polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:147/582)

Sernik bardzo czekoladowy 108

śmietanką kremówką i gorzką czekoladą, na kakowym spodzie herbatnikowym oraz polewą z mlecznej czekolady na wierzchu. Wychodzi naprawdę genialny - prawdziwa rozpusta dla czekoladoholików! Bardzo kremowy i bardzo czekoladowy, ale nieprzesłodzony. Słodycz polewy z mlecznej czekolady równoważy smak gorzkiej czekolady w masie serowej. Taki serniczek jest w stanie poprawić zły humor i każdą chandrę - na mnie to działa! Składa się(...)serka mascarpone 2 jajka  1/2 szklanki cukru 200 g gorzkiej czekolady  200 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Polewa: 100 g mlecznej czekolady 2 łyżeczki oleju rzepakowego  dekoracja: rurki, oreo, mini biszkopty, posypka czekoladowa Wykonanie: Spód: Herbatniki kruszymy na miałko i dodajemy kakao oraz roztopione masło. Wszystko razem dokładnie mieszamy i powstałym "mokrym piaskiem" wylepiamy

Kuchnia MagdaLeny
Sernik bardzo czekoladowy 108

śmietanką kremówką i gorzką czekoladą, na kakowym spodzie herbatnikowym oraz polewą z mlecznej czekolady na wierzchu. Wychodzi naprawdę genialny - prawdziwa rozpusta dla czekoladoholików! Bardzo kremowy i bardzo czekoladowy, ale nieprzesłodzony. Słodycz polewy z mlecznej czekolady równoważy smak gorzkiej czekolady w masie serowej. Taki serniczek jest w stanie poprawić zły humor i każdą chandrę - na mnie to działa! Składa się(...)serka mascarpone 2 jajka  1/2 szklanki cukru 200 g gorzkiej czekolady  200 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Polewa: 100 g mlecznej czekolady 2 łyżeczki oleju rzepakowego  dekoracja: rurki, oreo, mini biszkopty, posypka czekoladowa Wykonanie: Spód: Herbatniki kruszymy na miałko i dodajemy kakao oraz roztopione masło. Wszystko razem dokładnie mieszamy i powstałym "mokrym piaskiem" wylepiamy

Kuchnia MagdaLeny
GANACHE 145

Krem czekoladowy ganache udekoruje i podkreśli smak naszych domowych wypieków. To także idealny dodatek do gofrów, naleśników, racuchów. Ganache jest banalnie prosty w przygotowaniu – to

Zasmakuj Kuchni
Fit tort Snickers 123

pewno użyje jej mniej, albo zrobię torcik w nieco więcej formie, żeby krem równomiernie się rozłożył .  Góra karmelowo-czekoladowo-orzechowa super chrupie i przypomina popularny batonik. Do polewy czekoladowej koniecznie dodajcie nieco oleju kokosowego lub śmietankę kokosową, ja niestety tego nie zrobiłam i czekolada bardzo kruszyła się przy krojeniu. Tort naprawdę jest przepyszny, świetnie sprawdza się jak mamy ochotę

Healthy food explorer
Piernik z bakaliami przekładany powidłem 201

pozostałe składniki rozdrabniam blenderem, powidło odstawiam do wystudzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Końcowe przygotowanie piernika: Zimny piernik przekrawam wzdłuż na 3 części i przekładam zimnym powidłem. Tak przygotowany piernik udekoruję polewą czekoladową i posypię płatkami migdałowymi. Link do przepisu z polewą: https://www.youtube.com/watch?v=XgiN0RfefQY https://www.youtube.com/watch?v=4kkfzrWkxEw Po udekorowaniu, piernik odstawiam w chłodne miejsce do zastygnięcia polewy. Piernik przekładany z bakaliami

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto knoppers 515

wielbicielami popularnych Knoppersów, ten przepis jest zdecydowanie dla Was! Wafle przekładane masą mleczną (z mleka w proszku) i masą czekoladową z dodatkiem orzechów laskowych, których zwieńczeniem jest pyszna polewa czekoladowa. Pychotka! Artykuł Ciasto knoppers pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

kurkanielotka.pl
SERNIK ZEBRA (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 229

umieszczenie formy w wodzie by uniknąć zbyt dużego wyrośnięcia ciasta a później jego opadnięcia po wyłączeniu piekarnika. Sernik zebra po wystudzeniu można posypać słodzikiem w formie pudru lub przygotować polewę czekoladową. Wystarczy rozpuścić dobrej jakości gorzką czekoladę lub przygotować polewę z oleju kokosowego, masła i kakao. Smacznego! — BTW całości: 2000 g, 4491 kcal

Ola la LCHF
Puszysty sernik na pełnoziarnistym kakaowym spodzie (bez cukru) 193

Zamiast okrągłej blaszki możemy użyć dużej prostokątnej, jednak sernik będzie wtedy niski. Najlepiej smakuje na drugi dzień.  Do dekoracji możemy użyć np. polewy czekoladowej (gorzka czekolada min. 70%, odrobina masła, mleko, kakao) - polewamy lekko przestudzoną na sernik. Dodatkowo możemy udekorować go prażonymi migdałami (lekko podprażone na patelni mają niesamowity smak). Jak miksować masę i nie zabrudzić całej kuchni? Dowiecie

Czarnawisienka
Zebra. 188

się już upiekło. Wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy w foremce na około 15 minut. Po tym czasie ciasto możemy ostrożnie wyjąć z formy, a gdy przestygnie dowolnie udekorować. Polewa czekoladowa: 60 g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła      Składniki polewy przekładamy do miseczki i topimy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce (wkładamy na 40 sekund

Rozpustne gotowanie
Kostka chałwowo czekoladowa 228

miksujemy do połączenia. Złożenie ciasta: biszkopt kroimy na pół, nasączamy herbatą, wykładamy krem chałwowym, układamy bezy, a na nie kremem czekoladowy i drugą część biszkoptu. Można polać po wierzchu polewą czekoladową. Gotowe ciasto chłodzimy 2-3 godz w lodówce by masa stężała. Smacznego

Cynamonowe szczęście
ŚWIĄTECZNE SERNIKI 366

sera - z kaszy jaglanej lub tofu, pieczone oraz na zimno w formie deseru. 1) SERNIK Z PIERNIKAMI Sernik dwu-smakowy, czekoladowo-waniliowy z piernikami, na herbatnikowym spodzie i z polewą czekoladową. Czytaj więcej >> 2) ŚWIĄTECZNY CYNAMONEK Z POMARAŃCZAMI Cynamonek to ciekawa wersja świątecznego sernika - z cynamonek i galaretką z pomarańczy, na kruchym , kakaowym spodzie. Czytaj więcej

Kuchnia MagdaLeny
Cygańskie ścieżki 245

tulipana. Oba są łatwe w przygotowaniu, więc nie obawiajcie się, wygląd ciasta jest może skomplikowany, ale uwierzcie mi, zrobicie go bardzo szybciutko. Następnym razem pokuszę się jeszcze o polewę czekoladową. Tym razem tego nie zrobiłam, efekt wizualny bez polewy jest o niebo lepszy, z polewą efekt smakowy gwarantowany :) Składniki: ciasto: 9 białek 4 żółtka 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie

na moim stole...
Babka jogurtowa 183

proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Ciasto przekładamy do silikonowej formy na babkę. Pieczemy 45 minut w 200 stopniach C. Robimy polewę: czekoladę z masłem topimy w kąpieli wodnej, mieszamy. Czekoladową polewą oblewamy wystudzoną babkę

Smakowity Blog Kulinarny