polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:143/582)

IDEALNA POLEWA CZEKOLADOWA DO CIAST 125

Najlepsza i najprostsza polewa czekoladowa do ciast. Wystarczą tylko 4 składniki. Polewa idealnie pokrywa ciasto, bardzo dobrze się kroi, jest mocno kakaowa. Prosta w wykonaniu, gotowa dosłownie w 5 minut :) Składniki: * 100 g masła * 100 g cukru pudru * 2-3 łyżki kakao * 3-4 łyżki mleka Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w rondelku. Postawić na płytę grzewczą, podgrzać

Zrób to smacznie
Beza Pavlova 153

tarta czekolada lub wiórki kokosowe?!:) W każdym razie jest słodko i miło! Dla zakochanych w bezie jak ja polecam sprawdzone przepisy na czekoladowy tort bezowy oraz mini bezy z polewą czekoladową Beza Pavlova Beza Pavlova ze śmietanką i owocami SKŁADNIKI: 7 białek jajek, u mnie rozm. L (temp. pokojowa, jajka powinny być jak najbardziej świeże) szklanka drobnego cukru płaska łyżka

Zasmakuj Kuchni
Torty - lepsze i gorsze czasy ;) 180

Niżej ciacho a'la torcik mleczna kanapka dla mamy!  To miałbyć czekoladowy tort z wiśniami dla koleżanki. Był mocno czekoladowy, tylko wtedy jeszcze nie widziała że polewa czekoladowa, nie może być z samej czekolady bo jak zastygnie to ani rusz ;))))) Ninjago dla syna koleżanki, był znacznie bardziej czerwony niż na zdjęciu ;) Jeszcze trochę innych tortów przewinęło się

Życie zaczyna się w kuchni
Wielkanocne babeczki do koszyczka z rodzynkami i gałką muszkatułową 169

formy.  Oczywiście dekoracja babeczek to sprawa indywidualna. Z dekoracją czy też bez i tak są pyszne! Jeśli jednak zdecydujesz się na polewę to polecam Ci ten przepis na czekoladową polewę , którą możesz zabarwić dowolnym barwnikiem spożywczym. Przepisów na babki jest wiele, każdy ma swoje ulubione. Co roku na Święta Wielkanocne, a raczej przed, staram się wypróbować przynajmniej jeden nowy

Rusty Fork
Szybki piernik czekoladowy – bez miksera 223

Szybki piernik czekoladowy bez miksera , przekładany powidłami śliwkowymi, oblany polewą czekoladową. Udekorowany orzechami włoskimi i żurawiną. Idealne ciasto dla spóźnialskich i zabieganych. Szybkie i proste w przygotowaniu. Polecam na Wigilię i Święta Bożego Narodzenia. The post Szybki piernik czekoladowy – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Szybki piernik czekoladowy – bez miksera 209

Szybki piernik czekoladowy bez miksera , przekładany powidłami śliwkowymi, oblany polewą czekoladową. Udekorowany orzechami włoskimi i żurawiną. Idealne ciasto dla spóźnialskich i zabieganych. Szybkie i proste w przygotowaniu. Polecam na Wigilię i Święta Bożego Narodzenia. The post Szybki piernik czekoladowy – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Tort truskawkowy 221

przygotować dekorację z truskawek z czekolady i polewę. Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Czekoladę rozpuszczamy na małym ogniu (nie wolno jej przegrzać). Dla nieco rzadszej konsystencji do polewy czekoladowej można dodać 1 łyżeczkę oleju kokosowego. Polewę przelewamy do niedużego naczynia, maczamy truskawki i odkładamy na papier do pieczenia. Białą czekoladę na polewę kroimy na małe kawałki, zagotowujemy

Ciastkozercy
MUFFINY KAKAOWE PEŁNOZIARNISTE Z KONFITURĄ Z CZARNEJ PORZECZKI 173

skład wchodzi na pozór ciężka mąka pełnoziarnista, to babeczki wychodzą puszyste i wilgotne w środku. Do tego są mocno kakaowe i nie za słodkie dzięki konfiturze porzeczkowej.  Polewa czekoladowa owszem czyni je słodszymi ( można pominąć polewę) a wisienka na torcie jaką jest malina, dodatkowo uzupełnia wszystkie smaki. Cóż więcej chcieć od muffinek? Mi nic więcej do szczęścia

Calzonella.com
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej. 154

jaiś czas sprawdzamy aby się nam nie przypalił spód. Jeśli wierzch zarumieni się za szybko  wtedy zmniejszamy temperaturę piekarnika. Ciasto studzimy najlepiej całą noc, następnie polewamy polewą czekoladową i dekorujemy cukrowymi cukierkami. Wszystkie składniki polewy rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu. Czekamy aż lekko przestygnie i polewamy ciasto. Ja pokroiłam ciasto kiedy polewa była jeszcze płynna jednak

Radość kipiąca uśmiechem.
Miękkie, nadziewane pierniczki w czekoladzie 271

trzeba czekać, żeby były mięciutkie. Ten przepis właśnie taki jest. Pierniczki po upieczeniu są przepyszne, miękkie i aromatyczne. Dodatkowo wzbogaca je słodko-kwaśne nadzienie z powideł i delikatna polewa czekoladowa. Oczywiście można je pokryć również inną polewą, np. lukrem - i tak będą smakowite :) W stosunku do oryginalnego przepisu zmieniłam jedynie sposób nadziewania i wycinania pierniczków. Tak mi było łatwiej

Świat Ciasta
Ciasteczka imbirowo-cytrynowe 201

Gorące zdejmuję z blachy i układam na talerzu, gdyż jak wystygnął mogą się rozkruszyć w palcach. Część ciasteczek zanurzałam w gorącej polewie czekoladowej, a część pozostawiłam białą. Składniki na polewę wrzucam do garnuszka i podgrzewam  mieszając. W gorącej polewie zanurzam ciasteczka do połowy i odstawiam by czekolada stężała

Ciasteczkowy Potwór
Tarte ciasto z kokosem 241

wyjęciu ponakłuwać całość patyczkiem do pieczenia (fot.4) , tak aby później nasza polewa czekoladowa mogła wniknąć w całe ciasto. Przygotować polewę. Rozpuścić w rondelku 200 g margaryny. Wsypać szklankę cukru, 4 łyżki wody, cukier waniliowy i 3 łyżki kakao. Intensywnie mieszać aż do momentu kiedy polewa zacznie gęstnieć. Zdjąć z ognia i odstawić do przestudzenia. Kiedy polewa zacznie

Świat Ciasta
Ciasto Łukasza. 4475

pieczenia układamy pierwszy wafel i smarujemy masą serową przykrywamy następnym waflem, postępujemy także z wszystkimi pozostałymi waflami. Studzimy w lodówce przez ok. 6 godzin.   Ostudzone ciasto dekorujemy polewą czekoladową ( ja nie miałem składników do przygotowania polewy, dlatego po prostu posypałem ciasto kakao i cukrem pudrem) Smacznego

Kuchnia Łukasza
Mazurek kajmakowo – czekoladowy na kokosowym spodzie 169

400g mąki pszennej pół szklanki cukru 200g zimnego masła 1 łyżka śmietany 1 jajko 4 łyżki wiórków kokosowych szczypta soli gotowa masa kajmakowa 200g ciemnej czekolady 100g masła do polewy czekoladowej powidła np. czarna porzeczka, śliwka Przepis: Do miski przesiać mąkę, dodać zimne posiekane masło, cukier, śmietanę, sól i wiórki kokosowe.Zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i włożyć(...)podgrzać w mikrofali, aż do uzyskania płynnej konsystencji, wyłożyć na wystudzony spód i pozostawić do ostygnięcia, Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej, gotową polewą pokryć ciasto, Mazurka udekorować bakaliami. Artykuł Mazurek kajmakowo – czekoladowy na kokosowym spodzie pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Piernik z czekoladą w białej polewie 149

zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika i odstawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy z cukrem trzcinowym i cukrem z wanilią na puszystą, jasną masę. Do masy jajecznej wlewamy przestudzoną masę czekoladową, mieszamy. Do powstałej masy przesiewamy obie mąki połączone z proszkiem i sodą. Mieszamy. Na końcu dodajemy powidła i mieszamy całość do połączenia składników. Ciasto przelewamy do nasmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą(...)Pieczemy około 40-45 minut w 180 stopniach (lub w 160 z termoobiegiem). Przed wyjęciem  z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Piernik odstawiamy do wystudzenia. Biała polewa: w rondelku zagotowujemy kremówkę. Zdejmujemy z palnika. Do gorącej śmietanki dodajemy pokruszoną czekoladę,  mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy masło i mieszamy do połączenia składników. Polewą oblewamy wystudzony piernik

Smak mojej kuchni
KOSTKA ORZECHOWO-WIŚNIOWA BEZ PIECZENIA – ciasto w 10 minut! 419

masło orzechowe – 300 g * krem czekoladowy typu nutella – 300 g * dżem wiśniowy – ok. 200 g ( słoik ) * mleko – 4 łyżki * cukier puder – 4 łyżki * kakao – 3 łyżki * masło – 100 g + wiśnie ( mogą być mrożone ) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Składniki powinny postać wcześniej w ciepłym miejscu! POLEWA: Gotujemy mleko z cukrem pudrem. Dodajemy masło, mieszamy, zdejmujemy(...)pieczenia, układamy warstwę krakersów, smarujemy kremem czekoladowym. Przykrywamy kolejną warstwą krakersów, smarujemy masłem orzechowym. Przykrywamy kolejną warstw krakersów, smarujemy dżemem wiśniowym. Dociskamy. Przykrywamy ostatnią warstwą krakersów i dokładnie smarujemy polewą czekoladową z wiśniami. Odstawiamy do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko
Piernik z powidłami i czekoladą 95

mąką pszenna. Krem czekoladowy: 100 g czekolady mlecznej 3-4  łyżki mleka 2 łyżki mielonych orzechów  25 g masła Dodatkowo:  powidła ze śliwek włoskie orzechy Polewa czekoladowa 50 g masła 45 g cukru pudru 3 łyżki  mleka 2 czubate łyżki kakao orzechy Wykonanie: W garnuszku umieszczamy cukier, miód i masło. Na wolnym ogniu, uważając(...)pieczenia i lnianą ściereczkę, przenosimy w chłodne miejsce. Po czterech dniach piernik rozwijamy i przekładamy: jedną warstwę powidłami, a drugą kremem czekoladowym.  Przenosimy w chłodne miejsce i obciążamy. Dzień przed Wigilią szykujemy polewę. W garnuszku o grubym dnie umieszczamy masło i mleko, podgrzewamy je na małym ogniu. Gdy masło się roztopi dodajemy kakao i cukier puder. Wszystko mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
Torcik Czekoladowy Z Dżemem I Kremem Mascarpone 132

jeszcze nigdy nie piekłam, ale w końcu i jego też upiekę ;) Ciasto jest w punkt słodkie, a słodycz jego przełamana jest kwaskowatym dżemem. Ja dorzuciłam jeszcze bardzo słodkie cukierki czekoladowe które nam nie smakowały i nie wiadomo było co z nimi tak naprawdę zrobić. Nadały one ciastu większej wilgotności i lekkiego wyglądu Brownie. Oczywiście można cukierki pominąć i ciasto też(...)wykładamy na drugi blat, możemy jeszcze posmarować ostatni blat dżemem cienko i dopiero przykryć ciasto. Polewa 7. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy ciasto i posypujemy po wierzchu orzechami lub wiórkami kokosowymi. Smacznego

Gotowanie...to proste !
CZEKOLADOWA PANNA COTTA 118

cukru 30 g cukru z wanilią 2 łyżki żelatyny + 3 łyżki zimnej wody 1 łyżka kakao 100 g czekolady gorzkiej ze skórką pomarańczy 70% do dekoracji: owoce, polewa czekoladowa, kandyzowana skórka z pomarańczy PRZYGOTOWANIE: Żelatynę wsypuję do szklanki, zalewam zimną wodą, odstawiam na bok do napęcznienia. Czekoladę drobno siekam ostrym nożem. W garnuszku podgrzewam śmietankę wraz z mlekiem(...)żelatynę. Mieszam do rozpuszczenia. Wlewam do pucharków, ozdobnych kieliszków, szklanek czy filiżanek, studzę. Zimne wkładam do lodówki, by stężały. Deser podaję udekorowany dowolnym musem owocowym i/lub owocami, kroplami polewy roztopionej czekolady. Smacznego

Zasmakuj Kuchni