polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:161/582)

Bananowy murzynek z suszoną wiśnią, kandyzowaną pigwą i polewą czekoladową 197

oprócz wiśni i pigwy blendujemy.  Wrzucamy pigwę i wiśnie. Keksówki smarujemy masłem i obsypujemy mąką.  Przelewamy masę. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. Pieczemy ok. 50 min. Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka ksylitolu 3 łyżki mleka bez laktozy Rozpuszczamy czekoladę wraz z ksylitolem i mlekiem. Polewamy upieczone i ostudzone ciasto

Czarnawisienka
Piernik przełożony powidłami. 198

piec około 45-50 minut. Gotowy piernik wystudzić, następnie przekroić wzdłuż na pół i posmarować powidłami. Wierzch polać polewą czekoladową. Ja posypałam jeszcze płatkami migdałów. Mój piernik wyrósł z górką więc trochę go ścięłam od góry, żeby ładnie wyglądał :) Polewa: 50 g. czekolady gorzkiej 50 g. czekolady mlecznej 4 łyżki mleka 1 łyżeczka masła. Czekoladę z masłem i mlekiem

Agusiowe smakołyki
Babka piaskowa kokosowa 213

proste ciasto, a właściwie babka kokosowa krojona na kromki. Ciasto ze sporym dodatkiem wiórków kokosowych i moją ulubioną polewą czekoladową zachowuje świeżość przez kilka dni, gdy przykryjemy je luźno folią aluminiową. W dłuższym zachowaniu świeżości pomaga również właśnie ta polewa, nie pozwalając ciastu na szybkie wyschniecie. Dodatek mąki ziemniaczanej sprawia, że ciasto jest sypkie, jak babka piaskowa. Kto zatem

Posadzone i zjedzone
Tort na waflach z masą czekoladową - przepis z 1956 roku 180

utrzeć. Wafle podsuszyć w piekarniku, wyjąć, ostudzić, przekładać masą czekoladową. Za każdym przełożeniem wierzch dokładnie przycisnąć, boki wyrównać. Na wierzch położyć deseczkę, obciążyć. Gdy masa zastygnie, można torcik polukrować polewą czekoladową

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jak zrobić idealne pączki? 3832

pączków, zwłaszcza, jeśli smażymy ich sporą ilość. Usmażone pączki wyjmujemy łyżką cedzakową i układamy na grubej warstwie ręcznika papierowego, który wchłonie nadmiar tłuszczu. DEKOROWANIE PĄCZKÓW Pączki można udekorować lukrem, polewą czekoladową lub inną, oprószyć cukrem pudrem lub obtoczyć w drobnym cukrze. Jeszcze ciepłe pączki lukrujemy lub obtaczamy w cukrze, natomiast polewą lub cukrem pudrem dekorujemy pączki po ostygnięciu

Smakołyki Bereniki
Poniedziałek, weekend w domu rozleniwia… 260

mnie to za nudne więc przełożyłam najpierw dżemem z wiśni na to krem a polałam polewą czekoladową zrobiona z 2 łyżek masła, 2 łyżek wody, 1 łyżki cukry i ok 2-3 łyżek gorzkiego kakao. Jak polewa jest gorzka to fajnie podkreśla smak masy i wisienek z dżemu. Schłodzić w lodówce. Życzę smacznego

sierotka maRysia w kuchni
czekoladowe ciasto z bitą śmietaną 182

dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywną masę. Gotowym kremem przekładamy całkowicie wystudzone ciasto. składniki na polewę czekoladową: 100 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: W rondelku z grubym dnem, na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę i masło. Dokładnie mieszamy a następnie polewamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto migdałowe z czekoladą 232

użyłam Kasi) 125 g cukru pudru 4 jajka 6 łyżek maki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 125 g mielonych migdałów ekstrakt waniliowy   P olewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki kakao 2 łyżki masła Przygotowanie Ciasto Roztopić w garnuszku czekoladę z masłem. Ubić na puszy stą , białą masę żółtka(...)dodać do masy i wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy i p iec ok. 45-50 min. w 190 C (do suchego patyczka). Polewa czekoladowa W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia. Dodać masło. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Panna cotta z bananami i czekoladą 98

wystudzenia. Zimną śmietankę odkładam do lodówki do stężenia. Po kilku godzinach lub następnego dnia układam na nim posiekane banany (u mnie po trzy plasterki na miseczkę) i polewam czekoladą. Przygotowanie polewy: Do rondelka włóż połamaną na kawałki czekoladę. Dodaj śmietankę – 4 łyżki śmietanki 18%. Możesz użyć 30% lub 36%. Delikatnie podgrzewaj do rozpuszczenia, mieszaj cały czas. Gdy czekolada się(...)palnika i polej deser. Pannę cottę możesz dodatkowo oprószyć cukrem pudrem. Deser przechowuj w lodówce. Deser podasz z dowolnymi owocami (w sezonie truskawki, maliny, borówki, jeżyny), udekorowany polewą czekoladową lub musem owocowym. Aby przygotować prosty mus owocowy wystarczy zmiksować kilka owoców z cukrem pudrem i polać nim gotowy deser. Panna cotta smakuje także z polewą z białej czekolady, konfiturą, lekko

Zasmakuj Kuchni
Ciasto bardzo czekoladowe 126

osób, które kochają czekoladę. Składniki: 100g masła 100g gorzkiej czekolady 150ml mleka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na polewę: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej, 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej, łyżka masła, 3 łyżki śmietany 36% Przygotowanie: Masło kroimy na kawałki i rozpuszczamy w garnuszku. Do roztopionego masła wkładamy pokruszoną czekoladę(...)delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki i pieczemy około 40 minut w 175 stopniach. Ja użyłam kwadratowej blaszki, celowo, aby ciasto nie było zbyt wysokie. Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową.   Inspiracja z bloga jacobtastes.wordpress.com

Kocham Czekoladę
Ciasto bardzo czekoladowe 191

osób, które kochają czekoladę. Składniki: 100g masła 100g gorzkiej czekolady 150ml mleka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na polewę: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej, 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej, łyżka masła, 3 łyżki śmietany 36% Przygotowanie: Masło kroimy na kawałki i rozpuszczamy w garnuszku. Do roztopionego masła wkładamy pokruszoną czekoladę(...)delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki i pieczemy około 40 minut w 175 stopniach. Ja użyłam kwadratowej blaszki, celowo, aby ciasto nie było zbyt wysokie. Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową.   Inspiracja z bloga jacobtastes.wordpress.com

Kocham Czekoladę
Babka kajmakowa 113

mąki  100 g mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 300 g masy kajmakowej 100 g masła szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia sok z 1 cytryny Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady deserowej ok. 50 ml śmietany kremówki (tyle ile zabierze czekolada aby powstała gęsta polewa) posiekane orzechy lub dowolne bakalie do posypania

My simple kitchen
Ciasto ptasie mleczko 117

blaszkę 24×24 Masa ptasie mleczko 6 białek jaj 3/4 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny 2 krople aromatu śmietankowego 2 łyżki soku z cytryny 120 ml wrzątku Polewa czekoladowa 100g czekolady mlecznej 50g czekolady gorzkiej 50 ml śmietanki 30% 1 łyżka masła Dodatkowo 14 herbatników maślanych Wykonanie 1. Przygotowujemy polewę. Do garnka wlewamy gorącą wodę. Kładziemy na niego

Alle Dobre!
Ciasto Chrupanka Kawowa 165

kolejne ciacho z mojego pomysłu, a był on taki, by ciasto było baaardzo nasączone i kremowe, ale jednocześnie miało nieco inną strukturę niż zazwyczaj. Szczerze mówiąc chciałam pominąć wykończenie czekoladową polewą a zastosować coś zupełnie nowego i ... chrupiącego:) Zdecydowałam się na chrupiące płatki kukurydziane, których lekko słony smak idealnie podkreślił walory czekoladowo- kawowego biszkopta ze słodkim kremem na bazie kawowego

Domowe ciasta
Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. 211

Klasyka smaku – czekoladowe blaty, przełożone śmietankowym kremem, oblane mocno czekoladową polewą. Niby proste, niby banalne, a jednak przepyszne i uwielbiane przez wszystkich łasuchów ciacho. Zapraszam do przepisu i życzę SMACZNEGO! Artykuł Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty