinarne
Bananowe muffinki z orzechami i nutellą 212

dojrzałe banany, rozgniecione widelcem albo w blenderze 1 łyżeczka sody  1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli  3 łyżki Nutelli Do dekoracji: odrobina nutelli albo polewa czekoladowa plasterki bananów sok z cytryny by banany nie ściemniały Mokre składniki łączymy ze sobą w misce, możemy to zrobić przy pomocy blendera: mleko, nutella, rozgniecione banany, olej, jajko. Suche składniki(...)mieszając łyżką. Ciasto wlewamy do foremek do 2/3 ich wysokości i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach C do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu babeczek, smarujemy je polewą czekoladową albo nutellą i przyklejamy po plasterku banana. Plasterki banana skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały

Bon Appetit Małgorzaty

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję