polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:113/582)

Puszysty sernik śmietankowy 259

serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego z wiaderka 500ml śmietanki 30% 8 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru – 40g Dodatkowo: lukier lub polewa czekoladowa do polania ciasta     *** Przygotowujemy spód ciasta: miękkie masło lub margarynę ucieramy wraz z cukrem. Dodajemy jajka i miksujemy. Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie(...)pieczemy przez 1 godzinę . Ciasto dość mocno rośnie podczas pieczenia ale później trochę opada. Po upieczeniu sernik studzimy w uchylonym piekarniku *** *** Po całkowitym wystygnięciu ciasta, polewamy je lukrem lub polewą czekoladową *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Szybki piernik 153

przyprawy do piernika (2 łyżki) 1 łyżka kakao Masa krówkowa: 260 g krówek mlecznych 0,5 szklanki mleka 100 g masła Dodatkowo: 300-350 g powideł śliwkowych gotowa polewa czekoladowa Masło ucieramy z ciastem, dodajemy żółtka, ucieramy do połączenia się składników.  Kolejno dodajemy miód, wodę,  śmietanę stale ucierając.  Mąkę mieszamy z sodą, kakao, przyprawą do piernika(...)Nakładamy drugi blat, lekko dociskamy, rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni masę krówkową, dajemy trzeci blat, lekko dociskamy, smarujemy pozostałymi powidłami śliwkowymi, dajemy górny blat, lekko dociskamy.  Piernik polewamy polewą czekoladową. Smacznego

Pyszności Słodkości
Szybki piernik 162

przyprawy do piernika (2 łyżki) 1 łyżka kakao Masa krówkowa: 260 g krówek mlecznych 0,5 szklanki mleka 100 g masła Dodatkowo: 300-350 g powideł śliwkowych gotowa polewa czekoladowa Masło ucieramy z ciastem, dodajemy żółtka, ucieramy do połączenia się składników. Kolejno dodajemy miód, wodę, śmietanę stale ucierając. Mąkę mieszamy z sodą, kakao i przyprawą do piernika. Przesiewamy(...)Nakładamy drugi blat, lekko dociskamy, rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni masę krówkową, dajemy trzeci blat, lekko dociskamy, smarujemy pozostałymi powidłami śliwkowymi, dajemy górny blat, lekko dociskamy.  Piernik polewamy polewą czekoladową. Smacznego

Salonik smaków
Ciasto czekoladowe z cukinią 123

łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki esencji waniliowej Dodatkowo: ok. 100 g posiekanych orzechów włoskich gotowa polewa czekoladowa (użyłam deserowej) lub 100 g deserowej czekolady Wykonanie: Do dużej miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodajemy przesiane kakao oraz sól i cynamon(...)minut (sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Po upieczeniu ciasto odstawiamy na ok. 10 minut i dopiero wyjmujemy z formy. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Na koniec polewamy ciasto gotową polewą czekoladową lub roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego

MyCookBook.pl
Ciasto Fale Dunaju 137

mleka roślinnego 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 2 łyżeczki agaru 1/2 szklanki cukru trzcinowego Nadzienie: 3-4 jabłka Dekoracja: ulubiona gorzka czekolada lub polewa czekoladowa według tego przepisu Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Mąkę przesiewamy przez sito, podobnie jak proszek do pieczenia i sodę. Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. W większej(...)gęstego budyniu. Gotową masę wykładamy na upieczone wcześniej ciasto równomiernie rozprowadzając. Zostawiamy do przestudzenia, a później wkładamy do lodówki, żeby masa lepiej stężała. Przed podaniem posypujemy startą czekoladą lub polewamy czekoladowym ganache według tego przepisu . Podajemy z ulubioną herbatką Smacznego! P.S. Na zdjęciach ciasto z jabłkami, ale można użyć również śliwek, wiśni, czereśni. Artykuł Ciasto Fale Dunaju pochodzi z serwisu

Lamarida.pl
Sernik gotowany na herbatnikach 152

Kolejne ciasto z serii "bez pieczenia". Tym razem sernik w nieco innym wydaniu, ale równie pyszny co tradycyjny. Przekładany herbatnikami, polany polewą czekoladową, znakomity do kawki czy popołudniowej herbatki. No i oczywiście bardzo szybki do przygotowania! 1 kg sera (twaróg podwójnie zmielony - u mnie posiekany w malakserze) 4 jajka 1 szklanka mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru(...)gorącą masę. Ułożyć kolejną warstwę herbatników, wylać ponownie gorącą masę (jeśli mamy mniejszą blachę możemy zrobić 3 warstwy, przy większej wyjdzie nam 2 warstwy). Na wierzchu ułożyć herbatniki. Polać polewą czekoladową przepis -  tutaj . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Migdałowa babka majonezowa w dwóch kolorach 332

pieczenia   1 łyżka ciemnego kakao   3 czubate łyżki majonezu 2 łyżeczki esencji migdałowej - ewentualnie można zastąpić aromatem migdałowym 1 łyżka ciemnego kakao   szczypta soli   polewa czekoladowa - u mnie własnego wyrobu, przepis do znalezienia TU W dużej misce zmiksować jaja ze szczyptą soli na puszystą masę, dodając stopniowo cukier - aż do uzyskania konsystencji gęstego kogla-mogla(...)wyłączyć grzałkę, otworzyć drzwiczki na oścież i studzić tak ciasto ok. 10 min . Następnie wyjąć z piekarnika i pozostawić w blaszce do zupełnego ostygnięcia. Przy pomocy pędzelka wysmarować babkę polewą czekoladową - u mnie wyrób własny, przepis do znalezienia TU . Wypiekałam wspólnie z: Izioni pyszne smaki Moje domowe kucharzenie Jej Kuchnia  Różowa kuchnia Lidia Wesołowska Iwona Bajek  c.d.n

Grunt to przepis!
Sernik z rodzynkami i czekoladą 131

Zwarty i "ciężki" (chociaż bardziej pasowałoby słowo mięsisty) sernik z rodzynkami. Otoczony grubą warstwą polewy czekoladowej i skrywający miękkie i napęczniałe rodzynki. Składniki: 700g sera śmietankowego 3/4 szklanki cukru pudru 200g jogurtu naturalnego 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 75g rodzynek ( użyłam od Helio ) 200ml wrzątku 200g śmietany 36% 100g czekolady gorzkiej Rodzynki zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 30 minut. Napęczniałe(...)następnie przez 75 minut w temperaturze 120*C. Sernik studzimy w piekarniku. Kremówkę zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i dodajemy pokruszoną gorzką czekoladę. Intensywnie mieszamy do uzyskania gładkiej polewy czekoladowej. Ostudzony sernik oblewamy z każdej strony czekoladą

Gotowanie i blogowanie
Eklerki z masą kawową 86

kawowa 200 ml mleka  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 ml whisky 3 żółtka 30 g mąki pszennej 90 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 10 g masła polewa czekoladowa 100 g czekolady deserowej 2 łyżki masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej  Przygotowanie:  ciasto wodę, mleko i masło zagotuj. Przesiane obie mąki dodaj ze szczyptą soli do gotującego(...)dodajemy masło aby masa stała się jeszcze bardziej kremowa. Odstawiamy garnek do wystygnięcia. polewa W kąpieli wodnej łączymy ze sobą wszystkie składniki, mieszając aż powstanie jednolita polewa. Na dolnej części eklerków za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krem, układamy górną warstwę eklera i polewamy polewą czekoladową.  Eklery umieszczamy w lodówce :)  Smacznego

Niezły Młynek
Sernik gotowany na biszkopcie 164

łyżki kakao Sernik gotowany: 1 kg zmielonego sera 35 dag cukru pudru 3 żółtka 15 dag margaryny 0,5 szklanki mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: jagody polewa czekoladowa wiórki kokosowe Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę z żółtek(...)przykrywamy połową gorącej masy serowej. Na nią kładziemy drugi biszkopt i pozostałą porcję masy serowej. Jeśli mamy trzeci biszkopt to go kładziemy na wierzch lub tylko smarujemy dowolna polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce. Smacznego

Pyszności Słodkości
Eklerki z masą kawową 132

kawowa 200 ml mleka  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 ml whisky 3 żółtka 30 g mąki pszennej 90 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 10 g masła polewa czekoladowa 100 g czekolady deserowej 2 łyżki masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej  Przygotowanie:  ciasto wodę, mleko i masło zagotuj. Przesiane obie mąki dodaj ze szczyptą soli do gotującego(...)kąpieli wodnej łączymy ze sobą wszystkie składniki, mieszając aż powstanie jednolita polewa. Na dolnej części eklerków za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krem, układamy górną warstwę eklera i polewamy polewą czekoladową.  Eklery umieszczamy w lodówce :)  Smacznego

Niezły Młynek
Sernik gotowany na makowo-kokosowo-kakaowym biszkopcie 161

łyżki kakao Sernik gotowany: 1 kg zmielonego sera 35 dag cukru pudru 3 żółtka 15 dag margaryny 0,5 szklanki mleka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: jagody polewa czekoladowa wiórki kokosowe Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę z żółtek(...)przykrywamy połową gorącej masy serowej. Na nią kładziemy drugi biszkopt i pozostałą porcję masy serowej. Jeśli mamy trzeci biszkopt to go kładziemy na wierzch lub tylko smarujemy dowolna polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce. Smacznego

Salonik smaków
WIELKANOCNA BABA 128

masła 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml kawy 2 kopiaste łyżeczki kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej szczypta soli tłuszcz do smarowania formy 1 torebka polewy czekoladowej Sposób przygotowania: Do garnka wsypać 5 dkg cukru i stopić go na jasny karmel. Następnie dolać mleko i wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z 25 dkg cukru. Do masy maślanej(...)ciasto jasne). Babkę piec około 60 minut w temperaturze 175 stopni. Po lekkim przestudzeniu, babkę wyjąć z formy i zostawić do całkowitego wystygnięcia na kratce kuchennej. A następnie oblać polewą czekoladową i ewentualnie dodatkowo przystroić. SMACZNEGO

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto czekoladowe z dynią 294

masła 400 g puree z dyni 250 g jogurtu naturalnego 250 g mąki pszennej tortowej 40 g kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 200 g śmietany 30% 2 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżeczki żelatyny WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Spód(...)śmietankę, dodać cukier trzcinowy i połamaną czekoladę. Mieszając zagotować masę, wyłączyć palnik, po czym dodać żelatynę i dobrze wymieszać, żeby się rozpuściła. Zostawić do ostudzenia. Ostudzone ciasto polać gęstniejącą polewą czekoladową i wstawić na godzinę do lodówki. Ciasto podawać w temperaturze pokojowej

Passions hobbies life
Pomarańczowy puszek 168

łyżki soku z pomarańczy 400 ml musu lub dżemu pomarańczowego Poncz: 3/4 szklanki wody 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki rumu lub wódki Polewa czekoladowa do dekoracji złoty krokant Sposób przygotowania 1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec wsypujemy cukier i miksujemy aż masa stanie(...)krem. 3. Składniki ponczu łączymy ze sobą 4. Przełożenie: Pierwszy płat biszkopta nasączamy ponczem smarujemy musem pomarańczowym oraz połową kremu przykrywamy biszkoptem i czynność powtarzamy, przykrywamy znów biszkoptem polewamy polewą czekoladową i dekorujemy.  Zostawiamy ciasto na całą noc w lodówce aby stężało

Wanilia i Kardamon