Mazurek na kruchym cieście z masą kawową z serka mascarpone oraz mleka zagęszczonego. Jest to idealna propozycja dla osób, które nie przepadają za słodkimi ciastami. Obecność kawy rozpuszczalnej w masie sprawia, że ciasto jest raczej wytrawne niż słodkie. Dla kawoszy mazurek ten to prawdziwy rarytas. A że u mnie w domu większość to miłośnicy kawy, ciasto zniknęło w tempie ekspresowym, zanim się obejrzałam. Nawet nie zdążyłam zrobić mu porządnych zdjęć. W sobotę robię powtórkę, mam nadzieję, że uda mi się cykną... czytaj dalej...
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.