polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:186/582)

Sernik czekoladowo - kokosowy 319

większej blachy wypełnionej 4 szklankami wody. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Po tym czasie piekarnik uchylić i po 20 minutach wyjąć sernik do wystudzenia.   Polewa czekoladowo- kokosowa 100 g czekolady deserowej rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać 100 ml śmietanki , wymieszać i dolać 2 łyżki likieru kokosowego. Odczekać 5 minut i wylać na ostudzony sernik

Słodkości i nie tylko
Ciastka z maszynki 215

dodatków i po wystudzeniu moczyć w polewie czekoladowej, posypkach i wiórkach. Składniki: 500 g mąki pszennej 200 g margaryny (ja zawsze używam Kasi) 30 g smalcu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru (z maleńką górką) 1 łyżka gęstej śmietany cukier waniliowy sól, szczypta Do przybrania: marmolada polewa posypka wiórka kokosowe Wykonanie: Mąkę przesiać

Blondynka Gotuje
Gwiazdkowa Chatka Puchatka 67

środku kremu śmietankowego *** *** Banany z wierzchu polewamy pozostałym kajmakiem, wypełniając nim także przerwy pomiędzy bananami *** *** Przy użyciu folii podnosimy boczne herbatniki dociskając je delikatnie do bananów *** *** Pozostałym kremem śmietankowym wypełniamy lukę w górnej części ciasta, wyrównujemy *** *** Ciasto zawijamy po bokach folią i wkładamy na noc do lodówki *** *** Następnego dnia przygotowujemy polewę czekoladową. W garnku zagotowujemy wodę, do miseczki wkładamy połamaną

Blog z Apetytem
Poduszkowiec. 139

wersję. Myślę, że wyszło bardzo dobrze, rodzince smakowało:) Zawsze myślałam, że to takie samo ciasto jak popularna Izaura, ale jednak nie. Izaura ma więcej sera, ciasto typowo murzynkowe i polewę czekoladową. Ciasta są bardzo podobne, ale jednak się różnią. Spróbujcie i oceńcie. Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 i 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Agusiowe smakołyki
Wstęgi ozdobne z kakao ,z bakaliami- propozycja na Wigilię 136

pysznie , a w wigilię będzie powtórka! Dla miłośników czekolady i bakalii...niebo w gębie! Składniki wstęgi ozdobne z kakao E.Wedel  Makarony Polskie biała czekolada lub gotowa biała polewa czekoladowa olej kokosowy nierafinowany extra virgin  Skworcu morele suszone  Kresto figi suszone mieszanka studencka orzechy włoskie listki mięty Makaron ugotuj jak nakazuje producent. Ja gotowałam w niskim

Z Kuchni Do Kuchni
SERNIK ZEBRA NA ZIMNO 4482

zimno, na puszystym biszkopcie z polewą czekoladową. SKŁADNIKI (tortownica 20 cm) Biszkopt: 2 jajka 2łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Serowa: 500 ml śmietany 36% 0,40 dag białego sera (najlepiej z wiaderka) 5 łyżek cukru pudru cukier waniliowy 2 łyżki kakao 8 łyżeczek żelatyny. Polewa Sposób przygotowania: BISZKOPT; Oddzielić żółtka od białek

RAROSSA
Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym 174

czekoladowa: 50 g masła 2 łyżki kakao 25 g czekolady 40 g cukru 2 łyżki mleka Ciasto czekoladowe z kremem budyniowym - przepis:  Rozpoczynamy od zrobienia biszkoptu: w rondelku umieszczamy masło, czekoladę, kakao, cukier, mleko i podgrzewamy na małym ogniu do roztopienia się i połączenia się składników. Po ugotowaniu studzimy.   Jaja ubijamy i ciągle mieszając dodajemy masę czekoladową(...)część już nasączonego biszkoptu. Ciasto odstawiamy do lodówki na 12 godzin.  Kiedy ciasto będzie schłodzone, w rondelku łączymy wszystkie składniki polewy i gotujemy przez ok. 5 min do połączenia się składników. Studzimy.  Polewą w temperaturze pokojowej polewamy ciasto i możemy serwować! Smacznego

Kuchnia Łukasza
TORT FERRERO ROCHER 357

Tort Ferrero Rocher o czekoladowo orzechowym smaku jest smaczny i łatwy w przygotowaniu. Składa się z kakaowo orzechowego biszkoptu, kremu z mlecznej czekolady z dodatkiem wafelków czekoladowych i orzechów laskowych. Pokryty maślaną masą czekoladową, udekorowany truflami ferrero rocher i pokruszonymi wafelkami czekoladowo orzechowymi. Jak zrobić taki tort rocher pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative(...)masło (70 g.) śmietanka kremówka 36% (270 ml.) wafelki czekoladowe typu serenata lub prince polo (około 50 g) orzechy laskowe (70 g.) Masa maślana : krem czekoladowo orzechowy typu nutella ( 3 łyżki kopiaste) masło (80 g.) Poncz : czarna herbata ( pół szkl.) cukier (1/2 łyżeczki) Dekoracja : trufle ferrero rocher (8 szt.) wafelki czekoladowe z orzeszkami serenata lub prince polo (około

RITA food channel
Cytrusowe ciasteczka gwiazdki 100

piernikowe ciasteczka Piernikowe kolorowe gwiazdki Popękane czekoladowe ciasteczka Choinki z piernika Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Cytrusowe ciasteczka gwiazdki Czas przygotowania: 60 minut + czas oczekiwania Składniki: starta skórka z jednej cytryna 300 g mąki pszennej 100 g cukru trzcinowego 1 jajko 1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowej szczypta soli 200 g zimnego masła Polewa: 100g czekolady mlecznej  2 łyżki

Kulinarne przygody Gatity
Mini serniczki Reese's 152

studzimy. Składniki na polewę czekoladową: 85 g mlecznej czekolady 55 ml śmietany 30% 10 g masła Dodatkowo: orzeszki ziemne solone pokruszone krakersy W rondlu umieszczamy kremówkę oraz masło. Podgrzewamy, prawie do momentu wrzenia. Zdejmujemy z palnika. Dodajemy posiekaną na małe kawałki czekoladę, odstawiamy na 5 minut. Następnie mieszamy i ciepłą polewę rozprowadzamy na wierzchu serniczków. Posypujemy solonymi(...)orzeszkami oraz pokruszonymi krakersami. Wkładamy do lodówki, aby polewa stężała. Źródło: blog Moje Wypieki

Słodkości na talerzu
Ciasto grysikowiec bez pieczenia wg Ewy Wachowicz 1574

dziś łapcie to, pyszne bez pieczenia, bardzo szybkie. Składniki: 1 l mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 200 g masła 1 szklanka kaszy manny 3 paczki herbatników polewa czekoladowa Wykonanie: Mleko, cukier, masło, kakao dodać do garnka zalać mlekiem i podgrzewać. Gdy mleko się zagotuje dodać kaszę mannę i gotować parę minut ciągle mieszając aby nie przywarła

Pychotkaaa
Batoniki owsiane bez pieczenia 2085

keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć do niej powstałą masę. Dokładnie docisnąć masę do blaszki. W międzyczasie przygotować polewę. Czekoladę wraz z margaryną ropuścić w kąpieli wodnej. Całość mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Na owsianą masę w keksówce wylać polewę czekoladową. Keksówkę wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Po zastygnięciu, masę owsianą kroić na prostokątne batoniki. SMACZNEGO! Uwagi

Gospodyni Miejska
Babka marmurkowa (babka łaciata) – mała 90

Mięciutka, wilgotna “ Babka marmurkowa “, znana również pod nazwą “ Babka łaciata “. Jasna część babki aromatyzowana jest wanilią, a do ciemnej części dodawane jest kakao. Całość oblana polewą czekoladową i udekorowana płatkami kokosowymi. Babka świetna na “małe co nieco”. Najlepsza w dniu pieczenia. Babka idealna dla domowników lub małej liczby gości. J ak w przypadku innych ciast, aby otrzymać wilgotną babkę należy

Moja Delicja
Świąteczna babka z daktylami, migdałami i gorzką czekoladą 91

jajka 50 g drobno pokrojonych daktyli 20g drobno pokrojonych migdałów 30g grubo pokrojonej gorzkiej czekolady (potrzebujemy ok. 100g – 150g dowolnych bakalii lub czekolady bądź ich mieszanki) Polewa czekoladowa: tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady (100g) 2 łyżki mleka (22g) 1 łyżeczka masła (10g) kilka daktyli Wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 stopni. Formę keksówkę (27 cmx 8 cm) wykładamy papierem(...)ciasto. Czekoladową masę przelewamy do przygotowanej formy, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 50 minut do godziny (jeśli włożymy w babkę drewniany patyczek np. taki do szaszłyków i po wyjęciu pozostanie on suchy, oznacza to, że nasza babka jest już upieczona). Ciasto wyciągamy z foremki, zdejmujemy papier do pieczenia i studzimy na kratce. Wystudzoną babkę smarujemy polewą i posypujemy

KulinarneImpresje.pl
Prosta babka czekoladowa 56

Znów ciasto czekoladowe, ale tym razem w postaci babki świątecznej. Ciasto jest wilgotne, miękkie i po prostu pyszne. Dzięki dodatkowi jogurtu nie jest jednak zbyt ciężkie oraz ma mniej kalorii niż tradycyjne ciasto czekoladowe. Do tego robi się je bardzo szybko. Idealna na wielkanocny stół. Składniki: 60 g oleju 150 g ksylitolu/cukru(...)jajka 220 g mąki orkiszowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao 1 szklanka (250 ml) jogurtu naturalnego Polewa czekoladowa: 50 gorzkiej czekolady 3 łyżki mleczka kokosowego, niesłodzonego lub śmietanki kremówki 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie) Wykonanie: Mąkę, kakao i proszek przesiać do miski, wymieszać, odłożyć. Do osobnej miski przełożyć jajka

Healthy food explorer