polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:110/582)

Tort makowy z pomarańczami 151

świąteczny tort makowy z bitą śmietaną, pomarańczami i polewą czekoladową - po raz pierwszy zobaczyłam i spróbowałam w Costa Coffee. Zaraz po tym postanowiłam, że muszę zrobić taki sam w domu :) Jednak przeglądając przepisy świąteczne zobaczyłam, że nie byłam pierwsza w tym postanowieniu. Zdecydowałam się więc, skorzystać z przepisu na stronie kwestiasmaku.com - i była to bardzo słuszna decyzja :) Torcik wyszedł(...)następnie pomarańcze  (fot.3)  i znów 1/3 kremu. Położyć drugi blat makowy, nasączyć pozostałym ponczem. Wierzch i boki pokryć kremem. Wyrównać  (fot.4) .   Wstawić do lodówki. Polać polewą czekoladową (roztopić połamaną na kosteczki czekoladę razem z olejem i masłem). Udekorować gwiazdkami z czekolady i świeżą pomarańczą. Przechowywać w lodówce. Źródło: kwestiasmaku.com   drukuj przepis

Świat Ciasta
Sernik z bananami i kokosem 199

opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 5 białek 3/4 szklanki cukru 4 łyżki wiórków kokosowych rodzynki 100 g czekolady mlecznej lub deserowej(wg upodobań), lub polewa czekoladowa             Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 2 części. Połowę ciasta rozwałkować, wykleić blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą część ciasta(...)podpieczonej masy serowej. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce pozostałą część ciasta, Piec jeszcze 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika gorące ciasto posypać startą czekoladą lub wystudzić i oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl
Trufle korzenne z powidłami 144

nieskromnie są pyszne! Z korzennych ciasteczek, domowych powideł śliwkowych, przepis prosty a smak obłędny! Możemy zrezygnować z obtoczenia w herbacie matcha która daje lekko gorzki posmak i oblać część polewą czekoladową i a potem obtoczyć w wiórkach. Mnie smakują obie wersje. Składniki: 25 dag  korzennych herbatników ¼ szklanki mleka ¼ szklanki cukru ¼ kostki masła 2 łyżki ciemnego kakao 2 czubate łyżki(...)masę , formujemy w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na tacy, wkładamy na 30 minut do lodówki aby stężały.  Następnie część obtaczamy w sproszkowanej herbacie matcha lub w polewie czekoladowej i wiórkach a część w kakao.  Chłodzimy w lodówce. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Naleśniki czekoladowe 147

Ciasto na naleśniki 1,5szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jaja 1 szczypta soli 5 łyżek posiekanej czekolady Dodatki polewa czekoladowa bita śmietana świeże owoce (np. truskawka, malina, banan, kiwi, jagody) Naleśniki czekoladowe Wykonanie Do wyrobienia ciasta na nasze naleśniki przygotuj wysokie naczynie. Dodajemy kolejno mleko, jaja, mąkę, całość mieszamy ręcznie trzepaczką lub za pomocą miksera. Dokładne wyrobienie ciasta(...)smażymy pozostałe naleśniki i układamy je jeden na drugim aby nie wystygły. Na każdy naleśnik nakładamy bitą śmietanę dodajemy pokrojone owoce i składamy w trójkąciki. Przygotowane wspaniałe naleśniki oblewamy polewą czekoladową i delektujemy się ich wybornym smakiem. Łączny czas Czas pieczenia Czas przygotowania Liczba porcji

Naleśniki
Piernik przekładany dżemem i kremem budyniowym 187

łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru z wanilią 2 łyżki cukru 2 żółtka  150 g masła 1 łyżka ekstraktu z wanilii ponadto: słoik dżemu z czarnej porzeczki polewa czekoladowa Margarynę,jaja i cukier utrzeć puszystą masę. Zmieszać ze sobą mąkę,sodę,kakao i przyprawę do piernika. Do utartej masy wsypać mąkę z dodatkami i mieszając wlewać mleko(...)trakcie ucierania ekstrakt waniliowy.      Na jeden placek nałożyć dżem i rozsmarować po całości,przykryć drugim plackiem. Następnie rozsmarować warstwę kremu i przykryć trzecim plackiem. Polewę czekoladową roztopić i udekorować górę piernika. Gotowy piernik wstawić do lodówki na kilka godzin po czym wyjąć i pokroić w kostkę

Kolorowa kuchnia Elki
Piernik z guinnessem 135

tradycyjny piernik już za późno, a ten przepis wydał mi się całkiem prosty. Ciasto robi się szybko, pięknie pachnie, jest miękkie i bardzo smaczne. Dodatkowo polałam je polewą czekoladową. Polecam... Foremka o wymiarach: 25cm x 32cm Potrzebujemy: 150g masła 300g golden syropu 200g cukru trzcinowego muscovado 250ml piwa Guinness 2 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/4 łyżeczki(...)Dodajemy mieszankę do masy piernikowej i ucieramy wszystko na gładkie ciasto. Przelewamy całość do przygotowanej formy i pieczemy przez 45 min. ( do suchego patyczka). Ostawiamy do ostygnięcia, można polać polewą czekoladową. Przepis pochodzi z książki Nigella Lawson "Kuchnia,przepisy z serca domu" Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Grzybki 234

mąki 1½ margaryny 2 szklanki cukru pudru 2 jajka 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany ponadto 3 jajka 50g  maku 6 łyżki cukru pudru polewa czekoladowa Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą, dobrze wygniatając, następnie urywamy ciasto i robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, w którym robimy dziurkę i kładziemy dziurką do blaszki wyłożonej(...)łączymy w miejscu gdzie robiliśmy dziurkę. Odkładamy do wystygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem pudrem. W białku maczamy korzonek a następnie w maku. Zostawiamy do wyschnięcia. Polewę czekoladową rozpuszczamy i maczamy kapelusiki naszych grzybków, zostawiamy do wyschnięcia. Smacznego

kgwjanczewo
Keto tort Bounty (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 55

tartar) Krem 1 szt. mleko kokosowe w puszce (gęste lub coconut cream) 30 kropli kropelki smakowe (o smaku kokosa) 35 g keto słodzidło 1 łyżeczka żelatyna ((płaska)) Polewa czekoladowa 40 g czekolada gorzka ((min. 85% kakao) lub niskowęglowodanowa) 50 ml gęste mleko kokosowe Dodatkowo 25 ml wódka kokosowa ((opcjonalnie)) 25 g chipsy kokosowe Ciasto Zblendować wszystkie składniki poza wiórkami(...)zmiksować do połączenia. Pierwszy blat nasączyć wódką kokosową, wyłożyć połowę kremu, powtórzyć z drugim blatem. Odrobiną kremu obłożyć także boki tortu, a następnie obtoczyć w chipsach kokosowych. Polewa czekoladowa Czekoladę rozpuścić razem z mlekiem kokosowym na małym ogniu. Lekko ostudzić i wyłożyć na wierzch tortu. Posypać chipsami kokosowymi. Wstawić do lodówki na min. 2 h (najlepiej na całą

Modern Cave Girl
Piernik przedświąteczny 90

oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: 3 szklanki  przecieru owocowego (jabłkowo-czeremchowy u mnie) około 5 łyżeczek żelatyny (w zależności od wilgotności przecieru) do dekoracji: polewa  czekoladowa deserowa  wiórki kokosowe   Jaja zmiksuj z cukrem i miodem dodając pod koniec mus owocowy i olej. Przesiej mąkę do miski. Dodaj kakao, przyprawy korzenne oraz sodę(...)przekrój     na 2 blaty.  Przełóż ciasto t ężejącą masą owocową. Dociśnij ciasto  by masa skleiła blaty. Odstaw do schłodzenia. Na końcu polej ciasto dowolną polewą czekoladową i posyp kokosem. Ciasto świąteczne  wymaga niewątpliwie  lepszej dekoracji. Inspiracji możecie znaleźć na moim blogu w zakładce ciasta

Gotuj Sam!
Ciasteczka kruche z maszynki na maśle. 99

szklanki mąki tortowej 1 i 1/4 szklanki cukru pudru 5 szt. budyni waniliowych ( po 40 g ) bez cukru 50 dkg masła 200 ml świeżego mleka cukier puder lub polewa czekoladowa do dekoracji Sposób wykonania :   Mąkę , cukier puder i budynie przesiewamy przez sitko na stolnicę lub do dużej miski, całość mieszamy. Dodajemy miękkie masło pokrojone na mniejsze kawałki, zagniatamy(...)wyłożonych papierem do pieczenia ciast w niedużych odstępach. Pieczemy w temperaturze 180 C przez około 25 minut na jasnozłoty kolor. Po wystudzeniu możemy udekorować cukrem pudrem lub pokropić paskami polewy czekoladowej. Gotowe, ciasteczka wyśmienicie smakują z kawą lub herbatą.    C iasto na ciasteczka nie lepi się , doskonale nadaje się do formowania, dlatego, jeśli nie mamy maszynki do wyciskania

Przepisy i porady kulinarne
Afrodyta 2286

truskawek świeżych lub mrożonych, 2 opakowania galaretki truskawkowej, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 1 kostka masła, 5 łyżek cukru pudru, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo: polewa czekoladowa, 1/2 tabliczki białej czekolady. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywną pianę. Naprzemiennie dodaję cukier oraz żółtka. Nadal ubijając stopniowo dodaję olej, mąkę, kakao, cynamon oraz proszek(...)mleku gotuję budyń. Masło ucieram z cukrem pudrem. Dodaję po łyżce zimnego budyniu. Wlewam spirytus i ucieram. Masę wykładam na biszkopt jasny. Przykrywam biszkoptem ciemnym. 5. Wierzch ciasta polewam polewą czekoladową i ozdabiam rozpuszczoną na kąpieli wodnej białą czekoladą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Biszkopt z jabłkami i masą śmietanowo-budyniową 110

opakowanie galaretki pomarańczowej bądź cytrynowej 600 g śmietany 36% + fix do śmietany 2 opakowania 1 budyń waniliowy+mleko do przygotowania budyniu (zalecenia na opakowaniu) dowolne ciasteczka owsiane np. Polewa czekoladowa gorzka-można kupić gotową lub zrobić samemu tarte orzechy włoskie Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę i miksując dodawaj po łyżce wody, a następnie po kolei(...)ubijając dodać zimny budyń. Zmiksować na gładką masę. Do blachy włożyć cienki biszkopt, posmarować masą budyniową. Przycisnąć drugim biszkoptem, wyłożyć na niego jabłka. Posypać zmiksowanymi ciastkami i np.polać polewą czekoladową i posypać orzechami włoskimi. Włożyć do lodówki. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto Góralki 439

wafelki Góralki, postanowiłam przygotować ciasto z ich dodatkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Góralki tak naprawdę zostało wymyślone przeze mnie. Wafelki te połączyłam z delikatną masą śmietankową, puszystym biszkoptem oraz polewą czekoladową. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie. Ciasto Góralki jest dość wysokim ciastem, więc śmiało może zastąpić nawet tort. Przepis na ciasto Góralki wbrew pozorom wcale nie jest skomplikowany. Całe ciasto robi(...)połączenia składników. POLEWA Śmietankę kremówkę łączymy z czekoladą w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto Góralki – Wykonanie Pierwszy blat biszkopta nasączamy przygotowanym ponczem. Następnie wykładamy na niego połowę przygotowanej masy. Na masę kładziemy wkładkę góralki. Na niej rozprowadzamy pozostałą masę śmietankową. Całość przykrywamy drugim blatem biszkopta, a na nim rozprowadzamy przygotowaną polewę czekoladową. Ciasto wstawiamy do lodówki

Przepiski.pl
Ciasto "Waniliowiec" wg s. Anastazji 221

litra mleka 0,5 szklanki cukru  kopiata łyżka cukru waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250g masła paczka dużych biszkoptów (okrągłych) Dekoracja: gotowa polewa czekoladowa lub ok. 150g czekolady (u mnie mleczna z gorzką pół na pół) rozpuszczona w kąpieli wodnej wraz z 4 łyżkami masła dekoracje cukrowe (opcjonalnie) Wykonanie ciasta: Masło utrzeć z cukrem(...)niego wystudzony budyń.  Przełożenie ciasta (od dołu):  1. Połowa ciasta 2. połowa masy budyniowej 3. biszkopty 4. połowa masy budyniowej 5. druga połowa ciasta 6. polewa czekoladowa + dekoracja Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce.    Blacha: prostokątna, ok. 25x35cm Przepis pochodzi z książki "Wielka księga ciast s. Anastazji

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania