osób, które kochają czekoladę. Składniki: 100g masła 100g gorzkiej czekolady 150ml mleka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na polewę: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej, 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej, łyżka masła, 3 łyżki śmietany 36% Przygotowanie: Masło kroimy na kawałki i rozpuszczamy w garnuszku. Do roztopionego masła wkładamy pokruszoną czekoladę(...)delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki i pieczemy około 40 minut w 175 stopniach. Ja użyłam kwadratowej blaszki, celowo, aby ciasto nie było zbyt wysokie. Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową. Inspiracja z bloga jacobtastes.wordpress.com
Kocham Czekoladęmąki 100 g mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 300 g masy kajmakowej 100 g masła szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia sok z 1 cytryny Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady deserowej ok. 50 ml śmietany kremówki (tyle ile zabierze czekolada aby powstała gęsta polewa) posiekane orzechy lub dowolne bakalie do posypania
My simple kitchenblaszkę 24×24 Masa ptasie mleczko 6 białek jaj 3/4 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny 2 krople aromatu śmietankowego 2 łyżki soku z cytryny 120 ml wrzątku Polewa czekoladowa 100g czekolady mlecznej 50g czekolady gorzkiej 50 ml śmietanki 30% 1 łyżka masła Dodatkowo 14 herbatników maślanych Wykonanie 1. Przygotowujemy polewę. Do garnka wlewamy gorącą wodę. Kładziemy na niego
Alle Dobre!kolejne ciacho z mojego pomysłu, a był on taki, by ciasto było baaardzo nasączone i kremowe, ale jednocześnie miało nieco inną strukturę niż zazwyczaj. Szczerze mówiąc chciałam pominąć wykończenie czekoladową polewą a zastosować coś zupełnie nowego i ... chrupiącego:) Zdecydowałam się na chrupiące płatki kukurydziane, których lekko słony smak idealnie podkreślił walory czekoladowo- kawowego biszkopta ze słodkim kremem na bazie kawowego
Domowe ciastaKlasyka smaku – czekoladowe blaty, przełożone śmietankowym kremem, oblane mocno czekoladową polewą. Niby proste, niby banalne, a jednak przepyszne i uwielbiane przez wszystkich łasuchów ciacho. Zapraszam do przepisu i życzę SMACZNEGO! Artykuł Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyPiec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 180 0 C przez 35 – 40 minut. Przestudzone ciasto polać polewą czekoladową: w małym rondelku rozpuścić 2 rządki czekolady mlecznej, 2 łyżki mleka i łyżkę masła. Nie gotować. Polać ciasto. Poczekać aż polewa zastygnie i pokroić na porcje. Smacznego
Przepisy Babcisuchego patyczka). Keksówkę wyciągamy z piekarnika i wyjmujmy ciasto chwytając za papier, by ostygło. Kiedy ciasto ostygnie, robimy polewę czekoladową – pół tabliczki gorzkiej czekolady rozpuszczamy w rondelku z niewielką ilością mleka i oleju, co jakiś czas mieszając. Następnie, ciasto równomiernie polewamy, dekorujemy i czekamy aż czekolada zastygnie. Smacznego! Artykuł Wilgotne brownie z fasoli bez mąki FIT pochodzi z serwisu
Be Fit Be Strongosób będących na diecie. Słodkie desery polane sosem czekoladowym nie muszą być już tylko marzeniem :) Zamiast ciast czy babeczek proponuję puszysty omlet biszkoptowy z aksamitnym kremem śmietankowym i dietetyczną polewą czekoladową, na który może pozwolić sobie każdy :) Składniki: 2 białka 1 łyżka mąki owsianej 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru Krem: 1 opakowanie serka homogenizowanego np. Bieluch lub twarożku
Chocolate Muffin Blogbudyniu. Jeśli masa budyniowa wydaje Wam się za rzadka, krem najlepiej odstawić do lodówki na godzinę. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Przełożyć kremem. Wierzch można udekorować lukrem lub polewą czekoladową. Ja wybrałam drugą opcję. Rozpuściłam 1 tabliczkę mlecznej czekolady z orzechami w kąpieli wodnej i rozcieńczyłam z odrobiną mleka. Posmarowałam polewą wierzch ciasta. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówposmaruj drugą połową kremu z buraka. Połóż górny blat. Dociśnij, aby wszystkie warstwy dobrze się skleiły. Tort przykryj ściereczką i wstaw na 6-8 godzin do lodówki. Polewa czekoladowa 100 g. czekolady gorzkiej 100 ml. śmietanki 30% Dekoracja 100 g. mlecznej czekolady W rondelku podgrzej mocno śmietankę, ale nie doprowadzaj do jej zagotowania. Zdejmij śmietankę z ognia(...)razu udekoruj tort startą mleczną czekoladą lub/i rurkami z czekolady (rozpuść czekoladę, gorącą rozsmaruj na metalowej blaszce, zaczekaj aż zastygnie i zeskrobuj ostrym nożem czekoladę tworząc rurki). Zaczekaj, aż polewa zastygnie
Delicious Placeowsiane ciasto czekoladowe z dodatkiem masła orzechowego, bez pieczenia :) Kremowy karmel przygotowany jest ze słodkich daktyli i bananów, smakuje lepiej niż ten z cukru. Na wierzchu znajdziemy aksamitną polewę czekoladową. Można dodać jeszcze orzeszki ziemne i otrzymamy smak popularnego batonika :) Spód: 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki masła orzechowego 4 łyżki mleka 2 łyżeczki kakao 2 łyżki płynnego miodu(...)daktyle zmiękną, odlać połowę wody ze szklanki i zmiksować na gładką masę. Dodać banany i olej, ponownie zmiksować.Wyłożyć masę na schłodzony spód., ponownie umieścić w lodówce. Polewa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70% 1/2 szklanki śmietanki kremówki lub chudszej według gustu Śmietankę podgrzać, dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż do rozpuszczenia i powstania gładkiej masy. Wylać na ciasto
Chocolate Muffin Blogsmakowity efekt i czekoladowo-kokosowe kosteczki smakowały jak zawsze wybornie. Stos kokosanek w czekoladzie zniknął bardzo szybko i pozostały po nim jedynie okruszki i wiórki kokosowe. Udostępnij Składniki na kokosanki w czekoladzie Ciasto: 6 jajek 1 / 3 kostki margaryny 1 1 / 2 szklanki cukru 1 1 / 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 1 kostka margaryny(...)piekarnika, piec ok. 30-35 minut . Wyjąć, zostawić do przestygnięcia. Polewa: Do garnka włożyć margarynę, wlać mleko, wsypać cukier i kakao. Podgrzewać do rozpuszczenia się i połączenia się składników – nie gotować. Przestudzić. Wykonanie Ciasto pokroić na kostkę. Na talerz wysypać wiórki kokosowe. Kawałki ciasta obtoczyć w masie czekoladowej, następnie w wiórkach kokosowych. Kokosanki w czekoladzie pozostawić do zastygnięcia
niecodziennikparymasa z serków homogenizowanych z dodatkiem jaj i proszku budyniowego i niewielkiej ilości cukru pudru. Akcentem owocowym jest dżem z czarnego bzu- idealnie łączy się z deserową, mocnoczekoladową polewą. Składniki na biszkopt: 4 jaja ¾ szklanki cukru 3 łyżki przegotowanej wody ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka(...)gładko. Dodatkowo: nasączenie: ½ szklanki przegotowanej wody + 1 łyżka cukru+ sok z połowy cytryny dżem z czarnego bzu (6 łyżek) ok. 28 okrągłych biszkoptów polewa czekoladowa WYKONANIE: blat biszkoptowy+ lekko nasączamy + dżem masa serkowa nasączone biszkopty Pieczemy ok. 45 minut w temp 175 stopni. Ostudzony serniczek dekorujemy polewą
Domowe ciastamniej pracy tuż przed Wigilią :) Alpejskie pierniczki są od razu miękkie, od razu można je też dowolnie udekorować - nada się lukier królewski, tradycyjny lukier albo jeszcze lepiej, polewa czekoladowa. Oblane czekoladą smakują trochę jak nasze toruńskie katarzynki - naprawdę pysznie :) Szczerze mówiąc, ja lubię je nawet bez żadnych dodatków, takie bez polewy pasują idealnie do kubka herbaty, kawy
Lekcje w kuchni