kropel ekstraktu waniliowego 200 g masła 100 ml mleka 3,2% 300 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 10 g kakao dekoracja: polewa czekoladowa, dekoracje cukiernicze WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Formę do babki lub formę keksową wysmarować masłem i posypać mąką. Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Wszystkie składniki powinny(...)piekarnika i piec 50 minut. Upieczoną babkę wyciągnąć z piekarnika, a po 3 minutach delikatnie wyciągnąć ją z formy i przełożyć na kratkę do ostudzenia. Ostudzoną babkę udekorować polewą czekoladową i kolorowymi dekoracjami cukierniczymi. Przechowywana w pojemniku babka zachowuje świeżość nawet kilka
Passions hobbies lifepłaskie łyżki żelatyny do ciast i deserów Po mleczko i wiórki kokosowe zajrzyjcie na stronę www.Skworcu.com.pl Dodatkowo na spód: 10 dag czekolady lub paczka biszkoptów Wierzch sernika: polewa czekoladowa lub dwa batoniki bounty pokrojone na małe kawałki 1. Do rondla przelewamy mleczko kokosowe, dodajemy masło oraz cukier puder i podgrzewamy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając(...)papierem do pieczenia i wykładamy ja biszkoptami lub gorąca rozpuszczona czekoladą, następnie wylewamy masę serowo - kokosową i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po zastygnięciu wierzch sernika dekorujemy polewą czekoladową lub kawałkami batonika
Apetyczna babeczkaSprawdzony przepis na metrowiec. Ciasto biszkoptowe przełożone kremem budyniowym i polane polewą czekoladową. Składniki 2,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju 6 jaj 2 łyżki kakao i 2 łyżki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 foremki keksówki Przygotowanie Całe jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, wodę, olej i zmiksować razem(...)kremem budyniowym i składać na przemian jasną i ciemną kromkę. Ja najczęściej robię z gotowym kremem do karpatki (1 opakowanie, lub 2 jak się lubi dużo kremu). Polać polewą czekoladową i wystudzić. Na koniec pokroić po skosie. Autor przepisu: Jolanta Artykuł Metrowiec pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyłyżeczek kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jogurtowa: 200 g margaryny 2 jogurty greckie ( po 400 g ) 2 łyżki żelatyny 1 łyżka cukru pudru ( dałam 2 łyżki ) Polewa czekoladowa: 3 łyżki mleka 2 łyżki margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru Ponadto : tłuszcz do blaszki papier do pieczenia wiórki kokosowe do posypania na wierzch ciasta Sposób przygotowania: Ciasto(...)wlewamy mleko. Gdy wszystkie składniki sie rozpuszczą dodajemy margarynę i mieszamy do momentu powstania jednolitej masy. Murzynek z masą jogurtową. Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż. Płaty ciasta przełożyć masą. Polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi
Różne smaki w kuchnimasła 3 jajka 3 łyżki kwaśnej śmietany 1,5 łyżeczki domowej przyprawy do piernika 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki kakao polewa czekoladowa (użyłam gotowej) bakalie do dekoracji konfitura lub marmolada do przełożenia (u mnie domowa konfitura wiśniowa) Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać po jednym(...)stopni i piec około 70 minut (aż do suchego patyczka). Gdy ciasto wystygnie wyjąć je z formy, przekroić wzdłuż na pół i posmarować marmoladą lub konfiturą. Piernik oblać polewą czekoladową i przyozdobić bakaliami (ja dałam skórkę pomarańczową i cukrowe gwiazdki
My simple kitchenłyżeczek kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jogurtowa: 200 g margaryny 2 jogurty greckie ( po 400 g ) 2 łyżki żelatyny 1 łyżka cukru pudru ( dałam 2 łyżki ) Polewa czekoladowa: 3 łyżki mleka 2 łyżki margaryny 2 łyżki kako 2 łyżki cukru Ponadto : tłuszcz do blaszki papier do pieczenia wiórki kokosowe do posypania na wierzch ciasta Sposób przygotowania: Ciasto(...)wlewamy mleko. Gdy wszystkie składniki sie rozpuszczą dodajemy margarynę i mieszamy do momentu powstania jednolitej masy. Murzynek z masa jogurtową. Ostudzone ciasto przekroic wzdłuż. Płaty ciasta przełożyc masą. Polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego życzę
Słodkości i nie tylkołyżeczki sody 2 jajka M 1 szklanka erytrolu – do nabycia w Jawo (jeśli używamy zwykłego cukru to dodajemy 3/4 szklanki) 0,5 szklanki oleju rzepakowego propozycja podania: polewa czekoladowa (u mnie najłatwiejsza: 100 g czekolady + 50 g masła) Uwaga! Jajka i jogurt powinny być w temperaturze pokojowej. *szkl ma 250 ml Przygotowanie: Do miski wsypujemy suche składniki. Mieszamy(...)Czas może być różny w zależności od piekarnika. Nie pieczemy ciasta zbyt długo, by nie wysuszyć ciasta. Ciasto studzimy i dowolnie dekorujemy. U mnie prosta polewa czekoladowa. Smacznego Dla chętnych Wciąż działa mój rabat na zakupy w sklepie Jawo Kod to SLODKIE10 wpisujemy go w koszyku *wpis we współpracy The post Wilgotne ciasto korzenne first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszkiłyżki kajmaku (płaskie stołowe) – użyłam Helio 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 3 jajka klasy M Do podania: cukier puder lub czekoladowa polewa Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do garnuszka z grubszym dnem przekładamy masło i dodajemy 3 łyżki kajmaku, rozpuszczamy na mniejszym ogniu, co jakiś(...)poziomie do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, u mnie około 40-45 minut. Po wystudzeniu ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą. Babkę przechowujemy pod przykryciem. Smacznego
Słodkie okruszkiobraniu) 2 galaretki cytrynowe 1 łyżeczka cynamonu Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 400 g jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru 5 ml aromatu cytrynowego 2 łyżki żelatyny Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 50 g masła 150 ml śmietanki 30% 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 duże opakowania herbatników Przygotowanie Masa jabłkowa: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych(...)cukrem pudrem, dodajemy jogurt i olejek cytrynowy, mieszamy. Na koniec wlewamy letnią żelatynę, ponownie miksujemy, wylewamy na wierzch ciasta, układamy kolejną warstwę herbatników. Ponownie przekładamy do lodówki. Polewa czekoladowa: Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody. W kąpieli wodnej, roztapiamy masło i czekoladę, dodajemy śmietankę, dokładnie łączymy składniki. Następnie wlewamy rozpuszczoną żelatynę, mieszamy i studzimy. Gdy masa czekoladowa będzie
R'n'G Kitchen23cm 4 jajka niepełna szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru + 2 łyżki do posypania sok z połowy cytryny 5 średnich jabłek 10 łyżeczek marmolady 1/2 opakowania gotowej polewy czekoladowej przepis Do miski wlewamy oddzielone od żółtek białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder. Do ubitych na sztywno białek wlewamy rozkłócone żółtka(...)ciasto biszkoptowe i rozprowadzamy je po wierzchu. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 30- 40 minut. Po upieczeniu biszkopt posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy gotową polewą czekoladową przygotowaną według przepisu na opakowaniu
Smakowite Daniaładnie na talerzu i smakuje wyśmienicie. Kostka piernikowa z ptasim mleczkiem to piernik przełożony powidłami śliwkowymi, a dodatkową warstwą jest śmietankowa pianka, natomiast wykończenie ciasta stanowi czekoladowa polewa. Do polewy czekoladowej dodana jest żelatyna, dzięki czemu podczas krojenia nie rozpływa się ona i nie brudzi białej pianki. Kostka piernikowa z ptasim mleczkiem to ciasto dosyć wysokie, dlatego piernik można(...)płynnego miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika szczypta soli Ptasie mleczko: 400 ml słodkiej śmietanki 30% lub 36% 2 białe galaretki lub przezroczyste Polewa: 4 łyżki kakao 7 łyżek śmietanki 30% 2 łyżki masła 2 łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki żelatyny 1/5 szklanki wrzątku Dodatkowo: 1 słoiczek (180 g) powideł śliwkowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Danka Pichciokazję i znikają równie szybko jak się pojawią. Dzisiaj zapraszam Was na delikatny, puszysty sernik polany czekoladą. A Wy lubicie serniki? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z mascarpone i polewą czekoladową Składniki 1 kg sera (może być z wiaderka lub półtłusty 3 – krotnie zmielony) 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30 % lub 36 % ¾ szklanki drobnego cukru 6 jajek(...)mikrofali. Połamaną czekoladę wrzucamy do miseczki, stawiamy na garnku z gotującą się wodą i podgrzewamy do czasu, aż się roztopi. Rozpuszczoną czekoladą polewamy wierzch sernika. Smacznego. Artykuł Sernik z mascarpone i polewą czekoladową pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamwięc zapraszam na dużą kawę i owsiane muffiny z orzechami i jagodami goji. Warto spróbować, zaszaleć, zakochać się w zdrowszej wersji A jak Wam zabraknie kalorii polejcie gotowe smakołyki polewą czekoladową i obsypcie np. tartymi orzechami 16 muffinek mi wyszło. SKŁADNIKI: 100 g płatków owsianych 200 g jogurtu naturalnego 80 g posiekanych orzechów laskowych HELIO 30 g posiekanych orzechów włoskich(...)przesianą mąką. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 C grzanie góra plus dół. Formę na muffinki wypełniamy ciastem, pieczemy ok. 20 minut na środkowej półce piekarnika. Gotowe można polać polewą czekoladową – zaszaleć i dodać kalorii Do przepisu na muffinki z bakaliami wykorzystałam orzechy laskowe HELIO – delikatne, prażone, bez konserwantów, tłuszczów i soli, idealne do wypieków i dań w mojej
Zasmakuj KuchniDzisiaj proponuję Wam przygotowanie makowca na kruchym spodzie z mąki pełnoziarnistej, oblanego obficie polewą czekoladową. Makowiec jest bardzo soczysty, słodki i smaczny! Dodam tylko jeszcze, że bardzo prosty w wykonaniu! Smacznego! SKŁADNIKI: NA CIASTO KRUCHE: - 3 żółtka - 250 g mąki pełnoziarnistej - 100 g mąki pszennej - 50 g mąki żytniej pełnoziarnistej - 200 g margaryny PALMA firmy BIELMAR - 1 łyżka śmietany(...)soli. Wszystkie w/w składniki wymieszaj. Wyłóż na wylepioną ciastem tortownicę. Piecz 60 minut w 185 stopniach. Pod koniec pieczenia (około 10 minut) włącz termoobieg. Makowca po wystudzeniu polej polewą czekoladową! Gotowe
SMYKWKUCHNIPrzepis na Miodownik z orzechową wkładką . Czyli przepyszne ciasto na bazie placka miodowego przełożonego kremem budyniowym z grysikiem. W środku wypełnionym biszkoptem orzechowym. Całość udekorowana polewą czekoladową i orzechami włoskimi. Jest to idealne ciasto na Święta Bożego Narodzenia . Polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MIODOWNIK Z ORZECHOWĄ WKŁADKĄ SKŁADNIKI: na foremkę 24x24 cm. PLACEK MIODOWY : mąka pszenna (370 g) cukier(...)drugim blatem placka miodowego. 5. Polewa i dekoracja . Kremówkę mocno podgrzewamy. Dodajemy do niej połamaną czekoladę i zostawiamy na chwilę 2-3 minutki aby czekolada zmiękła. Po tym czasie mieszamy dobrze składniki. Gotową polewę od razu wylewamy na ciasto. Orzechami włoskimi drobno posiekanymi obficie posypujemy jeszcze ciepłą polewę czekoladową. Wstawiamy ciasto do lodówki najlepiej na cała
RITA food channelmargaryną) duży słoik powideł śliwkowych ok. 250-300g lub ewentualnie innego dżemu duża paczka biszkoptów (mogą być podłużne lub okrągłe) ok. 250-300g Dekoracja: gotowa polewa czekoladowa lub czekolada mleczna (ok. 150g) rozpuszczona w kąpieli wodnej z dodatkiem 2-3 łyżek masła Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać po jednym żółtku. Ubić pianę(...)rozsmarować drugą część powideł oraz rozłożyć drugą część biszkoptów. Na górze rozsmarować ostatnią warstwę - czyli masę z kakaem. Piec ok. godzinę w temp. 150 stopni. Po wystygnięciu ciasto posmarować polewą czekoladową. Blacha : prostokątna np. 25x35cm Przepis pochodzi z książki s. Anastazji "Wielka księga ciast s. Anastazji
Mania Wypiekaniaopakowanie budyń śmietankowy, 180 gram biszkopty, 2 szklanki zmiksowane podprażone orzechy laskowe,10 sztuk jabłek + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki cukru + 1 opakowanie kisielu cytrynowego, 1 opakowanie polewa czekoladowa, - posypka czekoladowa ile potrzeba białka o temperaturze pokojowej ubić na sztywno żółtka utrzeć z cukrami mikserem na kogel mogel dodać ser z wiaderka, budyń i dobrze utrzeć mikserem dodać pianę(...)rozłożyć z 3/4 opakowania biszkoptów - rozłożyć jabłka kisielowe i resztę biszkoptów - posypać orzechami - wyłożyć masę sernikową i piec w 200C około 40-45 minut na upieczonym serniku rozsmarować ciepłą polewę czekoladową i posypać posypką czekoladową sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię