
Makowa kostka, ale nie taka zwykła. Ona jest obłędna. Rodzina zachwycona, i nawet najwięksi maruderzy nie byli wstanie się powstrzymać. Spód jest bezglutenowy z maku białego i migdałów. Do tego marcepan domowy i dużo czekolady. Czy może być coś lepszego. Zapewniam was że nie. spód makowy: 100 g maku białego 50 g mąki migdałowej / zmielone migdały/ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g cukru szczypta soli 3 jajka wielkość M polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej 1/3 szklanki mleka /80 ml/ masa marcepanow... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...