polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:156/582)

Babki piernikowe z jabłkami i orzechami włoskimi – przepis świąteczny 89

jabłek sprawia, że są wilgotne, a orzechy dodają im smakowitego charakteru. Uważam, że piernikowego akcentu nie może zabraknąć na świątecznym stole. Babki piernikowe można także udekorować z wierzchu polewa czekoladową, a wcześniej lekko je nakłuć w kilku miejscach. Wtedy polewa dostanie się także do wnętrza babki. Składniki na 6 babek 125 g miękkiego masła 2 jajka

Raj dla Podniebienia
Żytnie ciasto czekoladowe z dyni i banana 133

szklanki mleka  5 łyżek ksylitolu  2 łyżki kakao  1 szklanka mąki żytniej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżka Amaretto  do dekoracji: polewa czekoladowa na bazie kakao i oleju kokosowego oraz orzechy laskowe Polewa: 2 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki kakao  2 łyżki miodu  1 łyżka Amaretto   Banany, puree, jajka

Mango Papaja
Muffiny z borówkami i polewą z białej czekolady 147

posypać ok. 2 łyżkami jagód i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 25 minut. Po przestudzeniu polać polewą. Polewa: roztopić czekoladę z mlekiem, dodać jogurt, wymieszać. Polać babeczki czekoladową polewą i posypać resztą jagód

Calzonella.com
Sernik z polewą czekoladową 134

ekspresowym tempie. Powiem Wam, że jestem ogromnym  sernikożercą i ostatnio gości na moim stole dużo wypieków z serem. Sernik polałam rozpuszczoną czekoladą , ale również możecie polać swoją ulubioną polewą lub posypać cukrem pudrem. Jeśli macie ochotę  wypróbować inny i równie smaczny sernik to polecam przepis na   lekki sernik Składniki 150 g kruchych ciasteczek 40 g masła(...)misce, a miskę na garnku z gotującą się wodą. Polać rozpuszczoną czekoladą sernik i posypać posypką Delecty czekoladowymi kamyczkami po okręgu sernika i na środku ciasta. Smacznego. sernik z polewą czekoladową

O kuchni z uczuciem
Polewa czekoladowa w WERSJI LIGHT na mleku kokosowym 106

Prosty, ekspresowy, dwuskładnikowy przepis na pyszną, gładką polewę czekoladową. i co najważniejsze: DIETETYCZNĄ! Zazwyczaj w domowych przepisach na polewy głównym składnikiem, obok czekolady jest śmietanka lub masło! to istna bomba kaloryczna! Możemy zastąpić ją mleczkiem kokosowym, które podobnie jak masło czy śmietanka doda polewie elastyczność i delikatną strukturę. Składniki polewy: 125 ml mleczka kokosowego 125 gram czekolady deserowej

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto Kinder Pingui 151

cukier waniliowy. Serek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut. Następnie polewę smarujemy pozostałą masą, przykrywamy drugim plackiem i smarujemy pozostałą polewą. Placek odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Kinder Pingui 235

cukier waniliowy. Serek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut. Następnie polewę smarujemy pozostałą masą, przykrywamy drugim plackiem i smarujemy pozostałą polewą. Placek odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto czekoladowe bezglutenowe z malinami 129

szklanka mąki ryżowej – ¼ szklanki poszatkowanych drobno orzechów włoskich na tzw. mąkę orzechową – 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia – szczypta sody – szczypta soli polewa czekoladowa: – 25g gorzkiej czekolady – 8 łyżek mleka roślinnego lub krowiego bez laktozy – graść malin i garść jagód najlepiej świeżych ale mogą być również mrożone Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuścić(...)przygotować polewę. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę w mleku roślinnym i dokładnie wymieszać, aż czekolada rozpuści się i powstanie gładka masa. Polewą polać ostudzone już ciasto. Ozdobić malinami i jagodami (mogą być mrożone).       Artykuł Ciasto czekoladowe bezglutenowe z malinami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 338

Świąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Pierniczki katarzynki Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Brownie z Kinder Bueno Tęczowy tort (rainbow cake) Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Torcik czekoladowy z kawowym kremem Sernik pomarańczowy Tort bezowy z kawowym kremem Napoleonka na kruchym spodzie Sernik czarno-biały Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Chrust czyli faworki Pączki(...)muffiny w walentynkowej odsłonie Walentynkowe magdalenki Zimowa szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat

Kulinarne przygody Gatity
Kostka kawosza 142

śmietanki kremówki 30% 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego 1 szklanka mocnego naparu z kawy parzonej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku 2 łyżki kopiaste żelatyny 1/4 szklanki wody Polewa czekoladowa: 200 g czekolady 50 g masła 50 g śmietanki kremówki 30% Wymiary formy to 33×24 cm. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Najpierw przygotowujemy(...)piankę i przykrywamy ją górnym blatem ciasta. Pozostawiamy do stężenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej masło i kremówkę. Dokładnie mieszamy i polewamy równomiernie ciasto. Pozostawiamy do zastygnięcia. Dodatkowo możemy udekorować je wiórkami czekoladowymi. Smacznego Artykuł Kostka kawosza pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Brownie z dynią. I sernikiem 144

masłem w garnuszku. Podgrzewać aż do całkowitego rozpuszczenia składników, przestudzić. Jajka, cukier, ekstrakt z wanilii i oba rodzaje kawy dokładnie wymieszać. Wlać masę czekoladową, połączyć. Na końcu dodać przesianą mąkę, wymieszać. Połowę masy czekoladowej przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w 175 st. C. przez 15-20 minut, aż wierzch będzie ścięty. W tym czasie przygotować masę(...)ekstrakt, przyprawy i mąkę dokładnie wymieszać, tylko do połączenia składników. Wyłożyć równomiernie masę serową na podpieczony spód, na wierzch pozostałe ciasto czekoladowe. Piec w 175 st. C. przez 20-25 minut, aż wierzch będzie ścięty. Ostudzić. Czekoladę na polewę posiekać. Kremówkę zagotować, dodać czekoladę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Lekko ciepłą polewę wyłożyć na ciasto, wyrównać. Zostawić do zastygnięcia. Przechowywać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU 104

proszku to wypiek całoroczny, na który zawsze znajdą się chętni Delikatny w smaku, kremowy, udekorowany sezonowymi owocami jest pyszny i zachwyci Waszych gości. Sernik można posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową, musem owocowym lub lukrem. Jeśli wybieracie wersję z lukrem lub polewą warto dać mniej cukru. Polecam sprawdzony przepis na pyszny, domowy sernik z mlekiem w proszku. Sernik z mlekiem

Zasmakuj Kuchni
ciasto z delicjami 110

posiekaną czekoladę oraz alkohol do smaku. wykonanie ciasta: Na pierwszym biszkoptowym blacie rozsmarowujemy masę z czekoladą, układamy delicje. Na delicjach rozsmarowujemy masę kawową i przykrywamy drugim blatem. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy, ja posypałam pokruszonymi płatkami migdałowymi. składniki na polewę: 60 g masła 1 i 1/2 łyżki kakao 2 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania