Cukier – 30 dag Margaryna – 25 dag Śmietanka 12% - 1 szklanka Kakao – 2,5 łyżki Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki Aromat śmietankowy Tarta bułka do formy Tłuszcz do formy Polewa czekoladowa gotowa Rodzynki Margarynę utrzeć, dodać cukier żółtka, aromat, przesianą mąkę połączona z proszkiem do pieczenia i śmietankę. Wszystko razem połączyć. Pianę ubić na sztywno i stopniowo delikatnie połączyć(...)dodać kakao. Formę na babkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto do formy. Babkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 65 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ozdobić polewą czekoladową i ozdobić rodzynkami
Camilla w kuchnikoszyczka. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 ml oleju, 1/2 cytryny, Dodatkowo: lukier, polewa czekoladowa, kolorowa posypka, płatki migdałowe. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Stopniowo wsypuję mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Nadal ubijając cienkim strumykiem wlewam olej. Na końcu(...)temperaturze 180 stopni. Przestudzone babeczki wyjmuję z foremek. 3. Lukier oraz polewę przygotowuję według przepisu na opakowaniu. Jedną połowę babeczek polewam lukrem i oprószam kolorową posypką. Drugą część polewam polewą czekoladową i posypuję płatkami migdałowymi
Tradycyjna kuchnia Kasigarść rodzynek 3 łyżki dżemu truskawkowego ciasto 2 szklanki mąki 2 jajka szklanka mleka szklanka wody gazowanej szczypta soli 1 łyżka oleju 1 łyżka masła do smażenia gotowa polewa czekoladowa przepis W misce mieszamy ser twarogowy , rodzynki i dżem , odstawiamy w chłodne miejsce . Przesianą mąkę , jajka , mleko ,wodę , sól i łyżkę oleju miksujemy na gładką masę i odstawiamy(...)patelni . Następnie na środek każdego naleśnika nakładamy porcję nadzienia i układamy je w trójkąty. Tak przygotowane naleśniki przesmażamy na patelni po minucie z każdej strony .Gorące naleśniki polewamy polewą czekoladową
Smakowite Daniaupiekłam taki sernik. Trochę pokombinowałam, na ciasto wyłożyłam wiśnie z syropu, a do masy serowej dodałam wiórki kokosowe. Dolałam też odrobinę likieru kokosowego dla podkręcenia smaku :) Całość udekorowałam polewą czekoladową i posypałam wiórkami kokosowymi. Wyszło całkiem nie źle :) Dlatego polecam. Bardzo lubię serniki i dość często je piekę. Wymyślam i kombinuje, żeby nie było za nudno. Jednak przyznaję, że tradycyjny(...)szklanka cukru 100 g. masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka wiórek kokosowych 2 łyżki likieru kokosowego Dodatkowo: 2 puszki wiśni w syropie (miałam puszki po 400 g.) Polewa czekoladowa: 100 g. czekolady gorzkiej 5 łyżek śmietanki 30 % 1 łyżka oleju Wykonanie: Mąkę, kakao i cukier wysypać na stolnice i wymieszać. Dodać margarynę i wysiekać nożem. Zrobić kopczyk, wbić
Agusiowe smakołykiCiasto Grób to przyciągający wzrok wypiek składający się z murzynka, masy z soku typu Kubuś i polewy czekoladowej. Dekoracje uformowane na kształt nagrobków, które układamy na wierzchu sprawiają, że wygląda upiornie i koszmarnie. Jeśli lubicie zabawy halloweenowe to taki deser z pewnością przypadnie do gustu wszystkim uczestnikom imprezy. Składniki na Ciasto Grób: Murzynek: 2 szklanki mąki (260 g) szklanka(...)typu Kubuś w kolorze pomarańczowym np. marchewka-jabłko-truskawka 1,5 opakowania galaretki brzoskwiniowej (po około 70 g) 2 opakowania budyniu śmietankowego (po około 40 g każdy) Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej 5 łyżek mleka Dodatkowo: kilka ciasteczek oreo, kilka wafelków kakaowych lub herbatników, biały pisak spożywczy Przygotowanie Rozpoczynamy od przygotowania murzynka. Masło, cukier, wodę
e-PrzepisyKulinarneSuche; 3 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru ( (najlepiej trzcinowy Skworcu) 2 łyżki kakao Skworcu 2 łyżki przyprawy do piernika Skworcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Skworcu Dodatkowo; polewa czekoladowa do polania ciasta Przygotowanie; Do miski przekładamy wszystkie mokre składniki, mieszamy mikserem aż wszystkie dokładnie się połączą. Następnie dodajemy po łyżce suchych składników i nadal miksujemy. Ale nie długo(...)wykładamy papierem i wylewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190C ok 45 -50 min. Co jakiś czas sprawdzamy patyczkiem czy już jest upieczone. Kiedy ciasto wystygnie polewamy polewą czekoladową. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni C ok. 60 min (do tzw. suchego patyczka).. Po wyjęciu ciasto dekorujemy cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Polewa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy tabliczkę gorzkiej czekolady, dodajemy 3 łyżki dżemu wiśniowego i 120 ml śmietanki kremówki 36%. Łączymy ze sobą wszystkie składniki i polewamy jeszcze ciepłe ciasto
Animelka Blogpszenna - 2 szkl cukier - 1 szkl olej -1 szkl jabłka - 1 kg kakao - 2 łyżeczki soda oczyszczona - 1 łyżeczka proszek do pieczenia - 1 łyżeczka polewa czekoladowa kokosowe wiórki Jajka wbić do miski, dodać cukier i utrzeć na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia oraz sodą, na przemian z olejem. Razem wszystko dobrze(...)ciasta i wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem i wyłożyć na nią ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 40 minut w temp 180stC. Po upieczeniu wystudzić, polać polewą czekoladową i posypać kokosem
Camilla w kuchnidodatkowo: 1puszka masy makowej 1 puszka brzoskwiń (odsączone i pokrojone w kostkę) 2 galaretki brzoskwiniowe lub cytrynowe (rozpuszczone w 700 ml ciepłej wody i odstawianej do lekkiego stężenia) polewa czekoladowa (np. 100 g czekolady rozpuszczonej z 50 g masła) wykonanie: Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy orzechy, wlewamy wystudzoną kawę i miksujemy. wykonanie ciasta(...)wykładamy całą masę makową, układamy kawałki brzoskwiń, zalewamy tężejącą galaretką. Całość wkładamy do lodówki aby galaretka całkowicie stężała. Następnie równomiernie rozsmarowujemy pozostałą część masy. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Polewamy polewą czekoladową. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: biszkopt 2 jajka 3 łyżki (30g) domowego cukru z wanilią (lub zwykłego) 5 łyżek (50g) mąki pszennej warstwa owocowa 1/2 opakowania galaretki truskawkowej 150ml wody 200g truskawek polewa czekoladowa 80g czekolady mlecznej 80g czekolady deserowej 1 i 1/2 łyżki oleju (u mnie rzepakowy) Wykonanie: BISZKOPT - jajka na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej - formę wyłożyć papierem do pieczenia(...)obie czekolady i olej przełożyć do miski, rozpuścić wszystko w kąpieli wodnej (stawiając miskę na rondelku z niewielką ilością gotującej się i parującej wody) do uzyskania gładkiej, jednolitej polewy - gotową polewę zdjąć na blat, ostudzić na tyle, żeby czekolada nie była ciepła, ale ciągle płynna - formę z babeczkami wyjąć z lodówki - w celu łatwego wyciągnięcia babeczek wystarczy zanurzyć spód formy
Smakołyki Berenikijest niezbyt słodkie i śmiało, można je podać dzieciom. Przepis na łatwy deser, który zrobi nawet osoba mało obyta z wypiekami. Na uwagę zasługuje aksamitna i niekrusząca się polewa czekoladowa. Dzięki niej ciasto nabiera bardziej wykwintnego smaku, który przyjemnie łączy się z kremem i marmoladą. Do zrobienia marmolady, można użyć ulubionych owoców. U mnie marmoladka zrobiona jest ze słodkich(...)szklanki cukru 200 g masła Marmolada owocowa: 500 g śliwek 3 duże brzoskwinie 5 - 6 łyżek cukru łyżka soku z cytryny 10 g żelatyny w proszku (2 łyżeczki) Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 400 ml śmietany 30% 15 g żelatyny w proszku (3 łyżeczki) Dodatkowo: 300 g małych biszkoptów płatki migdałowe do dekoracji
Kuchcik gotujełyżki wody szczypta soli Krem kawowy: 200 g śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1-2 łyżki wody Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady 80 g śmietany kremówki 30% Przygotowanie: Ciasto: Cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach. Lekko odcisnąć sok, odlać. Odmierzyć 2 szklanki. Kawę(...)łyżek). Dokładnie wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Śmietanę kremówkę (schłodzoną!) ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i rozpuszczoną kawę. Ubijać do uzyskania pożądanej konsystencji. Polewa czekoladowa: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i wstawić do lodówki
Oryginalny smak