polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:187/582)

Batoniki owsiane bez pieczenia 2082

keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć do niej powstałą masę. Dokładnie docisnąć masę do blaszki. W międzyczasie przygotować polewę. Czekoladę wraz z margaryną ropuścić w kąpieli wodnej. Całość mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Na owsianą masę w keksówce wylać polewę czekoladową. Keksówkę wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Po zastygnięciu, masę owsianą kroić na prostokątne batoniki. SMACZNEGO! Uwagi

Gospodyni Miejska
Babka marmurkowa (babka łaciata) – mała 85

Mięciutka, wilgotna “ Babka marmurkowa “, znana również pod nazwą “ Babka łaciata “. Jasna część babki aromatyzowana jest wanilią, a do ciemnej części dodawane jest kakao. Całość oblana polewą czekoladową i udekorowana płatkami kokosowymi. Babka świetna na “małe co nieco”. Najlepsza w dniu pieczenia. Babka idealna dla domowników lub małej liczby gości. J ak w przypadku innych ciast, aby otrzymać wilgotną babkę należy

Moja Delicja
Świąteczna babka z daktylami, migdałami i gorzką czekoladą 82

jajka 50 g drobno pokrojonych daktyli 20g drobno pokrojonych migdałów 30g grubo pokrojonej gorzkiej czekolady (potrzebujemy ok. 100g – 150g dowolnych bakalii lub czekolady bądź ich mieszanki) Polewa czekoladowa: tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady (100g) 2 łyżki mleka (22g) 1 łyżeczka masła (10g) kilka daktyli Wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 stopni. Formę keksówkę (27 cmx 8 cm) wykładamy papierem(...)ciasto. Czekoladową masę przelewamy do przygotowanej formy, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 50 minut do godziny (jeśli włożymy w babkę drewniany patyczek np. taki do szaszłyków i po wyjęciu pozostanie on suchy, oznacza to, że nasza babka jest już upieczona). Ciasto wyciągamy z foremki, zdejmujemy papier do pieczenia i studzimy na kratce. Wystudzoną babkę smarujemy polewą i posypujemy

KulinarneImpresje.pl
Prosta babka czekoladowa 51

Znów ciasto czekoladowe, ale tym razem w postaci babki świątecznej. Ciasto jest wilgotne, miękkie i po prostu pyszne. Dzięki dodatkowi jogurtu nie jest jednak zbyt ciężkie oraz ma mniej kalorii niż tradycyjne ciasto czekoladowe. Do tego robi się je bardzo szybko. Idealna na wielkanocny stół. Składniki: 60 g oleju 150 g ksylitolu/cukru(...)jajka 220 g mąki orkiszowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao 1 szklanka (250 ml) jogurtu naturalnego Polewa czekoladowa: 50 gorzkiej czekolady 3 łyżki mleczka kokosowego, niesłodzonego lub śmietanki kremówki 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie) Wykonanie: Mąkę, kakao i proszek przesiać do miski, wymieszać, odłożyć. Do osobnej miski przełożyć jajka

Healthy food explorer
Kakaowiec z malinami Agnieszki 126

Włocławka. Lubiłam te jej powroty do Warszawy po każdym weekendzie. Dlaczego? Często przywoziła jakieś smakowitości. I tak pewnego razu spróbowałam tego ciasta. W wersji bez malin, za to z polewą czekoladową Ciasto w typie tych „murzynkowatych”. Uda się na pewno każdemu, nawet tym niedoświadczonym cukiernikom. Ja dorzuciłam maliny, bo to końcówka sezonu i warto jeszcze je jeść póki

Mieszam w Garnku
Tort czekoladowy 137

zostanie. Tort piekłam na wieczór panieński Patrycji. Jestem niezwykle dumna, bo udało mi się przekroić go na 3 części, jak nigdy. Przez to był wysoki, a dodatkowo ozdobiłam go polewą czekoladową,  domową masą cukrową  i czekoladowymi serduszkami. Duma mnie rozpiera i powoli odżywam po imprezie. ;) Proporcje na blaszkę o średnicy 26cm. 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3 łyżki(...)rozetrzeć i partiami dodawać sos czekoladowy delikatnie mieszając mikserem. Można dodać 1 łyżkę alkoholu. Biszkopt przekroić  na 3 części, naponczować wodą z cukrem i przełożyć masą. Włożyć na chwilę do lodówki do stężenia. Śmietanę, masło, kakao i cukier włożyć do rondelka i zagotować często/ciągle mieszając. Gotować parę minut, następnie gotową polewą posmarować cały tort. Ponownie schłodzić

Czerwony Gupik
Cytrynkowiec na chrupiącym spodzie - bez pieczenia 101

przerwie ponownie słodkości :):):). Ciasto jest zwarte, a jego smaki doskonale się uzupełniają - słodki czekoladowo - orzechowy spód oraz kwaskowy w smaku wierzch. Składniki: Spód: 150 g masła, 100 g cukru, 1/2 opakowania cukru waniliowego, 2 czubate łyżki kakao, 200 g pokruszonych herbatników (u mnie jasne i ciemne), 70 g drobno posiekanych orzechów laskowych (mogą być włoskie), 50 g drobnych rodzynek, Masa(...)budyń śmietankowy lub waniliowy, 150 g cukru pudru, 70 g masła, 400 g serka homogenizowanego waniliowego, 5 łyżek mleka, 3 łyżki żelatyny, sok z jednej cytryny Do dekoracji: polewa czekoladowa, pokrojone plasterki cytryny, listki melisy, Sposób przygotowania: Przygotować spód. Masło, cukier, cukier waniliowy, kakao i roztrzepane jajko rozpuścić w garnku. Podgrzewać na małym ogniu aż zgęstnieje (cały czas mieszać

Nie tylko w kuchni
BROWNIE Z CUKINII Z KARMELEM SEZAMOWYM ( BEZ LAKTOZY/ BEZ GLUTENU/BEZ CUKRU ) 111

świetnym zamiennikiem cukru. Zamiast mąk pszennych użyłam ryżowej i jaglanej. Natomiast zwykłe produkty mleczne zastąpiłam produktami bez laktozy.  Prawdziwa uczta dla łasuchów słodkości. Brownie najlepiej smakuje z polewą czekoladową. Ja zastąpiłam ją domowym karmelem z daktyli i sezamu.  PRZEPIS mąka ryżowa 200 g. mąka jaglana 100 g. mleko 1.5 % bez laktozy Mlekovita  1/2 szkl. masło bez laktozy(...)ciasta. Cukinię odsączyć z soków i wymieszać z ciastem. Wylać na blachę 25x30 cm. Wstawić do piekarnika na 30-35 min. z termoobiegiem. Piec w 170 stopniach.  Polewa daktyle suszone 2 garści mleko 1.5 % bez laktozy Mlekovita 1/2 szkl. pasta sezamowa tahini 1 łyżka olej kokosowy 3 łyżki Daktyle zalać mlekiem i gotować około 10 min., aż zmiękną

Kuchnia Paulettes
Babeczki orzechowe 49

lekkiego bzika na punkcie orzechów? Nie dość że są tak zdrowe, to ciężko oprzeć się smakowi tych chrupiących maluchów :) Dziś mam dla Was przepis na cudownie orzechowe babeczki polane polewą czekoladową. Są super do kawy czy herbatki :) Składniki (na 11 babeczek): 130 g. miękkiego masła 125 g. cukru drobnego do wypieków 3 jajka 125 g. mąki pszennej 1 łyżka cukru

Delicious Place
Ciasto meksykańskie 58

Ciasto przelewam do tortownicy (22 cm) i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiam do przestygnięcia. W tym czasie przygotowuję polewę czekoladową. Składniki: 100 g czekolady ciemnej 100 g śmietanki 30% 1 łyżka masła Śmietankę podgrzewam w rondelku, ściągam z ognia, dodaję pokruszoną czekoladę, czekam chwilę aż czekolada się rozpuści

Słodki sentyment
Ciasto czekoladowe na powidłach 77

ciasta zajmie Wam około godziny – 10 minut przygotowań oraz około 45 minut pieczenia. Do ciasta nie potrzebujecie miksera czy robota kuchennego. Po upieczeniu i wystudzeniu, możecie ciasto polać polewą czekoladową lub tak jak ja, oprószyć cukrem pudrem. To ciasto idealne na każdą okazję. Spróbujcie Przepis na formę o rozmiarach 28×21 lub kilka centymetrów większą. Zobacz też: Proste

Kuchnia Bazylii
Rolada karpatkowa 118

ciasta zmiękły od kremu i nam się ładnie zwinęły.Zwijać jedną roladę przykładając do drugich ciast i nimi owijać roladę, by powstała jedna wielka.Odstawić do stężenia, polać polewą czekoladową

Moje domowe kucharzenie
POTRÓJNIE CZEKOLADOWE CIASTO LASKOWE (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE, BEZ PIECZENIA) 132

wiórek kokosowych, 200 ml tłustego mleka kokosowego lub migdałowego, 1/3 szklanki daktyli suszonych, 1/3 szklanki rodzynek, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oleju kokosowego RAW, szczypta soli. Polewa czekoladowa: 80 ml nierafinowanego oleju kokosowego, 3 łyżki karobu, 3 łyżki kakao, 1 łyżka melasy karobowej. Wykonanie : Formę wykładamy folią spożywczą. Składniki na spód blendujemy na klejącą masę. Wylepiamy nią

Jeść, by żyć w zdrowiu

Proponowane wyszukiwania