polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:177/582)

CZEKOLADOWY SERNIK BEZ PIECZENIA 248

lodówce. Spód z kruchych ciasteczek, masa z trzech składników i już. Delikatny i czekoladowy! Mniam, mniam! Składniki: Spód: 200 g kruchych ciasteczek 4 łyżki masła i/lub 1 łyżka masła orzechowego Masa: 1 kg twarogu sernikowego 1 szklanka cukru pudru 400 g czekolady deserowej Polewa: 100 g czekolady deserowej  łyżka masła 2 łyżki oleju roślinnego(...)temperaturze. Dokładnie połączyłam wszystkie składniki. Masę wyłożyłam na spód z ciasteczek. Wstawiłam ciasto na 3 godziny do lodówki. Gdy stężał w lodówce, wyjęłam go z formy. Sernik można polać polewą czekoladową. Roztopić czekoladę, dodać masło i olej. Ja stwierdziłam, że w deserze za dużo będzie czekoladowego smaku  i ubiłam bitą śmietanę z odrobiną cukru pudru. Na nią starłam gorzką

potrawyregionalne
Idealna polewa czekoladowa do ciast 95

masłem, przestudzić i rozprowadzić po cieście. No dobrze, ale co w przypadku, gdy nie mamy czekolady? Czy można zrobić czekoladową polewę bez tabliczki czekolady? Oczywiście, że tak! Poniżej sprawdzony, wielokrotnie przeze mnie przetestowany i używany przepis na idealną polewę. Towarzyszy mi od wielu lat! Na co trzeba zwrócić uwagę podczas przygotowania? Najważniejsza jest kolejność dodawania składników: najpierw mleko z cukrem pudrem(...)dopiero na samym końcu kakao. Kolejność jest niezwykle ważna! Nie raz ją pomyliłam, co kończyło się rozdzieleniem masła od reszty składników, czyli otrzymania zwarzonej polewy. Polewa jest błyszcząca, a po zastygnięciu miękka i dobrze się kroi. Po prostu niezawodna!     Składniki:   3 łyżki mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki naturalnego ciemnego

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto orzechowe 188

stopni  i pieczemy na złoty kolor około 60 minut. Polewa czekoladowa: 40-50 g gorzkiej czekolady cukier do smaku odrobina mleka lub wody Do rondelka wrzucamy czekoladę  i podgrzewamy by się roztopiła  dodając odrobinę wody lub mleka oraz cukier.  Gotową polewą polewamy ciasto. Smacznego

Pyszności Słodkości
Ciasto Kukułka 144

masła 50 ml spirytusu 2 szklanki mleka w proszku Poncz do nasączenia: 300 ml przegotowanej zimnej wody 3 łyżki spirytusu aromat arakowy Dodatkowo:  kakao, czekolada, polewa czekoladowa, wiśnie w syropie - dowolnie, według Waszych upodobań ;-) Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę, na koniec dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty miksera do minimum

Czary - gary w kuchni
Sernik z brzoskwiniami na biszkoptach 396

wystudzeniu sernik można oblać polewą czekoladową. Rozdrobnioną czekoladę wrzucamy do rondelka, zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu, co pewien czas mieszając. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, gotujemy jeszcze około 3 minuty, po czym wylewamy polewę na ciasto, rozprowadzamy i ewentualnie dekorujemy posypkami lub kokosem. Sernik pozostawiamy w chłodnym miejscu, by polewa stwardniała

Smakowy Raj
Ciasteczka z kleiku ryżowego – Chinese rice cookies 258

miękkie masło – 125 g - proszek do pieczenia – 0,5 łyżeczki - cukier – 1/4 szklanki - cukier waniliowy – 1 łyżeczka - wiórki kokosowe – 2 czubate łyżki DODATKOWO : - polewa czekoladowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki mieszamy razem , wyrabiamy. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną). W każdej kulce robimy wgłębienie

Ostra na Słodko
Ciasto orzechowe 159

temperatury 160-180 stopni i pieczemy na złoty kolor około 60 minut. Polewa czekoladowa: 40-50 g gorzkiej czekolady cukier do smaku odrobina mleka lub wody Do rondelka wrzucamy czekoladę i podgrzewamy by się roztopiła dodając odrobinę wody lub mleka oraz cukier. Gotową polewą polewamy ciasto. Smacznego

Salonik smaków
Szybkie brownie z wiśniami, bardzo proste 87

patyczkiem stan upieczenia. U mnie wystarczyło 30 minut. Ciasto nie powinno być wysuszone. Po wyjęciu patyczka z ciasta, patyczek musi być suchy. Ciasto zostawiamy w blaszce aż wystygnie. Przygotowanie polewy czekoladowej – pokruszoną czekoladę i śmietanę umieścić w garnuszku postawionym na drugim garnuszku z gotującą i parującą wodą. Zmniejszyć gaz i podgrzewać aż czekolada się rozpuści. Często mieszać. Rozpuszczoną czekoladą

Kuchnia Pokoleń
Muffiny czekoladowe z winogronową nutką 101

kuleczek winogrona ·        1 śmietana kremówka ·        1/3 szk. cukru pudru ·        Polewa czekoladowa ·        Galaretka żółta Sposób przygotowania: 1.    Galaretkę rozpuszczamy w 1 szk. wody i odstawiamy żeby stężała, ale nie do końca(...)ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy wierzch muf fin. 13.                     Polewamy polewą. 14.                     Deser gotowy

Kulinarna Chwila
Naleśniki z dżemem, owocami i polewą kakaową 55

Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 10 sztuk Przygotowanie 30 min. Smażenie 20 min. Kalorie 290 kcal Sprawdzony przepis na idealne naleśniki z dżemem truskawkowym, świeżymi owocami i polewą kakaową. Naleśniki na słodko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: NALEŚNIKI 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 4 jajka 1 łyżeczka cukru szczypta soli olej rzepakowy(...)najlepszą miarą jest chochla do zupy. Gdy zobaczymy, że naleśnik ma odpowiedni kolor )lekko przyrumieniony), obracamy na drugą stronę i smażymy przez chwilę. W trakcie robienia naleśników można zrobić polewę czekoladową. Na małym ogniu ustawiamy patelnię z margaryną. Po rozpuszczeniu tłuszczu dodajemy cukier puder, dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Ostatnią czynnością jest dodanie kakao. Można dodać łyżkę mleka

ProstePesto.pl
Deser budyniowo-sojowy z owocami i bakaliami 51

500ml mleka (napoju) waniliowego sojowego (kupuję z Biedronce) dowolny budyń waniliowy- bez cukru Owoce: nektarynka, borówki, truskawki dałam (teraz brak, więc mogą być poziomki, maliny) Orzeszki ziemne, włoskie polewa czekoladowa (rozpuść pół tabliczki deserowej czekolady z czubatą łyżką masła i lekko przestudź) Robimy! Przygotuj budyń według przepisu. Schłodź. Ułóż w 4 miseczki Na wierzch daj obficie owoców, orzeszków

Latosiowydom
kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą 569

minut , wyciągamy, studzimy, zimne rozdrabniamy rękami. POLEWA  wszystkie składniki polewamy dajemy do miski nad kąpielą wodną, mieszamy co chwilkę do połączenia się składników. Spody ciasta smarujemy kremem Ostatni spód tez ma być posmarowany, wstawiamy na 20 minut do lodówki. wylewamy czekoladową polewę i posypujemy orzechami. Wstawiamy na całą noc do lodówki, i ciasto gotowe. Rozpływa się w ustach

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe trufle 335

specjalnie na Święta z gorzkiej kuwertury. Kuwertura to rodzaj czekolady o podwyższonej zawartości masła kakaowego (pow. 31%), używa się jej do oblewania trufli, jako materiał na praliny lub na polewy czekoladowe. Trufle zostały obtoczone w kakao, w wiórkach kokosowych i siekanych migdałach. Możecie sami pokusić się o przygotowanie własnych posypek: np. oblać je czekoladą, obsypać je siekanymi orzechami, cukrem pudrem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto marchewkowe z orzechami 102

kojarzą mi się nie tylko z sernikiem, makowcem czy mazurkiem ale również z aromatycznymi ciastami z dodatkiem pachnących przypraw korzennych i orzechów. Jednym z nich jest ciasto marchewkowe z polewą czekoladową i orzechami włoskimi. Puszyste, wilgotne, pachnące cynamonem, znika ze stołu w ekspresowym tempie. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Ciasto pomarańczowo-czekoladowe 129

pieczenia 40 g kakao 150 oleju 50 g soku z pomarańczy starta skórka z pomarańczy 1 łyżeczka skórki  mielonej skórki pomarańczowej 4 jajka 90 g brązowego cukru Polewa czekoladowa 50 g masła 45 g cukru pudru 3 łyżki  mleka 2 czubate łyżki kakao Do dekoracji: migdały kandyzowana skórka pomarańczowa Inspiracja  MadameEdith . Wykonanie: W misce ucieramy jajka(...)piekarnika i z foremki, studzimy na kratce. W międzyczasie przygotowujemy polewę. W garnuszku o grubym dnie umieszczamy masło i mleko, podgrzewamy je na małym ogniu. Gdy masło się roztopi dodajemy kakao i cukier puder. Wszystko mieszamy i dalej lekko podgrzewamy. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, polewa jest gotowa.  Gdyby ukazało się, że polewa jest za gęsta

Kulinarne przygody Gatity